• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Életút

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 17 / 180 • 1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 180

Re: Életút

HozzászólásSzerző: Pelso » 2012.01.26. 20:27

//Köszönöm a türelmet és elnézést az érdekeltektől az első változatért.//

//KM: Remélem a tudatnyitással kapcsolatos elvárásaim helytállóak.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2012.01.27. 0:58

Miután félre vonultunk, és még közben is figyelem a szememmel a másik csapat tagjait, nem bízok bennük, közben fülemmel Pelsot és a többieket hallgatom.
Majd meg szólalok, halkan és érthetően, annyira amennyire a társaim hallanak, de a másik csapat nem.

- Nos nekem mindegy, hogy velünk jönnek e vagy sem, ha velünk jönnek majd plusz őrséget állok valakivel és szemmel tartjuk őket, ha meg nem akkor meg nem, engem hidegen hagy amúgy, meg lovakat kaphatnak tőlünk mivel nekünk van váltás lovunk, bár tudom egy kettő meg van sérülve, de azért még tudnak menni még könnyebb utassal is, de nekem igazából mindegy. Döntsétek el.
- Viszont a város előtt elengedhetnénk a plusz lovakat sorba kötve elterelésnek, ha amúgy sem megyünk be. Miután megkerültük elengedhetnénk a lovakat és Revoltz barátunk meg eltünteti a mi nyomainkat egy ideig... utána meg majd lesz valami. -

* Hangom a beszéd alatt mellőzött minden fajta érzelmet és együtt érzést, egyenletesen és lényegre törően beszéltem. *
< Számomra mindegy, hogy jönnek e vagy sem, de ne a lovak legyenek a kifogás.. De nekem tényleg édes mindegy, de jó ötlet meg kérdezni a többieket is. >
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2012.01.27. 19:14

Armon

(amennyben az lélektan ismereteim és a megfigyeléseim nem mondanak mást a másik csapatról)
- Azt gondolom, több okunk van tartani a ránk vadászó ellenségeinktől, mint ezektől a kalandozóktól. Egyre erősebb akciókra kell számítanunk, szükségünk lehet szövetségesekre. És ha ők sem bíznak bennünk teljesen, akkor ők is akarnak majd egy saját őrséget tartani. Egyet mi - egyet ők, nem hinném, hogy bármelyikük orgyilkos képzettségekkel rendelkezne, hogy úgy kapjon el őrködés közben valakit, hogy még kiáltani se tudjon. Szerintem béreljük fel őket. Másrészt reggel érkeztek, de nem úgy néznek ki, mint akik az elmúlt éjszakát átlovagolták. Lehet, hogy a közelben pihentek meg éjszakára. Vagy esetleg van valami, amit mi nem tudunk velük kapcsolatban? - néz a varázslóra
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2012.01.27. 22:06

- Abban egyetértek veled Armon és Neji, hogy nem árt ezekben az időkben egy szövetséges. Harcolni nem is szívesen harcolnék ellenük, ha nem muszáj és elég jó ember ismerő vagyok és egyenlőre, úgy tűnik, hogy nem jelentenek veszélyt. De nekem valahogy mégis az az érzésem, hogy jobb távol tartanunk magunk az ilyen csapatoktól... nevezzetek paranoiásnak, de sosem tudhatod, hogy mikor szúrnak hátba. Emelett az arany nekünk sem fán terem, szóval nem lenne bölcs csak úgy osztogatni...
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2012.01.28. 13:57

<Neji>

-Ha csak a pénz a gond akkor én fizetem őket az útra. 10-15 arany biztosan elég lesz nekik.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2012.01.28. 23:34

Helyszín: Erigowtól északra
Időpont: 3615. Hideg évszak, Gyökerek hava, negyedik hete, azor napja, a bronz órája és a kéklunír órája közt (05.00-06.00)
Résztvevők: Armon Vilonio, Neji, Nokips, Pelso, Revoltz

Pelso

Koncentrálsz, és hamar kezd megváltozni körülötted a világ, ahogy más síkok láthatóvá válnak szemeid előtt. A fogadó asztrális világa elég semleges. Szerencsére nem történtek szörnyű események, melyek lenyomatai most itt párolognának. Az idegen zsoldos csapat érzelemi szerencsére nyitott könyv neked. Nem rejti semmilyen védelem, így ha szükség úgy hozza, könnyen tudod manipulálni őket. Végignézed egyenként, hogy lásd, nem e titkolnak valamit. Megtanulhatják érzéseiket eltakarni arcuk játékával, de a mágia felfedi a hazug játékot. Radaconte érzései hidegvérként örvénylenek, Estios a harcos körül a jókedv színe kavarog, Saun a félelf körül az érdektelenség színe tompán fénylik, míg Karina lüktető ezüstszínben izzik, a szerelem, vagy vágyakozás színében. Sajnos ezzel a képességeddel nem tudod megállapítani, hogy ki irányában vannak ezek az érzések, pedig jó lenne.

Armon

Figyeled a társaság viselkedését, de nem látsz ellenségeskedést, vagy ravaszságot. Egyértelmű, hogy egyszerű fejvadászokként jöttek, hogy a gyilkost elkapják, de mivel ti vagytok azok, és nem támadtatok válaszként, így nem tűnnek ellenségnek. Egyedül a félelf íjászon nem tudsz kiigazodni, mintha egyáltalán nem érdekelné ez az egész. Veszélyes az e fajta.

Mindenki

Külön vonultatok, hogy megbeszéljétek miképp is legyen tovább. Közben a fogadós a kért útravalót kiviszi az istállóba, majd később visszatér, és Pelsohoz lép.

- Négy és fél ezüstöt kérnék. A lovaknak is pakoltam némi útravalót engedelmével jó uram.

Megvárja, míg leszámolod a pénzt, majd magatokra hagy titeket.

Egyelőre nem tudjátok, hogy mi legyen, hisz eltérő a csapat döntése. Van tőletek, ki örülne nekik, míg a másik fél nem annyira. Egyikkőtöknek mindegy, Nokipsnak, de viselkedése a másik csapat iránt bizalmatlan. Mivel ő sem meri hátát fordítani nekik, és így igen fárasztó lenne számotokra az út, úgy döntötök, hogy nem bérelitek fel őket. Természetesen akár még harc is lehet belőle, ha visszautasítjátok őket.

//off: Én úgy látom, hogy a végeredmény az, hogy nem bérelitek fel őket. Ha nem így van, akkor érveljetek még egymásnak. Addig nem írok reagot, míg egyértelműen nem megy valamelyikkőtök a másik csapathoz felbérelni őket, vagy sem.//

//off: Fejenként 12 adag ételt, és bort írjatok fel magatoknak. A bor vizezet, de nem azért, mert átvágott a fogadós, hanem, hogy szomjat oltson, de ne részegedjetek le, és nem fagy meg a hidegben az alkohol miatt.//
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2012.01.29. 8:45

- Nokips -

- Nos ha gondoljátok felbérelhetjük őket, de akkor szerintem az éjjeli őrködés legyen csapatonként egy emberből vagy mi őrködjünk illetve az úton mindig legyen valaki a karavánunk végén közülünk, így nem tudnak minket meglepni sem, ha meg harcra kerülne a sor, legalább valamennyire be vagyunk biztosítva. Ha velünk jönnek legalább rajtuk tudjuk tartani a szemünket, míg ha nem jönnek velünk, bármikor követhetnek minket és akár rajtunk is üthetnek lesből vagy szólhatnak valakinek, hogy merre haladunk. Így legalább figyelni tudjuk őket. -
* A fődöntést rá hagyom Pelsora hisz végül is most az ő kérésére vagyunk itt, bárhogy is dönt végül, vagy dönt a csapat, azt elfogadom... *
< Úgy érzem én fogom zárni a sort az úton, úgy a legbiztonságosabb talán... >

// Off: Legközelebb, csak kedden tudok majd írni, mert dolgozom, és nem tudom mikor érek haza hétfőn vagy kedd este. //
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2012.01.29. 22:37

*Fogadósnak 5 e számolok le a kezébe. Megvárom míg hallótávolságon kívülre ér és fojtatom a megkezdet beszélgetősünk.
- Armond uram mi azért vagyunk itt, hogy elkísérjünk téged Doranba, és nem hájas kereskedők, hogy néhány kisseb karcolás után testőrökért rohanjunk. Megtudjuk védeni magunkat, és téged is még a saját testi épségünk árán is.
*Továbbra is ügyelek rá, hogy csak a társaim halják amit mondok. Fél szemem és a botom teljes figyelme az asztaltársaságon.
- Természetesen aki úgy érzi, hogy nem tudja megvédeni magát az bármikor bérelhet testőröket maga mellé, de én biztosan nem fogok adakozni az ő védelmére. -*Itt Nejire tekintek. Utána vissza mindenkire.*- Én jelenleg ráadásul nem is érzem úgy, hogy szövetségesekre lenne szükségünk. A feladatunk egyszerű és csak az élelmességünkön és a tempónkon múlik mikor és milyen állapotban hatjuk végre. Ők négyen viszont csak megosztják a figyelmünket, és csak hátráltatnának minket. Még ha érzelmeik híján vannak minden mesterkéltségnek; csak feltételezni tudjuk, hogy bármi közünk is van az érzelmeikhez. Radaconte teljesen nyugodt, hidegvérű. Saun s teljes érdektelenségben tobzódik. Kettejük érzelme egy kicsit nyugtalanít. Viszont Estios valamiért nagyon jókedvű és Karina meg szerelmes.
<… Hüm… Vajon ennyi elég, hogy egységes legye a véleményünk?...>
- Jelenleg felkészültebbek vagyunk mint a városőröknél és az előbb az asztalnál mienk volt a helyzeti előny. Nem állítom, hogy nem fognak tudni meglepni az úton minket, vagy hogy biztosan ront a helyzetünkön ha velünk jönnek. Az viszont biztos, hogy bizonytalan helyzetet szül. Csak ismételni tudom magam. A figyelmünket mindenképp megosztja.

//A magam részéről nem szeretném ha velünk jönnének de ha továbbra is marad a patthelyzet akkor rendben. Jöjjenek de nem én fizetem őket. A két szemem viszont biztos rajtuk lesz.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2012.01.30. 19:53

- Egyet értek Pelsoval... lehet, hogy a közel múltban volt egy komoly csatánk és elkell a segítség, de ez még nem feltételezi, hogy nekünk felkéne bérelnünk őket utitársnak. Én nem akarom, hogy velünk jöjjenek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára revoltz 2012.01.31. 20:22-kor.
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2012.01.31. 7:31

Armon

Kicsit tényleg kiakadt, de csak annyira emeli meg a hangját, hogy rajtuk kívül más ne hallja még félelf fülével sem.
- Nem csak egy csatánk volt a közelmúltban, hanem konkrétan az igazságszolgáltatás beállított engem gyilkosnak egy olyan valaki segedelmével, akinek az agyát megbuherálták. Olyan erők gyülekeznek ellenünk, amit felmérni sem tudunk, de ti azt állítjátok, nincs mitől tartanunk, bármitől megvédjük magunkat? Egy Arel papnő szerint istene szólt neki a jöttünkről, és világok sorsa múlik egy kis fadarabon, ami épp nálunk van, de szerintetek nincs mitől tartani, csak egy kis összecsapásunk volt és mostantól teljesen felkészültek vagyunk. Sőt, csináljunk a barátokból is ellenséget, támadjuk meg őket, biztos ami biztos ugye? Vagy mégis mit tegyünk, mondjuk meg hogy bocsi, de belekeveredtetek valami csúnya dologba, de hát így jártatok, tegyetek, amit akartok? Legalább adjunk nekik valami feladatot, amivel leköthetik az ellenségeink figyelmét, mert ha csak így faképnél hagyjuk őket, tényleg ellenségeket hagyunk magunk mögött. Szép startégia, hogy az erősek álljanak elöl, a távolról harcolók meg hátul, de ha közben csak megyünk előre és nekirontunk annak, aki szembe jön, akkor olyan szépen beleszaladunk bármilyen csapdába, ahogy kell. De ha ilyen jól csináljuk, akkor minek is csapda, csak egy nálunk is erősebbet kell végre összeszedniük és már meg is van oldva a küldetésünk. Vagy azt gondoljátok közel s távol nincs, ki nálunk erősebb a harcban? Rendben elismerem, valóban vannak veszélyei az idegenekkel való feladatmegosztásnak, de szerintem a legnagyobb veszély ha csak megyünk előre és pont azt tesszük, amire az ellenségeink számítanak. Az a pár guruló aranypénz meg nem sokat fog számítani, amikor a kihűlő testünkről tépik le idegenek. Szóval ha nem akarjuk, hogy velünk jöjjenek, akkor lássuk el őket olyan információkkal, amik nem vezetnek a nyomunkra, és adjunk nekik valami feladatot mondjuk fejenként egy aranyért, amitől felfigyelnek rájuk. Mi pedig válasszunk olyan utat, ami nem nyilvánvaló és nem könnyen követhető. Ez sajnos azt jelntheti hogy a legrövidebb út nem a legjobb választás. Ezeket a harcosokat meg tegyük a szövetségeseinkké, mert ha nem tesszük, tényleg ellenünk fordulnak idővel.

//off: srácok Armon a nevét a harmony szóból kapta, nem pedig valami brazil sorozat bájgúnárától. Elismerem, hogy kicsit nyálas a karakter időnként, és sem neki sem nekem nem fáj, ha Armand-nak szólítjátok, de azzal azt fejezitek ki, hogy a karitok számára egy nyálas kis ficsúr, ami persze ha szándékolt, akkor rendben van, de figylejetek oda, mikor használjátok :) //mégoffabb egy kórházi folyosón egyszer láttam szaladni egy kis roma kissrácot és anyukája mögötte szólítgatta, hogy Ármándócska, gyere vissza, szóval ezért gondolom, hogy létezik ilyen brazil mesehős :)
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2012.01.31. 20:19

- Habár már tudtak rólunk a gyilkosság miatt, de az eseményekbe leginkább te keverted a csapatot bele azzal, hogy kitálaltál nekik Arman...és az ítélőképességedet is homályosítja a nő. Nem mondom igaz, hogy nagy veszélyben vagyunk és nem árt a szövetséges, de egy pillanattal ezelőtt még megakartak volna ölni minket egy erszénnyi aranyért.
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2012.01.31. 20:46

Bocsánat, véletnelül Gorodan accauntján írtam :lol: Neji voltam :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gorodak 2012.01.31. 20:48-kor.
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2012.01.31. 20:47

- Nos azzal egyet értek, hogy esetleg használhatnánk elterelésnek őket. Ha gondoljátok tudom magam úgy álcázni, hogy hasonlítsak egy Dorani mágushoz és velük bemehetnék a városba elterelésnek ott hagyunk pár nyomot és elindulunk utána egy másik irányba, meg Pelso esetleg még tud nekem segíteni, hogy élet hű legyek. így ti akár nyugodtan tovább tudtok haladni és néhány embert le is szedhetünk magunkról esetleg, Aztán, majd lerázzuk magunkról őket és majd találkozunk valahol. S így ők sem tudnak meg olyan infókat amiket nem kell tudniuk. A lerázás meg könnyen fog menni, és szerencsére azt nem tudják, hogy is nézünk ki... S abban az időben kiderül kihez is lesznek hűségesek, így senki sincs veszélyben. ha eltereljük őket...Ha gondoljátok vagy döntsétek el, hogy velünk jönnek e vagy sem!!! -
Álcázás/álruha: 4
Színészet: 3
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Gorodak 2012.02.01. 21:52-kor.
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2012.01.31. 20:49

<Neji>

//off: Igen, ezt már én is mondtam nekik nem egyszer hogy nem Armand meg Armond, hanem ARMON!! De nekik nem áll a kezükre vagy én nem tudom, de kicsit engem is zavar. :D Amúgy ha lehetne like-olni az off-odat nyomnék rá egyet, meg a reagodra is GIGA-like! :D//

Pelso szavai után kezdenek elharapózni bennem az indulatok, és legszívesebben meg is ütném hogy érezze kinek is van szüksége testőrökre. Látszik rajtam a hirtelen támadt düh, ahogy rám céloz mondatával, de nem cselekszem inkább szavakba öntöm gondolataimat.
-Lehet hogy ő keverte bele a csapatot, de ha Armon nem mondja el hogy mi történt valószínűleg már az egyik csapat vérbe fagyott volna. Így viszont még van rá esély hogy szövetségesek is lehetnek, ahogy Armon mondta.
Ezután Pelsora nézek és minden szavam felé irányítom:
-Vajon a harci tudásomat becsmérled vagy a gondolataimat a másik csapattal szemben? Sosem mondtam hogy testőr kell mellém, csupán azt próbáltam elmondani amit Armon is megfogalmazott, kicsit pontosabban. Talán azért érthettél félre mert nem értek úgy a szavakhoz mint ő. És nem tudom emlékszel-e, de elmondtam már, hogy kifizetem azt amit kérnek és. Jól válogasd meg a szavaidat magiszter! Ja és Pelso, lehet hogy most talán még nincs rájuk szükségünk és talán az utunk során amíg elérjük Dorant nem is lesz, de mik a terveid utána? Emlékezz vissza a Papnő szavaira, emlékezz hogy neki Istene üzent mielőtt még magához vette volna! Kitudja milyen váratlan események történnek majd, és kitudja mikor jön jól egy szövetséges. Jobb lenne ha tovább is látnál az orrod hegyénél!

<Talán nem ártana ha Pelso érezné hogy nem mondhat ki bármit és bárhogy büntetlenül>
Lehet hogy utam Nokipsékkal kezdődött, de ebben Armonnal értek egyet és az ő oldalára állok.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2012.02.04. 7:47

//Utólagos elnézést mindenkitől, hogy ilyen sokáig nem írtam.//

//Akkor kezdjük itt: Armon a neved elírása nem sértés. Mindössze figyelmetlenség. Olyan befejezetlennek érzem a neved, hogy ha nem figyelek oda mindig Armond lesz a vége. Ez Neji neked is szól. Emlékszem rá, hogy erre te is felhívtad már a figyelmem, ha ép nem feledkezem meg róla mindig helyesbítem az elírást.//

*Armon szóáradata meglep. A hangjának megemelése különösen. Ez ki is ül az arcomra. Nem is jutok rögtön szóhoz. Meredten nézem Armon-t. Egészen Neji szavai hallatáig. Ez vissza is ránt a beszélgetéshez.
- Bocsáss meg ha szavaimból azt szűrted le, hogy harci tudásod csekély a szememben. Én csak a csekélyke vagyonod felelőtlen pazarlása miatt vontalak be beszédembe. Neked van a legkevésbé szükséged védelemre, még is amellett állsz ki, hogy szükségünk van négy olyan ember védelmére akiknél doran elit lovagjainak apródjai is jobb harcosok.
*Hangomat nem emelem fel. Ugyan olyan érzelem mentes mint eddig. Az arckifejezésem is rendbe szedem. Újabb pillantást vetek az asztaltársaságra. Nem túl feltűnően. //Alapból velük szemben álok, hogy folyamatosan rá lássak az asztalra.// Utána szemem visszavándorol a társaimra.
- A szavaimat mindig megválogatom. Mindig tudom mikor milyen hangsúllyal szóljak. A lehető leg aprólékosabb előrelátással. Minden döntésem előtt mérlegelek. Az érzelmeim a lehető leg ritkábban ragadnak el. Így az előrelátásommal sem lehet semmilyen gond.
<… Még velem szemben emeli meg a hangját. Mintha süket meg hülye lennék… Még, hogy nem látok tovább az orrom hegyénél… >
- Mint már mondtam szerintem csak kárunkra lenne, ha velünk tartanának. Mivel mindenkép megosztja a figyelmünket. Természetesen nem álok az utatokba, ha fel szeretnétek őket bérelni. A ti döntésetek, hogy ha szeretnétek kockáztatni ártatlan emberek életét mindené féle légből kapott küldetések indításával. Viszont mivel a küldetés vezetője én vagyok. - Mivel mindenki az én kérésemre van itt. Kivéve Armon. - Nem engedem meg, hogy a csapat többségének az életévvel játszatok azzal, hogy bizonytalan megbízhatóságú emberekkel lovagoljunk tovább.

//Javaslom most már egyszerű igen nem szavazattal döntsünk. Tartózkodni tilos. A szavazatom NEM. A másik csapattal való együtt lovagolást lényegében megvétózom mint az aktuális megbízás megbízója.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 17 / 180 • 1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 180

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján