Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Sikerül megtartani lovamat, de azonnal le is szállok róla, mert ha ránk támad a medve akkor nem sok értelme van lovon ülni, csak megvadul tőle. -LEFOGLALOM, ADDIG LŐJÉTEK LE! Gondolkodás nélkül egyből rá támadok, futás közben előhúzom kardomat és megpróbálom megvágni, hogy csak rám koncentráljon. Ha ez nem elég addig támadom amíg kellően fel nem ingerlem. Ezután már teljesen a védekezésre koncentrálok, hiszem ha eltalál nekem annyi. Ugrálok körülötte és mindig a szeme előtt próbálok maradni hogy rám figyeljen, de ne találjon le egyszer sem!És a Nisen-kardot nem használom védekezésre, egyszer támadtam vele de nem nem védekezek vele.
Akrobatika próba: 24
1.:KÉ:53(10+43)TÉ:115(46+69)VÉ:120(+16akrobatika)SP:5 2.:KÉ:57(4+53)VÉ:120(+16akrobatika) (Ebben a körben szabad cselekedetként elteszem a fegyverem és védekezőharcra váltok.) 3.:KÉ:56(3+53)VÉ:120(+16akrobatika)
A ló felágaskodik és riadtan kitörni készül, de hála a szerencsének, a jó reakciónak és őseim vérének, sikerül a nyeregben maradnom. Arrébb ügetek a veszélyes helyszínről, de húsz láb távolságban megállítom a lovát.
<Vagy rettenetesen éhes vagy valami feltüzelte, hogy képes csapatra támadni> Az állatra néz és egy pillanatra koncentrál (Vakság okozás). Azután leszáll a lóról, igyekszik megnyugtatni és előveszi a nyílpuskát.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
//Mea culpa, még a régi értékekkel dobtam a CÉ-ket, +5 jön minden támadásra
Leonardo Da Vinci
Ügyesség próba: dobás: 1 Amikor a lóra támad a medve kicsit meg lepődök, majd igyekszem minden erőmet össze szedni és a plusz lovakat is megfogni és arrébb vinni a bestiától minél előbb. Ahogy viszonylag arrébb mentem a lovakkal és egymáshoz kötöm a kantárokat, a kötelemmel melyet minden kantáron át dobok s oda kötöm egy fához, majd rögtön előveszem a nyílpuskámat és felajzom, utána hideg fejjel célzok. Nem késlekedhetem egy percet sem, izmaimat megfeszítve koncentrálok a lövésre. Közben látom, hogy Neji lefoglalja a medvét, de nincs idő a finomkodásra. Viszont még így is kiürítem az elmém mindentől és csak a célpontra figyelek hideg vérrel. Közben megszűnik körülöttem a világ ahogy célzok és figyelem az ellenfelem. < Ha most nem lövök pontosan akár egy társam életébe is kerülhet. > Igyekszem pontosan és halálosan célozni. > < Lehet csak egy lövésre lesz elegendő időm, de fontosak a hátasaink is. > Hideg fejjel és számítóan várok a megfelelő pillanatra és csak akkor lövöm ki a vesszőt mely hideg halált hoz a bestiára. Orvtámadás: 4 Állat ismeret: 2 Erdő járás: 3 < Ha kell gyorsan újra töltök, de ki tudja mennyi időm lesz rá ezt nem véthetem el. > Majd vissza fojtom lélegzetem és ellövőm a remélhetőleg halálos vesszőt. Nyílpuska: Vadász számszeríj // Az első kör amelyben lövök is, de szerintem a többiekhez képest biztos le maradok egy körrel mivel én össze fogom a lovakat, hogy ne fussanak el. // 1kör: Ké: 37+8=45 Cé 54+54=108 Sebzés: 4+3+3=10 +ha az orvtámadás bónusz jár: +1+3=14 2kör: Cé:54+60=114 Sebzés: 1+4+3=8 3kör: Cé 54+14=68 Sebzés: 6+4+1=11
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gorodak 2012.01.10. 21:05-kor.
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve... Miért? Hiány van rossz szándékban? "
A támadó medvére edzett lovamból, ha nem is teljesen, de kevésbé hevesen reagál. Ügyességemnek és jó reakciómnak köszönhetően ügyesen megmaradtam lovam hátán és nem zuhantam bele a hóba. Nem szívesen ölök állatokat, de ez a medve fura...megtámadni egy csapatot nem egy megszokott viselkedés. De cselekednem kell saját és társaim bizonsága érdekében. Ha lovam engedelmeskedik vele, ha nem, leszállok róla és nélküle támadok, de mielőtt még a a vérmes medvére rontok kardot rántva, körbe nézek a körényezeten, hátha ez valami csapdát sejtet magában. Ha észreveszek valami szokatlant, arra koncentrálok a medvével való hadakozás helyett.
//Mindenkinek 2 gyógyitalt adtam. A maradék 4 nálam maradt. KM: ? Szeretném tudni hány mérföldet tettünk meg naponta. Valamint hogy a két reaggal –általam említett- ezelőtt írt folyón és városon áthaladtunk e már? 13 lap 2-dik hozzászólás. A Fyltehar folyó és Wersilis városán ami pont a folyó partján van. Mindkettő kp 180 mérföldre lehetett tőlünk ha az első nap megtettünk 90 mérföldet. Ha csak a felét akkor 230 mérföldre volt.//
*Az anyó házában miután végeztünk a felszerelésünk összepakolásával, a meditációs rúnám vonalait a megfelelő pontokon megszakítottam. A kutyát, ha velem jön akkor magammal hoztam. Kivéve ha túl öregnek tűnik. A házból utolsóként távozva -Micsoda véletlenek nem vannak.- véletlenül egy 20-30 cm távolabb rúgom a kést. Útközben a katonák lovairól megszabadulok mindentől ami elárulná, hogy az erigowi városőrség tulajdona lenne. A lószerszámokra úgy sincs szükség csak annyi kell hogy lehessen sorban vezetni őket. Arra meg elég a zabla meg kötél. A többi úgy is csak fölösleges teher. Valamint az élelmet nyereg nélkül is fel lehet kötözni a lóra egy zsákban. Ügyesség: 3 Intelligencia: 5 Egészség: 6 Akaraterő: 6 Asztrál: 10 Érzékelés:8 *Mikor a medve kirobban az erdőből teljesen elsápadok, és szinte teljesen lebénulok. A testem mintha ólomból lenne miközben az események villámgyorsan száguldanának el mellettem. Mikor a ló ijedtében felágaskodik nem is fogom fel mi történik velem. Arra eszmélek csak fel, hogy már a földön vagyok, vagy hogy egész pontos legyek közel fél méter mélyen a hóban. Rögtön arrébb is gurulok egy két métert. A hóból felpattanva körbenézek és felmérem a terepet. Amint magamhoz tértem bele is kezdek az igék kántálásába. //A botom varázslata: 3MP 2E + k10:8E 3kör. Akarat átvitel. Parancs a medvének ne mozdulj. Varázslatom: 20MP 10E +k10:8E Asztrális mágia Nyugalom + Hullám forma időtartam 6 kör. Nyugalom tárgya a medve. Se ló se ember ne legyen tőle ideges. Epicentrum én magam.// - A medve egy rövid ideig nem fog mozdulni és a lovak is nyugodtak lesznek. Menjünk tovább. A medvét meg visszaküldöm az erdőbe. //A botomtól elveszem a maradék 6 MP-ját. Akaratátvitel 3MP 2E+k10:5E 3kör +13MP időmágia +időtartam 2p(12kör). Varázslás időtartama 1kör 1s. Parancs a medvének harapjon rá a megölt lóra és vigye be az erdő mélyére.// *Abban az esetben ha a megölt hozzálenne kötve egy másikhoz és még más nem vágta le akkor előveszem a késem és elvágom a kötelet ami a többi lóhoz rögzítette. Ezek után megfogom a lovam kantárját valamint az általam kötélen vezetett lovak kötelét és a hóban gyalogolva tovább haladok. - A lovakat erősen tartsátok. Mágia nyugtatta le őket egy percre. Amint elmúlik a varázs hatása lehet, hogy megint idegesek és nyugtalanok lesznek. *Miután a lovak már biztosan meg nyugodtak fel ülök a lovamra, és tovább haladok. //A lovon lassú menetben vagy ha úgy nem lehet akkor még mielőtt felszállok a lóra feltöltöm MP készleteim. -15ΨP +30MP//
Helyszín: Erigowtól északra Időpont: 3615. Hideg évszak, Gyökerek hava, negyedik hete, higr napja, az arany órája (14.00) Résztvevők: Armon Vilonio, Neji, Nokips, Pelso, Revoltz _____________________________________________________________
//off: Mindenkitől elnézést kérek, hogy térképészetileg nagyon felületes voltam. Ezen megpróbálok változtatni. Most ide írom, de legközelebb mesélve teszem ezt. Az Erigow nevű fővárost átszelő folyón már az első nap átmentetek. Vaskos, hatalmas kőhíd ívelt át rajta. A nagy hóban úgy négy nap alatt 120-140 mérföldet tettetek meg. Ezzel a tempóval holnap naplemente előtt értek Wersilis városba. Falvak nem voltak útközben, mert azok a folyó mentén vannak. Bár Wesilis városa után és Kars városa között már lesznek falvak. A két város között 120 mérföld a távolság. Ezzel a tempóval úgy 35 mérföldet tettetek meg naponta. Persze ezeket csak a térképészet képzettség miatt írom le ilyen részletesen. A mély hó miatt haladtatok ilyen lassan.//
//off: Pelso nálad csak 2 gyógyital marad, mert öten vagytok, és 8-at a többieknek adsz, és összesen 10 üvegcse volt. //
1. Kör
Neji
Erősen megszorítod a gyeplőt, mire a lovad engedelmeskedik, de tudod jól, nem értesz a lovas harchoz, így miután megnyugodott a hátasod azonnal lepattansz róla. Kardoddal kezedben rohansz a dühöngő vadállat felé. A ló, amit megtámadott hörögve kapálózik a földre dőlve, vére a fehér havat vörösre festi. A kutya, Pelso új kedvence ugatva, és vicsorogva ugrálja körbe a medvét, de nem támadja meg. Kihasználod, hogy nem veled foglalkozik az állat, kardodat lendíted, és egy mély vágást ejtel rajta. A medve felüvölt, bár vastag bunda védi, de ezt megérezte. Feléd fordul, és miután látja, hogy egy apró vad támadta meg azonnal rád veti magát. De ekkor megint felüvölt. Látod amint mögötte Revoltz mélyeszti bele kardját. A vadállat feláll és üvöltve jelzi fölényét. Tény, ami tény, hatalmas dög. Ekkor viszont érdekes dolog történik. Az állat visszaereszkedik négykézlábra és zavarodott morgásba kezd, majd össze-vissza dülöngélve lépked hatalmas mancsaival. Majd kisvártatva megáll, mintha megfagyott volna.
Revoltz
Szerencsére messze vagy a vadállattól, így aránylag könnyen le tudtad csitítani lovadat. Kicsit körbe tekintesz, de nem látod csapdának jelét. És a kutya is a szél miatt nem szagolta ki időben a medvét. Nem vársz tovább, hisz társaid veszélyben. Mivel nem értesz a lovas harchoz, inkább gyalog sietsz karddal a kezedben. A kutya hangosan ugat, de nem támad, viszont Neji elkiáltja magát, és már a medvére támad. Bátor egy alak az biztos. Erősen megszorítod kardod markolatát, majd támadsz. A medve már társadat vette célba. Az állat mellé ugrasz, majd erőset vágsz belé. Vére vörösen fröcsköl a hóra. Hátra ugrassz, mert az feláll, és az arcodba üvölt. Így feléd magasodva már lehet nem volt olyan jó ötlet így közvetlenül megtámadni. De ekkor négykézlábra ereszkedik, és zavarodottan dülöngél, majd teljesen megdermed. Talán a varázsló csinált valamit.
Jómadár
A szíved a torkodban dobog, és még a lovad is le akar dobni a vadállat elé, hogy te legyél a második fogás. Többször is megrántod a gyeplőt, de hátasod még inkább megbokrosodik. Ekkor fura érzés fog el, és gyengítesz a gyeplőn, majd engeded, hogy egy kicsit a ló irányítson. Az át is veszi az irányítást, és az erdő felé veszi az irányt, amilyen gyorsan csak tudja. Ekkor kezeddel megérinted a nyakán, mire a ló kissé lenyugszik. A csapat felé fordulsz. Neji és Revoltz már kezelésbe vette a medvét, de látod, hogy amint az felágaskodik, a két harcos hátrál kissé. Nokips pedig a bevadult lovakat próbálja visszaterelni. Nem vársz, talán a harcban az egyik leghasznosabb mágiádat használod. Rákoncentrálsz a medvére, és érzed, ahogy tested kissé megrázkódik a mana áramlás miatt. Nem kell sokat várnod, az állat zavartan dülöngél össze-vissza. Lepattansz lovadról, és előveszed nyílpuskádat. Ekkor látod, hogy a varázsló már áll, és a medve pedig teljesen megállt.
Nokips
Nyeregben maradsz, mikor a medve megtámad benneteket. Lovad orrlyuka kitágul és folyamatosan fújtat jelezvén, ellenzi a medve közelségét. De te csak erősen fogod a kantárt. Szerencsére a kötelek még tartják a lovakat, bár egyben oda is láncolják a megtámadt lóhoz, és ettől még inkább rángatják azt. Közben Neji lepattan a lováról, és a medvére támad, de hátasa ezt kihasználva arrébb is akar ügetni, de te még időben megfogod. Gyorsan megsarkantyúzod lovadat, és közben a másikat a nyergedhez kötöd. A medvéhez közel Pelso lova ugrat egyet gazdátlanul. Azonnal megfogod azt is, és látod szerencsére a varázsló épségben van. Ekkor viszont hangos reccsenés, és elszakad a kötél, a lovak pedig amerre látnak, elvágtáznak, hirtelen nem tudod mit tegyél. A varázslón is segíteni akarsz, de akkor ez a két ló biztos elfutna, hisz a medve a közelben bömböl. De ekkor látod, hogy a medve lenyugszik, és értelmetlenül dülöngél. A varázsló is feláll, így a lovakat arrébb viszed és kikötöd.
Pelso
Hirtelen „megáll” a szíved ijedségedben, és esélyed sincs a lovat visszafognod. Felágaskodik, majd levet a hátáról. Nagyod esel, és háttal érkezel a hóba. Egy pillanatra csak a szürke felhőt, és az út felé magasodó kopasz ágat látod. Mikor meghallod a melletted üvöltő medvét, rögtön felébredsz, és máris felpattansz. Egy káosz jelenik meg előtted. A lovak elszakították a kötelet, és társaid komoly harcot vívnak az állattal. Mikor felegyenesedik, akaratlanul is hátra lépsz. Óriási vadállat, a piacon láttál már barnamedvét, de az meg volt láncolva. Erőt veszel magadon, hisz hatalmaddal könnyen uralhatsz egy ilyen állatot, amikor meglepetésedre a medve körül pillanatra a mágikus vonalak megmozdulnak, és az erdőből cikázó fénynyaláb csapódik a medve pofájába, bár ezt csak te látod született képességednek köszönhetően, más számára láthatatlan mind ez. Érzed a mágikus változás szagát. A medve lenyugszik, és fura dülöngélésbe kezd. Azonnal a mágia forrás irányába nézel, és az nem más, mint a dalnok. Bár te most nem lennél képes a mágiát rendesen kimondani, hisz remeg a szád az izgalomtól, de botodnak tudsz parancsot adni. A levegő fodrozódik a mágikus aktivitás miatt a botod körül, majd a medve megáll.
Harc vége
Mindenki
Nokips meglepetten látod, hogy a medve megdermedt, valószínű a varázsló csinált valamit. Szerencsére mindenki jól van, de sajnos a lovak elmenekültek. Pelso hiába varázsolt nyugalmat a botod, már a lovak elszaladtak. Viszont a kutya teljesen lenyugodott, és farkcsóválva szaglássza a medvét Mindenki karddal, vagy nyílpuskával vár, de ekkor a varázsló úgy dönt, nem akarja a medve halálát, mellyel valamiért mindenki egyetért. Armon, ahogy kicsit közelebb lépsz a csapathoz, közben folyamatosan fegyverrel a kezedben, fura mód megnyugszol. Olyan békesség jut a szívedbe, hogy még a nyílpuskát is leengeded. Nem akarod az állat halálát.
A varázsló szavakat mormol, mely ősi hangja a szélben tovaszáll. A medve még egy kicsit hezitál, de már megmozdul. Majd kicsit később megragadja a közben megdöglött lovat, és becipeli az erdőbe.
Nokips és Revoltz, látszik, hogy valami felzaklathatta téli álmából, és éhesen kóborolhatott már egy ideje a medve.
Revoltz lován és a többi lovon kívül a többiekké mind meg van.
//off: Revoltz bár a lovadat megfékezted, de utána leugrottál róla, hisz írtad, ha az nem akar harcolni, akkor nélküle mész. Az pedig a megvadult többi lóval elszaladt, és sajnos Nokips messze volt, hogy megfogja, hisz ő a „karaván” elején volt, te meg a végén. Persze utána mehetsz, de nem lesz könnyű pont a tiédet megtalálni. Ha nem mész utána, vagy esetleg nem találnád meg, akkor légy szíves húzd ki a karakterlapodról azokat, ami a lovon van. //
//off: Mindenki kap 18 KAP-ot//
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.”Aruth Dyn-Dayaell
*Oda adom a lovam Revolz-nak. -Keresètek meg alovakat, még nem mehetek mesze. Nem kell mind, elég ha a sajátod meglesz. Én addig előre megyek az ùton 1 métföldet. Kialakítok egy pihenőt is. *Amíg a röbbiek Revoltz lovát keresik elindulok és kb 1mérföld után az út mellet tàbor kialskításába kezdek. Némi tüzelőnek valót is keresek. Lehetőleg szárazat. // vadonjàrás 3 //
Amint elmúlik a közvetlen veszély, visszaül a lovára és megpróbálja megtalálni az elcsatangolt állatokat. A medve remélhetőleg jól lakik egy lóval és már nem lesz olyan agresszív, de azért nem szeretne vele újra összefutni. Meg mással sem, így aztán kb fél óránál tovább nem is akar elidőzni a dologgal, inkább visszatér a többiekhez. Amikor visszaért megkérdi a varázslót: - Furcsa volt az a békesség, ami mindenkire ráragadt hirtelen. Te intézted, vagy valaki más is van a közelben, aki hasonló praktikákkal él? A legfurcsább, hogy én akkor éreztem ezt, amikor a közeletekbe értem, vagyis mintha egy bizonyos körön belül hatott volna a dolog.
Leonardo Da Vinci
Segítek Revoltznak begyűjteni legalább az ő lovát ha a többit nem is. De ha tudunk minél többet visszahozunk.
Amikor Armon Pelsóhoz szól: -Még furcsább volt amikor az állat hirtelen megállt, mintha megdermedt volna. Nem ismerem pontosan a tudományodat, de még az állatokat is tudod irányítani? És ekkor Pelsóra nézek, hogy értse hozzá intem a kérdésem. <De örülök hogy ilyen gyorsan reagált az egész csapat, ha így harcolunk továbbra is akkor könnyedén leküzdjük az akadályokat melyek még utunkba állhatnak>
Ha itt maradunk estére akkor készítek valami levest, víznek a havat használom és amit találok belefőzöm. Így legalább valami meleg is eljut hozzánk ebben a zord hidegben. Aztán miután megettük mind, odaszólok már-már vigyorogva a többiekhez: -Ki inna Neji csodalöttyéből? Ha azt mondják hogy innának, akkor főzök azt is. Ha nem, akkor a következőket mondom: -Amikor először készítettem ezt, akkor is ilyen elfogultak voltatok; aztán egyből jobb kedvre derült mindannyitok! Na, ne húzzátok a szátok inkább nyissátok, irány a művészetek üstje! Majd nevetve nekilátok a forralt bornak.
Mielőtt még leszáll az éj, meditálok. Majd a pszi ébresztést beállítom napkeltére, hogy indulás előtt is tudjak meditálni.
Miután elment a medve és a lovakat is megvannak nyugodva, míg a többiek beszélgetnek addig én a környéket figyelem és hallgatom az erdő zajait, ha vannak és figyelek az apró neszekre is. - Pelso tényleg egyedül akarsz tovább menni? - Ha igen , akkor segítek a többieknek meg keresni a lovakat, ha nem akkor Pelsoval maradok és segítek keresni egy alkalmas tábor helyet. Meg tűzifát gyűjtök eleget egész éjszakára. < Ezt megúsztuk egész könnyen, de legközelebb, nem biztos, hogy ilyen szerencsénk lesz, eddig a szerencse kísért minket végig utunkon, remélem továbbra is velünk lesz. >
Miután a többiek is meg érkeztek és tábort vertünk, utána elmegyek sétálni és a környéket figyelem, néha meg meg állva és nézelődve és hallgatózva. Végig harcra készen, hogy ha arra kerülne a sor.
A forró ételnek örülök és meg is köszönöm Neji barátomnak. Forralt bort viszont most nem iszok, kivéve ha meg sértődne az esetben meg iszok egy pohárkával a finom italból.
Éjszaka sem alszom sokat, hanem figyelek az erdő éjszakájában csendesen, s közben őrködök. Az éjszaka fele után felébresztek valakit, hogy őrködjön tovább és lefekszem aludni. Addig viszont figyelem az erdő zaját a szél zúgását, s a környék fáit, meg figyelek, hogy ne aludjon ki a tűz sem.
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve... Miért? Hiány van rossz szándékban? "
//Off.:Armon és Neji úgy értelmezem, hogy mindketten a kérdéseteket a ló(vak) keresésére szánt félóra óra után tettétek fel.//
Nokips - Nem megyek egyedül. Velem tart a kutya is. Viszont mindenkép előre fogok menne egy mérföldet. A vérszak ide fogja vonzani a farkasokat. Ne félj könnyedén megvédem magam. *El is indulom rögvest. Előveszem a késemet és az út mentén haladva hosszú mély vágásokat ejtek a fák törzsein, hogy elkezdjenek gyantát ereszteni. Bízok benne, hogy elég szúrós szaguk lesz. Fél szemmel olyan növény után kutatok aminek a gyökerei össze morzsol erős és szúrós büdös szaga van; vagy bármely részének. Mint pl. szára, kérge. A leendő táborhelyhez érve elsősorban fakérget gyűjtök tüzelőnek. Valamint a mély vágásokat a fa törzsébe itt is megismétlem minden környékbeli fán. Továbbra is kutatom a büdös növényem. Mire a többiek visszatérnek remélem sikerül némi tüzelőt szereznem és előkészíteni a fekhelyeket a hó letaposásával, és félre hordásával.
Neji, Armon mikor visszatértek. - Igen a nyugalmat én teremtettem. A lovaknak szántam, csak hát előbb futottak el, a mágia uralta körből mint, hogy hatott volna rájuk. *Megvonom a vállam. - Így jártunk. Amúgy Neji, egy állat irányítása egy emberhez képest gyerekjáték. Engem viszont az egy kicsit jobban érdekelne, hogy mitől kábult el a medve? *Armonra tekintek.
*Nyugovóra térés előtt meditálok. Beállítom a Ψ ébresztést mágikus jelenlétre (magunkat kivéve). Valamint napkelte előtt egy órával. Felkelve ébresztem a többieket és javaslom haladjunk tovább.