• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Életút

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 10 / 180 • 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 180

Re: Életút

HozzászólásSzerző: Sirak » 2011.12.22. 17:51

<Neji>

Intelligencia: 5
Egészség: 7
Akaraterő: 1
Asztrál: 10
Érzékelés: 2

//off: Nem kértem fűszereket, van sajátom, ráadásul mindenféle a világ minden pontjából. Fel van írva minden. Egyébként meg Pelso létezik a forralt bor, mivel elkészítettem csak esélyes hogy te még nem láttál illetve ittál ilyet.//

Mikor Nokips leszúrja a törpét:
-Most hogy Nokips eldöntötte mi legyen, indulhatnánk is!
Magamban viszont ezek a szavak hangzanak el: Azt hittem már sosem indulunk

Mikor arról van szó hogy üldözhetnek minket:
-Ha még is megtámadnának minket az utunk során, amit természetesen nem akarunk -és ekkor elmosolyodok, mintha azt mondanám magamban: dehogynem akarom- akkor legalább megmutathatom az én művészetem -ekkor pedig Armanra tekintek, ez a mondat leginkább neki szól.

Mikor a forralt bort isszuk:
-Hát, ha ez az ital tényleg ódákat és dalokat érdemel, hát miért nem énekled meg? -nagy örömmel az arcomon mondom a szavakat, szinte kicsattanok a boldogságtól.
-Örülök hogy végül is mindenkinek ízlik, sajnos nem saját találmány, télen édesanyám mindig ezzel a lélekmelengetővel várt haza, talán most ő is "velünk" iszik.

Mikor meglátjuk a fogadót az éjszakában:
Miután Arman elmondta mit kíván, és Pelso is kiegészítette a meleg levessel. Sóhajtok egyet és azt mondom:
-Milyen szép az éjszaka, -ekkor a holdra tekintek, majd a fogadóra- de jobb lesz az ablakból megcsodálni -s elindulok a fogadó irányába.

Bent beszélgetek a többiekkel hogy ha előjön valamilyen téma, de ha valaki megtámad minket és észreveszem, igyekszem a támadást kivédeni és utána egyből visszatámadok.
Mindig lefekvéskor és ébredéskor meditálás közben Mesterem által tanított gyakorló mozdulatokat végzek. Ezért hát mindig korábban kelek a többieknél.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2011.12.22. 19:10

//Én a KM felé intéztem ezt a kérdést Neji.//
Intelligencia: 10
Egészség: 1
Akaraterő: 5
Asztrál: 3
Érzékelés: 4

*A fogadó felé vezető úton, az istállóban és a fogadóban is egészen eddig míg nyugovóra nem térünk folyamatosan koncentrálok a manna háló rezdülésire. Megnézek magamnak mindenkit aki utánunk érkezik a fogadóban. Természetesen mindig tartok szünetet mikor érzem már túl sokat koncentráltam, de utána újra vissza térek a mannahálóra. A fogadóban a már korábban említet leves mellé forralt bórt kérek. A levesből többször is kérek. A fürdőzés közben is rá-rá nézek a mannahálóra.
A szobában. A fürdő után. Miután már csak mi vagyunk.:
- Szerintem az lenne a legjobb ha mindannyian kipihennék magunk és nem állnánk őrt az éjjel. Viszont biztonságban is tudhatjuk magunkat. Lefekvés előtt végezünk el közösen egy meditációs gyakorlatot. Nyugodtan mélyálomba merülhetünk de az érzékeink élesek maradnak. //Pszi Ébresztés. Általános 2 szintű Pszi// Remélem mind ismeritek aki nem annak majd segítek. Én álmomban majd a mágikus jelenlétre figyelek. Mágia forgató, varázstárgy stb. Ti meg a többi hagyományosabb zajokra. Zárral való matatás. Az ajtó, ablak nyílása. Netalántán az ék eltávolítása mit az ajtó meg az ablak alá teszünk. Meg csupa olyasmi amivel a magamfajta varázsló nem is törődik.

//Ha van olyan a csapatban aki nem képes a Pszi használat 2fokára akkor majd annak és állítom be az ébresztést. Természetesen csak a bele egyezésével. És a KM engedelmével.//

*A meditáció után nyugovóra is térek. Valamint még a meditáció során fokozott figyelemre kérem fel a botomat az éjszaka során. // Ha jól gondolom neki nincs szüksége alvásra. // Valamint veszély esetén ébresszen fel és tegyen belátása szerint, hogy a behatolókat meglepje és elbizonytalanítsa. //Pl. Tűznyíl 1E //
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2011.12.22. 21:33

Helyszín: Erigowtól északra
Időpont: 3615. Hideg évszak, Gyökerek hava, harmadik hete, higr napja, az ón órája, és az óezüst órája közt (18.00-19.00)
Résztvevők: Armon Vilonio, Neji, Nokips, Pelso, Revoltz

//off: Igen Neji igazad van, figyelmetlen voltam. Pelso ismerik a forralt bort, de rajtad múlik, hogy a karaktered ismeri e, viszont nincs szakma: szakács képzettséged, így nem tudod, hogyan készül. Nokips még az nap elértétek a fogadót, mikor indultatok, így nem aludtatok kint a hidegben. //

A fogadó látványa már melegséggel tölt el benneteket. Közelebb érve Nokips megálljt int. Arra kér titeket, hogy maradjatok itt, míg körbe néz. Nem igazán van kedvetek kint a hidegben várakozni, de bíztok benne, és megvárjátok, míg körbe néz.
Nokpis körbe járod a fogadót, de semmi különöset nem tapasztalsz, és ösztönöd sem jelez veszélyt, így visszaügetsz a többiekhez.

Társatok visszatér, és szabad utat enged. Örültök, hogy most semmilyen veszély nem áll utatokba. A fogadóhoz érve megálltok az istálló mellett, ami elég vaskos, durván faragott fapallókból épült. Sajnos nincs lovász fiú, így nektek kell lenyergelnetek a lovat. Sebaj, fáradtan, de megoldjátok. A varázslónak segíteni kell, mert már nagyon elfáradt. Míg leszerszámozzátok a lovakat, látjátok, hogy sok hátas van itt, ami sok vendéget jelenthet.

Pelso folyamatosan koncentrálsz, hátha van mágia a közeletekben, de nem érzel rajtatok kívül senkit és semmit, aki megzavarná a mana áramlás természetes módját. A dalnok és hangszere viszont egyértelmű mágikus hurok, mely jelzi, több van ebben a fickóban, mint amit mutat magából.

A fogadó egy emeletes kőépület. A spaletták be vannak hajtva, így nem láttok be az ablakokon. Nokips és Revoltz lép be először, majd Pelso és Armon követi őket. A sort Neji zárja. Belépve finom illatok, meleg és jó hangulat fogad titeket. Le is ültök az egyik asztalhoz, és már a ropogós sültet, vagy a forró levest eszitek. Hamar átmelegedtek. A fogadó nem díszes, de most nem igazán zavar benneteket. Durván ácsolt asztalok és székek. A pultnál egy idősebb nő szolgálja ki az embereket. Haja fiatal korában sötét barna lehetett, de mára már az ősz hajszálak vették át az uralmat. Hátul a konyhában a férje lehet a szakács. A szobákba egy csigalépcsőn lehet feljut, mely a fogadó túl végén a pulttól jobbra található.
Armon még senki nem figyelt fel rád, bár az biztos, ha a fogadósné meglát, nem kell fizetnetek a szobáért. :D
Revoltz elintézed a szobafoglalást. A nő furán néz kérésedre, de a két ezüstöt látva nem kérdez, csak a kulcsokat adja.
A vacsora 30 réz lesz összesen.

Jól laktok. A sült, vagy a leves mennyei volt. A forral bort lassan szürcsölitek, és élvezitek a nyugalmat, meg a kandallóban ropogó tűz melegét. A fogadó vendégei vegyes sokaság. Kereskedők, testőrség, utazók.

Úgy döntötök itt az ideje nyugovóra térni, de ekkor az istenek úgy döntenek, hogy nincs itt az ideje az alvásnak.
Kint lódobogásra, és nyerítésre figyeltek fel. Majd nem sokkal később kinyílik a fogadó ajtaja és egy népes csapat lép be rajta. Erigowi katonák lehetnek. A vezetőjük átlagos testalkatú. Ruhája vaskos sötét barna szőrme bunda, köpenye szintén az. Oldalán másfél kezes kard. Felső testét lánc ing védi, melyen egy tenyér nagyságú vas lap van Erigow címerével. A férfinak rövid barna haja van, és enyhén borostás. Körülötte 10-12 katona. Rajtuk szürkés, több rétegű szövetruha, oldalukon rövid karddal. Egy alak nem illik a csapathoz. Fekete köpenye alatt sötét barna téli szövetruha, lovagló csizma, és enyhén ívelt hosszú kardféleség. Fején csuklya, melyet az arcába húzva hordja.

Miután beléptek, becsukják az ajtót, és kicsit felolvadnak. Közben a fekete köpenyeges körbe néz a fogadóban, és bal kezével felétek mutat, majd hangosan felkiált: - Ott van a lator!

Látjátok, hogy a fickó egyenesen Armonra mutat.

A láncinges határozottan lép az asztalotokhoz, a többi katona körbe vesz titeket pár lépés távolságra. Majd a csuklyás vádlón szól, és közben többször is Armon felé bök bal mutató ujjával, persze biztonságos távolságból. Az arcát még mindig nem látjátok.

- Ő az tiszt uram! Azonnal fogják el! Nem felejtem el arcát soha! Szemem előtt kínozta és ölte meg Thimul Zahrant! Ezután elvette a faszelencét, aminek a jogos tulajdonosa én vagyok!

Gyűlölettel beszél, mintha a családját végezte volna ki Armon, de Nokips kivételével mindannyian észreveszitek a hangján, hogy jól kitanult szerepet játszik.

A tiszt végig néz rajtatok, majd határozottan szól hozzátok.

-Ybon Gwon vagyok, az erigowi felderítők egyik tisztje. Azzal az utasítással állok itt, hogy haladéktalanul keressem meg Thimul Zahran, félvérű egyén, gyilkosát. Kik maguk, és mit keresnek e gyilkos társaságában?

Kérdezi Armanon kívül mindenkit. Úgy tűnik már a tiszt is bedőlt a csuklyás alak játékának.
Eközben a fogadóban síri csend honol. Senki nem mer még megmozdulni sem.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2011.12.23. 14:56

//Off. A P.E.L.S.O név csak a karakterem monogramja. Utólagos elnézést de még nem volt szerencsém kitalálni a teljes nevet.//

<… Óriási máris kezdődik… Még csak nem mentünk túl messze a várostól… Na mindegy…>
*Felállok a helyemről, a kalapomat az asztalra teszem. Kezemen jól láthatóan megigazítom a dorani címeremmel ékes pecsétgyűrűt és a kezem ügyébe veszem a botom amit eddig az asztalnak támasztottam, hogy kényelmesen tudjak enni. Lassan kisétálok az asztal mögül és a lovag elé álok. KB 1 l-ra tőle.
//Off. Ha jól gondolom Armant vádlóban nincsen mágia. Ez érdekelne mivel írtam megnézek magamnak mindenkit aki utánunk érkezet.//
*Bemutatkozom. A teljes nevemet mondom. Jól halhatóan, artikuláltan szólalok meg, beszédtempóm egyáltalán nem sietős egyenletes. A rangomat egy kicsit meg is nyomom. Arra nagyon figyelek, hogy a lovagon, rajtunk valamint az asztalunkat körbevevő katonákon kívül ne értse senki miről is beszélek.
-Dorani magiszter vagyok. Megbízatásban járok. Ez a fékvér. -*Itt Arman felé intek. - A felügyeletem alatt van. Jelenleg nem áll módomban kiadni semmilyen koholt vádakon alapuló nyomozás kedvéért. Pláne nem egy olyan kedvéért aminek esetében még a vak is látja, hogy a koronatanú -*Itt a vádló felé intek – megvezeti a király és a törvény hű katonáit.

*A tiszttel folytatott beszélgetésben ragaszkodom a mellet, hogy Armandot és a szelencét semmilyen körülmények között sem adjuk át. Valamint a vádlója hazudik. Felajánlom még szolgálataimat is az ügy mihamarabbi felgöngyölítése érdekében ha szükséges. Abban az esetben ha ragaszkodik Armand letartóztatásához. Abba még bele megyek, de a szelencét nem adjuk át. Ebben az esetben ragaszkodom hozzá, hogy én magam védjem Armand jogait a bíróság előtt. Kivéve ha a lovag a lelencét nálunk hagyja és megelégszik a gyilkossal.

Karizma: Dobás:7+1
//Ékesszólás 3fok +1tul. A beszélgetés során felhasználom jogi ismereteim ha kell. Jog 2fok.//

//A botom mindeközben végig figyeli a vádlót, ha kell a védelmemre kell. Pl.:1E föld fal. 4MP//
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Pelso 2011.12.23. 15:51-kor.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2011.12.23. 15:32

Armon

Feláll és a hazugra mutat:
- Mit tettetek vele? Képesek voltatok megölni, hogy engem bajba keverjetek? - ezúttal nem kell nagyon színészkednie, hiszen letaglózza, hogy az ember (vagyis félelf), akivel pár napja találkozott valószínűleg csúnya halállal halt.
- És ezek után még a törvény erejét és a tisztességes katonákat használjátok fel alávaló céljaitok végrehajtására? Pontosan mit is tettem? Hol is láttál te engem, hazug bitang?
A tiszthez fordul:
- Valóban ismerem Zahrant. Tényleg meghalt? Nem voltunk közeli barátok, de régi jó cimborák. Tényleg találkoztam vele pár napja és említette, hogy valakik a nyomában vannak. Nem sejtettem, hogy ilyen elvetemültek, hogy az életét sem haboznak feláldozni aljas céljaikért.
Bár nem színészkedik, a kiállása egyértelműen egyenes és nyílt, az emberek szemébe néz és egyenes gerinccel jól érthetően beszél. Igyekszik ezzel is felhívni a katonák figyelmét, hogy aki vádaskodik, az csuklya alá rejtőzik és csak mutogat vádlón (a színpadi cselszövő szerepe szerint), míg ő szembe fordul a támadással és nyíltan beszél (akár egy epikus hős).

Ékesszólás 3, Színészet 3, Lélektan 4, Karizma 19

Karizma 1k10 = 10 [10]
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2011.12.23. 20:25

//Elfelejtetted leírni mikor is pattan fel a karaktered. Azután, hogy már beszélek a katonával, vagy akkor mikor a karakterem még csak fel áll az asztal mellől, hogy a tiszt elé álljon. Fontos lenne tudnom mert a karakterem aszerint reagálna a karaktered cselekedeteire.//
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Pelso 2011.12.23. 22:15-kor.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2011.12.23. 21:34

//Jogos, elnézést. Attól tartok, annyira felháborodik, hogy nem hideg fejjel megvárja a lépéseidet, hanem rögvest reagál. Elnézést, ha belerondít a Te lépéseidbe, de eléggé felhúzta magát.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2011.12.24. 3:09

Amikor belépnek a katonák, hirtelen elgondolkodok.
< Vajon mit vagy kit keresnek itt remélem, csak meg szállnak és nem miket keresnek erre felé... >
Mikor a fekete csuklyás meg vádolja Armant már kicsit komolyabban veszem a dolgokat.
Szerencsére evés közben sem vettem le a csuklyám.
< Ez nagyon jó a mágus és Pelso elvonja rólam a figyelmet >
Lassan körbe nézek a csukja alatt, ahogy közben vitatkoznak és meg nézem, hogy ki kire figyel, persze csak nem feltűnően. Egy álcázott mozdulattal a törőmre teszem a kezem és a kardomra, úgy, hogy azt véletlen se lássa senki és csak is akkor mozdulok.
álcázás álruha 4
// Amúgy a színészetem 3-as de ha így sem levágós akkor mindegy. //
< Nem tetszik nekem ez a v ágaskodás és szemeimmel a legközelebb lévő öröket figyelem, hogy meglepetésből a másvilágra küldjem őket, ha úgy alakul. S közben bízom társaimban, hogy Revolts és Neji megvédik Pelsot.
< Tudom, hogy a mágus mindenkinél erősebb a szobában talán, de időre van szüksége. >
Folyamatosan figyelek és ahogy veszélyesnek ítélem úgy küldöm az elsőt egy pontos dobással a másvilágra és a legközelebb lévőben pedig megforgatom a kardom.
Ha nem tudok észrevétlenül a fegyvereimért nyúlni, akkor csak felkészülök a gyors és hideg mozdulatokra. Az első tör dobása mindenképp ha kell a mágushoz legközelebb lévő őr a kardommal meg a hozzám legközelebb lévőt belezem ki.
Szemeim feszülten figyelnek izmaim megfeszülnek és várnak lazán mégis készen a gyors cselekedetre és közben végig nézem a katonák legminimálisabb mozgását és közben próbálom kitalálni a mennyire gyorsak, mozgásukból figyelmükből, mennyire lesz a reagálások gyors...

tör: ha meglepi Té: 30+51+9=100 Sebzés: 3+1=4
1 kör: Kardal: ha meglepetés érvényesül: 30+62+76=168 Sebzés: 2+1
2 kör: Kardal: 62+7=69 Sebzés: 10+1
3 Kör: Kardal: 62+99=161 Sebzés: 10+1
A csatában igyekszem olyan helyekre dobni és szúrni és köpenyemmel takarni a támadásom, hogy érvényesüljön az
orvtámadás: 4
Az események közben nyugodt maradok és figyelem az eseményeket és hallgatom, de első sorba a katonákon tartom a szem, hogy ugrásra kész legyek.
< Vajon Armannak tényleg meg kellet ölnie valakit a szelencéért vagy a csávó hazudik, mondjuk pont nem érdekel minket azért fizetnek , hogy elvigyük a tárgyat, s nem azért, hogy kérdezzünk, de a városi öröknek nem szívesen mennék neki... >
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2011.12.24. 5:46

<Neji>

Egy pillanatra csak figyelem az eseményeket, de mikor Arman és Pelso is feláll, én sem állhatok tétlen, egy pillantást vetek harcos társaim cselekedeteire, és miután látom hogy ha Armant támadják készek megvédeni, én Pelsohoz lépek, egy lépéssel mögötte állok meg és csupán figyelek, lehajtott fejjel.
Amint bármelyik is megmozdul Pelso irányába vagy felém, hogy megtámadjon kigáncsolom az illetőt, de csak elsöpröm a lábát a lábammal, majd ezzel a lendülettel ugyanazon lábammal elrugaszkodom a földtől, megfordulok közben tengelyem körül és egy másik közelembe lévőt fejmbe rugok érkezés közben, majd a rugás után mindkét kezemet használva egész testemet és lendületemet bele víve ellököm azt akit fejbe rúgtam. Ezután egyéb akrobatikus mozdulatokkal támadok és védekezek.
A következő kör elején felébresztem a szunnyadó sárkányt (sárkány tánca).
Harc értékek:
1.:KÉ:(53+3)56 TÉ:(78+56)134 VÉ:120(+16akrobatika) SP:3
2.:KÉ:(55+4)59 TÉ:(83+40)123 VÉ:125(+16akrobatika) SP:6
3.:KÉ:(55+7)62 TÉ:(83+68)151 VÉ:125(+16akrobatika) SP:6
Akrobatika: 82%
dobás: 41(mind3 körre egyszerre dobom ki ha nem baj)
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2011.12.25. 9:17

*Armon kirohanása hallatán arcizmom se rezdül, de micsoda véletlenek vannak. Az asztalt arra kerülöm meg amerre ő van.
<… Na ennyit a belépőmről… Pont mint Nokips… Nem érzi mindig ha csendben kéne inkább maradnia… Igaz egy csepűrágótól mit is várhatok…>
*Mikor armodhoz érek halkan odasúgok, hogy csak ő hallja de ne nagyon lássa senki.
- Ezt bízza rám. Ha csak nem tudja bizonyítani itt nemesi származását, nem tehet semmit.
*Utamat fojtatom a lovag elé. Cselekedeteim innentől kezdve az előző reagban közzétettek szerint. Annyi kiegészítéssel, hogy érdeklődök a gyilkosság pontos időpontja iránt. Ezt a megvezetett katonákról szóló mondat után teszem fel ezt a kérdést. Amennyiben egybe esik azzal az idővel mikor a fogadóban vártuk Armont miközben ő az emelvényen énekelt akkor jó, ha akkor amikor már a másik fogadóban. már pihentünk az is jó. Akkor van alibije Armonnak. Viszont, ha a két fogadó előtt akkor pech. A városőrökkel az összeütközést igyekszem elkerülni, és ha Armond letartóztatását nem tudjuk elkerülni, és a szelencét átakarnák adni a csuklyás idegennek azt leszavazom. Ragaszkodom, hozzá hogy a vizsgálatban magam is részt vegyek. A szelence a vizsgálat végéig nem kerül átadásra, ha lehet kerüljön hozzám.
Összefoglalva: Armont még átadjuk. A szelencét nem, ha mindkettőt kérik akkor mi kísérjük a vádlottat és én a vizsgálatban részt veszek. Az esetleges alibit csak akkor említem meg ha a halál időpontja nekünk kedvez.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2011.12.25. 11:18

//ide nem én akartam írni soz..
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2011.12.25. 11:20

Mikor a katonák belépnek rögtön tudom, hogy ez nem lehet véletlen...értünk jöttek. A csuhás mutogatásával ez be is bizonyosodott. Idegesítő...nem lehet nyugtunk utunkban úgy látszik, de nem fizikai erőket kell kivédenünk, hanem az elme trükkjeit.
A párbeszédet illően végighallgatom, hisz a Varázstudó barátomnak van igazi rangja a csapatban, mely mérhető súlyt tesz a katona döntésében. Ha a segítségadást fogadják el az ügy felgöngyölítésében, akkor állok a rendelkezésre, hisz mihez sem értek jobban, mint a nyomok, a gyilkosság rejtelmeinek felkutatásához. Ezt persze szóvá is teszem, hogy szakértelmem az ügy kivizsgálásának áldozom, hogy kiderüljön az igazság, de akkor bizony minket kárpótlás kell, hogy érjen utunk akadályozásában.
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2011.12.26. 23:49

Helyszín: Erigowtól északra
Időpont: 3615. Hideg évszak, Gyökerek hava, harmadik hete, higr napja, az ón órája, és az óezüst órája közt (18.00-19.00)
Résztvevők: Armon Vilonio, Neji, Nokips, Pelso, Revoltz

A katonák azonnal fegyverükhöz nyúlnak, mikor Armon felpattan helyéről, de nem húzzák elő kardjaikat. A tiszt láthatóan meglepődik. Talán arra számított, hogy menekülni próbál, vagy kardot ránt a lator, de e helyett elég magabiztosan ártatlanságát bizonygatja. A csuklyás alak nem mozdul, várja, hogy mit lép a tiszt, de ekkor Pelso lép közbe. Lassan a tiszt elé lép, közvetlen mögötte Neji.

Mikor a varázsló lassú, nyugodt hangnemben kijelenti, hogy ki ő, és nem áll módjában átadni sem a szelencét, sem Armont, a katona először riadtan lép hátra egyet.

Hebegve, habogva kér elnézést, hogy így botor módon nem vette észre a nagy sietségben kivel is áll szemben. Az ő katonai módján már megadja a tisztelet a varázslónak. Közben Neji és Nokips harckészültségben figyelitek a katonákat.
Mikor meghallották, hogy varázslóval van dolguk láthatóan mindnek inába szállt a bátorsága. Ha harcra kerülne a sor, már nem is tűnnek komoly ellenfeleknek.

Egyértelműen a ti oldalatokra dőlt a fölény. A tiszt, mint ha most sorozták volna be, és az őrmestere előtt állna, úgy bólogat a varázsló szavaira. De Pelso és Armon láttok valami furát a tiszt szemében, mintha tudná, hogy mit kellene tenni, de nem teszi meg.

Ekkor a csuklyás alak közelebb lép a tiszthez mit sem törődve a varázslóval, mintha egyáltalán nem tisztelné azt, és valamit oda súg neki. Ekkor a tiszt szemében megjelenik a kapzsiság kis szikrája.

Revoltz, már éppen felajánlanád segítségedet a nyomozásban, mikor meglátod a tiszt szemében te is a kapzsi tekintetet, és már a kardodhoz nyúlsz, mert tudod, mi következik.

A tiszt elkiáltja magát: - Végezzetek minddel egytől egyig!

A katonák kardot rántanak. A sok penge súrlódó hangjai, ahogy a hüvelyből egyszerre húzták elő, bátorsággal töltötte meg a katonák szívét. Rátok nézve pedig a halálhívogató szava tűnik ki belőle.

Három fickó is a varázsló felé rohan kardjukat csapásra emelve, hogy mihamarabb végezzenek a legveszélyesebbel. Az egyiket Nokips tőre fékezi meg. A mellkasát érte a tőr, markolatig hatolt bele a fegyver, a katona hörögve bukott térdre, majd dőlt el.

Pelso gyorsan pörögnek körülötted az események. Te nem ehhez vagy szokva, nem tudod ilyen gyorsan a szavakat elmondani.

Neji, egyértelmű mit fog történni, és látod a varázsló tekintetében, hogy teljesen meglepte az esemény, így szinte biztos, hogy lassabban fog cselekedni, mint kellene. Három férfi is támad rá, de az egyiket egy tőr elintézte, mely mögületek került elő.
Ketten maradtak. Az első elé ugrasz, majd egy gyors mozdulattal kirúgod a lábát. A fickó a levegőt kaszabolja kardjával, nem készült fel arra, hogy már nem leszel ott, és hatalmas csattanással esik hátra. A másik fickó ezt látva félig leguggol, hogy ne tudd vele is megtenni, de szerencsétlenségére számára érthetetlen módon, már felemelkedtél, és pörgő rúgásoddal pár fogától megszabadítottad, és letámasztva lábadat erős, betanult mozdulattal, kezeddel és válladdal eltaszítod magatoktól. Annyira nem készült fel rá, hogy a lendületét kihasználva több métert repült a fogadó asztalai között landolva.
Még egy katona mozdul feléd, és csap kardjával. Macskafürgeséggel ugrasz félre, így az ellenség pengéje újfent csak a levegőt szelte ketté.

Ekkor nagy levegőt veszel, és izmaid megfeszülnek, mert előhívod a benned lakozó fenevadat.

Nokips, úgy látszik az ösztönöd most sem hagyott cserben. Mikor a tiszt kiadja, a parancsot nem vársz semmire. Azonnal elhajítod tőrödet, mely sikeresen végzett egy szerencsétlen katonával, ki az útjába került, de nincs időd bámészkodni. Szemed sarkából már látod a kardok pengéjét, ahogy véredet vennék, de te nem adsz belőle.
Három katona támad rád. Az első azt hiszi, puszta kézzel harcolsz, és ostobán közel lép hozzád. Ezt kihasználva alulról, a köpenyed takarásában szúrsz, és a fickó jobb combját döföd át, mire az fel kiállt, és seggre esik fájdalmában. Ekkor a két katona, hogy védje sérült társát, csapásokat mérnek rád. Pengéjük hangosan csattog kardod élén, sajnos értenek fegyverük forgatásához, így komolyan kell venned őket. Fürgén mozogsz, nem engeded, hogy a kettő közé szorulj. Visszatámadsz, és csapásaid mindig húsba vágnak. Ellenfeleiden látod, hogy kissé meghátrálnak sorozatos támadásidtól.

Revoltz az utolsó pillanatban figyelsz fel az árulkodó jelre, és így még időben tudsz kardot rántani. sajnos mivel nem készültél fel harcra, így hirtelen csak védekezni tudsz. Három katona akarja halálod. Gyors mozdulattal szembe állsz velük, hogy véletlenül se tudjanak hátba támadni. A katonák sorra mérik rád erős csapásaikat, de te szakadatlanul ütöd félre mindegyiket. Míg ők erővel, te ügyességgel és gyorsaggal forgatod fegyvered. A katonák képtelen egyelőre a védelmeden átütni, de nem hagyják abba, hisz halnod kell.

Pelso, Armon. A tiszt figyelemmel kíséri, hogy miképp koncolják fel a társaitokat, és titeket. És mikor látja, hogy szervezett csapatként tartóztatják fel társaitok katonáit, ő is kardot ránt. A csuklyás alak sem tétlenkedik, azonnal előhúzza kardját, mely egy görbe pengéjű szabja. Mind a tiszt és mind a csuklyás alak avatott harcosnak tűnik. A csuklyás gyorsabban cselekszik, és úgy dönt a varázsló a komolyabb ellenfél, ezért Pelso felé támad. De ekkor a világ a dorani mellé áll.
A levegő felforr, izzik az ősi mágiától. A varázsló kezében a bot izzó pernyét ráz le magáról, ahogy urát védi. Méteres tűzfal emelkedik a Pelso és támadója közé. A csuklyás fickó riadtan ugrik hátra. Még a tiszt is hátra hőköl, így nem is támad meg senkit.

//off: Csak egy kör telt le, mert nem tudom, hogy hárman mit tennének. Nokips és Neji ti kidobtátok a másik kettőt is. Ha nem akarjátok, nem kell újra dobni, csak légy szíves még egy kört dobjatok ki. Armon, Pelso, Revoltz ti légy szíves írjátok le, hogy 3 körig mit csináltok, és dobjátok ki hozzá, amit kell. Pelso a bot egy egyes erősségű tűzfalat teremtett, mert az elemi erő fal nem állította volna meg az ellenséget, de ez is 4 mp. Légy szíves mindenki dobja ki az 5 tulajdonságpróbát.//
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2011.12.27. 0:39

< Ez nem lesz így jó, sokan vannak és a két legveszélyesebbet csak remélhetem elintézik, vagy gyorsan végzek ezzel a ketővel. >
Ígyekszem minnél gyorsabban végezni ezzel a két fivkóval, harc közben ígyekszem figyelni társaimra is ha úgy látom, akkor gyors mozdulattal az életét mentve ha kell a kardomat is bele dobom az elenségbe és akkor puszta kézzel harcolok, vagy le nyulom a fekvő katonáét és azzal harcolok tovább.
Csata közben köpönyegemet probálom kardom takarására használni, hogy soha ne tudják mikor tudom kivédeni vagy mikor és honan suhan vagy szur a halál feléjük, eseetleg a dájdalom mikor mar izzon husukba.
// Hogy érvényesüljön a plusz sebzés ha megadod... //
Orvtámadás 4
Ha úgy alakul és van rajtuk páncél akkor olyan helyekre szurok vagy vágok ahol nem védí őket semmi, akár a kézfejükre is még ha karcolás is. Illetve ígyekszek kihasználni, hogy a fekvő társukat védik így szoritva őket sarokba, majd végzek velük, ha jó kardforgatok, akkor szépen lassan, de ahogy alkalmam van rá gyors és kiméletlen támadásokat viszek ellenfeleimre.
Kard:
4 kör: Té: 62+84=146 sebzés: 10+1
5 kör: Té: 62+42= 104 sebzés: 3+1 //ha szükséges esetleg.//

Intelligencia: 6
Egészség: 3
Akaraterő: 2
Asztrál: 2
Érzékelés: 1

A kardomat csak akkor dobom bele a Pelsonál lévő kapitányba vagy a fekete csukjásba ha úgy látom, hogy szükséges vagy miután le gyöztem két ellenfelem és így meglepetésből komoly sebet okozhatok valamelyiküknek aztán elveszem valamelyik őr kardját és azzal harcolok tovább.
Ha puszta kézzel kell harcolnom egy ideig, amit megpróbálok elkerülni.
Puszta kezes harc: 3
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2011.12.27. 10:40

"Franc... nem akartam összetűzésbe kerülni Erigowi katonákkal...ez nagyon meg fogja nehezíteni küldetésünk, ha már a katonák is ellenünk vannak.."

Gyorsan előkapva kardom próbálom védeni a felém mért csapásokat, s közben felmérem ellenfeleim gyengéit (élettan: 3, lélektan: 3). A csapásaik erejében és módjában, a mozgásukban figyelem gyengepontjaikat és ösztönös reakcióikban; egy harci sérülés okozta gyengébb, sérülékenyebb rész vagy valamilyen kisebb testi fogyaték (nagyot hallás, stb.), akár fizikai, akár lélektani úton mutatják ki (pl: kicsit sántít, vagy akaratlanul is jobban védi a gyengepontját).
A csapások között, amikor lehetőségem van, megpróbálom előhúzni a tőrömet, s azzal harcolni, kardommal pedig továbbra is védekezek.
A gyengepontok és mozgáskultúra ismeretében megpróbálom átgondolni lépéseimet a támadásomban, azokra adott legvalszínűbb válaszreakciók megjósolásában.
Közülük a legfélénkebbet/gyengébbet tartom a végére, hátha mikor látja, hogy két társa is elhullott magától is eldobja fegyvereit, ha nem őt is harcképtelenné teszem.
Kisebb vágásokat ejtek, vagy markolat végével ütök a gyengepontokra (ha van), hogy megbénítsam ellenfeleim... ölni semmiképp nem akarok.

Tulajdonság próbák:

Intelligencia: 4
Egészség: 7
Akaraterő: 8
Asztrál: 10
Érzékelés: 4

Támadások:
KÉ: 42 + 7 = 49 TÉ: 31 + 59 = 90 SP: 2
KÉ: 42 + 6 = 48 TÉ: 92 + 59 = 151 SP: 10
KÉ: 42 + 7 = 49 TÉ: 64 + 59 = 123 SP: 10
(nem ütök túl, csak fp-t sebzek)
Wohoo! buli van!