• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Életút

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 3 / 180 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 180

Re: Életút

HozzászólásSzerző: Pelso » 2011.11.12. 20:48

A lovakról a kötszert magamhoz véve először Revoltz sebét látom el. Ezután odamegyek Neji-hez.
- Látom csúnya sebet szereztél szökés közben. Ha gondolod szívesen bekötözlek, hogy a legközelebbi városig ne nyíljon fel újra sebed.

Miután végeztem Neji és Revoltz sebével, segítek a tűzrakásban, és kényelmes fekhelyet alakitok ki magamnak éjszakára.
Ha a harcosok maguktól nem kötözik meg a nőt akkor emlékeztetem őket rá.
„Pl.:- Nem kéne megkötözni?!”
Fél szemmel mindig szemmel tartom a nőt mindaddig amíg a botom fel nem töltődik energiákkal. Utána már a figyelmem kicsit lankad mivel a botra bízom a szemmel tartását, de attól még időről időre ránézek.

//Bármi gyanús és újra Tűznyilat repít bele a botom, közvetlen utána meg én is. (gyanús pl: ha varázsolni akar, vagy ha szökik, vagy elcsenné fegyvereink és éjszaka el akarná vágni a torkunk.) Amíg a botom nem töltődik fel csak figyelmeztet és én repítek nyilat bele. (kb.3óraalat töltődik fel)//

Gorodak:
- Ha más nem is, annyi hasznunk már biztosan van az ügyből, hogy a harcosok vértjét elcserélhetjük egy számszeríjra amit már oly régóta meg akarsz venni.

HA VALKI FELVETNÉ, HOGY INDULJUNK VISSZA A FŐÚRHOZ MOST.:

- Szerintem ne induljunk még ilyen ítélet időben. Várjuk meg a holnapot. Addigra biztosan alább hagy az eső, meg aztán engem elégé kimerített az út, szükségem lenne egy kevés pihenésre.
Gorodak, Revoltz:
- Amondó vagyok jól állunk. A feladatunkat lényegében teljesítettük. Holnap a nőt élve a kétharcosnak a fejét átadjuk az uraságnak. A medált meg átadjuk vizsgálatra a helyi papnak. A kérdés már csak az megvárjuk hátha adnak ezzel kapcsolatban még egy megbízást vagy álljunk tovább? Én mindkét lehetőségre kapható vagyok.
Neji:
- Bármi dolga is akad a városban biztosan kibírja míg kiheveri a fogság és a kard okozta seb utáni sokkot. Telepedjen le inkább a tűz mellé és meséljen magáról.
// Fél szemem a boszorkán//
Ha nincs ellenvetés a tűzrakás ellen, segítek benne, és a vacsorámat falatozva hallgatom Neji történetét.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Pelso 2011.11.13. 13:58-kor.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2011.11.13. 9:55

Miután meg beszéltünk mindent, és azt hogy itt maradunk éjszakára és majd reggel megyünk tovább úgy döntök, hogy egy kicsit magamhoz és a feladatomra koncentrálhassak a gyönyörű nő helyet elmegyek tűzifáért.
- Igen igazad van Pelso barátom, de a többiek részéről se feledkezzünk, meg ha elosztjuk a zsákmányt és a sajátomból ki jön akkor persze, hogy veszek egyet... -
Erdő járás: 3
Kint körbe nézek olyan helyeket kutatva ahol nagyjából száraz maradhatott a talaj és mielőtt elhagynám a barlang környékét meg nézem , hogy kintről honnan lehetne a legjobban figyelni feltűnés nélkül.
Majd megyek is tűzifáért hátha találok, mivel tudom, hogy az éjszaka hideg lesz nem ártana egy kis fa egész éjszakára már ha a többiek a bent lévőt meg bírják gyújtani akkor a nagyjából szárazat kiszárításuk után , továbbra is a tűzre rakhatjuk.
Az utam első felében csak az esőben sétálok nem keresve semmit és a csukját is le veszem a fejemről hadd ázzak, hogy kibírjam verni a fejemből a nőt és szépségét....
< Kár, hogy Orwella szolgálja ez a gyönyörű teremtés, bár lehet, hogy a medál kényszeríti a gonosz isten parancsaira, talán még ártatlan is lehet ha a papok annak bizonyítják, remélem. >
Meg rázom a fejem majd tovább indulok, most már fát keresni.
< A nagy francokat meg érdemli a halált azért amit tett, de olyan ártatlan feje van... Nem egy pusztítást teremtő istent szolgál. Csak is gonosz lehet.
Ráadásul a két harcost is elbűvölte, és magához kötötte csak gonosz lehet.>

Majd fát keresek megint tovább kiverve minden gondolatot a fejemből és a feladatra koncentrálok, mivel éjszaka nem szeretnénk fázni a hidegben, meg jó lenne megszárítani a ruháinkat.
Vissza felé a fát a köpenyembe csavarom, hogy még kevésbé legyen elázva a fa. Alaposan körbe nézek az erdőben nagyjából száraz fáért , de azért sietek is tudván, hogy lassan lemegy a nap...
Vissza érve egyből elkezdem a fák ki szárítását, ha Revolts -nak sikerült tüzet gyújtani.
Majd meg beszélem a többiekkel, hogy ki kezdje az őrséget és ki legyen a következő. Az őrséget én szeretném kezdeni, majd 2 óránként váltanánk egymást.
Ha én kezdem akkor ki megyek arra a helyre ahonnan a legjobban tudom figyelni észrevétlenül a barlangot.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Gorodak 2011.11.14. 17:30-kor.
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2011.11.13. 9:59

//Off!! Nekem van egy málhás lovam is.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2011.11.13. 10:07

//off: Elnézést, akkor az is ott van. :-) //
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2011.11.13. 15:58

!!!Feri!!!<Neji>

Amikor meglátom a lovamat és vele a felszerelésemet, hát szinte kipattanok a bőrömből a boldogságtól, odamegyek a lovamhoz, megsimogatom majd megszólítom. -Jól van lovacskám, nincs semmi baj már itt vagyok.
Miután megnyugtattam a lovat meg magamat is hogy mindenem meg van, megszólítom Pelsot.

-Igazság szerint nincs dolgom a városban, viszont sokkal jobban érezném magam ha egy gyógyító is látná a sebem. Bár most bele gondolva végülis rá ér reggelig, a kötés addig kibírja. Nos, mint már tudjátok a nevem Neji. Jómagam Tiadlanból származom, ahol a hozzám hasonló művészeket nevelik. A harc művészei és mesterei élnek ott. Én is a mesterek közé akarok tartozni, az álmom hogy a Szél mestere legyek és a legnagyobbak közé léphessek. Ezért indultam el, hogy világot lássak és olyat tanulhassak illetve tapasztalhassak amit otthon sose tudnék. Egy szép napon majd visszatérek hazámba és bizonyságot teszek arról hogy a legmagasabb fokig emeltem a művészetem. És hogy szól a ti történetetek?

//off: Goldenclaw felhasználómmal sose fogok tudni írni ide? mert ha nem akkor innentől kezdve Sirakkal írok//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2011.11.14. 14:40

Tul. próbák:

Intelligencia: 9
Egészség: 5
Akaraterő: 2
Asztrál: 10
Érzékelés: 3

Pelso ötletére természetesen rábólinton, nem jó ötlet elindulni éjjszaka az esőben, ha nem is áll el az eső akkor is jobb, ha reggel indulunk, hogy lássunk is valamit. Viszont Gorodak-ot nem engedem el egyedül fát gyüjteni, vele tartok.

- Nokips, segítek tűzifát gyűjteni, de előbb megkötözöm a boszorkát, nehogy valami galibát csináljon, mihelyt felkel.

Szavamhoz tartva magam leveszem lovamról a kötelem és megkötözöm vele a nő kezét, lábát. Miután ezzel megvagyok, Nokipsra nézek, hogy indulhatunk.
Miközben keressük a tűzifát, hirtelen eszembe jut, hogy mivel fogjuk meggyújtani a tüzet, s ezt a kérdés fel is teszem Nokipsnak.

- Nálad van valamilyen tűzszerszám?

Miután összegyűjtöttük az elegendő fát és visszatértünk a sikeresen meggyújtott tűzhöz ülök. Elkezdem szárítgatni a ruhákat és a tűz köré teszem a vizes fákat, időnként megforgatva, hogy megszáradjanak és később fellehessen használni őket.
Neji kérdésére, hogy mi a mi történetünk, arra hagyom hadd feleljen szóvivőnk a mágus.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára revoltz 2011.11.15. 9:40-kor.
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2011.11.14. 17:40

Fát gyűjteni egyedül akartam, de akkor rá hagyom Revoltsra és vele együtt megyek el persze csak az után, hogy meg kötözte a foglyot, ami kicsit rosszul esett, de nem szóltam és csináltam. Majd a dolga végeztével, el is indulunk az erdőben.
A fegyvereimet azért magammal viszem...
- Igen, nálam van tűzszerszám. A lovamon hagytam, bár gyújtóst nem igazán van már nálam azt hiszem... De majd használjuk a bent lévő avart...
- Szerintem éjszakára azért kéne őrség, ha nem gond kezdem én.!? -
- Meg szerinted milyen ember ez a Neji nevű figura? -
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2011.11.14. 21:42

- Hm...hát ez egy jó kérdés egyben korai is, hisz még kevés idő volt megismerni. De mindenképp jó harcosnak tűnik, hisz akár még egymaga is elintézhette volna a csapatot. De bizalmamat még mindenképp ki kell érdemelnie. //amit mellesleg nem könnyű, és ezt Nokips nagyon jól tudja//

- Az őrködés csak természetes, és ha ragaszkodsz hozzá akkor kezdheted te, majd én jöjjek és csak végül a mágus, mindketten tudjuk, hogy neki kell a pihenés, ha varázserejét használja, nagyon megterheli...

Miközben beszélek keresem jó fát, hajolgatok értük, esetleg megmutatom Nokipsnek, hogy szerinte is jó-e és természetesen a bajtársam közelébe maradok, hogy ha valami történne a közelbe legyen és minden esetre ő jobban ismeri az erdőket, mint én.
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2011.11.15. 10:16

Míg a többiek oda vannak, váltok párszót Nejivel. A boszorkánytól tisztes távolságot tartva, hogy szemmel lehessen tartani, de ne haljon minket. (kb 5m-re).

- Mi Doran-ból jöttünk. Régről ismerjük egymást. Lényegében együtt nőttünk fel; és hozzád hasonlóan világot látni kerekedtünk fel. Jelenleg Ermon Solmo megbízásában járjuk földjeit.

Itt a boszorkány felé intek.

Míg a többiek vissza érnek mindenféle semmiségről fojtatok párbeszédet. Mint például: Tiadlani éghajlat, az ottani nőkről, mi a helyzet a határokon az orkokkal , meg a toroniakkal. Meg miegymásról.

Miután a többiek vissza tértek megvacsorázok(-zunk).
//A botom egész idő alatt, meg egész éjjel szemmel tartja a boszorkát és egy apró gyanús mozzanatra nyilat repít belé, felriaszt és én is közvetlen után a nyilat repítek bele.//
Mielőtt álomra hajtom a fejemet meditálok. Vissza nyerem Pszi pontjaim.
//Pszi ébresztés. A botom által küldött mentális figyelmeztetés.//

Intelligencia: 3
Egészség: 3
Akaraterő: 10
Asztrál: 3
Érzékelés: 7
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2011.11.15. 10:19

Neji

Intelligencia: 6
Egészség: 1
Akaraterő: 3
Asztrál: 8
Érzékelés: 4

//Off a feri helyet dobtuk ki.//
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Pelso 2011.11.15. 16:04-kor.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2011.11.15. 10:37

-Rendben van revolts, s mit szólsz ahhoz, hogy amikor Neji is őrködik utolsónak valamelyikünk figyelje is , akár én is fen t maradok. S korán reggel indulhatnánk is vissza a városban. A Papnőt Pelso élve akarja elvinni, de a másik kettőnek szerintem bőven elég ha elvisszük a fejét nem, minek cipeljünk annyi, nem ?
Közben én is szorgalmasan gyűjtök és mondom, hogy elég nedvesw e a fa vagy, hogy hol tudja meg nézni Revolts a száraz fát, majd amikor nagyjából eleget gyűjtöttünk vissza megyünk a barlangba és tüzet gyújtunk.
Majd meg beszéljük az őrködést a többiekkel, hogy biztos ne üssenek rajtunk álmunkban.
Meg iszok egy kis bort amit a vár úrtól kaptunk, persze körbe kínálom nem kihagyva senkit...

Az öt érték:
Intelligencia: 2
Egészség: 7
Akaraterő: 4
Asztrál: 4
Érzékelés: 9
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2011.11.15. 16:26

!!!Feri!!!<Neji>

Miután kibeszéltük magunkat Tiadlanról és az ilyen dolgokról, megkérdezem Pelsót hogy mégis miféle botja van:
-Most nézem csak, milyen fura botod van. Te ugye mágiahasználó vagy? Tiadlanban is vannak hasonlóak, de még senkit nem láttam tüzes nyilat teremteni. De örülök hogy összefutottam egy ilyen emberrel, amennyire én tudom ti is (mármint a mágiahasználók) sokat meditáltok, nektek is fontos részét képzik az életeteknek a mentális uralom.

Este akkor úgy látszik Pelsóval együtt meditálunk majd, nekem is szükségem van a Pszi pontok visszaszerzésére. Mást nem tervezek az estére, az őrködésre persze nem kell unszolni, egyből vállalom azt az időt amit ők be akarnak osztani. (Ha ehhez a csapathoz akarok tartozni akkor fontos hogy kivegyem a részem a dolgokból.)
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2011.11.15. 16:44

- Igen mágia forgató vagyok, és jól mondod az elme által felszabadított energiákra nagy hangsúlyt helyezünk mi is. Holnap majd cserélhetnék tapasztalatokat.

//Nincs több hozzá fűzni valóm.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2011.11.15. 16:48

Helyszín: Dél-Erigow
Időpont: 3614. Nyirkos évszak, Gallyak hava, második hete, asor napja, zöldlunír órája és emor napja, bronz órája közt (15.00-5.00)
Résztvevők: Pelso, Nokips, Revoltz, Neji

//off: Írjátok le, hogy ki tette el a megtalált pénzt, különben addig a lovak nyeregtáskájában marad.
Mindannyian 55 KAP-ot kaptok (így szintet is léptetek). Nem muszáj mindet elkölteni. A helyetekben hagynék képzettségre is, hisz kitudja, mikor adódik lehetőség tanulásra. Előfordul, hogy képzettséget ajánlok kevesebb KAP-ért. Ferenc egyelőre Sirak néven írj légyszi.//

Pelso, Nokips, Revoltz, Neji

Cuccaitokat lepakoltátok lovaitokról, hogy ők is tudjanak pihenni. A barlangot eléggé lakájossá alakítottátok. Szerencsére Nokips erdei jártasságának száraz avart is találtatok, így könnyen tudtatok fekhelyet készíteni magatoknak. Igazából fogalmatok sincs hol talált ennyit, de mind száraz.
Revolltz a kötelét elővéve erősen megköti foglyotokat, de az nem ébred fel rá.
Pelso hamar lekezelte Revoltz arcát, így míg Neji komolyabb sérülését beköti, addig a két harcos elindul tűzifát gyűjteni.

Nokips, Revoltz

Az eső csak úgy kopog a csuklyátokon. Revoltz egy ideig csendben lépkedsz társad mellett, mert látod nagyon magába mélyedt. Még a csuklyáját is levette. Tudod, hogy ilyenkor kicsit hagyni kell, mert hamarabb lerendezi a dolgot, mint, hogy beleszólj.
Szerencsére hamar visszatér a valóságba. Ezt onnan veszed észre, hogy a csuklyát visszahúzta a fejére. Ezután már megint a régi Nokips lett. Folyamatosan az erdő szépségéről beszél. Mindannyian szidjátok az isteneket az asztató eső miatt, addig az erdő, amit csak tud, felhasznál belőle.
Sétálás közben nem igazán találtok száraz ágakat, gallyakat. Ekkor Nokips megáll az egyik fa előtt és mosolyogva bámulja törzsét. Először Revoltz te is a fát nézel, de nem érted. Néha olyan érzésed van, hogy valamelyik felmenője elf lehetett.
Nokips csak ennyit mond, - Meg van a tüzelőre valónk!- És erre elkezdi a leszáradt fakérget tépkedni.
Revoltz még egy pillanatig furán néz, majd leesik neki. Így már ketten tépkeditek a fa kérgének halott részét.

Visszafelé még Nokips pár fura gombát, és növényt is szed magához.

Pelso, Neji

A két harcos elhagyja a barlangot, és elindul a lehetetlen küldetésre. Esőben száraz fát találni.
Míg a sebkötözéssel vagytok elfoglalva beszélgettek az északi szokásokról, istenekről és kiátkozottakról.
A varázsló Neji kérésére mesél egy kicsit Orwelláról.

Sok legenda, kegyetlenség, szerelem, hűtlenség és háború kap szerepet a mesélésben. Néha még egy pillanatra Pelso el is gondolkozik pár éppen említett legendán, mintha elfelejtené, hogy közben előadást tart, majd folytatja tovább a legendák elbeszélését.
Az egyik történet közepén mind a ketten egymásra néztek.

Éppen ott tartott Pelso: „A Dreina lovag buzogányának hatalmas csapása szét zúzta a boszorkányhoz hű harcos koponyáját. De nem törődött azzal, hogy a földre eső fegyverest figyelje. Lendületét nem fékezve egyenesen Orwella papnőjéhez rohant. Az látva halálát a lovag szemébe nézett és röhögött. A koponyacsont reccsenése után is még lehetett hallani a visszhangzó nevetést. A lovag győzedelmeskedett a gonosz felett, és katonáinak azonnal jelezte, hogy égessék el az összes hullát. Ő maga pedig úgy döntött a papnő szimbólumát áldozza istenének. Így letépte a halott nő nyakáról az ereklyét, de ekkor történt valami. Fájdalom nyilallt a lovag kezébe, és mire el tudta engedni a szimbólumot, már holtan feküdt a papnő mellett. „

Riadtan jut eszetekbe, hogy Pelso is megérintette a medált, igaz, a bebugyolált bőrrel. Talán csak akkor működik az átok, ha a kezedhez ér a szimbólum, persze csak ha még van hatalma Orwellának.

Pelso, Nokips, Revoltz, Neji

Később visszatérnek a száraz fa vadászok. És meglepetésre igen sok száraz faféleséget gyűjtöttek. Míg tüzet raktok, Nokips a barlang bejáratánál gombát, gyökereket összetörve bekeni a kőfalat. Azt mondja így véd meg mindenkit az éjszakai kellemetlen ízeltlábúak vendégeskedésétől.
A tűz ropogása kellemes meleget és meghittséget sugároz a hideg barlangba. A nő ájultan fekszik még mindig, és néha Revoltz belerúg, hogy nem e színlel, de úgy tűnik nem.
Vacsora közben veszitek észre, hogy a bor igen csak fogytán van.
Az éjszaka felváltva őrködtök, és Nokips rovar ellenes védelmének köszönhetően semmi sem zavarja meg alvásotokat.

Másnap reggel

Korán ébredtek, és kinézve a barlang száján verőfényes napsütés fogad benneteket. Ez annyira feldob titeket, hogy még az sem bánjátok, hogy elfogyott a bor, na jó, egy kicsit bánjátok.
Összepakoltok, és észreveszitek, hogy a nő ébren van. Megvető pillantással néz rátok. Szitkozódna is, de ezt elkerülve, még tegnap este Revoltz bekötötte a száját az egyik hulla véres ruhadarabjával.

Készen álltok a vissza útra. Az egyik ló oldalán fel van erősítve a zsák a két harcos fejével. Persze a saját zsákjukban. Biztos nem gondolták megvételekor, hogy egyszer majd saját fejük lesz a tartalma. A nő még ott fekszik a barlangban megkötve. Szerencsére egyikőtök sem gondol rá sajnálkozva. Sőt, ha kicsit csúnyábban néz rátok, rögtön megismeri a cipőtök talpát.
Szerencsére az istenek megelégelték a borongós időt, és így még a világ is szebbé vált. Már csak azt kell kitalálnotok, hogy miképp vigyétek a nőt.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2011.11.18. 12:36

Szedelőzködés közben, Pelsonak és Nopkipsnek felajánlom, hogy majd viszem én magammal a zsákmányt, amit szereztünk a küldetés során.
- Szerintem, legyen nálam a zsákmány, míg a városba érünk. Ott átadjuk a boszorkát két csatlósa fejével együtt a megbízónknak, és a medált a helyi papnak, természetesen. Utána, ha egyenlőre más dolgunk nem lesz, eladhatjuk a vértezetet jó pénzért.
Ennek megbeszélésével, szerintem mind lóra ülünk és megindulunk a város felé. De még mindig nagy óvatossággal, hiszen nem egy erdő mindig tartogat veszélyeket. Nyitva tartva szemem folyamatosan figyelek, s erre Nokips barátom is buzdítom.
// ha kell hozzá érzékelés dobás: 3 //
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 3 / 180 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 180

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján