• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Új kaland, avagy Játékos kerestetik

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
208 hozzászólás • Oldal: 12 / 14 • 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14

Re: Új kaland, avagy Játékos kerestetik

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.05.22. 17:45

Még két embernek van hely!

Új Kaland

Earthdawn mese

A nagy OM-feltámasztás jegyében új kalandot -az oldalon eddig nem játszott rendszerű- mesét hirdetek.
A "fogalmam sincs mi az Earthdawn" tudású játékosok előnyben, lévén a KM is tök kezdő.
Ismerni, ismerem az Earthdawn (a továbbiakban "ED") világát, olvastam a regényeit és játszottam is párszor, de ez az első alkalom hogy mesélésre adom a fejem.

Több oka is van annak hogy nem a meglévő D&D kampányom folytatom. Leginkább a világ teljesen egyedi hangulata, és a mágiarendszer különlegessége miatt.
Aki egy átfogó képet szeretne kapni arról, hogy mi is az Earthdawn, annak ajánlom Kornya Zsoltnak a Rúna magazinban jó 17 éve megjelent ED ismertetőjét, amelyet itt találtok:

http://member.rpg.hu/renier/mutat.php?id=99

Nagyságrendekkel jobb és olvasmányosabb és informatívabb annál, amilyet én ide böffentenék, erősen javaslom egyszeri elolvasásra. :wink:

És hogy vizuális képetek is legyen a leendő kalandotok földjéről itt egy illusztráció:

Igen, mint látható ez a Föld; valamikor a távoli jövőben vagy a múltban.
A narancsszínű tartomány melynek neve Barsaive, az a földrajzi terület, ahol a kalandok játszódnak.
(A valós Földdel kapcsolatos szálak a játékrendszerben is visszaköszönnek nyomokban, például az emberi faj eredet leírásánál.)

Angolt tudok küldeni annak, aki kér, de célszerűbb ha ezt a magyar fordítást tanulmányozzátok:

http://users.atw.hu/selmo/index_elemei/earthdawn/ED.rar

Eddig jelentkezett:

1. Kyarra
2. Antarys
3.?
4.?

Jelentkezés PM-ben.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2011.05.22. 19:59-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2011.10.10. 6:22

Új kaland

Címe: Szabadulás

Rendszer: ÚTK

Szint: 5. szint

Játékosok: 4 vagy 5 játékos

Reag sűrűség: - Heti 3-4 reag, ha egy hét alatt nincs reakció, akkor NJK lesz. Ha szabadság bejelentőbe sincs jelezve, és másodikdik hétben sem írt, akkor az kiesik.

Használható kaszt: - Bármelyik kaszt lehetséges, ami szerepel az ÚTK-ban vagy amit már oldalon elfogadtak, de lehet még all kasztot is készíteni.

Induló helyszín: Hat Város szövetségéhez közel

Történetről: Egyenlőre, nem árulnám el a részleteket, mert félek meg zavarná a karakter alkotás izgalmát. Ám mivel nem akarom senki játékát elrontani, ezért elárulom, hogy a kaland eléggé "lebilincselő" lesz.

Megkötés: nincs

Használható jellem: Aki gonosz karaktert szándékozik indítani, azokat kivételesen tárt karokkal várom, de ne feledjétek rendesen kijátszani majd a karakteretek. Sőt kifejezetten javallot a gonoszabb beállítottságú karakter.

Karakter készítéséről: Bőven megteszi egy rövid előtörténet, valamint egy kisebb szemelvény arról, hogy milyen "hős" tettek árán jutott el a karakter 5.szintre. a karakter jellem kidolgozása már viszont sokkal fontosabb. És persze a külsőtök leírását se feledjétek.

Megjegyzés: A kalandban tényleg fontos szerep jut a jellem kijátszására, és előfordulhat ennél fogva, hogy JK JK ellen fordul, sajnos gonosz partik esetén ez előfordulhat.

Jelentkezők választása, meg ideje: Jelentkezési sorrendben karakter koncepcióval. A határidő 2011.10.14.

Elérhetőség: PM-ben.
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shackallor » 2011.10.30. 21:58

ELKELT!!!

Tehát az alábbi üzi már tárgytalan!!!
Üdvözlet!

Meghirdetek egy újabb helyet a Manifesztációba.

Akit érdekel, az pm-ben velem egyeztessen!

S.
Rend és Halál. Ha ezt a két szót megérted, mindent megértesz.
Shackallor
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 356
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2012.01.30. 11:09

Új kalandot hirdetek:
Raehur bukása - betelt

Célközönség: Erkölcsi érzékkel bíró karakterek kijátszására képes játékosok. Várhatóan jónéhány harcra kerül majd sor, de a modul nem a hentről szól. A szerepjátékért, vagy akár a kaland közben kifejtett magvas gondolatokért +KAP jár :)
Sex/Blood/Violance - a történetnek egyik sem hangsúlyos eleme, de ha ezek zavarnak, ez nem a Te kalandod. A paloták márványcsarnokát és a nyomornegyed posványát egyaránt be kell járni.

Aktivitás: Max 3 naponta illene reagálni mindenkinek, hogy fennmaradhasson az érdeklődés a játékosokban. Szabi persze lehet, csak tudjunk róla. Nyáron várhatóan uborkaszezoni aktivitásra váltunk, de a többi időben haladni kellene.

Létszám: 3-5 fő

Szabálykönyv:ÚTK (ebben mondjuk még nem meséltem, de egyszer el kell kezdeni)

Házi szabályok: A képességpróbákat 2k10-el dobjuk, de a módosítók szigorúbbak. 2 mindig siker és 20 csúfos kudarc. Tudom, hogy így a dobások eloszlása nem egyenletes, de szerintem pont ez a jó.
A harcok során a 00 a szabálykönyv szerint, de a 01 csúnya, a 02 kisebb balesetet jelent. A csúnya baleset jelentheti azt, hogy az erdőben a kard egy fába szorul bele, a kisebb pedig, hogy a harcos egyensúlyát veszti és nincs alkalma az egyébként járó körön belüli második támadásra.

Szint: Mezítlábas kezdő karikat várok, a kaland távlatai viszont évekre szólnak, szóval fognak fejlődni.

Előtörténet: A kezdő karinak is van előélete, motivációi, félelmei stb. Szóval azért agyalj rajta egy kicsit légyszíves és dolgozd ki.

Kasztbeli megkötés: Lásd első pont. Asztrális kielégülést kereső aberrált gyilkos fejvadászokkal kérlek ne. Ha valami spéci, kérdezz rá.

Fajbeli megkötés: Alap fajok jöhetnek. Extra ötletet beszéljük meg.

Jellem: Halál jellemmel (és kombinációival) kérlek ne gyere. A többi OK.

Egyéb: Kerüljük az egy soros reagokat. Ha nincs mit mondania vagy tennie a karinak, írdd le a gondolatait, gesztusait.
Tudom, hogy a MAGUS hőseposz, de tartsunk mértéket! Az ork hordára rontó Arel pap látványa impozáns lehet, de valószínűleg bármennyire szorongatja a medálját, szét fogják tépni. Ebben a kalandban ennél sokkal kisebb hibáért is meg lehet halni, szóval akár elmondható, hogy ez egy életút kaland :)

Információk a karakteralkotáshoz:- A kaland Pyarronból indul de Dél-Yneven a Kereskedő hercegségekben játszódik. Lehet, hogy a környezet leírása nem mindenben felel meg a fellelhető irodalomnak.
- Kezdőpénz mindenkinek az adott indulópénz, ebből kell mindenkinek megvennie az összes felszerelését, kivéve azt amit induláskor kap.
- Érdemes egyeztetni már az ötlet szintjén, nem lenne szerencsés egy csupa varázslókból vagy éppen csak tolvajokból álló csapat.

Jelentkezés: PÜ.

Eddig jelentkeztek:
Thor
Prog-Nad-Doran
Narxes
Kijoe
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2012.06.24. 22:00

Érdeklődés hiánya miatt visszavontam a kiírást.
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

sir Gerard Wolftern -Quiron Pentád
Ordwick Atar -Krán
Hafar Hasszabi -Taba el Ibara
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 343
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2012.07.15. 18:07

Új Kaland: Murran visszahódítása
Rendszer:

angol nyelvű D&D 3.5 (a magyar nyelvű 3.0 nem használható, a sok lényeges eltérés miatt)
Szint: 9. (36000 XP)
Főtulajdonságokra költhető pontok: 32
Pénz: 36000 gp
HP meghatározása: 60%, ha nem dobsz nagyobbat.

Tudnivalók:
    -bármilyen Wizard-os hivatalos D&D kieg használható
    -Helyszínkaland, a cél egy adott terület felderítése és az adott küldetéscélok elérése.
    -Amennyiben szükségét érzem fogok OFF-információkat megosztani a játékosokkal.
A kaland háttere:

-A kaland célja, hogy a karakterek behatolnak Murran város szörnyek által megszállt területére és eliminálják a két ogre vezért.
    -A kaland közben szintlépés lehetséges
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Assim Thiwartin » 2012.08.02. 16:32

Üdv mindenkinek!

Szeretnék egy 1. szintű kalandot igényelni, akár más kalandozók hozzátársulásával! A karakterem egy udvari ork boszorkánymester, aki meglehetősen gonosz, mindent megtesz célja és a túlélés érdekében. Még nincs kidolgozva semmi, de eddig a rövid történet a kalandozóvá válására az, hogy szerelmes lesz egy fiatal lányba, aki elutasítja őt a külseje miatt, mert úgy néz ki akár egy szörnyeteg, így hős szerelmesünk keresi a szépség forrását megszökve az "XY helyről, esetleg Krán-ból", ahonnan gyilkosok keresik és üldözik, így kezdett neki Ynev földjének koptatásának. Persze valódi képességeit csak a legnagyobb végveszélyben használja, amikor a halál leheletét érzi a tarkóján, addig pedig ork harcosnak mutatja magát ezzel is leplezve kilétét. Azért nem készítettem még semmit el hozzá, hátha kifogások lennének az előtörténettel kapcsolatban, így megvárom a kalandmestert, hogy elbírálja ötletemet és közösen javítsunk a sztorin, vagy bármi máson. Ha úgy van, akkor holnap estére el is készülök mindennel! Mindezt az ÚTK alapján szeretném lejátszani! A kaland lehet bármilyen, ha bele tud keveredni valahogy a karakter. :)
Assim Thiwartin
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kiaan Hargun » 2012.08.17. 13:33

Üdv. Csatlakoznék Assimhoz, s bár jelenleg nincsen kész karakterem, nagyon szeretnék játszani!
"A harcnak szigorú törvényei vannak; mindig a győztes határozza meg őket"

Rayvanhur Katekizmusa
Kiaan Hargun
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 150
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2012.08.21. 21:50

Üdv.

Én még mesélnék is nektek de még nem meséltem az odalon. Így még nem tudom hogyan megy egy kaland idítása.
Jótanácsok az előtörténethez:
Assim amit eddig írtál nekem inkább egy 10 TSZ karakter előtörténete körvonalazódik. Még véletlenül se egy első szintűé.
Sok. Túl sok és hatalmasak a távolságok. Gondolom mivel udvari ork a származása az Északi szövetségre vagy Toronra tehető. Onnan Krán óriási távolságra van. Erre kiváló példa Toron. Toron területe csak némiképp kisebb mint Eurázsia. Közel a fele. Hossza viszont majdnem cm-re pontosan megegyezik. Térkapu ide vagy oda Krán az azért odébb van. No meg Kránba csak úgy nem szokás kiruccanni. Valamint szerintem Kránban nincsenek udvari orkok, csak simák vannak, így szerintem nem lehetsz Kráni származású sem.
Ennyi elég is az okoskodásból.
Tehát általános jó tanács.
Első szintű karakter fiatal. Szemtelenül fiatal. Mágia használók 18 év. Harcosok 16 év. Tolvajok akár 10 évesek is lehetnek.
Mivel ilyen fiatalok túl sok minden nem történhetett velük. Ki egy mestertől ki az élet iskolájában sajátította el a mesterségét. Nem kell túlzásba vinni. Ne lépje át nem hogy az ország vagy a megye határát az előtörténetben; hanem lehetőségek szerint még a falu határát se. Kis kreativitással ki lehet találni mit csinált egy kalandvágyó gyermek a falu határain belül míg elég idős nem lett ahhoz, hogy elmenjen. Falusi lánykák kergetése meg a patakban a békavadászat kezdésnek szerintem kiváló.
PL.:
Harcos.1) Tiszteli mesterét és évek óta szorgalmas diák. Naphosszat csak gyakorol. Kevéske szabadidejében ha a mestere nem engedi már gyakorolni a falubelieknek vagy városiaknak segít a földeken vagy a ház körül.
Harcos.2) A kocsma réme. Már 10-12 évesen vedeli a pálinkát. Mindenkivel kötegszik. Fiatalabbakat megfélemlíti. Saját kis bűnbandája van már. Vívótudása hagy kívánnivalót maga után de azért nem áll esetlenül a kezében a fegyver.
Harcos.3) Szüleivel és tucatnyi testvérével (Bátyó, öcs, húg, nővér) él egy apró tanyán. Egész nap keményen dolgozik a földeken. Vigyáz a jószágokra, szánt, arat, eredi gyümölcsöket és gyógynövényeket gyűjt. A pajtát napi rendszerességgel takarítja. Kevéske szabad idejében viszont apja okítja mindarra amit a háborúban/háborúkban tanult. Apja legalább egy háborút megjárt veterán... Stb... Stb... Lehetne még folytatni.
Mágia forgatónál viszont kötelező a mester. Már csak az nem mindegy, hogy renegát mestertől tanultál vagy rend keretein belül sajátítottad el a mágia fortélyait.
Innentől kezdve viszont azzal színesíted a karaktered előtörténetét amivel csak akarod. Azért kérlek hanyagoljuk a szülők legyilkolását. Ne indítsunk már rögtön egy ilyen negatív lelki szintről. Lehet kalandozni pozitív gondolatok mentén. Pusztán a kalandvágy okán.

Fő az életszerűség. Valamint, ha nem tudod mit írj, viszont szeretnél sokat írni akkor meséld el hogyan és miért tanulta meg a karaktered a képzettségeit. Lehetőleg a falu határain belül.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Awena » 2012.08.23. 19:48

Jelentkezem hozzád Pelso :D
"Akit a tűz illata megcsapott..."
Awena
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 5
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2012.08.24. 18:29

Kaland.

Awena akkor már vagyunk ketten. Kezdésnek egész jó.

Üdv minden oldal látogatónak.

Ezúton közhíré tétetik, hogy várhatóan egy hónapon belül új kaland fog indulni amire várom a jelentkezőket. Eddig van egy. Van még két érdeklődő akik KM-et kerestek. Kérem jelezzétek ha benne vagytok. Ezen felül minimum még egy/két hely biztosan szabad. Részleteket PM-ben kérjetek.

Kaland indulása:
Miután megtudom hogyan lehet kalandot indítani az oldalon.

JK.:
Awena
Thor
Kiaan Hargun
Wolftern
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Pelso 2012.08.28. 5:53-kor.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2012.08.25. 10:40

Üdvözlet!

Engem is érdekel a kaland. Jelentkezni szeretnék.

Thor
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kiaan Hargun » 2012.08.28. 1:46

Jelentkezem két kézzel!
"A harcnak szigorú törvényei vannak; mindig a győztes határozza meg őket"

Rayvanhur Katekizmusa
Kiaan Hargun
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 150
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2012.08.30. 16:10

Kaland

Üdv.
Akkor túl léptem a kezdeti nehézségeken. Kezdjük akkor a kaland szervezését.

UTK Alapú játék.
Első tapasztalati szintű karakterek részére.
Faji és kaszt béli megkötések nincsenek.
- Ez természetesen csak az UTK szabálykönyvben szereplőkre érvényes. Bestiárium kizárva.-
Származási helyszínek közül előljáróban kivanak zárva. Krán, Ediomad, Sirenár, Elfender, Niare, Déli puszták/jégmezők/hegység.
Jellembeli megkötés: A Káosz halál, halál káosz kizárva. Sima halál jellem csak módjával. Tiltva nincs, mindössze a támogatás hiányától szenved a KM részéről.

A karakter alkotásnál minimális változtatás lesz az UTK-hoz képest majd PM-ben megküldöm mindenkinek.

Szeretném kérni minden résztvevőtől, hogy életképes karaktereket alkossanak. Előtörténetükben ne akarjanak túl sok élményt beleírni. Mivel az már nem első szintű. Felmenők, testvérek, egyéb rokonok, valamint egyéb ismerősök tragikus körülmények közötti elhalálozását kerüljük.

Varázstárgyak, amulettek, gyógyitalok mellőzésre kerülnek.

A játékban részt vevők kérem Pm- ben írják meg pár sorban milyen karakterrel és fajal szeretnének lenni. Karakter alkotás majd a JK összehangolása után.
JK.:
Awena
Thor
Flame
Wolftern
Sirak

Létszám betelt.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Aryan Cyr An-Hyssin » 2012.12.29. 12:08

Af'rad Mindenkinek!

Új "felszerelőként" szívesen csatlakoznék bármilyen kalandhoz! A Fórumon új vagyok, de a M* -t régóta nyomom, jelenleg az ÚTK rendszerében. Feltöltöttem az első karimat is, amivel jelentkeztem Gorviki kalandra, de más, Déli kalandra is vevő lednnék, ha Gorvik nem jönne össze. Van természetesen kidolgozás alatt (70 %) toroni karakterem is, de idomulnék bármely KM bármilyen kalandjához, mivel nagyon kíváncsi vagyok, hogy megy ezen a Fórumon a play!

Előre is köszi!

Badr'cyah!
Tharr áldása kísérjen, Sogron teste hűtse kínjaid, Morgena fénye árasszon el! Kyria Örök! Badr'cyah!
Aryan Cyr An-Hyssin
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 9
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
208 hozzászólás • Oldal: 12 / 14 • 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14

Vissza: Csevegõ