• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

ED megbeszélős

Az ED világán játszódó kalandok.

Moderátor: Admin

Téma lezárva
177 hozzászólás • Oldal: 11 / 12 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Re: ED megbeszélős

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.23. 12:03

Kyarra írta:Még mindig nem tudom hogy kell kezdemény dobni

Mindig az Ügyességhez tartozó fokozat kockájával, amihez neked most-4 fokozat járul.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.23. 12:06

Kyarra írta:Mert csak egy ellen lehet egy körben.

Ja.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kyarra » 2011.06.23. 12:06

dobtam
Kyarra
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 195
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kyarra » 2011.06.23. 13:26

A kezdeményemhez most is jár -1?
aztán olvastam a reagot és dobtam is.
Kyarra
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.23. 13:37

A túlerő nem szűnt meg.
Attól még hogy állsz, attól ők még túlerőben vannak, és ennek ez a hátránya.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.23. 19:44

Zsombi!

Időközben a karaktered is a helyszínre ért, most már te is kapcsolódj be az eseményekbe.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.23. 21:43

Kyarra, lehet ám védekező harcot folytatni, ha nagyon rosszul állsz... ;)

+3 védelem, -3 a cselekvés próbákra. :)

Castor
Túlerő szabálya:
Akire négy vagy több ellenfél támad, az minden cselekedetére -2 fokozat büntetést kap. Akire hárman támadnak az -1-et, két ellenfélnél nincs levonás.

A kezdeményezés az nem cselekvés, ezért arra nem számít a túlerő negatívuma. ;)

Szóval te nem leszel ügyetlenebb, meg lassabb mert több az ellenfél. Ugyanúgy reagálsz a dolgokra mint előtte...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Antarys 2011.06.24. 9:08-kor.
"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." - Weöres Sándor
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 161
ZK Karakter: Dralt D'Mon - A Halál Völgye (ÚTK)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.23. 22:00

Castor de Vinter írta:Kyarra!

Mivel nagyon úgy néz ki hogy a karakteredet itt most meg fogják ölni, kilátástalan, kétségbeejtő helyzetben van, engedélyezem hogy a harci dobásaidhoz karmát használj, (elméletileg csak ott lehetne ahol a diszciplinádnak ez engedve van) bármennyi karmát elkölthetsz bármelyik dobásodra, amíg van pontod, de egy körben csak egyszer használhatod.

OMG :shock:

Na ez már a szenvedélyeket is felülmúló dolog. :?
Ilyesmire még a legdurvább RÉM sem képes!
Még a megvásárolható Karmacsomó vérbűbájjal is csak 1karmát lehet használni egy dobásba. Csak az 350ezüst és 2állandó sérülés, és max 8szor lehet használni, utána kiesik. :shock:

Van egy olyan lehetőség, hogy "minta áldozat", ekkor a karakter minden karmáját egy dologba beleteheti, általában sebzésbe szokták. Csakhogy ennek hatására miután felhasználta az összes aktuális karmáját, a karakter kifakul a valóságból és eltűnik, testestűl-lelkestűl (csak a tárgyai maradnak hátra). A mintája megszűnik létezni. ;)
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.24. 11:27

Kyarra kezdeményezésére várok.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.24. 11:51

Castor

Ha továbbra is lesznek ilyesmi eltúlzott engedélyeid, akkor részemről eddig tartott a játék. Nekem ugyanis nincs kedvem ilyen ED-paródiában részt venni. :(
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kyarra » 2011.06.24. 12:21

Zsombi

Lehetnél kicsit belátóbb. Szerintem ez eléggé tesztfázisa a mesélésnek főleg hogy egyedül te vagy itt aki nagy szabálytudó. De főképp hogy Castor a mesélő.
Neki is ki kell tapasztalnia milyen a világ a rendszer. Ehhez pedig szerintem rugalmasabbnak kell lenni amíg bele nem szokunk, aztán lehet mondani finoman a másiknak hogy mi nem jó. De ehhez azért kell egy beleszokás.
És most nem magamat védem (csak mert általában ezzel vagyok meggyanúsítva :? ) (és főleg hogy eddig mindenbe beleszóltál semmi se volt igazán jó neked :P nemcsak én, te is lehetetlenül nehéz eset vagy)

De arra kíváncsi lennék te mit csináltál volna a km helyében? Főleg hogy nem is a te karakterednek számított az ilyesfajta engedmény...

Tényleg érdekel minden megoldás, ami szerinted szabályszerű, de még életben tartja a karakterem, hogy nehogymár így első csatában első körösként elbukjon. Mert Lehet hogy nem lesz kedvem több Ed kalandhoz az után.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kyarra 2011.06.24. 12:25-kor.
Kyarra
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.24. 12:23

Zsombi!
Tudomásul vettem.
Elképzelhető hogy lesznek.
KM-ként jogom van alakítani a szabályokon, és döntést hozni a játékmenetet illetően, ha úgy érzem be kell avatkozzam; jelen esetben azért, hogy egy hirtelen karakterhalált elkerüljek.
A te karakteredért is megtenném hasonló esetben az utolsó esély nyújtását.
Megértem, ha ez neked nem tetszik, de ehhez joga van a KM-nek. Ha nem tudsz ezzel a tudattal játszani, sajnálom.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kyarra » 2011.06.24. 12:32

Dobtam kezdeményt.
Kyarra
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.24. 13:04

Támadás is kéne.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.24. 16:28

Kyarra írta:Zsombi

Lehetnél kicsit belátóbb. Szerintem ez eléggé tesztfázisa a mesélésnek főleg hogy egyedül te vagy itt aki nagy szabálytudó. De főképp hogy Castor a mesélő.
Neki is ki kell tapasztalnia milyen a világ a rendszer. Ehhez pedig szerintem rugalmasabbnak kell lenni amíg bele nem szokunk, aztán lehet mondani finoman a másiknak hogy mi nem jó. De ehhez azért kell egy beleszokás.
És most nem magamat védem (csak mert általában ezzel vagyok meggyanúsítva :? ) (és főleg hogy eddig mindenbe beleszóltál semmi se volt igazán jó neked :P nemcsak én, te is lehetetlenül nehéz eset vagy)

De arra kíváncsi lennék te mit csináltál volna a km helyében? Főleg hogy nem is a te karakterednek számított az ilyesfajta engedmény...

Tényleg érdekel minden megoldás, ami szerinted szabályszerű, de még életben tartja a karakterem, hogy nehogymár így első csatában első körösként elbukjon. Mert Lehet hogy nem lesz kedvem több Ed kalandhoz az után.

A karakter nem halt volna meg, mert szerintem az orkok nem orvosok, szal, max elájul és az orkok ráfordulnak a trollra, vagy bevártak volna engem míg odaérek. Utána 6 kör elteltével te magadhoz térhetsz, vagy ha nem akkor a csata végén biztos.

Ha ilyen engedmény tett volna az én karakteremnek a mesélő, én nemet mondtam volna, mert szerintem ez nemhogy nem szabályszerű, hanem ilyen nincs a világon. ;)

Kérdem én, hogy miért kell egy kihívásnak megfelelni, a csatából el lehet menekülni, lehet védekezni van egy csomó lehetőség. Nem egyből az, hogy isteni beavatkozás jön. Most képzeld el, hogy az összes adeptus, aki valami bajba kerül ilyen deus-ex-machinát kapna. Soha senki nem halna meg. Egyébként is a rendszer olyan, hogy a halálból van visszaút. Mert a történet szerint a Halál be van zárva a Holt tengerbe (Láva tó). Van utolsó esély balzsam aminek lehet hogy húzós, ára van, de lehet találni, vagy szívességért cserébe kapni. Így a halott hős feltámadhat.

Persze, lehet kedvezményeket tenni. Csak ne úgy, hogy az a világ rovására menjen. Ugyanis ez esetben egy ilyen segítség azt eredményezi, hogy teljesen felesleges a minta áldozat, mert ez a segély annál sokkal jobb. Tudni, kell, hogy van egy csomó véreskü, meg áldozati mágia, amiért cserébe lehet ilyen segítségeket eleve kapni.

Szóval én olyasmi engedményt adtam volna, hogy igen használhatsz karmát akármibe, de ennek ára legyen. (az LP-n kívül amiért eleve veszi a játékos a karmát). Mondjuk, kapsz használatonként 1 állandó sérülést 1év, 1nap-ra. A vérmágiák hatóideje ennyi egyébként. ;)
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
177 hozzászólás • Oldal: 11 / 12 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Vissza: ED Kalandok