• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

ED kaland: A travar-i kovács esete

Az ED világán játszódó kalandok.

Moderátor: Admin

Téma lezárva
109 hozzászólás • Oldal: 5 / 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Re: ED kaland: A travar-i kovács esete

HozzászólásSzerző: Kyarra » 2011.06.11. 8:12

-Nem lehet minden munkaadó mellé őrt állítani, de jó ötlet ez a hadviselés.-lelkesedem. -Elsősorban viszont tudnunk kell kik a pribékjei hogy megleckéztessük őket. Nem vagyok alvilági ember, hogy tudjam hogy kell az ilyen néppel beszélni, de utána tudok nézni egy kis kutatással talán, hogy kik a fő emberei. És ha már hadviselés kell had is. Sokakat bántott Radha és ha a megvertek családjából csak a legerősebbet elküldi lesz hadunk is. És talán én is képes vagyok eloszlatni az emberek félelmét... bár hátrányom hogy nem ismernek, és nem bíznak bennem úgy, mint Armidában.
Kyarra
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 195
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.11. 12:58

-Ez jó gondolat. Nekem nem jutott volna eszembe. Valószínűleg inkább itt hagytam volna a várost, mintsem a konfliktust erőszakkal oldjam meg. Mondom majd a kiérkező étel felé fordítom a figyelmemet. <Már nagyon éhes vagyok.> Persze nem esek neki mint az őrült, szép nyugodtan, lassan fogyasztom el az ételt, kiélvezve minden ízét.
"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." - Weöres Sándor
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 161
ZK Karakter: Dralt D'Mon - A Halál Völgye (ÚTK)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.12. 8:55

Mindenki

-Nekem mindegy, hogyan csináljátok, de azért ne az legyen a dolog vége, hogy őrizgetnem kell Ajeet ügyfeleit az idők végezetéig mert ő tartózkodik az erőszaktól.
Badr

-Szavamat adtam Armidának hogy segítek kiütni Radhát a képből, de ezt szó szerint értettem. A szavam nem arra szólt hogy pátyolgatni fogom a városlakókat míg világ a világ és két nap. -dörmögi a troll

-Nos, ha valakit szét kell hasítani szóljatok...egyéb dolgoban nemigen fogjátok tudni hasznomat venni...-nyammogja két falás között a troll.

Könnyű fuvallat kerekedik körülöttetek, amint -ki tudja honnét- egy kis szélszerzet nő röpködi az asztalt körül, majd leszáll az asztallapra Ajeet elé. (Kb akkora mint egy nagyobb pintes boros kupa.)

- Elnézést a zavarásért...nem tudtam nem meghallani a társalgásotok...-cincogja- ...azt hiszem téged kereslek, hacsak nincs más Ajeet nevű obszidember a városban aki kovács.

-Üdvözlök mindenkit. -köszönget körbe az asztalon- Armida küldött hozzátok, tudom miről van szó, ismerem a történetet, egy ideje Armidától tanulgatom a felcser szakmát...segítettem neki egy-két nehéz esetben, akiket Radha humájai illetve metahumánjai intéztek el.

-Értek a mágiához, varázslatokkal tudom támogatni, ezt a...mit is mondtál? -kérdi Wynnát- hadviselést.

-A nevem Sora. -mondja és mintegy illusztrálva saját magát, kicsit felemelkedik az asztallaptól és megfordul a testének tengelye körül.

Sora

-Üdv néked Sora. -biccent Badr tömören. Hanyagolva minden gúnyos vagy lekicsinylő megjegyzést amit a nagy népek szoktak a kicsikre tenni.

-Örülök, hogy Armida gondoskodott egy mágiahasználóról. Tudnak meglepetéseket okozni éles helyzetben.

Sora bóknak értelmezte Badr megjegyzését, mert a hozzáképest hegynyi trollra mosolyog.
A szélszerzet lány meztelen karján és csuklóján, valamint a nyakában és a bokáján is gyönyörű, csiszolt, színes kristályokból álló gyöngysorokat visel, amik csilingelő hangot adnak mikor mogatja.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2011.06.12. 14:01-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4315
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.12. 13:56

Kicsit meglepődök.. <Ritkaság számba mennek a Tirupaxlik.> -Üdvöz légy szélnek szelleme, Sora! Foglalj helyet asztalunknál. Mondom két falat között. Majd Badr-ra nézek. -Ha ez a hadviselés rosszra fordul, mi még elhagyhatjuk ezt a várost, de az itt élők nem. Szóval szerintem szép szóval vagy épp kényszerrel -kinek mi a specialitása- kéne rávennünk, hogy szálljon le rólam és a városlakók bántalmazásáról. Valami olyan megoldást kéne találni, amitől ha ti elmentek, nem leszek illetve a lakosok nem lesznek bosszú célpontjai.

-Habár... lehet hogy kiderül rólam, hogy meg tudom védeni magam, és az ilyen semmirekellőket le tudom csapni, de a többi egyszerű városlakó már nem hiszem hogy képes lenne rá. Szóval erős vagyok, de a zsarolás ellen nem ér semmit az erőm. Gondolkodok el félhangosan. Majd folytatom egy érdekes gondolattal: -Talán, ha megtudnánk valamit az ő sötét ügyletei közül, amivel viszont tudnánk zsarolni... valami tárgyi bizonyítékkal... az ütős lenne úgy hiszem.
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.12. 14:27

Antarys írta:Valami olyan megoldást kéne találni, amitől ha ti elmentek, nem leszek illetve a lakosok nem lesznek bosszú célpontjai.

-Mondom én...-kottyantja közbe Badr- egyszerűen verjük agyon ezt a rohadékot -pont úgy ahogy ő tette ezt másokkal- és ha megnyuvadt már nem lesznek célpontjai.
-Gond letudva, mindenki boldog, és a lakosok is örülni fognak.
-mondja a troll némi szarkazmussal.

Antarys írta:-Talán, ha megtudnánk valamit az ő sötét ügyletei közül, amivel viszont tudnánk zsarolni... valami tárgyi bizonyítékkal... az mókás lenne úgy hiszem.

-Szerintem az is mókás, ha felvisszük a legnagyobb épület tetejére és legurítjuk a lépcsön...-göcög közbe a troll.

A kis szélszerzet leül egy vekni kenyérre, és ide-oda kapkodja a fejét a társalgást hallgatva.
-Bocsánat...,hogy közbeszólok de nektek kettőtöknek még nem tudom a nevét. -mondja Sora a trollra és az elf nőre pillantva.
-Ja...-csap a homlokára az érintett troll- a nevem Badr. Gogr fia. -mondja és a lányra villantja az agyarait.
-Csak nem Kőfejű Gogr!? -kiált fel meglepetten. -Ejha, egy igazi legenda volt az apád Badr! -csapja össze a kezét.
-Emberek ez itt Kőfejű Gogr fia! -táncol körbe az asztalon a lány lelkendezve, elsodorva egy kanalat és egy konyhakést
Badr meghatottan kihúzza magát, és dagadó büszkeséggel, fátyolos szemmel tekint a kis pillére.
-Nohát. Nem néztem volna ki belőled hogy ismered a történetét. -mondja fajához képest meglepően lágy hangon.
-Méghogy nem nézted ki? Hát van olyan aki nem halott a Vásárvárosi hősről? -hülledezik

//OFF: Lehet dobni egy Legendák és hősök (Legends and Heroes) szakértelem próbát 5-ös célszámra, ha nincs akkor alap Érzékelésre.)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.12. 15:53

Badr írta:-Szerintem az is mókás, ha felvisszük a legnagyobb épület tetejére és legurítjuk a lépcsön...

-Hát lehet, hogy nyakát törné és más a helyébe lépne, aki ugyanezt eljátszhatná velünk. Bár már lenne egyfajta riasztó hatás számára, hogyha velünk szórakozik, akkor így járhat... vagyis gurulhat.

-Én mondjuk nem hallottam róla, de az nem jelent semmit, az én érdeklődésemet eddig is csak főleg a fegyverek kötötték le. Jegyzem meg csendben, Sora kérdésére.

//OFF: Esetleg, ha az említett hősnek különleges fegyvere volt, van, akkor talán hallottam róla.
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.12. 19:12

edit
(megvárom Kyarrát)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kyarra » 2011.06.12. 22:50

-Üdv neked Sora. A nevem Wynna-szólalok meg amíg a nevem firtatja az apró leányzó.
Majd megpróbálok visszaemlékezni vajon hallottam e a hős kőfejű Gorgról.
Esetleg éneket vagy balladát költöttek a tetteiről?. Ha a ritmusa és a szövege eszembe jut egy rögtönzött előadást is kerítek belőle. Persze először jusson eszembe,
Kyarra
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.13. 6:13

Wynna

Ismered Kőfejü Gogr történetét. Dalt, vagy éneket még nem írtak róla, hiszen az illető Badr apja, tehát időben nem olyan távoli tettekről van szó, amit költőivé érlelt volna az emberek emlékezete, vagy a trubadúrok dalolhatnékja, legalábbis te még nem hallottál dalt vagy éneket Kőfejűről. De nagyon sokat beszélnek a tetteiről és keltik hírét.

Annál is inkább mivel nem halott, hanem élő hősről van szó.
Kőfejű Gogr egy troll szabadságharcos, több Thera elleni szabotázsakció vezére. Leghíresebb tette az volt, mikor háromszáz főből álló szabadcsapatával megütközött és szétvert egy több mint tízszeres túlerőben lévő therai rabszolgavadász alakulatot. Mindez vagy harminc éve történt Vásárvárosnál, a Barsaive-Thera-i Háborúk idején.
A szabadságharcosok olyan Adeptusok, akik a zsarnokság, az elnyomás, a rabszolgatartás formái elleni harcra tették fel az életüket. Gogr ezért jeleskedett a Thera elleni küzdelemben. Egy másik eseménynél, a Kőfejű nevet onnét kapta, hogy a puszta testével szakított át egy kőbörtön falát ahol rabszolgákat őriztek, akiket Thera szívébe szállítottak volna az égi hajókkal.
A források nagyjából ugyanazokat az adatokat mondják, nagy valószínűséggel ezek az események így is történtek, a "fejjel falat törni" sztori az biztos, a therai ellenség túlerejében vannak változó elbeszélések, van aki csak háromszoros van aki hússzoros túlerőről beszél. Hogy nagy sokaság ellen küzdött egy kisebb csapat, az biztos, de már nem lehet kiszűrni hogy pontosan hányan is vettek részt abban a csatában. Kőfejű mai napig körözött bűnöző a therai fennhatóságú területeken, 50.000 ezüst vérdíj van a fejére tűzve. Nagyon fájtak a Birodalomnak a troll szabadítási akciói, a mai napig szálka a körmük alatt.

Ajeet
Nem rémlik neked ez a név, ha híres hős is az illető, nem a fegyveréről híresült, el az biztos.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kyarra » 2011.06.13. 7:38

Felcsillannak a szemeim.
-Már emlékszem! Kőfejűnek becézték mert a saját fejével törte át az őt fogva tartó falakat. Nagyszerű hős, igazi szabadságharcos több tízezres rabszolgatartó seregek szétverője. Ráadásul úgy hallottam hatalmas hősnek hatalmas ellenségei is vannak. Vérdíj van a fején amiért rabokat szabadított fel. Ha pontosabban tudnám a részleteket talán még verset vagy éneket is kerítenék a történetéből olyan monumentális amit tesz. Igazán megérdemli! Rabokat felszabadítani olyan nemes!
Majd a troll lovas felé fordítom a tekintetem.
-El kell mesélned pontosan mi történt! Hogy hogy törhetett áta falakon, azt biztos elmesélte neked. Azt is hogy hogy esett fogságba?
Kyarra
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.13. 8:28

Mindenki

Wynna javaslatára hogy hiteles forrásból ismerjék meg Gogr tetteit a kis szélszerzet is teljesen fellelkesül és valami helyben pattogó, szárnycsapkodós ugrándozásba kezd, valószínű ez a szélszerzeteknél az izgatottság kifejezése.

-Igeen, igeen, hallani akarjuk! -cincogja.

Badr, teljesen zavarba jön ennyi rajongás láttán és el is pirul kissé.

-De hát én nem vagyok dalnok, nem tudok jól beszélni...és különben is...apám soha nem szerette ha fényezték..

Végül csak beadja a derekát, kis hezitálás után, akadozva, -de általában egyszerű mondatokva szorítkozva elmeséli apja viselt dolgait, ahogy ő halotta tőle.

A Vásárvárosi csatáról szóló híresztelések kis csúsztatásokkal lettek továbbadva, az igaz hogy 300 főből törp-ork-ember-troll vegyes szabadcsapat volt Vásárvárosnál, de a therai birodalmi csapatok csak 2000 főt számláltak, és eredetileg azokkal sem megütközni akartak, hanem éjjel meglepetésszerű támadással behatolni a rabszolgafoglyok közé és kiszabadítani őket, és olyan gyorsan elmenni onnét ahogy csak lehet. A rajtaütés nem volt sikeres, a theraiak hamarabb eszméltek mint várták, onnantól kezdve meg nekik és a felszabadított rabszolgáknak nem volt választásuk, harcolni kellett, hogy kivágják magukat. A hősiesség onnan kezdődőtött hogy ez az elkeseredett élethalálharc olyan hatékonyra sikeredett, hogy a thereiaknak annyi veszteséget okoztak, hogy kénytelenek voltak feladni a harcot, mert a szabadcsapat szétverte és megfutamításra késztette a 600 fős elit birodalmi gárda egységeit, Gogr a főparancsnokot is megölte, a theraiak még így is túlerőben voltak, de annyira demoralizálták őket a veszteségek, hogy visszavonultak és feladták a csatát. Alig több mint 100-an élték túl Gogr csapatából, és a felszabadított 800 rabszolgából is a fele veszett oda.
A másik eset, mikor a Kőfejű nevet kapta, az nem egészen úgy volt, hogy rabszolgákat ment kiszabadítani. Akkor történt az eset, mikor Gogr felesége terhes volt Badr-el. Therai ügynökök rabolták el a hős terhes feleségét, és tartották fogva Angyalvárban, Thera legerősebb barsavie-i fellegvárában, hogy önmaga feladására kényszerítsék. Gogr feladást színlelvén kis kalandozócsapata élén behatolt az Anygyalvári börtönbe -itt történ az ominózus falbontás- és kiszabadította feleségét és meg sem született gyermekét. Gogr egészen más aspektusból adta elő a valós történetet, sokkal inkább egy szerelmes férj küzdelméről szólt a világ ellen.
-...hát, nagyjából ennyi apám története.- fejezi be Badr a mondókáját.

-Azért az rendes volt apádtól hogy kiszabadította anyukádat a börtönböl...-kotyogja közbe Sora.

-Szerintem is. -hagyja helyben a troll mosolyogva.

-De akkor most már miután megismertétek a családom viselt dolgait, nem térhetnénk rá arra hogy Ajeet problémájával mi legyen a következő lépés? Akkor példának okáért én mit csináljak most ez ügyben Ajeet? Nem hinném hogy Wynna hasznára tudok lenni a kérdezősködésnél, általában megrettennek tőlem a kisebb névadók...

-Micsoda? Ki retteg tőled? -Láttam én már nálad sokkal nagyobb névadót is!-méltatlankodik. - Itt van például Ajeet -pattan Sora a kovács vállára.

-Szerintem két troll kellene ahhoz, hogy őt lefogjátok...

-De, hozzád elég lesz a kisujjam is hékás! - int a troll Sora felé.

-Amennyiben el tudsz kapni...-vigyorog a lány.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kyarra » 2011.06.13. 10:07

Elégedett arccal bólintok a történet végén.
-Ez sokkal de sokkal élőbbé teszi ezt a történetet. A szerelem megmentése amely nemes tettel párosul...
Elgondolkodva nézek egy kis ideig a semmibe.
Eldalolni lenne a legjobb...
Amikor Sora arról beszél, hogy mi lesz ha elkapják, felkapom a fejem .
-Kell egy csali. Híre kell menjen hogy a kovács újra dolgozik. Így elkaphatjuk Radha verőlegényeit. Akik talán tudnak egyet s mást Radháról. Csak meg kell győzni őket hogy beszéljenek.
Kyarra
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.13. 10:28

Mindenki

-Ó, abban én jó vagyok...-mondja Badr- ma is meggyőztem Radha egyik figyelőjét, hogy kotródjon el a műhely közeléből. -mosolyog.

-Gondolom többen is vissza fognak jönni visszavágót venni, úgyhogy a magam részéről még ma számítok egy kis csetepatéra. Hm...ebéd után elmenet a piacon beszerzek valami nagy vasalt bunkóst. -vakarja meg az állát elgondolkodva.

-Egyébként ebben a városban nem működik a nyomozóhatóság hogy fellógassa az ilyen Radha-féléket? Gondolom azért lett egy-két panasz a bírói testületnél, csodálom hogy a helyőrség nem piszkálta meg ezt az elfet kicsit...

-Ugyan...-legyint Sora. -Radha megkeni azokat a tisztviselőket akik elé kerül az ügy és bírságokkal megússza a dolgot. -mondja

-Legalábbis ezzel tudja csak Armida magyarázni, hogy eddig miért nem történt érdemi intézkedés. -von vállat a lány.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kyarra » 2011.06.13. 11:42

Kihúzom magam.
-Arra én is megyek a vallatás része a tied, de remélem majd ln is kivehetem a részem belőle. Később is ráérek kutatni.
-Na igen én is hallottam hogy a katonák és az itteni igazságszolgáltatás kezét nem épp az igazság inkább a kenőpénz irányítja. Sajnos
.-fogom halkabbra a hangom.
Kyarra
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.13. 22:11

Sokáig csak hallgatok, próbálom felfogni, azt amit Badr mesél. <Valahogy az az érzésem, hogy Badr se tudja pontosan, hogy mi történt, túlságosan sok a kerek szám a történetében... meg aztán azon is elgondolkodok, hogy a csapatában a közel félezer katona közül miért csak Gogr-t említi név szerint a történet... van egy kis hiányérzetem ezzel kapcsolatban... de végül is mindegy, hiszen a tett, az eredmény a lényeg, nem a körítés, s ha csak feleannyira elszánt Badr, mint az apja, akkor úgyhiszem nyert ügyünk lesz.> Amikor megszólalok kicsit olyasmi érzése lehet a többieknek, hogy eléggé belassultam... hisz már rég másról beszélgetnek, mire Badr történetére reagálok.

-Ez igazán jó történet volt Badr. mondom csendesen, aztán leöblítem az ebédet egy kis borral.

-Sora, akkor most te akarsz lenni a csali? Vagy csak híresztelni fogunk? kérdem halkan, hisz itt még a fának is füle van.
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
109 hozzászólás • Oldal: 5 / 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Vissza: ED Kalandok