• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
955 hozzászólás • Oldal: 32 / 64 • 1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 64

Re: Torozon Tavernája

HozzászólásSzerző: Togar » 2011.05.06. 14:20

Én csak a saját szemszögemet tudom elmesélni, miért vagyok olvasó. Kezdetben nagy volt a lelkesedés részemről, elkészült az első kari, majd nekikezdtünk a játéknak ami félbeszakadt, ez volt az első keserű élmény. Majd folyamatosan maradtak abba a kalandok tűntek el a játékosok, és jöttek a viták a szabályokról és azok betartásáról. Egyszerűen elment a kedvem a MAGUS-tól.

Mindenkinek vannak problémái, sokat dolgozik stb, és ráadásul egy generáció felnő lassan aki a fórumos játékot elindította. Személy szerint én már csak DnD-zek és Star Wars-ozom, a sok vita sem tett jót az oldalnak, én a magam részéről sajnálom a dolgot, ez az oldal egy része az életemnek, ahogy a kalandok is amiket itt meséltem és játszottam, de beleuntam az állandó vitatkozásokba. Mert az első talit sohasem felejtem el, annyit röhögtem rajta.

Hogy mit lehetne tenni, én sem nagyon tudom, én maximum egy összeköltözést tudnék felajánlani valamilyen formában, de gondolom ez csak egy végső megoldás lenne, nem szeretném ha teljesen kihalna az oldal.

Mindenképpen több km kell és több mese, hogy aki frissen regel tudjon hol játszani, meg aktívnak kell lenni, mert elég necces volt hogy néha heteket kellett várni egy topikra. Részemről ezt tudom javasolni, nálunk ez bevált.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2011.05.06. 18:26

Nálam egyszerű a dolog: mivel itt félbeszakadt a kaland, amit meséltem, úgy döntöttem, hogy nem hagyom veszni, és mentem a játékosok után. Mivel alapvetően elég kevés szabadidővel rendelkezem, ezért másik kalandot nem tudok vezetni sem itt, sem máshol. :-? Ide jelenleg időről-időre benézek, amikor az időm engedi, de komolyabb aktivitás mostanában nem volt a részemről.
Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárva

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye."
Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 759
ZK Karakter: Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
ZK Karakter: Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárt
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2011.05.07. 9:09

A nagy honlapleállás idején bukkantam rá egy másik oldalra, gondolván, ha itt tartósabb lenne a gond, majd ott folytatjuk az itt megkezdett mesét. Végül is helyre állt az OM, de mivel odaát is sok ismerőst láttam, ott is megtapadtam. Akkoriban támadt fel érdeklődésem a DND iránt, csatlakoztam is hamar egy mesébe, itt meg akkor még csak MAGUS kalandokban lehetett részt venni, kivéve Castor kezdeményezését.
Részemről a MAGUS világa már nem érdekel. Egy darabig DND-ztem itt, amíg Castornak közbe nem jött egyéb ügye, így az a kaland megszakadt. Néha-néha nyílt helyszínek között Toronban is írogattam Yvettel, míg neki is közbe nem szólt a való élete, így az a hajtás is elsorvadt.
Jelenleg másutt és más világban játszom aktív játékosként, új kalandot pedig sem ott sem itt nem tervezek indítani semmilyen rendszerben. Kapacitásom le van kötve teljes mértékben. Ide csak néha-néha nézek be.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.05.08. 11:16

Nekem momentán személyes indokaim vannak a fórumos mesék szüneteltetésére: apai örömök/gondok elé nézek, Togarnál is és itt is emiatt esett vissza a jelenlétem.
Jó tudom, Sess és Yvett is több gyermek mellett képes fórumozni, de én még nem látom, hogy fog alakulni a számítógépezgetésre fordítható szabadidőm, -egy másodállás is alakulóban van -; szóval egyenlőre tartósan nem leszek.
Én férfiasan bevallom: engem a kíváncsiság hajtott Togar fórumára, szerettem volna kipróbálni milyen fórum rendszert üzemeltet, milyen stílusok, lehetőségek vannak benne a hozzászólások külalakját tekintve.
Így indítottam ott is mesét, de nem koptam ki innét sem, elég tartósan vittem itt az FR kampányom.

De hogy valami konstruktívat is hozzászóljak a fórum-mentés témához:

Azt hiszem vonzó lenne a felhasználók számára ha lehetne változtatni a hozzászólások betűtípusán.
Egyrészt ezzel a saját ízlésnek jobban megfelelő külcsínt lehetne kölcsönözni a post-jainknak, másrészt, nem tudom ki hogy van vele de én már veszettül unom a jelenlegi betűtípust -ez a fajta van Togarnál is.

Lehet vonzóbb lenne a fórumhasználat ha lehetne választani más font-készletből is. Például lenne benne egy Times New Roman, -(amit személy szerint én a legszebb klasszikus betűtípusnak tartok.)

Mivel a fórumozók saját -pontosabban koprodukcióban készített- szellemi gyermekeinkként tekintenek a mesékre amiket írnak, azt hiszem minden olyan szerkesztési funkció ami több lehetőséget ad a hozzászólások egyénibb arculatra szabására; vonzóbbá teszik számukra a fórum használatát.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2011.05.08. 17:32

Sziasztok!

Ismertek elég rohanós életet élek ezért nem vállalok mesélést. Egyébként időről időre benézek, hogy mi a helyzet indul-e új kaland vagy esetleg folytatódik-e valamelyik megkezdett, de többnyire érthető okokból minden kaland félbeszakadt amit kezdtem játékosként. A manifesztáció jó ötletnek tűnt hisz ott több mesélő lett volna és egymást helyetesíthették volna így kisebbnek tűnt a kaland leállásának esélye de úgy tűnik az is leállt.
Igazság szerint én a tartós mesékben látom a megoldást.
Az egyébként jogos hogy az én generációm már felnőtt és kevesebb időnk van.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2011.05.08. 17:33

Castor

Ezzel az az egy bibi van, hogy az általad említett fontkészlet nem ingyenes, hanem ha jól tudom licencdíjas, szóval elég macerás több fontkészletet betenni. Szerintem nem ezen a dolgon múlik, a dolog. A fórumra mese kell meg játékosok, de főleg aktivitás a staff részéről. Ez az egyik kulcsa mindennek. Amíg voltak modik nem csak két admin, addig nem volt gond, minden gördülékenyen haladt, miután megszűnt a titulus, minden sokkal lassabb lett.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.05.08. 19:39

Az érveiddel nem vitatkozhatom, de nem is azt írtam, hogy ezen fog múlni, csak azt, hogy vonzóbbá teszi a fórum használatát.

Tényleg ilyen macera egy új font beillesztése? :shock:
Én azt hittem, hogy van rá egy pár html-kód amit a szöveg elé/után kell írni és kész. :(

Szerintem mindegy, hogy hány Admin vagy Moderátor van, a lényeg tényleg az lenne, hogy legyen egy "gondnoka" a fórumnak aki azonnal -vagy legalább is rövid időn belül- reagál a userek problémáira. és van is kellő jogosultsága intézkedni az ügyben.

Példának hoznám fel Quator barátját, akinek a legutóbbi OM talin az asztaltársaságunkban meséltem; és akinek -hacsak Quator infói még aktuálisak- még mindig nem sikerült aktiválni a státuszát. :?

A tartós mesékkel kapcsolatban igazatok van de ez meg kívűl áll Con hatáskörén. Az ember csinálja amig tudja vagy kedve van, ha valaki csak azért mesél hogy ne legyen befulladt mese...nos ennek nem tudom mennyi élvezeti értéke van vice-versa.
Amúgy nem értem miért fogjátok fel ennyire tragikusan a dolgot ha egy mese félbeszakad: amíg élt és működött szórakoztatta a benne játszókat, ezzel elérte a célját.

Énnekem is félbeszakadt egy pszi-használó diplomata kalandja Shadonban még Nava vezénylete alatt pár éve, és bár a legjobban élvezett és szórakoztatónak tartott történet között tartottam számon, egy fikarcnyi keserűség vagy szájhúzgálás sem volt mert tudomásul vettem hogy csak addig jó míg a KM is élvezi mesélni, és addig meg remek volt, nem borítok asztalt azért duzzogva mert Nava Sahdonban kifáradt. Amíg tartott jó volt, elvégre nem nyugdíjig és a demencia jeleinek első megjelenéséig tartó kötelezettséget vállal az aki mesélésre adja a fejét.

Könnyen beszél a JK hogy a KM így lelép, meg úgy eltűnik, igazság szerint a KM sokszorta több energiát szellemi erőfeszítést tesz egy kalandba mint a játékos (márcsak a történet tervezése okán is) és annak nagyon hamar jelei mutatkoznak ha a KM már elfáradt...onnantól kezdve nem sok értelme van erőltetni a dolgot, csak azért hogy jaj mi lesz a jK-k keserű szája ízével.
A korrekt JK megköszöni a részvételt és angolosan távozik az asztaltól.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2011.05.08. 19:53

nah jobban beleolvasok még és pontosabban reagálok, addig is csak néhány szösszenet.

- betűtípusok: bármit beírhatok a html tagbe, ha a user gépén nincs telepítve az a font akkor csak valami defaultnak (pl arial) fog látszani. ennek nincs értelme. :)
- Quator barátjával kapcsolatban, még a találkozó napján elnézést kértem tőle, de töröltem az accát és nem aktiváltam, szerintem azóta sem próbálkozott újra, ha igen és én megint lecsóba küldtem akkor megkövetem de én nem tudok róla.
- modik csak hozzászólásokat tudtak módosítani, amíg voltak problémás "témák" szükség volt a jelenlétükre, a fórum adminisztrátori paneljét pedig nem szívesen adnám oda "akárkinek". Nem olyan egyszerű ez srácok :)
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.05.08. 20:02

Akkor bocs, rossz példa volt, de azt hiszem, azt azért nem merész húzás kijelenteni, hogy a userek óhaj-sóhajaira adott érdemi intézkedések időben tényleg mintha megcsúsztak volna kicsinykét, legalábbis Quator reklamációjára vissza gondolva mintha nehezményezett volna effélét...

Oké, számítástechnikai tények ellen fegyvertelen vagyok, de ti kértetek ötleteket a fórum mentéshez és nekem momentán nem jutott jobb az eszembe embercsalogatónak.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Amica » 2011.05.08. 20:21

Hali!

Köszönöm h válaszoltatok ^^ Nem gondoltam volna h ilyen hamar reagáltok, kellemes meglepi volt.

Én csak olvasó vagyok, volt egy szárnypróbálgatásom ... hát igen ^^" ... Ebből adódóan nyilván nem értek a játékhoz, de én is felismerem h mesélőkre van szükség főleg. Ezzel Con nem tud megküzdeni. Őt is már más témák érdeklik jobban, ettől függetlenül szereti az oldalt. Egyedül sajnos nem tud csinálni semmit sem ... Ámbár bennem felmerülne a kérdés h ha lenne is mesélő, nem biztos h lenne rá annyi játékos :( Vhogy mind a két felet újra vissza kéne hódítani, az újakban felkelteni az érdeklődést.

A viszályokról én is hallottam, olvastam és szomorúnak tartom h egyesek azért mentek el, mert nem képesek kompromisszumot kötni. Ha most én ne talán tán összeszólalkozom Castorral, akkor én is lelépek meg viszem az ismerőseimet ... (bár nem sok van ^^") Ezt óvodás szintnek tartom, de ez a saját véleményem. Én is csak írkálok, de tenni igazából csak annyit tettem h Cont nyúzom a cselekvéssel ill Titeket kérdezgetlek. Egyszerűen nem tudom felfogni h azért haldoklik a fórum, mert a játék már nem érdekel olyan sok embert. Senkit nem hibáztatok emiatt, tényleg, hisz mindenki éli az életét és próbál boldogulni és ennek nagyon örülök :) Csak meglepőnek tartom h az új generáció sem érdeklődik, mintha kezdene megszűnni a MAGUS. Nem akarok tétlen lenni és elszomorít h nem tudok jobban segíteni :cry:

Castor említett "gondnoka" sztem Yv volt, de őt is elszólították a kötelességei. Con sem tud a teendői mellett olyan sokszor idenézni. (Még mi is ritkán találkozunk!) Bennem már az is felmerült h át kellene adni vkinek az admin címet, de Con nem szeretné és megértem. Egy igazi kampányra lenne szükség, ami érdekelheti az embereket és életképes is. Ki kéne küszöbölni azokat a hibákat, amikért a tagok elmentek, csak ezek néha személyes okok voltak. :-? Sztem a régiek közül is csak nagyon kevesen néznek be ide...
Szomorú ez az egész :cry: ...
Amica
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 223
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.05.08. 21:03

Szelíd személyedet ismerve nem hiszem, hogy rávinne a lélek hogy bármilyen vélt vagy valós sérelmen összeszólalkozzunk, (szerintem neked még az oviban is napocska volt a jeled :D) meg az is gondot okozna hogy most ismerősödként a lelépős vagy a maradós oldalt válasszam, de ki kell ábrándítsalak: nekem olybá tűnik hogy bizony az utánpótlással vannak problémák.

Úgy értem a mostani 14-18 korosztály -ami a hobby utánpótlás rétege, nemigen érdeklődik a "bötü" iránt.
Állítom, jobban fel tud izgatni egy mostani tinit egy hónap original WoW account, mint akármi, amit olvasni kell. Hogy az élet egyéb területeiről ne is beszéljek persze...

Mindig úgy meglepődöm mikor egy-két userről kiderül hogy milyen fiatal (mondjuk 14-17 között) mert megszoktam hogy frpg formájában a ifjúkorban benne lévő vagy azt elhagyó felnőttek játszanak főleg.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Amica » 2011.05.08. 21:53

Piros szálló lufi volt a jelem az oviban :lol:
Amica
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 223
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2011.05.09. 10:39

Nyilván ez másabb fórummotor, mint amit én használok, mert nálam meg tudom mondani a modi mit lásson az admin panelből, nyilván a szerver beállításokat és a jogosultság felejtős, de felhasználót tudnak aktiválni, mindkét helyen így állítottam be nekik.

Van utánpótlás, ha nem is annyi mint eddig de vannak fiatalok akiket érdekel ez a játék, csak ugye tőlük nem lehet azt várni, hogy oldalakat írjanak tele, szóval türelem kell hozzájuk. Igazából az is megoldás ha van egy olyan valaki aki napi szinten tud foglalkozni a fórummal, és ellátni az ügyes bajos dolgokat és nem kell sokat várni az accok aktiválására. Mert tapasztalatom szerint , van olyan aki másnapi aktiválásra már vissza sem néz. Szóval ezt a problémát kell először orvosolni, aztán kellenek aktív kmek és ha azok vannak lesznek jk-is. Mert amíg nincs aktív mese legalább egy darab addig a jk se néz vissza.

Nekem egyszerűbb mert mi hárman vagyunk és valaki mindig ráér, egyedül baromi nehéz egy fórumot csinálni.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2011.05.09. 18:21

Megkésve bár, de azért én is kifejtem a véleményem röviden.

Először a teljesség kedvéért a Syrius-account: A tali utáni hetekben még 1-2 alkalommal megpróbált belépni, mondván hátha sikerült megtalálni/aktiválni, de mivel nem, így letett ez irányú kísérleteiről. (Ahogy kivettem, egyszerűen nem volt kedve megint eljátszani a regisztrációs procedúrát végén a lecsóval.)

Node a fórum felélesztéséről:
Saját magam részéről három indok is közrejátszott, hogy ennyire keveset vagyok. A fő indok nálam a számtalan hiábavaló "küzdelem", ami utólag persze mégiscsak úgy volt megcsinálva, csak akkor már "más tollából". Egyszerűen áteveztem nyugodtabb vizekre. Másik indok a meló, élet. Sajna túlságosan is felnőttünk és már nincs annyi idő/energia a szerepjátékra. Jelenlegi játékok, amiben fórumokon benne vagyok kb heti 1 reagosak. Persze jó lenne a "régi szép idők" stílusában napjában akár 10 reagváltást lenyomni, de ez mára csak ábránd. A harmadik indok pedig a Castor által is említett "kiégés" vagy kiábrándulás, kinek hogy tetszik, mint KM. Ezzel a mai napig küzdök (pl. az itteni Vampire-ban), hogy vállalom a mesélést, emrt a játékosok nagyon akarnak játszani és mesélőt keresnek, aztán meg egy hónapon belül eltűnnek mint szürke szamár a ködben. (A szintén sokat siránkozott kétsoros odaböffökről nem is beszélek. :? )

Nah, most jól kinegatívkodtam magam. Elnézést érte.

Konstruktív véleményem Togaréval egyezik. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a játékosok a legkisebb ellenállás felé mennek. Tehát ahol napi szinten, akár napjában többször, mondhatni folyamatosan kezelve vannak az apróbb-nagyobb problémák, ott pezseg az élet. Legyen szó akár egy aktiválásról vagy épp egy alfórum/topic odapöttyentéséről, ahol onnantól kezdve szabadon garázdálkodhatnak a játszani vágyók. (Ez persze látszat "szabadság", mert a hülyeséget attól még csírájában le lehet dúrni, de eddig nem nagyon volt erre példa sehol, hogy teljesen illem/szabály/társadalomellenes dolgokat agyalt ki 3-4 lelkes tini egy délután alatt. 8) )

A moderátorok bevonása (vagy nevezhetjük junior-adminnak vagy fővilágosítónak, stb.) annyi lenne, hogy tudjon aktiválni meg új alfórumot vagy topicot nyitni. (Technikai oldalról lövésem sincs, hogy ez hogy megy jogosultság bontásilag meg ilyenek, így bocs ha megvalósíthatatlan hülyeségeket írok.)

Ha sikerül biztosítani a zökkenőmentes "burjánzást", akkor már beindulhat valami. Ezek után jöhet az Amica által mondott kampány. Ez nagyjából lfg.hu vagy hasonló oldalakon egy hirdetés vagy érdekes cikk beimádkozása a hírek közzé, esetleg főoldalra. (Pl. "X.éves az OM" szlogennel vagy ilyen "ál-apropók")

Illetve az is adhat egy kis lökést, ha a "régi öregeket" (jó fellengzősen hangzik :roll: ) sikerül összerántani egy kalandra, ami nagyjából aktívan fut. Nem kell napi pörgéssel menjen, de azért 2-3 naponta mindenki írjon piszkálásos felszólítás nélkül. Így látja az új generáció, hogy miket lehet egy ilyen fórumon művelni. (Arról nem beszélve, hogy egy jó közös játék felszíthatja a régi játék-hangulatot is. Nem az egymás tökeinek szorongatását, meg Castor bannolgatását, hanem a "dejó játszunk" dolgot. 8) :lol: )
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2011.05.11. 15:33

postfarm 8)

Most volt egy kis időm, megnéztem a futó kalandokat... :shock: :?

Régen volt egy olyan "szabály", hogy ami egy hónapja áll az temető. Ha jól néztem összesen 1 ÚTK kanad van, ami folydogál 1KM+3JK részvételével. Illetve a Vampire-ben lassan két hete várom, hogy a játékoskiszállásra reagáljanak a többiek. (Rhizan kivételével, mert ő gyorsan reagált.)
Mindenhol máshol már több, mint egy hónapja nem volt reag. :o Ez számomra megdöbbentő volt, nem néztem és nem is hittem, hogy ennyire nagy a pangás. :?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
955 hozzászólás • Oldal: 32 / 64 • 1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 64

Vissza: Csevegõ