Résztvevők: Essilor en Pyron [Haome no Munemoto]
- Hova mennénk? Hát El Saifékhoz. Az egyik záim, Khaderi, a barátom és némileg a lekötelezettem, neki beajánllak és a többi már rajtatok múlik. Én a magam részéről biztos vagyok benne, hogy a holnapi karavánnal útnak fogsz tudni indulni. Azért nem a főúton megyünk, mert szerintem Chaqun ott nyargal fel-s-alá és nem akarok belébotlani. Ott a dzsámi, épp mellette van a palotájuk, mindjárt oda is érünk.
Végül csak kimentek a Derbartim atyáék felé kivezető főútra, közel a dzámihoz. Egy hatalmas és rendkívül díszes palota mellett entek el, majd a hozzá tartozó kapun kopogtat be a kopogtatóval Revan. Még a vas kopogtató is díszített valai indákkal, de lényegesen kevésbé, mint a palota, messzebb is esik tőle. Elhúznak egy ablakot, amin beszól Revan dzsad nyelven. Kisvártatva nyílik a kapu, bementek, és bent egy alacsony, középkorú, enyhén pocakosodó és enyhén őszülő alak fogad benneteket. Derekán feltekert szövet öv, amibe egy rövid kard van, egyébként a helyieken látott könnyű ing és könnyű nadrág öltözetet hordja. A fején egy kendőt egy turbánszerűség szorít le, a lábán saru. Reval egyből leszáll a lováról és barátként üdvözlik egymást dzsad nyelven.
Az udvar, a palotához hasonlóan hatalmas és több részre van osztva. A palota tőletek jobbra van, előtted és balra hatalmas udvar, több részre osztva. Hátrább talán a raktárak vagy a szállások lehetnek, nem sok a mozgás, balra a tevék, már csak a horkanásaik alapján, jobbra pedig kevéssel a kapu után egy kerítés mögött egy díszudvar és mögötte a palota.
Reval az első üdvözlések után közös nyelvre vált és rád mutat:
- Ő Essilor en Pyron, a barátom. Jó katona, kezeskedem érte, Hamedbe készül. Meg lehet oldani, hogy a holnapi karavánnal tudjon menni?
Khaderi röviden elgondolkodik, végigmér, majd a válladra teszi a kezét:
- Reval barátja az én barátom. Holnap velünk jöhetsz, de meg kell beszélnem effendi El Saiffal. Bele fog egyezni.