• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

1. kaland: Fooler megmentése (Cormyr-i kaland)

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
862 hozzászólás • Oldal: 56 / 58 • 1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58

Re: 1. kaland: Fooler megmentése (Cormyr-i kaland)

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2011.01.29. 20:59

//Mindenki//

-Nos, Aramil ránk bízza a döntést, Holg minden lyukba bebújna ami elég széles hogy meg lehessen lendíteni egy fegyvert, de azt hiszem nem a Termek helységeinek megtisztítása a célunk.

-Nekem is ez tűnik a legésszerűbb útvonalnak, amit a természet szolga mondott. Abban a tekintetben legalábbis, hogy gondolom a foglyaikat és velük együtt saját magukat a lehető legrövidebb és legbiztonságosabb útvonalon utaztatják.

-Feltételezem ott nem futunk bele valami náluk is ocsmányabba, ahol ők járnak. A goblinoid féléket meg ezeket a kisebb reptilián hüllő fajúakat magam is jól ismerem, nem sok olyat tudnak mutatni amivel meglephetnének. Na jó koboldokkal ritkábban találkoztam, de fosztogatók jutottak belőlük Arabelbe is.

-Menjünk azon az úton amelyen Seilát is hozták-vitték.

//OFF: Nava a mennyei kutya ugyan elkezdte a keresést, kérdés lesz ideje-e befejezni. Egy kör 6 mp, ami nem túl sok mindenre elég...a tölteteket jegyezd, emlékeim szerint most használtad azt hiszem harmadjára. A sípot harc közben használni egy egyszerű cselekedet, ami mellett egyet támadhatsz és léphetsz öt lábat.//

//Banyek//
Sikeresen hatástalanítod a csapdát beindító bukó drótot. Ettől a mennyezet még instabil marad, de legalább nem aktiválódik a csapda ha esetleg visszafelé menet inkább a bejáratot használnátok.

-Először is gyújtsunk fényt hogy lássunk valamit, a lyukból beszűrődő fény az nem világítja be a helyet, többet szeretnék látni sötét körvonalaknál. A koboldok és a trogloditák viszont mélységlakók, barlangi lények.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2011.01.30. 9:58

Banyek

- Nem, a sípolás nem nektek szólt, hanem az állatkámnak. Épp felderít.
<Ameddig köddé nem válik.>
- Tünci, emlékszel, merről hoztak ki? A termek, amikben tudtad, mik vannak azt jelentik, azon keresztül jöttél és azért tudod, mi van bennük?
Hejha még rágódik kicsit Aramil korábbi ötletén.
- Nem tudom, mi az az akna, ez biztos valami közös nyelvű druida szleng lehet, de ha arra gondolsz, füstporral kéne robbantáshoz előkészíteni a kijáratot, akkor azt elvetem. Az nem úgy működik, ide szórsz egy kis port, aztán oda aztán majd kutyafuttában tüzet hánysz rá kifelé robogva, hadd röpüljön levegőbe az egész. Afféle biztonságos és megbízható töltetet összeállítani egyrészt bonyolultabb, másrészt bányászok tudománya kéne hozzá, hogyan kéne, és én azt nem ismerem. Egy törp bányarobbantó mesterrel többre mennél ilyen ügyben.

Egyet értek Szőrrel, ha Holgon múlna, ő bömbölve végigtarolná az összes olyan helyet, ahol ő, meg lendítési távolságban fegyvere elfér. Lassan kezdem belátni, ő olyasfajta "eszköz", amihez erős vezér kell, aki folyton megmondja neki, menj ide, tedd azt, megcsillantva előtte a jutalmazási, büntetési rendszer lehetőségeit, ha jól vagy rosszul cselekszik. No és furcsa lelke élvezi, ha dicsérik (hiúság?) s úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretné (törni-zúzni, ölni-nyúzni), de ha nem (nincs süti, nem kapod meg ezt vagy azt, stb), akkor előjön az az alattomos nézése, amikor nem vagyok teljesen meggyőződve arról, bármelyikünket is életben hagyná, ha felbosszantaná.
<Ő egy két lábon járó töltet, banyek.>
Szőr fejtegeti, merre lene jó menni, nyelvemmel csettintek:
- Uram, ha annyira ismeri őket, tudja: nem úgy gondolkoznak, mint én vagy ön. Ön gondolhatja úgy, ők a legrövidebb, legbiztonságosabb utat választhatták, de attól az még nem biztos, hogy úgy van. Én tuti úgy szívatnám az olyanokat, mint mi, hogy a legrövidebbnek vélt útra tennék valami iszonyú veszélyeset, közben meg egy kis kerülővel ugyan, de fürgén biztosítanák magamnak egy másik, ismert utat. A legrövidebb út nem mindig a legnyerőbb, uram. Ez afféle hagyomány, beetetés, az ilyen utakon véreznek el a... khm... kezdő, lelkes felfedezők.
- Szóval inkább menjünk arra, amerre ők kihozták Tüncit.
Szőr megemlít egy szót, repitilián, vigyorgok:
- Jé, Szőr szokott tudományos könyveket olvasni? Holg, gyíklények azok, ezt még te is ki tudod ejteni.

Örülök, hogy a csapdát kiiktattam, ez nekem sikerélmény, s jelzi, nem rozsdásodtam be. Elégedetten tornáztatom utána az ujjaimat.
- Tudsz csinálni pilácsot? - nézek fel Seliára.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2011.01.30. 12:07

Vonnegut

-Nyitott kaput dönget Banyek, én is azt mondtam hogy osztom Heian véleményét arra menjünk, amerről az elf hölgyet hozták.

Az öreg katona borostás arca elfintorodik mikor Banyek azt fejtegeti hogy tán tudományos könyveket olvas:

-Ha maga is annyit kínlódott volna velük, mint én, őrként töltött éveim alatt, ne féljen megtanulná hányféleképpen lehet átkozni őket.

-Egyébként nem könyvekből tudom hogy miféle gyűjtőnevük van. Egyszer még vagy 20 évvel ezelőtt, azt a feladatot kaptam, hogy "vezessek körbe" egy félszerzet bölcset, aki útleírást készített a népe számára, és a kóborló szörnyek volt a kutatási területe. Valami kincses kalendáriumot, vagy mit szerkesztett a népe cormyri vándorkedvű tagjainak,... enyém volt a "megtiszteltetés" hogy királyerdei bogármedvék, gnollok meg az északi határvidéki ork-goblin törzsekkel vívott tisztogatásokban a seggére vigyázzak.
Nos, maga is sokat beszél Banyek, de az a félszerzet maga volt a testet öltött beszélő "Bane" csapás...fél év alatt minden átkozott nap órás előadásokat tartott a témáról út közben, így ha akartuk ha nem, mindenkit kiművelt a tudásából. Komolyan fontolgattuk hogy kipeckeljük a száját, attól még tud jegyzetelni...a túra végére vizsgát tehettem volna a "Goblinoid és Reptilán kóborló fajzatok Cormyrban" címmel...vagy mi volt a kis tanulmányának a neve.
(OFF: Seilának: valóban van ilyen jó 25 éves tudományos mű, megfordult a te kezeid között is egy másolata, alapos leíró mű a témában.)
-Remélem soha többé nem hoznak össze az istenek azzal a félszerzettel, nem óhajtok diplomát szerezni valami egyéb nagyon fontos területen, mondjuk az ogárok nemi életéről vagy ilyesmi...huh...elég volt az a fél év...te jó istenek, az a kis fickó...
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2011.01.30. 12:20

Banyek

Szőr nagyon izgalmas morzsát hint el magáról, azaz hogy a múltban miben vett részt.
- Hű! Ez nagyon jó lehetett! - kuncogok. - Mesélhetne majd, milyen zűrökbe keveredtek ama félszerzet kíváncsiságától hajtva, nagyon érdekelnek az életszagú történetek. Morbid egy kutatási terület, hogy pont ilyesmikkel foglalkozott, de félszerzethez való. Náluk valami nem stimmel a fejükben, már ami a veszélyek hajkurászását illeti. Az én családomban is sok az érdekes kutató. Nekem az egyik nagybátyám bagolyköpeteket tanulmányozott, a fia meg szúnyoglárvákat gyűjtött a patakok felett, a testvére a teli és üres üvegcsék ütéserejét tesztelte vállalkozó szelleműek fején, anyám megfigyelte, átlagosan egy lábbal messzebbre ugranak a kutyákon élő bolhák, mint a macskákon lévők, továbbá én magam is kitapasztaltam, ha a lábbelimre zoknit húzok, kevesebbszer vágódok el a jégen. A szarvaskakiból készített ékszerekről még nem is meséltem... - hunyorgok rá sokatmondóan.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2011.01.30. 12:40

Aramil

Egy darabig hallgatom a beszélgetést, majd megunom a dolgot.
- Induljunk ne adjunk még több időt az ellenfeleinknek.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2011.01.31. 15:20

//Mindenki//

Még valaki hozzászól, csinál valamit vagy mehet tovább?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2011.01.31. 16:35

//Én még hozzászólok :)//

(Heian)

<Meglehetősen jól elcseverésznek itt, miközben bármikor ránk ugorhat egy halom akármi és egész rakás más...>
Mindenesetre a hadnagy ötlete, miszerint nem ártana némi fény, valóban hasznos lehet, szóval amíg Banyekkal eltársalognak a múltbéli kalandjairól, addig a törmelék között elkezdek keresgélni, mert nem tartok fáklyákat a mellényzsebemben, és a tűzszerszámom is a szekéren maradt. Ha nem találok semmi alkalmasabbat, akkor a handzsárom lesz megint kénytelen egy újabb rendeltetéssel bővülni: fénysugár varázslatot alkalmazok rajta. //Vagy, ha találtam megfelelőbbet, akkor azon. Keresés próba a kockadobósban, ha szükség van rá.//
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2011.02.01. 17:58

//Mindenki//

Az elő reagban, amit Banyeknak írtam említettem, hogy "imbolygó fáklyák fénye" világít, ám ez maximum a " Low-light Vision" faji képességgel rendelkező karakterek számára biztosít megfelelő látási viszonyokat, az ember Vonnegut számára aligha.

Heian nemes egyszerűséggel leakaszt egy már égő fáklyát.

-Jól van rendben, mindenki nyissa ki a szemét és készüljön támadásra, kezdjük meg az előre nyomulást észak felé. -mondja Vonnegut

A fogadóterem csendes sötétségében a törmelékek között több troglodita csapat is készen áll hogy a benyomulókra vesse magát, illetve azokat meglepje.
Ez, ahogy egyre előrébb haladtok, be is következik, pontosabban be fog következni ha nem vagytok elég éberek.
Észlelés dobást kérek mindenkitől 20-as célszámra, -2 módosítóval, mert a körülmények a védőknek kedveznek.
Akinek nincs meg, meglepett lesz mikor kitör a balhé. Egyszerűen nem veszi észre idejében a közelgő vészt, csak mikor már késő, ezért ő meglepődéssel kezdi majd a harcot. (Ha volt támadás, vagy varázslat cselekedet előkészítve, az csak a meglepődés utáni körben indulhat.)

Ha valaki leszakad a csoporttól és megpróbálja előbb felderíteni a támadókat, mielőtt azok akcióba lépnének, annak kombinált Észlelés és Hallgatózás próbát kell tennie 20 célszámra, és mind a kettőnek sikeresnek kell lennie. Ha összejön, olyan pozícióba kerül, hogy figyelmeztetheti a többieket, sőt meg is lepheti a trogloditákat, de ennek az az ára hogy 1 kört egyedül, szemtől szemben kell eltöltenie a leleplezett troglodita csoporttal, míg Vonnegut a csapat többi részével felmenti.
Ha valamelyik dobás nem éri el a CSZ-t, akkor nem sikerült a felderítés és a JK meglepődött lesz, mikor kitör a balhé, ráadásul egyedül lesz, hiszen, a felderítéshez eltávolodik a többiektől, és nem biztos hogy 1 körön belül segítséget kap, mert addigra már a Vonneguttal együtt maradókat is támadni fogják.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2011.02.02. 13:11

Banyek

Vajon a síppal előhívott jószág talál valamit, vagy visszajön mielőtt köddé válik? Milyen ciki lenne már, épp megleli, amiért küldtem és Pukk! Már füstté is vált :P

Maradok a többiekkel, azaz előttük megyek valamicskével, hiszen amilyen sügérek, belegyalogolnak valami oda nem illőbe és én viszem el a balhét, mért nem szóltam :)

Van egy olyan gyanúm, nem olyan néptelen ez a romos terem, mint amennyire elsőnek látszik. Időnként hátratekintek, ki merre helyezkedik el, és az orrom elé is nézek, fülem is hegyezem, ha pendül valami, legalább tudjam már, következő pillanatban nagyon fog valamim fájni...
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2011.02.02. 22:06

Meglepetés kör

//OFF: Kyarra fogalmam sincs hogy akar-e még itt játszani, a visszatéréséig irányítom a karakterét.//

Előrehaladtok a törmelékhalmok között. Éles hüllősziszegés hallatszik és egy nagyobb csapat troglodita harcos támad rátok, egykezes csatabárdokkal és kis pajzsokkal felfegyverkezve.

Vonnegut és Holg későn reagál a rajtaütésre és ők a meglepetés miatt nem cselekedhetnek, a többiek csak részleges cselekedeteket tehetnek.

A terep alkalmas arra, hogy az ember elbújjon, elrejtőzzön a harc hevében, ezt egy teljes körös menekülésnek kell megelőzze, mikor a karakter rohan, elhagyja a harc helyszínét, és lerázza az esetleges üldözőit, és dobnia kell egy Rejtőzés próbát az üldözők Észlelése ellen. Ha sikerül, kikerül a képből és nem támadják.

A trogloditák kétszeres számbeli fölényben, tíz fővel támadnak.

Kezdeményező dobást kérek a meg nem lepődött karakterektől.

/Banyek/

Úgy látszik a lényecskéd kiszabott ideje nem elegendő öszetettebb felderítési feladatok elvégzésére.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2011.02.05. 16:14

Banyek

Banyek cselekedhet elsőnek a meglepetés körben.
(Ne feledd hogy csak részleges cselekedeteket tehetsz. A részleges cselekedet olyan mint a standard cselekedet, csak mozgás nélkül, és nem lehet teljes körös.)
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2011.02.05. 17:04

Banyek

Idézett jószágomnak se híre, se hamva. Talán köddé vált, mielőtt hírt hozhatott volna. Rövid távú cselekményben vehetem csak hasznát, vonom le a következtetést.
Hipp-hopp igazzá válik sejtésem: trogloditákra bukkanok. A kis ravaszok tenyerüket dörzsölve várhattak ránk.
Vacakolni való időm nagyon nincs, helyből emelem nyílpuskámat, célzok és lövök.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2011.02.06. 7:42

Banyek

Mellbelövöd az egyik elöl feléd rohanó trogloditát, aki felszisszen a de a roham lendülete hajtja tovább előre.

Banyek által kiosztott sebzés: 7 ÉP (Trog1)

Heian következik
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2011.02.06. 11:46

(Heian)

Trogloditák rontanak ránk a sötétből, de erre Selia beszámolójából számítani lehetett. Különösebb meglepetések nélkül nézek hát szembe velük, majd lecsapok az első nyamvadékra, aki kardtávolságon belülre merészkedik.
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2011.02.06. 13:34

Heian

A karcsapásod suhintása célt téveszt a troglodita testétől. Sajnos nem jártál sikerrel, a gyíklényt elkerülte a támadásod.

Aramil következik
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
862 hozzászólás • Oldal: 56 / 58 • 1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58

Vissza: Castor Forgotten Realms-kampánya