• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A fergeteg átvonul (ÚTK)

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
110 hozzászólás • Oldal: 5 / 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Re: A fergeteg átvonul (ÚTK)

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2010.11.22. 9:27

Sum havának 8. napja; tavasz közepe, délelőtt
Résztvevők: Alavero del Montargonis lovag [Altair]

Amikor bemutatkozol, a neved hallatán hunyorít. Mintha hallotta volna már, de nem ugrik be neki, hogy hol. A mögöttetek haladó lovagok illőn köszöntik, con Fredentionis viszonozza. Perignon apát neve halatán már felderül az arca, bólogat is, látszik, ezt már tudja, mihez kötni. Hanem a bíboros neve és címei ilyen hivatalos felsorolása hallatán igencsak csend támad közöttetek.Nem illene, hogy ilyen gyorsan itt hagyjanak, de látszik, mehetnékje van con Fredentionis úrnak. Csak mereven néz előre és fogja a gyeplőt.

Amikor az érsek leveléről kérdezed, megkönnyebbül kissé. Rosszabbra számított, mint egy beszélgetés? Eleinte zavartan kezdi a válaszát, de a végére belejön.
- Hát, ... én is csak annyit, mint más... Mindenfélét mondanak a népek... Hogy már meg is indulnak, meg hogy százezres sereggel jönnek, meg ilyenek, de én nem hiszem, hogy annyian lennének. Ide, a Shadlek innenső partjára már emberemlékezet óta nem jöttek. Meg az a nagy város is meghaladná az erejüket, a hátukba' meg nem maradhat! Szerintem azér' is vannak azok a domíniumok, hogy az ilyen támadásoktól megóvják a birodalom belső, értékes területit.

Az utatok ezúttal egy sziklásabb részen fölfelé halad. Nem meredek, nincsenek is errefelé hegyek, csak dombosabb a vidék. Az út ki van tisztítva a kövektől, így a szekér halad, de az út mellett már nem szántóföldek, hanem inkább legelők és kis erdőcskék vannak. Távolabb, előttetek is, oldalt is nagyobb erdőt látsz. Az idő meg csak nem akar kiderülni.

- Akkor Montargonis uraimék a nomád kutyák ellenébe' mennek? Akkor csak lesz valami? Vagy már meg is indultak?

Közelítetek az erdőhöz. Jistan con Fredentionis megvárja a válaszod, majd hátranéz a katonáira. Kettől előre hív, a harmadik már jobban elfér az embereid mellett, akik ezt az egyet már maguk mellé engedik. Int a két emberének, akik elviharzanak az erdő felé.
- Sose' lehet tudni.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gordon » 2010.11.30. 9:53

// Arhtas Rheonark //

Végig hallgatva Malik parancsnok válaszát a nevekkel kapcsolatban elgondolkoztam egy pillanatot.
<Jó embereket adott mellénk, végül is mindegy, lehet még Malik nem szólt az embereinek.>
Közben, ha még van időnk, akkor mondom a paplovag társaimnak, elsőnek Acapella.
- Acapella Kiltomastnak szólnál a küldetésel kapcsolatban, majd ebéd után?
Lorthiras mondom utána. - Lorthiras beszélnél a újoncal Cendentnel, én meg megkeresem Derollt és utána Siamasstot.

Sirone con Brazzano úr válaszát végig hallgatva, udvariasan mondom.
- Elég nehéznek hangzik a küldetés Baglyas-hegynél voltunk, de csak külső részénél, mert szerintem jóval beljebb lehetnek a banditák, közben folytassák a fosztogatást, amíg mi csapattal keresgéljük a búvó helyüket, ezért ugyan olyan fontosnak tartom a megelőzést, mint a keresést, főleg talán helyiek közül tudnak a banditák pontos búvóhelyéről, mondjuk egy erdész vagy aki már megszökött a banditák karmaiból.
Pillanatnyi szünet után mondom. - Szerintem ha oda érünk, elsőnek délen őrjáratot tartunk 2-vel a környéken, közben mindenkit megkérdezünk az ügyel kapcsolatban, meg amit megtudunk egyeztessük és talán idővel megtudjuk hol a búvóhelyük pontosan, aztán támadunk, így újabb dicsőséges küldetést teljesítünk.
Egy-két kanál leves után mondom. - Lehet egyszerűbb berontani a Baglyas-hegyre, de van rá esély, hogy csapdába sétálnánk vagy nem találnánk meg a búvóhelyüket, de nem én vagyok a csapat vezető, ezért Acapella és Lorthiras véleménye is fontos a küldetéssel kapcsolatban.
<Legalább is én nem tudom, hogy előléptetek. :) >

Folytatom a válasz adást Brazzano úrnak, még a boka fájdalommal sem törődöm.
- Egyenlőre nincs több kérdésem és köszönöm a meghatalmazást, lehet csupán annyi az egész, hogy jobb az óvatosság, mivel délen bukkantak fől a banditák és Famagusnál lévő szóbeszéd is, ha tévednék előre elnézést kérek Sirone con Brazzano úr. <Acapella is értett, hogy nem kitolni akartam vele, csupán túl óvatos vagyok és a nagy hallgatásuk is idegesíttet.>

Levesemet lassan befejezem, bár a sok beszédben lehet kihűlt...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gordon 2010.12.23. 14:32-kor.
Gordon
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 389
ZK Karakter: Arhtas Rheonark - A Fergeteg átvonul
ZK Karakter: Rasint Raynor-Razim - Manifesztációs Háború
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2010.12.07. 22:45

Sum havának 6. napja; tavasz közepe, dél
Résztvevők: leiosz thaira Arhtas Rheonark [Gordon]

Kiosztottad, ki kinek szóljon. A társaid bólintottak.

Amikor elsoroltad a terveid, a többiek tudomásul vették, amit mondtál. Ezt tervezed, legyen így.
// A többiek eddig a vezetőjüknek gondoltak. Természetesen barátok vagytok, számít, miket gondol vagy mond Lorithas vagy Acapella, de a vezető te vagy.

A leves elfogyott, hozzák a szolgák a fácánsültet jófajta mártással. Con Brazzano úr kanyarít egyet magának, majd jöttök ti. Hafed rád vár, majd miután kiszolgálod magad, ő is vesz. Acapella elgondolkodik, így Lorithasnak még bőven jut a nemesebb húsokból. Végül Acapella csalk megszólal.
- Az a látogatás, ... con Famagusta úrnál, ... az inkább együttműködő vagy tájékoztató, esetleg fenyegető legyen?

- Együttműködő, természetesen. Azért mutassák be neki a meghatalmazásokat. Ha kellenek neki a parasztjai, hát vigyázzon rájuk. - con Brazzano úr nem nagyon zavartatta magát a kérdéssel, két falat között válaszolt.

- Akkor kora délután indulnánk. Vinnénk vezetéklovakat is. - mondja Lorithas az ebéd vége felé. Végül is belegondolva igaza van, ha kiléptek, talán még szürkület előtt odaértek. Con Brazzano úr bólint.

Az ebéd végén amikor az úr feláll, mindannyian felálltok. Elköszön, megy egy kicsit sétálni, ahogy ebéd után szokta: előbb az udvaron kicsit, majd felül a lova, Ventus Nigra hátára és szétnéz a birtok közeli részein. Hafed pedig a dolga után néz.

- Akkor szólok Kiltomasnak, aztán elkészíttetjük a vezetéklovakat és némi útravaló sem árt..
- Én meg megnézem magamnak ezt a Cenden gyereket.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gordon » 2010.12.23. 17:09

// Arhtas Rheonark //

Társaim tudomásul vették az ötletemet és elfogadták, közben a levesem lassan elfogyott, de nem sok hiányzott, hogy teljesen kihűljön.
Aztán párpillanattal később hozzák a szolgák a fácánsültet jófajta mártással, lassan mindenki kanyarított magának, majd a végén én is és utána lassan elkezdtem falatozgatni, közben hallgattam a beszélgetéseket.

Ebéd végeztével elköszöntünk, aztán társaim mondják, hogy kezdik összeszedni a csapatott, utána mondom én is.
- Addig én megkeresem Derollt, utána egy kis időre elmegyek Druan atyához, találkozunk a falu déli szélén.
Pillanatnyi szünet után folytatom. - Deroll addig előkeríti Siamasstot.

Elindultam keresni Derollt, közben gondolkodtam. <Vajon most hol lehet a fegyverhordozóm?>
Ha megtaláltam mondom neki. - Szedelődzködj, küldetést kaptunk, ha elkészültél keresd meg Siamasstot, helyi kocsmában van szerintem, de lehet a képzésen vagy lopja napot valahol.
Pillanatnyi szünet után folytatom. - Ha mindennel meg vagy meny a falu déli széléhez és csatlakoz paptársaimhoz, nem sokára én is jövök.

Utána elindulok felkeresni a templomban Druan atyát...
Gordon
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2011.01.02. 23:52

//
Gordon írta:<Vajon most hol lehet a fegyverhordozóm?>

:-) Erről bizony megfeledkeztem...

A jól sikerült ebéd után a barátaid a dolguk után néznek. Te is először tanácstalanul kimégy az udvarra, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve benyitsz a konyhába. Ott van az előző paraszt a konyha végében, már végzett az evéssel, egyelőre üldögél, vagy legalábbis nem látszik, mit csinál, de amint belépsz, feláll. Kicsit beljebb a sütőasszonyok és a szakácsnők között ül Deroll, előtte egy sült tyúk, amiről már hiányzik a két comb és a szárny, jól is lakhatott már, és a kezét épp a mellehúsára teszi, de a szemével inkább a másik nem egyik tetszetős képviselőjét követi:
- De jó bögyös is ez a tyúkocska, nemde? - kacsint a paraszt felé és ekkor vesz észre téged. Arcán még maradt a hamiskás mosoly, a keze lassan lecsúszik a sültről, feláll és várja az utasításod.
- Küldetést kapunk és Siamasst is visszük? - Értetlenkedik, vagy csak reménykedik kicsit, minden esetre a mosoly egyből eltűnik az arcáról. A második megjegyzésedre bólint, de látszik, nincs elragadtatva a hallottaktól.
- No, most majd meglátjuk, melyik legénynek áll keményebben a lándzsája - hallod még kimentedben ezúttal az előbb kipécézett szépasszony válaszát Deroll évődésére, ami bent az asszonynép körében általános derültséget kelt.

A templomot üresnek találod. Eszedbe jut, hogy Druan atya ebéd után valószínűleg sziesztázik. Átmégy a templom melletti paplakba, ahol a fiatal segédjét, Eliennor Piktagusát találod.
- Druan atya épp a szobájában sziesztázik. Ha módjában áll, inkább várjon egy kicsit.
Druan atya már elég idős, így igen nehezére esik elenőrizni, illetve ha úgy adódik, még helyettesíteni is a birtok papjait. Így külön püspöki engedéllyel - nagy szó ez, de nyilván a rended segítsége is benne volt - vehetett maga mellé, és így ezzel együtt con Brazzano úr pálcája alá is egy segítséget. Néhány éve már itt tartózkodik a birtokon Eliennor és úgy néz ki, meg is felel.

Ahogy itt Druan atya szállásán hírtelen megtorpantál, lép be sietve con Brazzano úr írnoka, udvari muzsikusa és mindenese, Tordelis.
- De jó, hogy megtaláltam, Arhtas Rheonark lovag! - mondja lihegve - Meghoztam a két meghatalmazásokat. - Azzal átnyújt két szépen összehajtott és az úr címerével lepecsételt papirost.
- Ez, a fölső, a kisebb a meghatalmazás a gyors ítélkezésre, míg a másik, a nagyobb, cirkalmasabb a látogatáshoz.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gordon » 2011.01.12. 15:38

//Arhtas Rheonark//

<Társaim elindultak, hogy dolgaikat elintézzék, talán ki kéne mennem az udvara, hát ha ott megtalálom Derollt.> Lementem a lépcsőkön egyenesen az udvara, majd hirtelen ötletem támad.
<Lehet még mindig ebédel a fegyverhordozóm.> Gondolataim után benyitottam a konyhára, ott üldögél az a paraszt legény, aki beszélgetett Acapella paplovagtársammal, majd oda megyek és köszönök neki, meg utána kérdezek.
- Üdvözlet, nem látta véletlenül a fegyverhordozómat, Derollt? Válaszolt vagy legalább megmutatta merre induljak, így beljebb mentem a konyhára. Végül megtaláltam egy tál hiányos sült tyúk társaságában, egy pillanatra megint elgondolkoztam.
<Milyen jó dolga van Derollnak, sütőasszonyok és szakácsnők között, meg egy nagy tál sült csirkével, végül is mindegy, mert megint küldetést kaptunk, így a pihenőnek annyi.> Gondolataim közben észre vett és várja utasításaimat, utána közelebb mentem, aztán mondtam is Derollnak.

Értetlen kérdésére, kérdezek ismét Derolltól.
- Deroll, mit tudsz Siamasstról, ugyan is én elég keveset hallatom róla? Ha válaszolt nekem, akkor megköszönöm Derollnak az információt, amit tudott adni új társainkról.
- Lehet majd harc is lesz belőle, de elsődleges feladatunk, felderítés, diplomácia és információk szerzése, ha tudjuk hol a búvóhelyük a banditáknak, akkor támadunk.
Aztán lassan elhagytam a konyhát, közben valamelyik asszony, mondhatott valami vicceset Derollról, mivel jókedvet és derültséget keltet az épületben.

Templom fele mentem és közben gondolkoztam, Elloyeről, meg a titokzatos veszély utána maradásról, de amikor betértem a templomba visszatérve a valóságba, az épületet üresen találtam. Ott eszembe jutott Druan atya ebéd után sziesztázik és ilyenkor átmegy a paplakba.
Aztán egy keveset még sétálok, viszont ott csak segédjét találtam Eliennor Piktagusa papot, aztán mondta nekem, én meg válaszoltam.

- Rendben, egy keveset még tudok várni.

Brazzano úr írnoka és udvari muzsikusa, meg mindenese, megjelenek a templomban, aztán írnoka lihegés után mondta, hogy meghozta a meghatalmazásokat és át is nyújtotta nekem, aztán szép lassan át is vettem a meghatalmazásokat, közben elmondta mi mire valló, utána válaszolok is neki.
- Köszönöm a meghatalmazásokat. Aztán várakozok tovább...
Gordon
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2011.01.16. 22:48

Deroll kérdésedre megvonja a vállát és elég svanyú képpel válaszol:
- Nem sokat és még kevesebb jót. Senki sem dícsérte, visoznt mindenki azt mondta, hogy - hogy úgy mondjam - ösztökélni kell, ha valamit meg kell vele csináltatni.

Tordelis átadta, amit akart, majd megy is tovább. Eliennor viszont - némi várakozás után - látja, hogy dolgod lehet:
- Druan atya sokáig szokott aludni, talán még egy óra is hátra lehet, mire felébred. Költsem talán föl?
ha ezt kivárod, esélytelen, hogy ma odaérjetek, hacsak ki nem hajtjátok a lovakból és magatokból az utolsó lehelletet is.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gordon » 2011.01.16. 23:53

//Arhtas Rheonark//

<Első a kötelesség, mint mindig, lehet kellenek információk Druan atyától, aki egyben a mesterem is, de utána is rá ér, ha teljesítettük küldetésünket, mivel információkért, meg segítségért, nem éri meg tiszteletlenek lenni, ha később is eltudom intézni.>
Eliennor pap kérdésére válaszolok. - Nem szükséges, mivel az egyik ok rá ér utána is, másiknál lehet nem tudna újat mondani, mivel akkor már hivatott is volna, majd amikor vissza jöttem, utána is rá ér bőven.
Elköszönök Eliennor paptól, aztán csatlakozok a többiekhez a város szélén, de előtte minden fontos felszerelésemet összeszedem a szállásomon és útközben, ha útba esik benézek az istállóba is, hát ha még ott van a lovam...
Gordon
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2011.01.20. 10:08

Sum havának 6. napja; tavasz közepe, délután

Otthagytad hát Eliennor barátot és Druan atyát és isszamégy a szállásodta, összeszeded a még hiányzó felszerelésed és irány az istálló. Zedort felnyergelve találod, és mellette egy másik lovat szintén menetkészen, amire az itállófiú közli, hogy:
- Acapella úr mondta, hogy ez lesz a vezetéklova és a többit már tudja az úr.

A falu déli részén már várnak a társaid, néhány ló el is van eresztve, szóval kissé türelmetlenek lehetnek már. De amint Lorthiras meglát, egy éles füttyel jelzi a többieknek, mire gyorsan rendbeszedik magukat és indulhattok is. Elöl a három lovag, mögöttetek Deroll és Kiltomas, majd mögöttük a valóban fiatal Cenden és Siamass, de ez csak az indulás. Menet közben nem olyan fontos az alakzat tartáza, így van, aki lemarad, van, aki kissé elölrébb jut, némileg zilálódtok. Az út biztonságos, hiszen végig Brazzano úr bírtokán haladtok. Mivel van vezetéklovatok, gyorsan tudtok haladni, de az út általában felfelé visz és még sáros is, ami visszaveti a tempót. Egész délutáni lovaglást terveztetek, kevés pihenővel. Ha valaki jön szembe, vagy átmentek egy-két falun, kitérnek előletek az emberek, nem kell lassítanotok.
kép1
kep2
kép3

Három hosszab pihenőt tartatok. Már az elsőn, de még csak finoman jelzi Siamass, hogy nem tetszik neki a dolog
- Kemény tempó. Bírni fogják a lovak? - Másnak nincs megjegyzése.

A második alkalommal át is málháztok, hogy ne mindig ugyan az a ló fáradjon.
- Szegény lovamnak nem ártana némi pihenő. - Panaszkodik ezúttal is Siamass. Majd a harmadik pihenő alkalmával Kiltomasnak kell erélyesen rászólni, hogy szedje magát össze, nemsokára odaértek. És valóban, még szürkület előtt sikerül elérni az újföldi Nagyfalut, ami csak helyi viszonyok között nagy falu, van benne vagy bő két tucat ház. A legnagyobbról tudid, hogy a kenézé, így a nyitott kapun be is mentek. Annyira már ismernek a birtokon, hogy tudják, con Brazzano úr emberei vagytok. A kutyák persze ugatnak, így kijön a kenéz, el is zárja a kuvaszokat, és üdvözöl benneteket.
- Az Egyetlen küldte magukat, lovag uraimék! Végre megérkeztek. kerüljenek beljebb, a lovakat hagyják, majd lecsutakolják. Biztosan éhezek, szomjasok, kerüljenek beljebb, akad itt minden, jó fajta bor, kenyér, szalonna, kis sült, minden, ami kell. - Azért látod rajta, némileg sokallja a számotokat, ennyi emberre nem számított. Nem is elég nagy a háza, hogy mind itt aludjatok, így biztosan kerül valaki a szénapajtába vagy a istállóba is. Vagy más házhoz, de aból meg baj lehet.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gordon » 2011.01.23. 19:11

//Arhtas Rheonark//

Itállófiúnak megköszönöm információt és lovakat megfogva megyek a falu déli széléhez, ott Lorthiras füttyére én is felszállok Zendor lovam háttára és csatlakozom a többiekhez.

Rendezve sorainkat elindultunk, végig csendes tájat néztem, ám a csendet csak Siamass megjegyzései tették tönkre.
Siamass megjegyzései közben, haladtunk tovább, de a sáros út még Zendor lovamnak is megnehezíttette a tempóját, így csak lassabban tudtunk haladni, mint reméltem, néha egy hosszabb pihenőt tartottunk az utunk során, meg egy-két falun is keresztül mentünk, de mivel kitértek előlünk, ezért nem kellett lassítanunk, végül elértük az újföldi Nagyfalut.

Faluba betérve alaposan körülnézek, ha köszönnek az ott sétáló emberek, akkor én is köszönök, közben elértük a Kenéz házát, majd betértünk a társaimmal.
Kutyák ugatására kijött a Kenéz és elzárta jószágait, majd üdvözölt bennünket, aztán én is üdvözlöm és bemutatkozok.

- Jó estét kívánok, igen, con Brazzano úr emberei vagyunk, a nevem Arhtas Rheonark.
<A többi társam, meg be tud mutatkozni.>
Mennyi mindent meg tesz a fárad utazókért, ezért megköszönöm és közben leszállok a lovamról.
- Köszönöm mindannyiunk nevében is.
Ám látom rajta, hogy sokallja a számunkat, majd mondom.
- Ne aggódjon a szállásoláson, úgy is megbeszéljük a többi társammal vacsora közben, hogy tudnánk elhelyezkedni.
Gordon
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2011.01.24. 7:53

Sum havának 6. napja; tavasz közepe, este felé

// Elég sok mindenkinek előre köszönsz, megköszönsz dolgokat, ilyenek. Ne feledd, ez a társadalom a feudalizmusra hajaz, te pedig egy lovag vagy.

A porta elég nagy - de ezen a vidéken minden elég nagy, hely éppenséggel van bőven. Az udvaron ólakat látsz, de nagyrészt már csak fiatal jószág van benne, egy-két szopós még akad az annyával, a többit már kihajtották, nemsokára jönnek haza. Még sokat nem tudtak legelni, inkább csak a disznók gyökereket, hajtásokat túrni, de legalább mozgtak kicsit, a jószág szereti. Az ólak teteje elég magasra van építve, oda rakták be télire a széna egy részét, más részét pedig az ólaktól hátrább kazlakba, aminől már csak egy megkezdett van. Az ólakkal szemben valamiféle fészer, ott lehet a szemes takarmány vagy zsákolva, vagy hombárban, annyira azért nem ismersz minden portát. A telek végépen pedig némi zöldséges, konyhakert.

Betessékel benneteket a házba, ahol van egy elég nagy konyha - errefelé pitarnak híjják - terített asztallal, asztal mellett két hosszú pad, vagy errefelé lóca, és a két végénél egy-egy szék. Frissen szelt kenyér, szalonna, kolbász, hagyma az asztalon, és egy cseréptálban pár szelet meghűlt sült. Van a konyhában még egy kemence, mellette egy kosárban zöldségek, a padkán pedig letakarva valószínűleg még kenyér, egy padlásfejáró, alatta egy lisztesláda és egy polc, rajta cserépedényekkel és két nagyobb késsel. Az asszony a gyerekekkel a szobában lehet, ami mellett pedig egy másik szoba van, valószínűleg a tisztaszoba, ha jönne vendég.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gordon » 2011.02.02. 11:22

//Arhtas Rheonark//

Körbenézés után, betessékel a házigazda a házába és mindenféle étellel kínált minket, közben ha lehetett már néhány falatot vettem magamnak, mert hosszú lovaglásban jó megéheztem, aztán mondtam a többieknek a javaslatomat a éjszakai szállásolással kapcsolatban.
- Éjszakázással két választásunk van, vagy mindenki itt alszik, ami a szénakazalba és istállóba is kerül valamelyikünk vagy ketté vállunk, talán itt négyen is eléjszakáznak, úgy hogy ágyat is kapnak, így az lenne, hogy még olyan helyet kéne találni, ahol még hármunkat befogadnak.
Lassan végig nézve a társaságon, után kérdezek. - Véleményeket és javaslatokat kérnék?
<Fontos a véleményeik és a javaslataik, mivel elismernek vezetőnek, de még sem vagyok a feletessük, ezért nem parancsban adom többi társamnak az utasításokat, hanem kérésben, így joguk van addig dönteni, amíg nem csinálnak bajt, leginkább Deroll, Kiltomast, és Acapella véleménye érdekelne.>
Gordon
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2011.02.06. 8:51

Sum havának 6. napja; tavasz közepe, este felé

Helyet foglaltok az asztalnál, enni kezdtek. Azért ilyesmi út közben nem volt, szinte fejedelmi a fogadtatás. Amikor az alvásról kérdezed őket, Lorthias egyből válaszol:
- Én ágyban akarok aludni! - Acapellan nevet is rajta, meg is böki a könyökével.
- Itt a pitarban elhálhatnak ketten, összetoljuk a lócákat, meg egy ágyat is tudok adni, de azt össze kell rakni. Meg ott a tiszta szoba, kettejüknek az is megteszi - próbálkozik készségesen a kenéz segíteni.
- Akkor a probléma fele megoldva. A szomszéd házaknál tudna szerezni szállást? - kérdezi Acapella a kenézt, akinek kissé elnyúlik ettől az arca.
- Az urak maradjanak csak bent, elalszunk mi az istállóban, jó meleg az ilyenkor, elég lesz a pokróc is. Igaz? - vágja hátba amúgy emberesen Cendent Kiltomas. A beszélgetés eddigi alakulása Cendennek láthatóan nem tetszett, de a hátbavágás után nem tud megszólalni, félre is nyelt valamit, azzal küzd. Azaz nem fog ellent mondani, tehát beleegyezett.
Deroll nem mond semmit, inkább csak figyel benneteket és eszeget.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gordon » 2011.02.09. 18:24

// Arhtas Rheonark //

Beszélgetéseket hallgatva lassan kialakul a döntés, közben mondom a kéneznek.

- Köszönöm nagylelkű felajánlását, de inkább képzet harcosok aludjanak az istállóban, mint a felesége és gyerekei.
Néhány falatot eszek, hogy mindenki elmondja a véleményét, utána mondom.
- Pitvarban aludjon szerintem Deroll és Siamas, azt az egy ágyat rakjuk össze Lorthiasnak mondjuk a tisztaszobában, Kiltomas és Cendennek akkor az istálló megfelel, mi meg bemegyünk a tisztaszobába Acapellal.
<Kiltomas szerintem hallotta, amit a Kéneznek mondtam és megérti a döntésemet, mivel lószaggal nem állíthatunk be Famagusta úrhoz, meg vinném a két paplovag társamat is.>
Gordon
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2011.02.12. 23:11

Sum havának 6. napja; tavasz közepe, este - 7. nap, reggel

Evés közben van, aki bólint, van aki nem, csak tudomásul veszi. Lassan végeztek az evéssel-ivással, a kenéz behordja az ágy részeit, összeállítjátok, illetve aki kint alszik, kimegy.

Másnap reggel kakasszóra ébredtek. Ma is szép időnek néz ki.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
110 hozzászólás • Oldal: 5 / 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján