• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
955 hozzászólás • Oldal: 23 / 64 • 1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 64

Re: Torozon Tavernája

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2010.10.25. 16:52

Boldog Születésnapot!
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

sir Gerard Wolftern -Quiron Pentád
Ordwick Atar -Krán
Hafar Hasszabi -Taba el Ibara
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 343
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2010.10.25. 18:04

Köszönöm Mindenkinek! :)
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2010.10.26. 12:16

Dwingának és Laookonnak boldog születésnapot! :koccint:
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laokoon » 2010.10.27. 4:17

Köszi szépen Yvett
"A nép elvesztette a kormány bizalmát, a népet le kell váltani" Bertold Brecht
"A történelem hazugságok tömege olyan eseményekről, amelyek sohasem történtek meg, olyan emberek elmondásában, akik nem voltak jelen" George Santayana
"A Kalandmester csak a hangjáért dobja el a kockákat" E Gary Gygax
Laokoon
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 396
ZK Karakter: ? - A balszerncse netovabbja
ZK Karakter: Noktorg - Elatkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2010.10.28. 17:44

Boldogat Nektek is! :)
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Filio Mortale » 2010.10.31. 9:31

Ave

A nap Sci-Fi film TIPPJE

PANDORUM
http://4.bp.blogspot.com/_GGmY1nRIvi0/S ... ndorum.jpg

http://fictionkult.hu/cikk/kaosz-es-zurzavar-592
"Terveid legyenek sötétek és átláthatatlanok akár az éjszaka, s amikor mozdulsz úgy csapj le, akár a villám."
- Szun Cu -
Filio Mortale
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 333
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.10.31. 10:13

Épp a héten néztem meg ezt a filmet :)
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Filio Mortale » 2010.11.01. 10:10

Togar írta:@Filio
Jó ha évente párszor össze tudsz ülni a netes játékosokkal, de sajnos erre nem mindenkinek van lehetősége., így marad a virtuális találkozó

Ave

Nos erről sem feledkeztem meg de jó ideig rágódtam a válaszon, hogy sértődés és indulathullámokat elkerülve tudjak fogalmazni :angel:

SzVSz csak kitartás és akarat kérdése, hogy az ember évente párszor le tudjon ülni asztal mellé is játszani. Jelenleg 12 főt számol az Öreg Csótányok Véd és Dacszövetsége, az átlag életkor 33 év.
Szóval mondhatni a "csapat" 80% már családos ember és jó páran közülünk 12 órában dolgozgatunk valamint a szombati munkavégzés sem ritka ám ennek ellenére évente 1-2-szer az átlag négy alkalomból szinte mindenki találkozik mindenkivel természetesen egy összejövetelen nem tud megjelenni mindenki de törekszünk arra, hogy 1-2 alkalmon "mindenkinek" jó legyen :angel:
Az ismeretség is elég vegyes van aki fórumon nem is tolja és van aki a Skypes játékokon nincsen ám ennek ellenére az asztal mellet mindenki jól el van mindenkivel, vannak akikkel már több mint 16 éve ismerjük egymást van aki 8 éve csatlakozott hozzánk és vannak akik 1-2 éve érkeztek és természetesen voltak olyanok akik a kezdeti lelkesedés után hamar lemorzsolódtak ám sajnos akinek negyedévente egyetlen alkalom sem jó egy éven belül azzal nem tudunk mit kezdeni :angel:

Röviden ennyi a tapasztalatom esszenciális kivonata szavakban: akarat (igény a személyes találkozásokra) , kitartás, szervezés, "csapatszellem"

:angel: :angel: :angel:
"Terveid legyenek sötétek és átláthatatlanok akár az éjszaka, s amikor mozdulsz úgy csapj le, akár a villám."
- Szun Cu -
Filio Mortale
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2010.11.01. 13:28

Ja hogy még mindig a homoki elf a probléma :shock: :)

Ismét megjegyzem, hogy azért, mert ha mennek mendegélnek a karakterek és véletlenül, szándékosan belebotlanának egy homoki elf bandába akkor:

Homoki elf: -Mit akartok errefelé? (jószívűségemnek köszönhetően, nem ütik egyből agyon a kalandozókat)
Kalandozó csapat homoki elfje: -Hé haver, ők velem vannak. XYZ-hez megyünk.
Homoki elf: -Ja, boccs akkor átmehettek

Tudom, hogy ez egy durva példa, de kb ez lenne.
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Filio Mortale » 2010.11.01. 14:15

Wolftern írta:Ja hogy még mindig a homoki elf a probléma :shock: :)

Ismét megjegyzem, hogy azért, mert ha mennek mendegélnek a karakterek és véletlenül, szándékosan belebotlanának egy homoki elf bandába akkor:

Homoki elf: -Mit akartok errefelé? (jószívűségemnek köszönhetően, nem ütik egyből agyon a kalandozókat)

Ave

Nos mivel ide a Tavernába nemre, korra, bőrszínre, valamit etnikumra és vallásra tekintet nélkül bárki hozzászólhat ezért megteszem.

"Homoki elf: -Mit akartok errefelé? (jószívűségemnek köszönhetően, nem ütik egyből agyon a kalandozókat)"

A fentebbin hirtelenjében lépjünk túl ám az utána következő sarkított példa eléggé siralmas már ha tényleg ha csak annyi történne dióhéjban....
Ha már nem zsigerelik ki őket kapásból és alapállásból akkor lehet, hogy Homoki Elf spanjuknak köszönhetően kis haladékot kapnak, hogy bizonyítsák rátermettségüket a törzsnek és ha kiállják, és túlélik a próbákat akkor távozhatnak "békében"....
Ha nagyon jól teljesítenek akár még szóba is állnak velük a hegyesfülűek és némi információt is kaphatnak pluszba persze nem ildomos túlfeszíteni a helyzet adta lehetőségeket......
- Szun Cu -
Filio Mortale
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2010.11.01. 14:20

Wolftern írta:Ja hogy még mindig a homoki elf a probléma :shock: :)

Kérlek olvasd el még egyszer mit írtam, talán nem volt érthető :)
Amíg pedig nem tudod hogyan történt volna, nem érdemes ítéltetni, de már sajnos mindegy. A példádban pedig hát a KM is nagyot téved, ha egy gyakorlatilag renegátnak számító homoki elfet ilyen lazán kezel...

De leginkább még mindig az amunddal nem a homoki elf a gond, hanem az hogy:
1. pofátlan és indokolatlan táp
2. ellent mond Második Tekercs, Summarium, Fehér Alapkönyv és még az Új Bestinek is

Második Tekercsben és Fehér alapkönyvben egyáltalán nem használtak hatalomszavakat.

Summarium sajnos nem szó szerint idézve, hirtelenjében nem találom:
Csak Themes papjai beszélték az óamund hatalomszavakat, de őket kiirtották, és a nyelv használatát megtiltották Amhe-Ramun hívei.

Új Besti idézve(56 oldal utolsó bekezdés, a lényeg):
"A köznyelv a legalacsonyabb dialektus amit, egy született ófajú lény elsajátíthat. [....] Köznyelven beszélnek [...jó kis felsorolás...], és a kisszámú még oddal bíró amund népesség."

Ezenkívül sehol sem volt arról szó az eddigi kiadásokban, hogy Amhe-Ramun hívei hatalomszavakat harsogva hódították meg az Ibarát, hanem kegyetlenül erős szakrális mágiával és egy 23 testben lakozó, földre szállt isten segítségével.
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 572
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2010.11.01. 15:13

Filio!

Igazad van, viszont Enor azt szerette volna, ha a manifesztációs játékba, megengedném/engednénk hogy a barátja egy homoki elf-fel lehessen. Gyors példázgattam, és akármennyire rossz példa volt, a homoki elfek (nézzünk akármilyen könyvet) véletlenül sem játékos karakternek való. És én sem szívesen mesélek efféle karakternek, de még rajtam kívül is sokan vannak így.

A fentebbin hirtelenjében lépjünk túl ám az utána következő sarkított példa eléggé siralmas már ha tényleg ha csak annyi történne dióhéjban....
Ha már nem zsigerelik ki őket kapásból és alapállásból akkor lehet, hogy Homoki Elf spanjuknak köszönhetően kis haladékot kapnak, hogy bizonyítsák rátermettségüket a törzsnek és ha kiállják, és túlélik a próbákat akkor távozhatnak "békében"....
Ha nagyon jól teljesítenek akár még szóba is állnak velük a hegyesfülűek és némi információt is kaphatnak pluszba persze nem ildomos túlfeszíteni a helyzet adta lehetőségeket......
Ez KM függő. Nálam akármennyire kiállnák a próbát, akkor is max annyi lenne, hogy békében távozhatnak.

Következő, tudom nem vagyok a legjobb KM, viszont:
1. Nem kötelező senkinek elfogadnia a véleményemet a homoki elfel kapcsolatosan.
2. Nem kötelező nálam játszani, aki már játszott tudja, hogy sok mindenben engedékeny vagyok.
3. Valahogy akkor sem fér a fejembe, hogy annyi karakter közül valaki miért éppen olyannal akar lenni ami, nem lehetséges.

Félreértés elkerülése végett nem vitatkozni szeretnék. Az amund és a dzsad karaktereket, főleg a leendő játékosok kedvéért dolgoztam ki. Ami le van írva, nem szentírás, minden KM másképp látja a világot, és másképp is meséli. El lehet térni. Csak egy váz, amihez körvonalakban ragaszkodni kellene.

Úgy érzem, hogy a kedvetekért (annak aki játszani szeretne a manifesztációs háborúban) elkészítettem a fajokat, erre mi a válasz?

Túl lihegitek, TÁP karakter, ez így nem lehetséges, mert az XYZ könyvben így meg úgy van írva.
Oké értem én, de akkor aki nem játszik amund karakterrel és nem is szervezi a játékot, azt miért zavarja, hogy mások hogyan játszanak a TÁP karaktereikkel? Filio és Quator nem rátok gondoltam 8)

Enor!

Tényleg nem tudtam, h Ahme Ramun papjainak meg lett tiltva a nyelv használata :( Ezért szeretnék bocsánatot kérni, és így már tényleg jutottunk valamire. Eddig csak arról beszéltünk, hogy sz*r amit csináltam. Ja és nem vagyok megsértődve, csak ha mindig ennyire foglalkozna mindenki a másik dolgával. Talán jobban is mehetne minden.

Mint már írtam, inkább a HGB, ETK, SUMMÁRIUM (ahol nem sok információ akad az amundokról) és ÚTK könyveket használom.
Egyébként ez az idézetet a summáriumban hol találtad? ugyanis én nem találok ilyet. :shock:

Valamint én egy szóval nem említettem, hogy ómágiával fogunk játszadozni és dobálózni.

üdv
Wolftern
WOLFTERN

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2010.11.01. 18:31

Srácok! Menjetek át ezzel a Szabályzavaros topikba.
Köszönöm!
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2010.11.09. 18:22

Bocsánatkérés

Az elmúlt hetekben olyan szellemi fáradtság lett úrrá rajtam, hogy sem kedvem, sem ihletem nem volt a szerepjátékkal foglalkozni, ezért a hosszú távollét.

Elnézést kérek az érintettektől.

Sajnos az újabb kalandomat is jegelni kell illetve nem lépek vissza a Codex kalandba sem.
Talán öregszem xd.
I. OM tali: Elhagytuk Masgart!!

KARAKTER:
Worag, a lelenc, Darton-pap
Vjírgas Margalos, (codex)
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 555
ZK Karakter: Worag, a Lelenc (Füstölgő Nyomokon)
ZK Karakter: Vjírgas Margalos (Nadír Könnyei, Codex)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2010.11.11. 20:48

Hát gratulálok és viszlát.

Szeretném leszögezni, hogy jól éreztem magamat itt a játékkal, de az egyik vezető rugalmatlan és olykor kifejezetten kekeckedően alkalmatlan hozzáállása miatt, nem tartom vállalhatónak tovább az itteni játékot.

Köszönet Connak, hogy fenntartja a fórumot és elvégzi a piszkos munkát.

Ez úton is bocsánatot kérek Dieroltól, de ezen dolgok fényében nem kívánok itt tovább játszani.
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 572
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
955 hozzászólás • Oldal: 23 / 64 • 1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 64

Vissza: Csevegõ