• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Shulur - Kikötõnegyed - Horgas Hóhér & a Varjak fogadó

A Háromfejû Birodalma...

Moderátorok: Isshae Ianarak, Admin

Hozzászólás küldése
1413 hozzászólás • Oldal: 86 / 95 • 1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 95

Re: Shulur - Kikötõnegyed - Horgas Hóhér & a Varjak fogadó

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2010.10.20. 21:28

*Levon a megszokott fess képét mutassa ahogy belépsz, ám tekintetén látod a morcosságot, a fegyelmet. Kimérten viselkedik, bár előző nap sem viselkedett barátiasan, inkább következetesen. Ez most is így van.*
- Jó napot Kisasszony! Remélem nyomós okot tud felhozni jelentős késésére. Mondja nyugodtan amit szeretne. Hallgatom. - *néz rád hideg várakozó tekintettel. Annyit azért észreveszel rajta, hogy kicsit meglepődött, bár, hogy ezt mi okozta egyenlőre fogalmad sincs.*
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1593
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.10.21. 8:53

(Xylina)

- Tegnap igen kellemetlen és életveszélyes helyzetbe hozott egy ártatlan színházlátogatásnak szánt est. Leonas úr tegnap volt szíves meghívni engem, hogy Messire Martian Baythan páholyából élvezhessük az előadást. Köszönhetően annak, hogy ön és családja sajnálatos módon nem tudott megjelenni, nem szerette volna, ha kárba veszne a lehetőség.
Komolyan nézek rá, arcát kutatom:
- Uram, engem akkor tisztességtelen ajánlattal zaklattak a páholyban, s később majdnem elragadtak az utcáról, csak mert összekevertek valakivel, akinek akkor este ott kellett volna ülnie. Leonas úr azoknak a bűnözőknek a kéretlen vendégszeretetét élvezi, valami homályos okból. Megmagyarázná mibe keveredtem bele, tekintve hogy Leonas úron kívül az ön családjának kellett volna jelen lennie s meg vagyok győződve arról, csakis valamelyik nőrokonával téveszthettek össze?!
Ekkorra eléggé felzaklatom magamat, úgy érzem, haragom jogos irányba táplálom.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2010.10.21. 20:57

*Ahogy előadod a késésed okát megfűszerezve eléggé haraggal, számonkéréssel Levon arca meg sem mozdul. Ám a szeme. A meglepődöttsége még nagyobb lett, a pupillája kitágult, majd összeszűkült és zavartan tekint vissza rád hűvösen állva a tekinteted, majd a szemébe szomorúság költözik.
A tollat, mivel eddig írt lassan leteszi a kezéből és fürkészi a te arcodat.*

- Kisasszony. Az amit itt elmondott felháborító és sértő. Azonban.
Menjünk sorba a történteken az én szemszögemből.
Tegnap valóban színházba lettem volna hivatalos Leonas Wartaminevel, a nejemmel, a menyemmel és két unokámmal. Azonban a feleségem és a menyem szinte egy időben ismeretlen kórtól ágynak esett. Nem tudni, hogy mi bajuk. Ezért mondtam le a színházat és ajánlottam fel Leonasnak a két jegyet.
Tisztességtelen ajánlaton mit értett Xylina, amivel zaklatták a páholyban? És egyáltalán ez hogy történhetett meg? Hisz az zárt páholy. Szeretném, ha bővebben mesélne a történtekről, s nem igazán értem, hogy Leonas hol vendégeskedik? Talán az lenne a legjobb, ha venne egy nagy levegőt, lenyugodna, s elmondaná töviről hegyire a tegnap esti történteket. Üljön le - *mutat az asztal előtti székre* - Iszik esetleg egy frissítőt?
*Az amit mondott megegyezik azzal, amit tegnap Leonas mondott neked, hogy kikkel ment volna színházba. A többi viszont több mint döbbenetes.
Ahogy azonban Leonas beszél hozzád egyetlen érzést vált ki belőled - bizalom. Nem tudod miért, hisz minden ez ellen szólna, de az érzés számodra teljesen felismerhető, tiszta.*
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.10.22. 14:57

(Xylina)

Az, hogy levonnak mi felháborító és sértő, az átélt élmények után rajtam nem sokat segít. feszülten leülök.
- Frissítő? De, kérnék, köszönöm.
Csak a férfi becsületes ábrázata az, ami miatt nem kérdezem meg, tett-e valami ártó szert a frissítőbe :P
<Paranoia!!!>

- Fogalmam sincs, az az idegen alak hogy férkőzött be a páholyba, de sikerült neki. Egy fekete szütyőt tolt elém, azzal, elhozta, amit akartam és fizessek érte. Azt se tudtam, mit tegyek hirtelenjében, elhagytam a páholyt. Mire Leonassal visszamentünk, hűlt helye volt a szütyőnek meg neki is. Mivel nem éreztem onanntól kezdve biztonságban magamat ott, elhagytuk a színházat, de hátsó kijáraton. Ehhez én ragaszkodtam és mint kiderült, nem ok nélkül. Távoztunkban feltartóztatták a kocsinkat és rajtunk ütöttek. Leonast idegen férfiak rabolták el, s kis híján engem is. Ezek után képzelheti, hogy érzem magamat.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2010.10.22. 22:47

*A frissítőt viszonylag hamar megkapod a nagy íróasztal mögötti kisebb asztalon álló kancsóból egy eddig fejjel lefelé fordított pohárból.
Ránézésre teának tűnik, belekóstoláskor viszont enyhe aromát érzel benne, melyet nem tudsz meghatározni, hogy mi lenne. Gyanús, bármennyire is bizalomgerjesztő Levon tekintete, ám ugyan abból a kancsóból egy másik pohárba tölt még egyszer, s abból ő kortyol párat, miközben meghallgat.*

- Ez döbbenetes. - *szól halkan, s látszik is rajta, erre nem számított. Aztán összeszedi magát hamar.*
- Remélem értesítette azonnal a városőrséget! - *mondja, mintsem kérdezi és már fűzi is tovább a gondolatát, hogy előbbi kérdésére csak igennel felelhetsz. *
- A Gattear őrségét is kell értesítenünk a történtekről. Valami nagyon nem stimmel ott bent. Abban is valószínű, hogy kérni fogják a részletes történet vázolását, esetleges helyszíni szemlével, ahol el kell mondania, hogy hol látta az idegent, és ilyesmik. Ugye ebben is együttműködő lesz?
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.10.23. 17:28

(Xylina)

Levon bonyolít, még a Gatteariakat is belevonná. Arcomra kiül a kényszeredettség, gondterheltség.
<Már csak ez hiányzik. Minél több érintett, annál nagyobb galiba!>

- Ha a részletekre kíváncsiak, egyeztessenek a városi őrséggel. Én kétszer nem adom elő két helyen!
<Már most elegem van. :/>
- Így is elég megpróbáltatás ért, tehát készüljek arra, zaklatni fognak két őrségtől is?
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2010.10.23. 20:13

- A Gattear belterületén történő dolgokat a saját őrség-szervezet szokta vizsgálni és helyre tenni. Ha mást nem is, de fognak kérni egy egyszeri megjelenést és részletes beszámolót arról, hogy mikor mi történt. Ön hol helyezkedett el, hol jelent meg az idegen, stb.
Az már egy előrelépés, hogy beszámolt a történtekről a városőrségnek. Tőlük kevesebb zaklatásra számíthat, ha van írásos beszámolója a történtekről. Javaslom, hogy írja le részletesen a tegnap estét, akár mennyire felkavaró. - *néz rád jelentőségteljesen Levon, s beugrik, hogy a szobádban leledzik egy írás, hisz még az éjjel elkészítetted.
Ezek után Levon feláll a helyéről, az asztalán álló tintásüvegre pennával és némi lapra mutat.*

- Itt van papír, azt mondta tud írni anyanyelvén. Írja le kérem, addig én elszalajtok egy inast a városőrségre. Leonast azonnal el kell kezdeni kerestetni.
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.10.23. 21:02

(Xylina)

A magyarázatra hümmögök. Aztán elém tolja a pennát meg a a lapot, de erre semmi szükség. Én is felállok, nehogy elsiessen:
- A városi őrségnek is írásban nyújtottam be a vallomásomat. Mivel azt hittem, több példányban kell nekik, van még a szállásomon belőle, így a gatteari őrségnek is jut. Visszamennék érte és eljuttatom oda, ahova kell, csak mondja meg, hova szokás, és hogy a továbbiakban mi a szándéka ez ügyben.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2010.10.23. 21:13

*Levon szemeiből elismerést olvasol ki ahogy felállva elő adod mondandódat.*
- Ezt nagyon helyesen csinálta kisasszony!
Ide hozza el nekem azt a másolatot, addig én felveszem személyesen a kapcsolatot a városőrséggel is és a gatteari gárdával is. Két órán belül ide kéretem a városőrség tisztjét, aki Leonas elrablásának ügyében jár el. Remélhetőleg már ezt a posztot kiosztották, és a Gattearból is kéretek illetékest addigra.
Sejtem kisasszony, hogy ez a nap mennyire megterhelő lehet magának az események után, de jó lenne, ha ön is itt lenne. Akkor talán nem is lenne szükséges újabb zaklatásra, ahogy ön mondta. Megoldható?
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.10.24. 9:09

(Xylina)

- Elhozom, de pár dolog azért kérdéseket vet fel bennem: Leonas nem helyi, hanem külföldi. Mennyire fognak lelkiismeretesen eljárni a keresésének ügyében? Mennyire szokás Shulurban komolyan venni az ilyesmit? Mivel Erionból származom, a tapasztalataim vegyesek: ott, ha a nem erioni nem volt gazdag vagy jelentős, nem nagyon mozgattak meg az előkerítése miatt mindent, majdhogynem azzal dobták vissza az ügyet, így járt, minek kereste a bajt. Ez menyire bevett itt?
Láthatja rajtam, nagyon is el tudom képzelni, hiába minden felhajtás, mivel nem vagyok se én se leonas helyi, nem fogják törni magukat.
- Továbbá nézzen rám - mutatok magamra. - felvilágosítottak, gyanúsan kyrre hasonlítok. Aztán meg sajnos volt már ügyem a hatóságokkal: ön nem tudja, de nem egyedül érkeztem Toronba.
Komoran az asztallapot nézem:
- A társaim részben más fajúak voltak, nem tartották be az íratlan szabályokat és börtönbe kerültek, s sajnos szerintem már nem is élnek. Előszedhetik ezt az aktát is, habár ez az eset teljesen különálló attól. Nem okoz ez majd gondot?
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2010.10.24. 20:04

*Ahogy előadod aggályaidat Levon visszaül a székre, melyen fogadott. Komoly arccal válaszol.*
- Alap esetben semennyire nem vennék komolyan az ilyen bejelentéseket és attól tartok, hogy az éjszakai bejelentése is még egy asztalon várja a sorsát több tucat fontosabb dolog után. Pontosan azért, mert sem maga, sem Leonas nem helyi. Viszont én már az vagyok, méghozzá köztiszteletben álló, kinek van befolyásos ismerőse is a felsőbb körökben. Továbbá Leonas Wartamine a személyes pártfogoltam míg hazámban tartózkodik. Az én bejelentésemet pedig már komolyabban veszik mint az önét kisasszony.
Itt is ugyan az van mint Erionban. Aki nem gazdag, vagy nincs ismerőse a felsőbb körökben az marad utoljára bármi is történt, bármi baja is adódott.
Azt mondta, hogy nem egyedül érkezett. Kikkel? Milyen fajúak voltak - *itt érzed, hogy keresi a megfelelő szót* - ők? Bár lehet ezt egy későbbi időpontban kellene megbeszélnünk, hogy mielőbb bejelenthessem Leonas elrablását, nehogy késő legyen. Javaslom ne szóljon a társakról, akikkel érkezett. Nem hiszem, hogy ez érdekelné a hatóságokat, hisz nem kapcsolódik az ügyhöz.
Ha gondolja egy kocsit rendelkezésére bocsátok, ami elviszi a Vasmacskához, megvárja és vissza is hozza ide. Rendben van?
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.10.25. 13:55

(Xylina)

- Egyikünk elf volt - felelem kurtán. jelen helyzetben nincs értelme egy másik ügyet taglalnom.
- A kocsit megköszönöm. Kedves öntől. Kár, hogy hazájáról az első naptól kezdve zömében csak hideget kapok :(
Érdekes lesz ezt lebonyolítani. Ran nem ér rá, nincs a fogadóban, nem tudok vele egyeztetni. Hibát csak nem vétek... Akkorát legalább is nem.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2010.10.26. 13:40

- Eeeelf?!? - *elhűlt Levon teljesen. Pár szegmensig csak pislog zavartan, majd kis zavart torokköszörülés után ismét feláll a székéről.*
- Akkor menjen kisasszony, hozza ide mielőbb azt az írásos vallomást a tegnapi incidensről. Addigra remélem a hatóságok emberei is ide érnek, s hamar elkezdhetik Leonas keresését.
A másik ügyre pedig ... khm ... arra majd visszatérünk kicsivel nyugodtabb körülmények közt, ha ezt az ügyet elindítottuk.
Jöjjön kisasszony!
*Szólít fel ahogy az ajtóhoz lép, amit kinyit előtted. Ahogy megteszed a távolságot a te széked és az ajtó közt látod, hogy egy vékony zsinórt húz meg, mely egy csinos bojtban végződik.
Mire kiérsz az ajtón a folyosón egy 10-12 éves korú normálisan felöltözött fiú érkezik, aki meghajol előttetek.
Levon vált vele pár szót, mire egy mélyebb hajbókból felállván visszaindul a folyosón.*

- Menjen a kocsiszínhez Kisasszony. Azonnal felkészítik az útra a saját kocsimat.
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.10.26. 19:13

(Xylina)

Levont alaposan kihozza a sodrából egy elf megemlítése, habár igaz, itt csak embereket láttam az utcán eddig. Mégis, levon eddig méltóságteljes volt, ki nem néztem volna belőle ekkora döbbenetet.
- Sietek vissza - búcsúzom el. Feszült vagyok, mi sül majd ki ebből.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2010.10.29. 10:16

*Levon egy darabig veled tart, az udvaron lévő toronyszerűségbe megy be, míg a fiú előttetek sietett a kocsiszínhez. Messziről látod, hogy a fiú egy sötét bordó színű kocsi körül és az előtte befogott két ló körül nézelődik, ahogy meg tudod ítélni azt ellenőrizhette, hogy rendben van-e minden szíj, kötés az indulás előtt. Más nincs is a szín alatt, csak a gyerek.
Mikor odaérsz akkor látod igazán, hogy a kocsi bordó, de egyben lakkozott felületű, nem egyszerű, hétköznapi darab. Oldalán látsz az ajtón egy címert - ágaskodó medvét, melynek mancsai oldal irányba kinyújtva, alatta pedig cikornyás betűk, de hogy mit jelenthetnek, számodra rejtve marad.
Még ekkor sem érkezik senki a hajtó szerepére, csak a gyerek nyitja neked a kocsi ajtaját, invitálva, hogy szállj be.*

//Off: ha nincs konkrét kérdésed, cselekedeted írhatod addig a reagod, hogy leszállsz a Vasmacska előtt a kocsiról - addig nem történik ugyanis semmi különös. De ha beszélni akarsz a gyerekkel, vagy mást szeretnél, akkor kitérünk rá természetesen. :wink: //
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
1413 hozzászólás • Oldal: 86 / 95 • 1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 95

Vissza: Toron