Időjárás: Kellemes meleg éjszakai idő.
JK: Morel Dal Jandarvi
Apádnak a sérültje súlyosabb volt, mivel a fedélzet mester feje egész nagy területen vérzett, ezért több ideig tartott a gyógyítása. Közben ki szedték a lefegyverzett tőrős részeg legénység tagok az élelmiszer raktárból és kapitány parancsára a tengerbe dobták, utána mondta mindenkinek aki az étkezdében volt.
– Én Rochald kapitány szíves elnézésüket kérném a kellemetlen színjátékért és akik megsérültek azoknak is kérném bocsánatuka, meg ígérem nem fog előfordulni soha többért, azok akik segédkeztek örök hálám lesz feléjük, most fárasztó nap volt, kérem mindenki térjen nyugovóra.
Evvel kapitány elhagyja az étkezdét, aztán körülnéztél és sok törőt üvegek és néhány törőt székből maradt maradványok hevertek szanaszét a hajópadlón. Apád befejezte a fedélzet mester sérülését és oda ment hozzád, aztán mondta.
– Fiam én kifáradtam, úgy hogy megyek lefeküdni. Pillanatnyi szünet után folytatta.
- Jössz a szállásra vagy maradsz?
Közben megint körbenézel és kiürült lassan az étkezde csak a két nő volt bent aki felvette a rendeléseket, de most ép takarítanak, se a kereskedő család, se a legénység és utasok nem tartózkodtak az étkezdében már, még a fedélzetmester és hajóinas azok meg most nem rég léptek ki a kijáraton a sűrű fekete éjszakába. Hangokat csak a tenger moralása hallatszik és a szemetek söprése, amit még lehet hallani a csöndben. Apád lassan elindult kifele a kijáraton.