• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
955 hozzászólás • Oldal: 19 / 64 • 1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 64

Re: Torozon Tavernája

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2010.09.30. 20:22

Nava, Con! Köszi! ^^
Írtam Nektek pm-et.

Az igényt nem tudom kiszolgálni, ez biztos. Egyenlőre csak a régi jk-imat tudom valószínűleg visszavenni, hogy újakat toborozzak egyenlőre lehetetlen. Sajnálom.
Haonwell Ura meg csak élvezze az egyedüli uralkodást északon - amíg teheti :D
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2010.10.01. 19:16

Üdv

A korszak kalandokra mennyire van igény?
A manifesztációs háborúra gondoltam, de nem is tudom hol kezdjem, h elmondhassam mit is szeretnék.

Nem olyan rég elindult egy hullám: a Zászlóháború történetének elmesélése. De a mesélők szépen lassan eltűntek (köztük én is, és nem is próbálok mentegetőzni) és az egész projekt abba maradt. Én ezt a projektet szeretném feléleszteni, viszont hiába írnám le a kalandmester kerestetik topica senkit nem érdekelne. A lemesélésével pedig szintén, hiányérzetem lenne. Mostanában nem sok lehetőség van OM-en játszani és az emberek átvándorolnak más oldalakra, szerintem ez az oka a pangásnak. Ezért az az ötletem támadt, h:

Meséljünk korszak kalandokat. Ezt úgy valósítanám meg, h az oldalon lévők (vagy akinek van hozzá kedve) összefognak.
Hogy ezúttal ne fulladjon be ez a projekt is, az lenne a megoldás h:
a megalkotók is játszhatnak
-játékosok biztosan lesznek (mondjuk a modulomra való jelentkezés alapján nem biztos) KM-ek már ennál kevésbé valószínűbbek-

Ha van érdeklődés a téma iránt, gyorsan leírnám még néhány gondolatomat:

-mivel mindenkinek megvan a Summárium, v a szürkecsuklyás oldalon megnézheti a manifesztációs háború leírását. (én nem olvastam el a szürkecsuklyás oldalon) Ezért KM és JK egyaránt ismerheti mi lesz a végkifejlett.
-lenne a manifesztációs topic, ami nagyon hasonlítana a zászlóháborúshoz. Karakterek, (hősök) szabály leírás, (minimum 6 sor, 2 nap után NJK stb) aztán maga a helyszín: Taba el Ibara , és egyéb.
-mindenki másképp képzeli el a történetet, de nagyon sok minden van ami adott. Erről majd akkor ha van érdeklődő.
-a lényeg, h az egyik KM tud mesélni a másiknak

UI: Nem akarok forradalmár lenni, v olyat mondani ami más/mások számára kellemetlen. Játszani szeretnék, de nem úgy h magamnak mesélek, v egyedül lemesélem az egészet, mert akkor ennyi erővel meghirdetem ZK-ként aztán kész. Így érdekesebb.
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

sir Gerard Wolftern -Quiron Pentád
Ordwick Atar -Krán
Hafar Hasszabi -Taba el Ibara
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 343
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2010.10.01. 21:34

Az ötlet nekem tetszik, habár konkrétan a Manifesztáció nekem személyesen kevésbé jön be. Egyelőre előzetesen halványan-csendben a háttérben jelentkeznék is akár KM-nek, de csak olyanba, ahol nincs komolyan jelen a mágia (a Manifesztációban? hol van ott ilyen?). Meg valami egyszerűbb harcosfélével is akár.

Azzal a kijelentéseddel pedig, hogy játékos lenne bőven, vitába szállnék. Amikor én hírdettem meg a kalandot, eléggé csend volt, éppenséggel Gordon is mesélhetne ezt-azt és mintha a tied sem lenne egy kimondott sikertörténet ez ügyben (mármint a jelentkezők tolongása ügyben). Rhizan Zild neve zöld színű, a Vérebek nm tűnik valami pörgősnek és már három hónapot mentem vissza a meghírdetett zárt kalandokban.

Visoznt szerintem az ötlet konstruktív, előremutató és még olyan plusz is van benne, ami akár ide is hozhat embereket. Annyit tennék még hozzá, hogy akár kalandozócsapat jelentkezése is beférhetne, ha úgy adódik, hogy egy ismerős társaság jönne játszani.
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 610
ZK Karakter: Iymer Senton barát - Manifesztáció
ZK Karakter: Iymer cwa Takeda - Testvérviszály
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2010.10.02. 5:54

Hello

Akkor már szerintem vagyunk 3-an KM-ek, ha Gordonnal való üzenetváltásomat jól értelmeztem... Remélem 8)

Azzal a kijelentéseddel pedig, hogy játékos lenne bőven, vitába szállnék. Amikor én hírdettem meg a kalandot, eléggé csend volt, éppenséggel Gordon is mesélhetne ezt-azt és mintha a tied sem lenne egy kimondott sikertörténet ez ügyben (mármint a jelentkezők tolongása ügyben). Rhizan Zild neve zöld színű, a Vérebek nm tűnik valami pörgősnek és már három hónapot mentem vissza a meghírdetett zárt kalandokban.

Na igen. :? Valahogy elfogytak a játékosok.

A mágiával kapcsolatosan: biztosan van olyan esemény, mikor nincs varázslat, de ezt a részét majd később beszéljük. Így már azért lehet valami a dologból.
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.10.02. 8:34

Üdv!

Érdekesen hangzik és hasonló próbálkozásban JK-ként már majdnem elindultunk egy társasággal. :)

Nekem csupán két észrevételem lenne:
A fontosabb, hogy szerintem ne megint alacsony szintű porbafingókkal kelljen egy világméretű háborúságba belekeveredni, mert lássuk be a fórumon nagyjából nulla a karakterfejlődés lehetősége. (Olyat még nem láttam, hogy 3 szintnél többet jutott volna előre valaki.) Tehát javaslom a kezdő szint legyen legalább 6 körül. (Vagy akár feljebb is mehetünk és akkor lenne lehetőség "csata-karakter" alkotására. Pl: Birodalmi Légió Centúriója, stb.)

A másik szintén csak személyes észrevétel, de milyen rendszerben nyomnánk? Mert ETK-ban egyszerűbb lenne a papok, táj jellegű harcosok és hasonlók kidolgozottsága miatt. Természetesen ÚTK-ban is okés csak ott több agyalgáshoz vezet a megfelelő alkotás.

Mágiamentes részek: Ha jól emlékszem a Mélysivatagban vannak manamentes részek. 8) :D
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gordon » 2010.10.02. 8:47

Akkor már szerintem vagyunk 3-an KM-ek, ha Gordonnal való üzenetváltásomat jól értelmeztem... Remélem

Igen jó érted, érdekelne, lehet ha működik az ötleted talán olvasok is kérik, hogy ismét JK és még mesélnek is legyenek, aztán összegyűlünk lassan. Lehet néhányan gyakorlatban is szívesen látnák, ha hosszútávon érdekes és hosszú reagot olvasnak, akkor biztos jelentkeznek még.
Viszont, hogy ötlet meg valósuljon 4 Jk-kos kell aki Mesélői szerepet is vállalna, én ebben is benne vagyok, csak szigorú határ időket nem tudom tartani, de ha következménye kevesebb a reagom, akkor nem baj szerintem.
Karakter ellenőrzését is szerintem, így legyen, hogy 3 vagy 4-ből egyikük csinál karaktert és hogy használhassa is a többinek le kell ellenőrizni, véleményt mondani és elfogadni. (Ha többen vagyunk, akkor nem lehet megoldani.)
Még kell egy negyedik Jk aki mesélői szerepet vállalna és kéne egy rész ahol tesztelni is lehetne az ötletedet.

Na igen. Valahogy elfogytak a játékosok.

Már talán kialakult a minimum Jk és mesélő.

Tehát javaslom a kezdő szint legyen legalább 6 színt körül.

Olvastad a 5 színtü karakterem előtőrténetét, mert vagy öt A4-es füzetlapot és kitölthetem volna az előtörténetel és csak a lényeget írtam le. Én körübelül 1-3 színtre gondoltam, meg ha teljesen újoncként kezd a karakter 1.Tsz, az ha jó játszik nem szókot elpatkolni, meg ugyis kap egy mentort vagy egy mestert, de lehet egy társat, amikor 2.Tsz eléri a karaktered vagy kb 100 reagja van és közben jó játszot a kalandban, ilyenkor nem igazán kell kísérő.
Lényegében 6 Tsz karaktert nem készítenék, mivel sokáig tartana, bár igaz OM találkozon 10.Tsz karakterek készülnek, bár szerintem elkészíteni nem rövid idő.
Gordon
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 389
ZK Karakter: Arhtas Rheonark - A Fergeteg átvonul
ZK Karakter: Rasint Raynor-Razim - Manifesztációs Háború
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2010.10.02. 9:08

Üdv

Nos úgy látom van érdeklődés a téma iránt.

Közben suttyomban megkerestem még néhány volt JK-mat, akik gyorsan vissza is jeleztek, szívesen játszanának. Nos ez a fel állás.:

KM: Gordon, Iymer, én
JK: Garmacor, Enor ak Myvers, (talán ő még nem biztos) Quator ar zaraquer, és még páran akik nem válaszoltak PM-be + mi KM-ek
Szerintem ez már jó kis csapat lehet.

Rendszer: az Új tekercs -re gondoltam. Hogy megmaradjon a káposzta és a kecske is jól lakjon. Iymer ember párti, Enor viszont ha játszana amunddal szeretne lenni, amit ez a szabálykönyv nem akadályoz. Mit szeretnénk? Nekem mindegyik törvénykönyv jó. ETK, ÚT, ÚTK is.

Szint: A 6-os szint szerintem magas és sokáig tart az elbírálása, így a 3. szintet tartom reálisnak. És lesz elég lehetőség a fejlődésre. Erről kérnék több véleményt. Csapatok jelentkezését is várjuk.
WOLFTERN

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2010.10.02. 9:33

Hoppáá... Én erősen félreértettem, azt hittem ÚTK szerint megy a játék :D

Meghajlok a többség akarata előtt természetesen akár ÚT akár Nagy Fehér, de én szívesebben játszanék ÚTK szerint. :)
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 572
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gordon » 2010.10.02. 9:38

Én is csak ÚTK-hoz értek, mivel 1 év alatt ezt a törvény könyvet olvastam át teljesen kétszer, meg karaktereket evvel alkottam meg, így újabb fél év az ETK átolvasnom. Ha ETK marad fél évig nem lehetek mesélő, meg akkor kellene a ETK törvénykönyv is, hogy átt tanulmányozam. 8)
Gordon
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 389
ZK Karakter: Arhtas Rheonark - A Fergeteg átvonul
ZK Karakter: Rasint Raynor-Razim - Manifesztációs Háború
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2010.10.02. 9:59

1.) Szívem szerint én is ETK-t mondanék, de az egy kőkemény kalandindítási tapasztalatom alapján azt mondom, az ÚTK-ra több jelentkező lenne.

2.) Nem gondolom, hogy meg kellene kötni a szinteket. Ha valaki 6. TSz-en akar jönni, ám tegye, de akkor ő kapja az amunk hordák közepét. Ha 10-en, akkor meg keresheti Amhe-Ramun egyik vagy másik manifesztációját. Ha meg csak 2-3 (ami nekem is a szimpatikusabb), akkor meg csak a szele érinti meg az egésznek. Vagy valami ilyesmi. A mi rugalmasságunk a többiek játékkedvét tudhatja növelni. (Off: Nálam már az egyik 5. szintű játékost zavarja az ismertségének a mértéke, pedig tényleg szívesen látták.)

3.) Annak idején, amikor az OM leállt majd újraindult, gondolom nem csak én, hanem mindenki kapott a mindenható Con Larrodan levelet, hogy jöjjön és játszon. Ha kialakul egy valóban érdekes és talán hiánypótló játékkeret, akkor ezt is lehetne azon a csatornán propagálni. Ha viszont nem sikerül ilyenben megegyezni, akkor nem javaslom az említett módszert, tartva a csatorna információtartalmának inflálódásától.
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 610
ZK Karakter: Iymer Senton barát - Manifesztáció
ZK Karakter: Iymer cwa Takeda - Testvérviszály
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.10.02. 10:09

Iymer felvetése a legszimpatikusabb! Jó ötlet a szintek változatossága a játékos által kívánt kihívásnak megfelelően!

Részemről például a 3. (illetve alacsonyabb) szinttől automatikusan visszalépek, mert van/volt már özön alacsony szintű karakterem. Viszont mondjuk számomra nagyon is kecsegtető a "10.TSZ-en elmegyünk és Amhe-démont ölünk" téma. 8) (Birodalmi fejvadászok és Uwel/Darton-lovagok rulez!)

Akkor maradjon az ÚTK, ha valami olyat találok/unk ki, akkor max közös megegyezéssel kidolgozzuk.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2010.10.02. 10:17

Üdv

1., Egy jó akarónak köszönhetően birtokomban van az Új bestiárium. Szerintem maradhat akkor ÚTK.
*Egyébként a többi könyv is szinte ugyan ez. Csak az ETK-ban kockával dobod a karid értékeit, és alapfok, meg mesterfok van csak. Az új tekercsekben pedig mindenre KAP van adva és aból veszed a tulajdonságokat, harcértékmódosítót, kp stb)

2., Szint megkötésben igazotok van. Részemről rendben.

3., Ehhez nem tudok hozzászólni. Én megtettem amit lehetett. Megkerestem PM-be akit szerettem volna.
(akinek nem küldtem azért, mert azok gyakran feljárnak az oldalra)
WOLFTERN

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.10.03. 8:23

Üdv!

Boldog Születésnapot Filio! :koccint:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Filio Mortale » 2010.10.03. 8:48

Quator ar Zaraquer írta:Üdv!

Boldog Születésnapot Filio! :koccint:

Ave

Köszi! Egy évvel közelebb a halálhoz :lol:
"Terveid legyenek sötétek és átláthatatlanok akár az éjszaka, s amikor mozdulsz úgy csapj le, akár a villám."
- Szun Cu -
Filio Mortale
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 333
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2010.10.03. 8:49

Vuhúú! Isten éltessen Filio! :koccint: avagy kellemes vénülést :angel:
Enor ak Mverrys
Olvasó