• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 308 / 338 • 1 ... 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311 ... 338

Re: Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2010.08.28. 19:51

Alkony

Akkor ahogy nézem bent vagyok/vagyunk a csapatban. 8) Köszi srácok a megértést a kezdőséggel kapcsolatban! :) Nekem megfelel a mezei halandó, bár a könyvből nem igazán jöttem rá, hogy hogyan kellene azt majdan megalkotni. Feltételezem nincs is benne. Meg ha halandó, akkor mit írjak róla előtörténetbe? Illetve azt szeretném tudni, hogy ghoulként titeket foglak-e majd szolgálni, vagy más (NJK) vámpírok ölebe leszek?
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Filio Mortale » 2010.08.28. 20:12

Rannien Siey írta:Alkony

Akkor ahogy nézem bent vagyok/vagyunk a csapatban. 8) Köszi srácok a megértést a kezdőséggel kapcsolatban! :) Nekem megfelel a mezei halandó, bár a könyvből nem igazán jöttem rá, hogy hogyan kellene azt majdan megalkotni. Feltételezem nincs is benne. Meg ha halandó, akkor mit írjak róla előtörténetbe? Illetve azt szeretném tudni, hogy ghoulként titeket foglak-e majd szolgálni, vagy más (NJK) vámpírok ölebe leszek?

Ave - Alkony

Rövid segítség egy Halandóhoz:

Akaraterő: Bátorság+ráköltött pontok maximum 6 de inkább 5 és már az is kiemelkedő a halandók közt.

Pontok:
Tulajdonságok 6/4/3
Képességek 11/7/4
Háttér 5
Erények 7
Szabadon elkölthető pontok 21

Természetesen a Halandók az Emberség ösvényét járják javallot a 7-es érték.

Egyébként minden másban a VtM Alapkönyv karakteralkotása a mérvadó valamint amit a fórumra beírtam :D
"Terveid legyenek sötétek és átláthatatlanok akár az éjszaka, s amikor mozdulsz úgy csapj le, akár a villám."
- Szun Cu -
Filio Mortale
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 333
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laokoon » 2010.08.28. 20:18

Alkony
Nem akarok mint kívül álló kötözködni kötözködni meg lehet hogy van erre valami szabály de miért van az hogy egy Budapesten játszódó kalandban egy magyar vámpír sincs? Megkötés volt hogy minimum ezeregyszáz éves vámpírt kell csinálni mi? :lol:
"A nép elvesztette a kormány bizalmát, a népet le kell váltani" Bertold Brecht
"A történelem hazugságok tömege olyan eseményekről, amelyek sohasem történtek meg, olyan emberek elmondásában, akik nem voltak jelen" George Santayana
"A Kalandmester csak a hangjáért dobja el a kockákat" E Gary Gygax
Laokoon
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 396
ZK Karakter: ? - A balszerncse netovabbja
ZK Karakter: Noktorg - Elatkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2010.08.28. 20:47

Rannien Siey írta:...Illetve azt szeretném tudni, hogy ghoulként titeket foglak-e majd szolgálni, vagy más (NJK) vámpírok ölebe leszek?

Szerintem ez csak rajtad, illetve a karaktereden múlik, hogy kihez fog húzni :) Vagy közös megegyezés kérdése :twisted:

Hogy nincsenek köztünk magyarok az elsősorban a klánnak és annak köszönhető, hogy mindannyiunknak meg van a maga "családi" háttere :D Mentségemre legyen szólva az első karakterötletem magyar lett volna, de a Szörnyetegség csábításának nem tudtam ellenállni :D Még sosem játszhattam Tzimisce-kel
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 572
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Filio Mortale » 2010.08.28. 21:00

Laokoon írta:Alkony
Nem akarok mint kívül álló kötözködni kötözködni meg lehet hogy van erre valami szabály de miért van az hogy egy Budapesten játszódó kalandban egy magyar vámpír sincs? Megkötés volt hogy minimum ezeregyszáz éves vámpírt kell csinálni mi? :lol:

Ave - Alkony

A magyarázat roppant egyszerű szó sincs koros vámpírokról sőt a KOR mint Háttér nem is engedélyezett. Az eddig elkészült vámpír karakterek egy Kelet Európai vérvonalba társultak be lásd Alkonykapuvár NJK szekció.

Tudom ajánlani az alábbi linkeket tájékozódás céljából:
- viewtopic.php?f=223&t=2113
- viewtopic.php?f=223&t=2111
- viewtopic.php?f=223&t=2114
"Terveid legyenek sötétek és átláthatatlanok akár az éjszaka, s amikor mozdulsz úgy csapj le, akár a villám."
- Szun Cu -
Filio Mortale
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Filio Mortale » 2010.08.28. 21:17

Ave - Alkony

Közben észrevettem, hogy Siffad visszalépett a vámpír mesétől.
Ennél fogva az ifi titánoktól szeretnék kapni egy Halandó és egy Vámpír koncepciót először csak koncepciót aztán meglátjuk a továbbiakat mert annyira tényleg nem vagyok kegyetlen, hogy a Szörnyecskékhez osszalak be benneteket alapból ("elmebeteg" egy banda)
- Szun Cu -
Filio Mortale
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laokoon » 2010.08.28. 21:25

Alkony
Aha tudtam hogy valami hasonló lesz de azért ez így akkor is vicces.
"A nép elvesztette a kormány bizalmát, a népet le kell váltani" Bertold Brecht
"A történelem hazugságok tömege olyan eseményekről, amelyek sohasem történtek meg, olyan emberek elmondásában, akik nem voltak jelen" George Santayana
"A Kalandmester csak a hangjáért dobja el a kockákat" E Gary Gygax
Laokoon
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 396
ZK Karakter: ? - A balszerncse netovabbja
ZK Karakter: Noktorg - Elatkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2010.08.28. 22:51

Alkony

A koncepciót küldjem el PM-ben/Skype-on, vagy írjam ide?
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Filio Mortale » 2010.08.29. 7:43

Rannien Siey írta:Alkony

A koncepciót küldjem el PM-ben/Skype-on, vagy írjam ide?

Ave - Alkony

PM-ben vagy a newemorekaliban@gmail.com mail címre word formátumban vagy levélként az utóbbi nekem kényelmesebb :angel:
- Szun Cu -
Filio Mortale
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Filio Mortale » 2010.08.29. 12:19

Ave – Alkony

Előre bocsájtom, hogy mostani levelemnek nem a pellengére állítás a célja pusztán annyi, hogy a többi „tapasztalt” játékos is tanácsokkal és esetleg segítséggel lássa el az ifjakat.
A mostani helyzetben a korosztály 16+ - tól 33+ - ig húzódik szerencsére van egyfajta egyenletesnek mondható átmenet 22+, 25+, stb így a nálam fiatalabbak talán jobban vagy legalábbis érthetőbben tudják leírni tanácsaikat a legfiatalabb játékosoknak.
Nem akarom misztifikálni a Sötétség Világát (KULT, CoC és társai) és az abban való játékot de valljuk be gyökeresen eltérnek a kívánalmai az „akciódúsabb” szerepjátékoktól, a jó és élvezetes játékélmény megteremtéséhez kell találjunk közös hangot és közös igényeket (ezért is kérdeztem rá, hogy lehet é intrika light és inkább agyrém kaland)

Akkor vágjunk bele a lecsóba amit mindkét ifjú titánnak ajánlani tudok olvasás gyanánt az a Alapkönyv 27-33 old (Vértestvérek) , 33-46 old (Vértestvérek társadalma) , 47-50 old. (Kotériák) , 103 old (Koncepció) Útmutató a Kamarillához 65 old (Prológus) , 115- 118 oldal (azon belül is a MIÉRT A GYERMEK? rész) ezek sokat segíthetnek nektek (és nekem is kevesebbet kell írno ez biztosít közöttünk egy közös nyelvezetet)

Rannien Siey írta:
Kocepció (Vámpír) #1: Gangrel állatvédő, aki még alig fél éve vámpír, napjait egy kis raktárszerűségben tölti (ez a menedéke), amit betelepített jópár állatkával, illetve eljár időnként a cirkuszba (remélem azért van) és a parkba a régi szép idők emlékére. Ezeken a helyeken vadászik. Magányos túlélő típus, de héha összejár néhány szintén újszülött Gangrellel és Brujahval vadulni (ami alatt egy elhagyatott helyen játszódó amerikai focimeccs volna, bár eléggé félelmetes a különleges vámpír fizikum miatt).

Elsőre nem is lenne nagyon rossz de néhány dolgot át kell gondolni, hogyan illeszkedik Budapesten tanyázó Gangrelek társadalmában, hogyan viszonyul a jelenlegi éjszakai udvarhoz, stb…..
Amik nagyon hiányoznak:
- Ki volt az Atyád ki fia borja (nem kell, hogy ismert NJK legyen csak valmi)
- Miért teremtett atyád mi volt a teremtésed célja.
- Milyen a viszonyod Atyáddal, ha nincs hogyan élsz túl, hogyan fogadta el a Herceg a létjogosultságodat, vagy esetleg nem is tud rólad?
- Mik a karakter távlati céljai?

Rannien Siey írta:
Koncepció (Vámpír) #2: Malkavita

Sajnos ez a karakter a létjogosult ifjú kort sem érné meg Budapest Malkáv Hercegnője mellet bár az Úrnő Malkáv a maga módján rendszerető és sajnos ez a karakter túl sokszor „veszélyeztetné” a maszkabált a maga módján így hamar ágyelő lenne belőle vagy karózott szobadísz esetleg az egyik téli rókavadászat prédája.

Rannien Siey írta:
Koncepció (Ember) #1: Pap………... De olyan, aki annyira jóhiszemű, hogy még a vámpírokban is megpróbálja megtalálni az emberséget
(majd ha rádöbben, hogy léteznek vámpírok tudod Maskarádé), próbálja megjavítani őket.

Nagyon csábító karakter alap ötlet ám a „hiteles” – élvezetes eljátszásához nem kevés hittani ismeret valamint az egyházi viselkedési etikett ismerete szükséges, ha komolyan beleásod magad ezekbe és írsz kis összefoglalókat akkor semmi akadálya. De egy halandó pap megszemélyesítése nagyon komoly kihívás (én legalábbis mint játékos nagyon fáznék tőle)

Röviden első körben ennyi szeretném ha a többi öreg róka is hozzátenné a saját tanácsait esetleg ötleteit ami segítheti az ifjú titánokat.
- Szun Cu -
Filio Mortale
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2010.08.29. 12:29

Alkony

Az eddig ajánlott könyvrészletek mellett tudom ajánlani minden kezdőnek a Klán könyvek végében lévő, kidolgozott első szintű karaktereket.
Van köztük minden, és be tudja mutatni, hogy egy-egy klán mennyire sokszínű tud lenni. Hogy egy malkavita nem csak dühöngő-röhögő elmebeteg, a gangrel nem csak szőrös állatbarát és a brujah több, mint egy izomagyú anarchista :D

Szóval tessék csak olvasni, és átgondolni! Tudnod kell miért születtél, mi az értelme a nem létednek, és miért éled túl az éjszakát. Ha nincs célod, nincsen jövőképed, akkor nincsen értelme a Kárhozatnak :)
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.08.29. 14:54

Üdv!

Alkony

Egyet értek az olvasásra ajánlott dolgokkal, illetve kiegészíteném még egy-két észrevétellel a koncepciókat illetően.

A várost, illetve a közszemlére tett vámpírjait érdemes átolvasni, hogy közéjük hogyan illeszkedik a karakter.

A másik dolog, hogy a KM kérésének megfelelően át kellene gondolni, hogy az új karakter hogy kerül kapcsolatba a meglévőkkel. Volt egy olyan kérése Filionak, hogy ne legyünk teljesen külön.

A pap koncepciónál érzem a legbizonytalanabbnak a karakter jövőjét. Ezt úgy értem, hogy az elképzelés az, hogy a jóságos pap odamegy és jó útra téríti a vámpírokat. Mi történik a koncepcióval és a játékos "szájízével", mikor ez teljes kudarcba fullad? Őszintén szólva érdekes koncepció, de itt 100%, hogy nem lesz sikerélménye. Vagy ő is vámpírrá válik és elmerül a meghasonlás és önutálat mélységeiben, vagy elteszik láb alól valami különösen kegyetlen módon. Ezt nem lebeszélésnek vagy kedélyrombolásnak írom, csupán ez a tapasztalat, hogy a Sötétség Világában a jók elbuknak.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2010.08.29. 16:58

Alkony

Ez most soknak tűnhet, de higgyétek el megéri a fáradtságot, és élvezetesebb lesz a játék, ha a karakteretek részletesen beleilleszkedik :) Nagyon kisarkítva a Vampireben nem előny a keménytökű afgán veterán, aki akkor is magánál hordja az uzit, ha wc-re megy, ellentétben a legtöbb fantasy játékkal, ahol a karakterek még akkor is páncélban vannak, ha a kocsmában söröznek.
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2010.08.29. 17:22

Castor de Vinter írta:Dierol!

Visszalépek a mesédben való részvételtől, lesz mostanában dolgom elég sok, és így is jó pár helyen mesélek, örülök ha azokra jut időm.

Ahogy óhajtod. Ha változnak a dolgok, írj nyugodtan :)
Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárva

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye."
Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 759
ZK Karakter: Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
ZK Karakter: Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárt
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Filio Mortale » 2010.08.29. 17:41

Dierol írta:
Castor de Vinter írta:Dierol!

Visszalépek a mesédben való részvételtől, lesz mostanában dolgom elég sok, és így is jó pár helyen mesélek, örülök ha azokra jut időm.

Ahogy óhajtod. Ha változnak a dolgok, írj nyugodtan :)

Ave – NK

És mikoroson kapunk Mesemondós postosot ?????? :angel:

Alkony

Quator ar Zaraquer írta:A pap koncepciónál érzem a legbizonytalanabbnak a karakter jövőjét. Ezt úgy értem, hogy az elképzelés az, hogy a jóságos pap odamegy és jó útra téríti a vámpírokat. Mi történik a koncepcióval és a játékos "szájízével", mikor ez teljes kudarcba fullad? Őszintén szólva érdekes koncepció, de itt 100%, hogy nem lesz sikerélménye. Vagy ő is vámpírrá válik és elmerül a meghasonlás és önutálat mélységeiben, vagy elteszik láb alól valami különösen kegyetlen módon. Ezt nem lebeszélésnek vagy kedélyrombolásnak írom, csupán ez a tapasztalat, hogy a Sötétség Világában a jók elbuknak.

Elismerem egy pap jövője a leginstabilabb és 95% - ban csúfos véget érne még úgy is ha vértestvérré válna nem akarom itt nagyon felmagasztalni meg túlpörgetni a dolgokat de igen egy pap esetében nem kicsit kéne „érett” játékot hozni mindkét oldalnak.
Ám az elején is azt mondtam roppant csábító ám roppant nehéz is és kellő megfontoltság kell hozzá az érem másik oldala viszont az lenne, hogy roppantul kiemelné a Sötétség Világának árnyoldalait.
És igen a Sötétség Világában a Jók elbuknak, az esetek 95%-ban és a maradék 5%-ben sem biztos, hogy kellemes emlékekkel és győzelemmel a zsebükben keverednek ki a kalandból, ám azt is el kell ismernünk, hogy a Sötétség Világához szervesen hozzá tartozik a „Jóság” is és annak megrontása vagy elpusztítása a Sötétség által……

Quator ar Zaraquer írta:A másik dolog, hogy a KM kérésének megfelelően át kellene gondolni, hogy az új karakter hogy kerül kapcsolatba a meglévőkkel. Volt egy olyan kérése Filionak, hogy ne legyünk teljesen külön.

Igen ez továbbra is áll ám az „induló” AGYRÉM mesének az lenne az előnye, hogy könnyedebbén kapcsolnék rövid úton hozzá szinte bárkit – szinte :D Egy szentéletű papot meg főképp :D
- Szun Cu -
Filio Mortale
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 308 / 338 • 1 ... 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311 ... 338

Vissza: Csevegõ