• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Drogo t’ha Gronn kalandjai

Ahol a kalandok valósággá válnak.

Moderátorok: Dorio Racchini, Admin

Hozzászólás küldése
58 hozzászólás • Oldal: 2 / 4 • 1, 2, 3, 4

Re: Drogo t’ha Gronn kalandjai

HozzászólásSzerző: Dorio Racchini » 2010.08.26. 22:59

- Rendben! Akkor a részletek... - nagyon lehalkította a hangját, így még közelebb kell, hogy hajolj hozzá hogy értsd - Előre hangsúlyozom, hogy nagyon nehéz lesz a feladatod. Nagyon... Várj egy picit!

Körülnéz majd feláll az asztaltól és a pulthoz siet. Papírral, írótollal és tintával tér vissza.

- Mennyire tudsz írni, olvasni? Elég csak a betűket ismerned! - mondja kicsit kérdő tekinteted láttán - Leírom a nevét, hogy ezzel többé ne legyen gondod. Ha megtudod jegyezni az a legjobb, abban az esetben ezt a kis papírost el is égetheted - beszéd közben a papír fölé hajol és lekörmöl egy nevet a papírra - A név, Wanton Dan Caddigan. 3 hete tűnt el, az itteni gorviki negyedben látták utoljára, feltételezéseink szerint közük is lehet az eltűnéséhez. Nem tudjuk, hogy él e vagy halott, ez a te feladatod. Pyarroni származású férfi, 25 év körüli, egy láb és 80 hüvelyk magas, körülbelül 70 fontnyi súly párosul mellé. Papír szerű igen fakó fehér bőrszín, holló-fekete haj, tenger-kék szemek, kampós orr. Ne lepődj meg, ha meg tudsz az illetőről érdekes dolgokat. Az a lényeg, hogy találd meg! Érthető? Vállalod-e? - néz rád kérdően, de még mielőtt válaszolnál - Ja, és másfél arany lenne a fizetséged. Ha elfogadod a munkát, előre kapsz öt ezüstöt. Nos?
"- Most még vagyunk olyan erősek, hogy megfogjuk a területeinket, s ahol hiányzik az erő, ott az eszünkkel érünk célt. Ezt soha ne feledd használni - kocogtatta meg fia homlokát az öreg. - Olykor mélyebbre döfhetsz vele, mint a ramieráddal." - Dorio Racchini
Dorio Racchini
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 342
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Feltimore » 2010.08.27. 7:41

<..Oké ez mind szép és jó, de egyedül egy ekkora városban nem fog menni. Hátha kapok egy kis segítséget...>

Egy kis gondolkodás után így szólok:

- Elvállalom, de lenne egy kis kérésem. - egy pillanatnyi szünet majd folytatom - Tudnál adni pár nevet azokról akikben még megbízhatok? Úgyértem akiknél ha baj van elbújhatok meg ilyesmi. Ezt csak azért kérdem mert ebben a hatalmas negyedben eddig egyedül te vagy a biztos pont, és nem hinném hogy bármikor át tudnám futni a negyedet, csakhogy ideérjek. Valamint. Kellene nekem néhány szem, néhány pók a városban..... több szem többet lát ugye... Nem tudsz valakit aki alkalmas lenne efféle feladatra? Őt majd én fizetném.

Mielőtt válaszol, kezembe veszem a papirost, egyszer kétszer elolvasom, és memorizálom azt a kacifántos nevet.
“A sors szereti a bátrakat.” - James Russel Lowell
"When you decide to die, remember to give your enemy the same honour."
Feltimore
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 78
Karakter: Aquil-am’-Samir El’ Fayruz - Manifesztációs Háború
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dorio Racchini » 2010.08.27. 15:29

Peral elgondolkodik a mondanivalód után, majd lenéz az asztalra, valamit szöszmötöl a kezével. Látszik rajta, hogy nagyon végig gondolja mit válaszoljon neked.

- Az igazság, - itt felnéz rád - hogy segítenék én neked, de mivel először jársz itt, nem mondana neked semmit, amit mondanék. Neveket, meg azért sem szeretnék, mondani, nehogy ebből szülessen valami baj. Az igazság az, hogy ebben a negyedben, csak itt vagy biztonságban. Sehol máshol! Nem hiába ez Erion legveszélyesebb negyede a Necropolisz után. Ez a negyed sok kisebb egységre tagolódik, és mindenhol van egy uralkodó csoport. A gorvikiak közt van emberünk, és azzal, hogy elárulnám neked, hogy ki ő, vagy kik ők, az ő és a te életedet is veszélyeztetném.

Kis szünetet tart, újra a kezeire néz, amikkel a babrálást még mindig nem hagyta abba.Majd felpillantva rád újra belekezd.

- Viszont annyi segítséget tudok, adni, hogy az itteni embereknek szólok, hogy hozzám tartozol és ha bármire szükséged van segítsenek. Így szert tehetsz, harcosra futárra, és egyebekre. A másik kéréseddel kapcsolatban, meg már sejtem is kit fogok neked ajánlani. Remek megfigyelő, egy igazi árnyék - itt elmosolyodik és végre abba hagyja a babrálást, ami már kifejezetten idegesített téged - és az ő bérét felesbe álljuk! Az úgy rendben van?
"- Most még vagyunk olyan erősek, hogy megfogjuk a területeinket, s ahol hiányzik az erő, ott az eszünkkel érünk célt. Ezt soha ne feledd használni - kocogtatta meg fia homlokát az öreg. - Olykor mélyebbre döfhetsz vele, mint a ramieráddal." - Dorio Racchini
Dorio Racchini
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Feltimore » 2010.08.28. 10:25

Végighallgatom a mondanivalóját, közben egyetértően bólogatok, jelezvén, hogy megértettem miért nem mondja el a beépített emberek nevét. Amikor befejezte, így szólok:

-Köszönöm, ezzel nagyon nagy segítséget adtál. -kis szünet majd folytatom- Tehát találjam meg Wanton Dan Caddigant, élve vagy holtan és a gorviki negyedben tűnt el.... még ma elkezdem. Ha nem bánod most felmegyek a szobámba, összeszedem a szükséges dolgaimat, majd el is indulok. - bólintok egyet majd a kezemet nyújtom Peralnak. Miután kezet ráztunk, még felteszek egy kérdést. - Egyébként meg tudnád mondani Wanton címét? Átnézném a lakását, hátha találok ott valami érdekeset. - válasza után elindulok a szobámba.

Felveszem a kabátom, kalapom, vállamra akasztom a szeretett számszeríjamat, meg természetesen a rövidkardom ott van az oldalamon. Magammal viszem még a mászóvasamat, ezt a kabátom egyik mély zsebébe süllyesztem. Illetve magamhoz veszek még egy darab krétát. A többi felszerelésemet otthagyom a szobámban a hátizsákban. Amikor kilépek az ajtómon és bezárom magam mögött, megállok egy pillanatra és mély levegőt veszek. Előveszem a jelvényemet és ahogy ránézek végigfut egy kis borzongás a hátamon.

<..Kezdődjék hát az első feladatom..>

Visszateszem a zsebembe, majd elindulok lefelé.Odamegyek Peralhoz majd ezt mondom neki.

-Ha a futár előbb érkezne meg mint én, üzenem neki, hogy itt várjon meg. - majd egyet kacsintok, hogy értse kiről beszélek.

Ezután kilépek az utcára, és elindulok Wanton lakása felé.
Feltimore
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dorio Racchini » 2010.08.31. 20:37

Mosolyogva nyújtja feléd a kezét, majd a kérdésedre kicsit már szűkösebben felel.

- Hááát, nem tudom, hogy jó ötlet-e... Még nem voltál erre felé túl sokat, ha megmondanám a címet sem tudnád rögtön megkeresni. Szerintem ezt napoljuk el. A barátom ma úgyis jön be ide, van egy kis dolgunk... - itt megköszörüli egy picit a torkát, majd folytatja - Ha megérkezett, küldetek érted, vagy ha befejeztél mindent fenn, akkor itt is megvárhatod, és együtt felkeresitek Wanton lyukát.

Bólintasz, majd felmész a szobádba. Összekészülődsz, és mivel senki nem jött fel érted, vissza mész a földszintre. Lenn a pultnál Peral egy talpig feketébe öltözött alakkal beszélget. Mikor meglát, felderül és feléd siet.

- Áhh, barátom! Már épp küldetni akartam érted. Ő itt Rahim al Haib - mutat az idegen felé, majd lehalkítja a hangját - Róla beszéltem neked.

Közelebb vezet Rahimhoz, aki rögtön a kezét nyújtja feléd. Rahim al Haibot igazi dzsadnak képzeled, legalábbis az eddig hallott elmondások alapján, ugyanis valószínűség szerint életedben először most látsz egy a Taba el Ibarából származó alakot. Egy átlagos magasságú vékony férfi, hosszú végtagokkal. Bronzbarna bőrű, hosszúkás feje van, arca halálfej szerű, a bőre közvetlenül a csontra tapad, haja a fekete csuklyától nem látszik, közel ülő szemei éjfeketének tűnnek, tekintete vibráló, hosszú, finnyás orra és penge vékony ajkai vannak. Álla kissé előre ugró.
Miután bemutatkoztok egymásnak Peral szól hozzátok.

- Gyertek hátra egy bokszba! Mindent megbeszélünk, hozok egy kancsó vizet is!
Dorio Racchini
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Feltimore » 2010.09.01. 18:24

Hátramegyünk az egyik bokszba, majd miután leültünk, ránézek Rahibra és elkezdem mondani neki:

-Nos, nem tudom mennyire avatott be Peral a részletekbe, de ezt ráhagyom. A lényeg az lenne, hogy nekem dolgoznál mint informátor. Ezt értheted úgy is, hogy a száddal szerzed meg a kért dolgot, vagy hát nos... mint egy árnyék. Gondolom ezt nem kell részleteznem. A fizetségedet Perallal felesbe állnánk. Mit szólsz hozzá? - majd rásandítok a fogadósra.

Hátradőlök a székemben de utána egyenesen a szemébe nézek és várom a válaszát.
Feltimore
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dorio Racchini » 2010.09.02. 6:40

Mikor hátradőlsz, Rahib elgondolkodik egy pillanatra, majd előrébb hajol, elmosolyodik és megvillantja halvány sárga fogait.

- A barátom elmesélte, hogy miről van szó. De a béremről eddig nem sók szó, annyi sem esett. Ezen fiúk meg kéne egyezzünk - továbbra is mosolyogva - De amit kérsz, azt persze hibátlanul tudom neked teljesíteni. Csak mond meg, mire vagy pontosan kíváncsi - felhajt egy pohár vizet, majd folytatja, meg sem várva válaszod - Ismertem Wantont, ami azt illeti kifejezetten jóban voltunk, ez nekem félig meddig személyes ügy is - itt hátradől és összefonja karjait és már nem mosolyog - Nem kérek nagy pénzt, még mielőtt azt gondolnád, hogy egy hiéna vagyok, de sajnos valamiből nekem is meg kell éljek. Sajnos egyelőre, még én sem tudok semmit, hivatalosan nem akarták nekem adni az ügyet, pedig kértem....
Dorio Racchini
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Feltimore » 2010.09.02. 18:33

-Ebben a városban egyenlőre nemigazán tudom mihez viszonyítani a "sok" pénzt, ezért végiggondolom az hazám módján.- egy pillanatnyi gondolkodás - Az én fizetségem másfél arany lenne. Ebből mondjuk neked adok én 4 ezüstöt, vagy 3 és felet, és még egyszer ugyanennyit Peral. Így már összesen ugye annyit keresnél mint... 7-8 ezüst. Az még az én honomban sem aprópénz. De ha itt ez kispénznek számít akkor nyitott vagyok más árakra is. - mindkét kezemet az asztalra teszem és az ujjaimat összefonom. - Ez így megfelel?
Feltimore
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dorio Racchini » 2010.09.03. 16:34

Rahib végig hallgat, elmosolyodik, majd megnyalja a szája sarkát. Mélyen a szemedbe néz, de még nem válaszol. Eltalik pár másodperc, majd kiböki.

- Reeendben! Jó lesz, bár, maradjunk egyelőre annyiban, hogy ez az alap. De ha a feladat köröm kicsit kitágulna, akkor ezek az érak is feljebb srófolódnak. De amúgy kezet rá!! - nyújtja is a jobbosát, majd ha elfogadod azt folytatja - És akkor most mi lesz az első feladatom?
Dorio Racchini
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Feltimore » 2010.09.03. 18:56

<..Azért remélem, nem egy hazug hátbaszúró, mert még csak az hiányozna..>

Miután kezet rázunk, válaszolok a kérdésére.

- Először is, megkérnélek rá, hogy vezess körbe a negyedbe. - meghökkenő tekintete láttán gyorsan elkezdem kifejteni - Nem, nem sétakörútra béreltelek fel. Tegnap érkeztem a városba, és szerintem ha valaki itt nem tudja a járást, könnyen rossz helyre keveredhet. - kis féloldalas mosoly - úgy értem az átlagnál rosszabba. Megpróbálom kicsit megismerni az utcákat. Eközben pedig tennénk egy kis kitérőt Wanton lakásához, körülnéznék ott. - kis szünet, majd belenyúlok a zsebembe - És itt van az előleged. Adok két ezüstöt, a többit pedig munka után megkapod. - átnyújtom neki a 2 ezüstjét, majd ránézek Peralra - Ha nem bánnod, már most elindulnánk.

Köszönésképp kezet nyújtok Peralnak, majd biccentek. Miután kiléptünk az utcára, reflexszerűen a kardforgató kezemet a rövidkardom gombjára hejezem, a másik kezemmel pedig a pénzemet markolom a zsebemben. Ha odaértünk Wanton lakásához, így szólok Rahibhoz:

-Azt mondtad Wanton a barátod volt. Tudnál mesélni egy kicsit róla? Mit tudsz a múltjáról? Voltak-e ellenségei? Mivel foglalkozott? Még a sértődött szeretőiről is tudni akarok.

//a pénzt levonom a karakterlapom alatti reagból. //
Feltimore
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dorio Racchini » 2010.09.04. 11:19

- Rendben! Ha nem is tudlak teljesen körbevezetni, Wanton lakása felé teszünk egy kis hurkot, és azalatt is meg mutatok ezt-azt. Reméljük, nem lesz semmi zűr később.... Tudod Wanton lakása, ami inkább egy lyuk, egy elég szegény lakórész kellős közepén van.

Majd mikor odaadod neki az előleget, biccent neked.

- Köszönöm! - mosolyog és újra megvillantja vékony halvány sárga fogait.

Elköszöntök Peraltól, kezet ráztok vele, és mielőtt kiléptek Rahib mélyen a szemébe húzza csuklyáját, majd feléd fordul.

- Te is húzd a szemedbe a kalapod. És lehet később nem ártana valami csuklyás kabátot beszerezned, itt ebben a negyedben, ez már ilyen alapkövetelmény - somolyog el.

Majd kiléptek a fogadóból, biccentetek a kinn strázsáló őrnek, és elindulsz amerre Rahib vezet. Először nagy vonalakban megmutatja neked a fogadó környéki utcákat, piacokat (ezek nem ilyen nagy piacok, csak pár standról van szó ilyenkor), lakóhelyeket, a közelben található Ellana Főtemplomot, róla mesél is egy keveset, madj áttévedtek a dzsad negyedbe, arról is el mond egy két tudnivalót, az ott található emberekről, bazárokról, majd élesen nyugat felé fordulva elindultok egy szegény negyed felé.
Ennél viseltesebb házakat és embereket még egyetlen nagyvárosban sem láttál. Számodra valahogy felfoghatatlan, hogy egy ilyen szintű metropolisban, hogy fordulhat ez elő. Ennyire nem érdekli a város vezetését, hogy ebben a negyedben ekkora nyomorban is lehet élni. Az emberek csontsoványak, mocskosak és zombiként lebzselnek az utcákon, emellett rengetegen is vannak. Vannak rajtuk kivűl, jobban öltözött alakok is, de látszólag tőlük félnek. Ugyanakkor most már tudod, miért ez a negyed a bűnözés melegágya. Fél órányi gyaloglás alatt, több összevert, és kirabolt emberrel találkoztál, ha nem épp, akkor történt a szemed előtt az eset. Szürkébbnél szürkébb viskók között kutyagoltok, mikor Rahib megáll egy rozoga két emeletes "ház" előtt. Felnéz rá, majd azt mondja.

- Ez lesz az. Ne nézz feltűnően körül de máris kiszúrtak minket. Ha kicsit balra sandítasz láthatod is a vendégeink - suttogja neked, és tényleg! Szépen óvatosan arra fordítod a fejed, és pár helybéli indult el lassan felétek. Egyértelmű, hogy tőletek szeretnének valamit.
Dorio Racchini
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Feltimore » 2010.09.05. 18:17

<..Na ezek meg mit akarnak? Hm.. Két lehetőség: Vagy kirabolni és kibelezni vagy lehet, hogy akik eltüntették Wantont azoknak a verőemberei. Lehet, hogy ideállították őket a szaglászók elintézésére. Ha óriási szerencsénk van akkor nem akarnak semmit sem. Viszont mivel nem bízok a szerencsében és az eddig látottak miatt... inkább bebiztosítom magam. ..>

Amikor észreveszem a helyieket akik jönnek felém halkan odaszólok Rahibnak:

- Remélem van nálad valami fegyver, mert valószínűleg szükséged lesz rá...
Ha úgy érzed, hogy ebből balhé lesz kezdj el a jobb lábaddal halkan dobolni!

Beszéd közben a kezemet a kardom markolatára helyezem és lassan 3-4 hüvelyknyire (cm) kihúzom a hüvelyéből. Illetve még odasúgom Rahibnak:

- Ha lehet rád hagyom most a beszédet, valószínűleg jobban kiigazodsz ezeken az alakokon...

Majd kihúzom magam és várom hogy ideérjenek hozzánk..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Feltimore 2010.09.05. 21:26-kor.
Feltimore
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dorio Racchini » 2010.09.05. 20:12

- Barátom! Ebben a városban ilyet ne kérdezz! Fogalmam sincs! Valószínűleg akarnak valamit, különben nem követnének már minket 3 utcája - sziszegi neked Rahib, aki közben a ház ajtaját próbálja kinyitni - A kardodat elő is veheted! Nálam is van valami...

Miközben Rahib ezek mondja neked, a három idegenből kettő, semmi kérdés nélkül kardot ránt, és most már egyértelműen felétek indul, a harmadik nem mozdul többet és kisebb tőröket ránt elő.

//Off: Ha támadsz, akkor a Dobálóba máris kidobhatod, a Kezdeményezést, a Támadást, és a Sebzést is (Biztos, ami biztos :) )!//
Dorio Racchini
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Feltimore » 2010.09.05. 21:14

<..A francba! Hogy isten verje meg ezeket a szarházikat ezek nem szórakozni jöttek! És az ott hátul.. Ohóóó haver ezt már most megbántad....>

- Gyorsan nyisd az ajtót utána befelé! - miközben nyitjuk az ajtót inkább a számszeríjjamat akasztom le a vállamról és felhúzom illetve betöltöm az első vesszőt - Dögöljetek meg ribancok!! -ezt orkul kiáltottam rájuk.

//Figyelembe véve, hogy nem tudom ki tudjuk-e nyitni az ajtót, és nem akarom ezt a 10 mp-s jelenetet 3 napon keresztül reagolni, 2 cselekvési lehetőséget írok le, ami éppen történni fog az a mérvadó.//

//Ha kinyitjuk az ajtót//

- Befelé! - kiáltok még egyszer Rahibra. amikor beléptünk a házba, tább futok a következő helyre, ahonnan közvetlen rálátásom van az ajtón belépő alakra, de azt figyelembe veszem, hogy ne ablak mellé gugoljak. - Az első az enyém!

Megvárom az első ellenfelet aki belép és megpróbálom valahol a melkasán eltalálni.

//Ha nem sikerül kinyitni az ajtót.//

- Franc! - majd a vállamhoz emelem a nyílpuskám, és a dobótőrösre célzok, hogy valahol a mellkasán találjam el. Ha ez megvolt, a másik két alak már bizonyára túl közel értek és én is kardot rántok valamint védekező harcot folytatok. Rahib remélhetőleg addig el tudja intézni a saját ellenfelét.

//U.I.: bocs, hogy az előző reagban 2x ugyanazt leírtam. U.I2.: a védekező harcmodornak a +40VÉ-s verzióját használom, tehát hátrálok és hárítok. Illetve kockadobálóban dobok egy CÉ-t + KÉ-t. A karakter VÉ-je ennyi : alap 89+Rövidkard+alkarvédő(+15 VÉ)+védekező harcmodor= 152 //
Feltimore
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dorio Racchini » 2010.09.06. 16:11

Mire felajzod a számszeríjad, a tőrdobó elhajít egy tőrt, ami elől valamennyire ki tudsz térni, így csak a karodat találja el, felszakítva kabátod és ingedet, röptében belemar kissé húsodba.
De még mielőtt újabb tőrt hajítana feléd, célba veszed és tüzelsz. A nyílpuskád lövedékével nyakon lövöd támadód, aki egy utolsó halálhörgés és kis mennyiségü vér szabadba eresztésével kileheli életét.
Az akció után, még mielőtt a másik két haramia elérne, fegyvernemet váltasz, és felveszed a védekező poziciót. Mielőtt azonban bármelyikük is reagálni tudna, a jobb szélső semmirekellőnek máris egy, az előző támadódféle dobótőr, áll ki az egyik szemének üregéből. Utolsó reakcióként még megpróbál oda kapni, de már ez sem segít rajta, ő is holtan terül el. A tőrrel Rahib találta el, akinek eddig nem sikerült bejutnia a rozoga lakás ajtaján.

//Off: Ha esetleg változtatni akarsz a védekező harcon, most megteheted, abban az esetben dobd ki az előzőeket, a sérülésért vonj le 5 Fp-t!//
Dorio Racchini
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
58 hozzászólás • Oldal: 2 / 4 • 1, 2, 3, 4

Vissza: Játékhelyszínek