• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 306 / 338 • 1 ... 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309 ... 338

Re: Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

HozzászólásSzerző: Gordon » 2010.08.26. 16:08

Üdv mindenki.

Két Zk ötletem is van, de mind kettőt nem akarom elindítani vakon, ezért kérdezek, melyik lenne a jobb, melyik kalandban mennének szívesebben a játékosok?

Első ötletem, ha legalább 6 játékos akarna játszani, akkor egy régi Zk-kát Holtak bosszúját visszaéleszteném?
Története: Rotwel falujában furcsa dolgok történek, zombik és szellemek szóbeszédét hallották hőseink. Régi játékosai előnyben vannak jelenezéskor, utána akinek van kész Tsz 5.szintű karaktere, aztán bárkinek.

Második ötletem: saját kaland címe: Sivatagi hadjárat. Történetünk: Dervis rendnél kezdődik, miszerint megkapjátok a megbízást, hogy egyik Dervis osztag eltűnt a sivatagban és nektek kell megkeresni.
Tagjaik közé a társadalom minden rétegéből származó egyént felvesznek alapvetően vallási meggyőződésből fakadóan. Ebből azt veszem ki, bármelyik fajból vagy rétegből Damakból vagy Irabolból származhat, ami így fajként első ember, de így félelf és kry is tag lehet. Kaszt: Dervis tsz 2.szintű.
Elvárásom: 2.szintjük miatt, ajánlott másik csapatjátékostól eltérő idegen fegyvert választani, legalább 2.fokon, de ezt még átkel néznem, de a szabja, másfélkezeskard és a lándzsa az biztos, meg a íj és dobótőr, de ez előtörténetben legyen belefogalmazva, miért ez tanulta.
Jellem: Rend-Élet, Élet-Rend, Rend, Élet a jelleme leírásához illeszkedjen.
Ehhez a Zk-hoz 3-4 játékosnál nem kell több.

Előre is köszönöm a válaszotokat.
Gordon
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 389
ZK Karakter: Arhtas Rheonark - A Fergeteg átvonul
ZK Karakter: Rasint Raynor-Razim - Manifesztációs Háború
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Filio Mortale » 2010.08.26. 19:25

Castor de Vinter írta:Az alapkönyv képzettséglistája hibás.
A Codex-mappa egyik betétlapján van egy képzettséglista, azon szerepel "Orvoslás" és "Sebgyógyítás" képzettség, ám az alapkönyv leírásából ezek kimaradtak.
Akkor most ezek létező képzettségek?

Használjuk az Éberség képzettséget?

A nyelveknél is kellene egy kis segítség.
Melyik nyelv, melyik területhez kapcsolódik?

Ave

Gyorsan válaszolok a Mesemondó helyett remélem helyesen :D

Az Alapkönyv képzettséglistája hibás. - Igen hibás :D
A Codex - mappa betétlapja a pontos (Kivéve amit a Grimoire felülír a varázshasználók számára) a mappa Errata-ja a mérvadó. :D

Az Orvoslás és a Sebgyógyítás is létező képzettség amúgy az Alapkönyv Élet - Betegségek részénél megtalálod a leírásukat :D

Igen használjuk az Éberség képzettséget :D

A nyelveket sajnos két helyen találod egyszer ugye a Képzettségek között és utána sajna át kell nyálazd a Alapkönyv Világ részét és azon belül is a "Királyságokat" ott a szövegben elrejtve megtalálod hol milyen nyelven beszélnek a helyiek (ez egy kényelmetlenség a Codexben) :D
"Terveid legyenek sötétek és átláthatatlanok akár az éjszaka, s amikor mozdulsz úgy csapj le, akár a villám."
- Szun Cu -
Filio Mortale
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 333
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2010.08.26. 19:31

Filionak igaza van, mint majdnem mindig :) Köszönöm, hogy nem nekem kellett kikeresnem a választ :)
Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárva

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye."
Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 759
ZK Karakter: Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
ZK Karakter: Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárt
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.08.26. 19:39

Köszi.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Filio Mortale » 2010.08.26. 19:49

Dierol írta:Filionak igaza van, mint majdnem mindig :) Köszönöm, hogy nem nekem kellett kikeresnem a választ :)

Ave

Megtisztelsz mester :angel: Ám nem kikerestem a választ hanem "fejből" vágom tudom beteg vagyok :angel: de e vann a Codex a szívem csücske :angel:
"Terveid legyenek sötétek és átláthatatlanok akár az éjszaka, s amikor mozdulsz úgy csapj le, akár a villám."
- Szun Cu -
Filio Mortale
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.08.26. 22:06

Akkor egy kis segítséget szeretnék kérni, hogy pontosan melyik részében a leírásnak, mert én nem találtam meg őket.
Főleg a Kultúra címszó alatt kerestem, de a jelek szerint a szerzők úgy gondolták a nyelv nem tartozik oda.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Filio Mortale » 2010.08.27. 5:05

Castor de Vinter írta:Akkor egy kis segítséget szeretnék kérni, hogy pontosan melyik részében a leírásnak, mert én nem találtam meg őket.
Főleg a Kultúra címszó alatt kerestem, de a jelek szerint a szerzők úgy gondolták a nyelv nem tartozik oda.

Ave

Teljesen jól látod kinyitottam a könyvet és nincs ott (no ez egy hiányosság)

- Shagír - Shagír szigetén
- Sytisi - Sytis Királyságában
- Császári nyelvjárás - Tiltott kanton
- Ős-Dún - Ardúniában főképp a papság amúgy Meldán

- Meldán az Ardunok hétköznapi nyelve (ez nem biztos noaon homályos emlék)

- Yorn a Gorgok nyelve (ez nem biztos noaon homályos emlék)

- Abrín nyelvjárások - A különböző királyságok területén általában valamilyen Abrín nyelvjárás az uralkodó...

Most ennyire futotta a szabadidőből :angel: :angel: :angel: :angel:
- Szun Cu -
Filio Mortale
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.08.27. 7:42

Nagyon szépen köszönöm.
Akkor jól értem, hogy Abyrnossban az abrin-t beszélik anyanyelvként ugye?

A Zorawa vallásgyakorlatot kötelező felvenni?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2010.08.27. 18:45

Nem kötelező. Hisz még annyi variáció van. Nem vallásos, vagy Shinwara, esetleg valamely szekta...
Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárva

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye."
Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 759
ZK Karakter: Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
ZK Karakter: Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárt
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Filio Mortale » 2010.08.28. 6:19

Castor de Vinter írta:Akkor jól értem, hogy Abyrnossban az abrin-t beszélik anyanyelvként ugye?

Ave

Igen Abyrnossban az Abrín-t vagyis annak Abyrnoss-i nyelvjárását beszélik ez kicsit olyan mint a Német tartományi nyelvek egy északi nem biztos, hogy megérti egy déli tartomány lakóját pedig mindketten németek, egyetlen közös számukra az irodalmi német nyelv azon tudnak kommunikálni (megjegyzem az abrín nyelvnek is van ilyen változata a kolostorokba a tanulóknak a Zorawa szerzetesek az irodalmi abrínt tanítják) :angel:
- Szun Cu -
Filio Mortale
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.08.28. 8:47

Codex
Megcsináltam a karaktert, a topicban van, az előtörténet nagyon nem vittem túlzásba, mert annyira nem ismerem a világot, és nem akartam hülyeségeket írni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2010.08.28. 9:32-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Filio Mortale » 2010.08.28. 9:31

Castor de Vinter írta:Megcsináltam a karaktert, a topicban van, az előtörténet nagyon nem vittem túlzásba, mert annyira nem ismerem a világot, és nem akartam hülyeségeket írni.

Ave

Így első ránézésre szerintem nagyon elszámoltad az alap százalékokat.

Például:

Külső Erők: Intelligencia+Összpontosítás (14%) + ha akarod 5% 30Tp = 19% és estedben ez a plafon első szinten.

Így a legtöbb képzettségednek "gyanúsan" magas a kezdő % értéke úgy mint Uralkodás / Tekintély

Egyedül az Asztrálmágiádat emelheted +10% - kal az első szinten az Iskola/Rend jóvoltából valamint a megkötések figyelembevételével az alapkönyv 23 oldalán a Mesterségek szabály szerint hét esetben tehetsz kivételt ám a Tapasztalati Pontot akkor is ki kell fizesd értük (A lehetőség kizárólag Ismeretre, Tudományra, Művészetre és Szakmára alkalmazható)

Én így látom de majd a Mesélő megmondja a tutit ha benéz (elképzelhető, hogy tévedek vagy félrenéztem valamit) :angel:
- Szun Cu -
Filio Mortale
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.08.28. 9:45

Igen, közben rájöttem hogy nem átlagot, számoltam, hanem összeget.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Filio Mortale » 2010.08.28. 12:22

Ave - Alkony

A jó hír meg emésztettem a karakterek "nagy" részét :angel:

Svyatoslav Vladimirich Bratovitch készen áll a mesére (1 dolgot kell még egyeztessünk de az "apróság")

Liviu Santovescu készen áll a mesére (1-2 dolgot kell egyeztessünk de azok "apróságok")

Mikhail Rykov lassan készen áll a mesére.

Siffad Karaktere hibádzik :?

Arra kérném a Tizmisce vérvonal tagjait, hogy közös megegyezés után a Karakterek Topicba legyenek szívesek felrakni egy olyan előtörténet félét ami arról szól, hogy mit tudhatnak róluk a klántársaik és a városban régebben tartózkodó és társadalmi életben résztvevő vámpírok :angel:

Valamint a "előtörténet" mögé mindenki írja le hogyan viszonyul a többi karakterhez (jelenleg kettőhöz)

Köszönöm.

Egyéb hírek amit ismét a játékosok elé szeretnék tárni mivel a döntésem rajtuk is múlik.
Most már nem fogalmazok homályosan. Alarond volt az első aki jelezte, hogy kezdő vámpír játékos révén szeretne csatlakozni a meséhez ám nem sokkal utána konkrétan a mai hétvégén Rannien Siey is kérdezte, hogy csatlakozhatna e.
Nos az a kérdésem, hogy hogyan látjátok működőképes lenne e a mese négy tapasztalt játékossal akik esetleg hajlandók terelgetni és ha szükséges nevelni valamint segíteni a két mondhatni tapasztalatlan "kezdő" vámpír játékost.
Nem rosszindulatból de jelezném, hogy így lenne egy igen nagy korosztály szakadék a társaságban aminek az áthidalásához nem kevés türelem szükségeltetik néha (és igen itt magamra is gondolok mert néha nagyon türelmetlen vagyok és sok minden számomra már természetes és egyértelmű és ezek felett hajlamos vagyok gyorsan átlépni aztán meg csak lesek :lol: amikor másnak nem természetes és egyértelmű)

Mint ŐsGonosz Mesélő attól sem zárkózom el, hogy esetleg az ifjú titánokat mint Gohul vagy Halandó szolga a tapasztaltabb játékosok vasmarkába adjam :angel:

Véleményeket kérek (valamint infót tud e valaki valamit Siffadról mert mondta, hogy megy üdülni (csak azt nem láttam meddig) de ennek lassan két hete és azóta semmi hír)

Tiszteletem.
- Szun Cu -
Filio Mortale
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2010.08.28. 12:27

NK, hlyett Alkony :lol:

Nekem tetszik a ghoul ötlet... igaz pont Tzimisce ghoulként kezdeni :twisted: MUHAHA... szerintem nem jó ötlet annyira :D

Azt nem garantálom, hogy a karakterem mellettük fog állni, de ha bármi kérdésük van ott a pm gomb, és szívesen segítek :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Enor ak Mverrys 2010.08.28. 12:56-kor.
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 572
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 306 / 338 • 1 ... 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309 ... 338

Vissza: Csevegõ