• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 149 / 153 • 1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Laokoon » 2010.08.02. 10:00

Mindig csak a legmagasabb tulajdonságbónusz adódik hozzá ebbe a konkrét esetben tehát az ügyesség
"A nép elvesztette a kormány bizalmát, a népet le kell váltani" Bertold Brecht
"A történelem hazugságok tömege olyan eseményekről, amelyek sohasem történtek meg, olyan emberek elmondásában, akik nem voltak jelen" George Santayana
"A Kalandmester csak a hangjáért dobja el a kockákat" E Gary Gygax
Laokoon
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 396
ZK Karakter: ? - A balszerncse netovabbja
ZK Karakter: Noktorg - Elatkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Aurin Lauren » 2010.08.03. 13:50

Gordon írta:Üdv.

Százalékos képességekhez, ha két Tulajdonságot említ a könyv, akkor mind a kettőt hozzáadhatjuk?

Pl: Lopózás +30% és tulajdonságok 16 Ügy. Meg 14 Érz. mindkettőt hozzáadjuk akkor 60% lesz, vagy csak az egyiket és leginkább az első választást az ügyességet, így lesz 46%

Ha jól tudom, akkor az adott szituációtól függ, és a Km tisztje eldönteni. Tehát mondjuk olyan kőtalajon lopakodsz, ahol üvegszilánkok vannak széttörve, akkor Ügyesség, de ha mondjuk ezernyi ember fel-alá járkál a közelben akkor Érzékelés.
"Az erő igazság nélkül erőszak, az igazság erő nélkül tehetetlenség."
Sósai Masutatsu Oyama

Van vidám lány, meg Mogorva Chai.
Aurin Lauren
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 65
Karakter: Horin Liatas
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2010.08.03. 17:47

én meg úgy tudom, hogy az átlaguk számít, bár most nincs nálam könyv.
I. OM tali: Elhagytuk Masgart!!

KARAKTER:
Worag, a lelenc, Darton-pap
Vjírgas Margalos, (codex)
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 555
ZK Karakter: Worag, a Lelenc (Füstölgő Nyomokon)
ZK Karakter: Vjírgas Margalos (Nadír Könnyei, Codex)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2010.08.03. 20:11

Kérdés:

tárgykör: szerafizmus

alku: ez világos

behódolás: na ez nem
-miért kell hozzá a képzi 3. foka? A leírás alapján abszolút mágikus analfabétákat is behálózhat egy démon, hogy ugyan már segítsen az istenné válásban. Erre kb a shereb-en és a sitix-en kívül mindegyik képes/elég intelligens.
-az alkalmazás során sincs a képzire szükség. Kicsit magába fogad, kicsit feláldoz és lőn mana.
-azt végképp nem értem, ha szegény harcosom jól behódol mert ragaszkodik a tyúkszaros életéhez akkor honnan a francból lenne max manapontja aminél ugye nem használhat többet egyszerre. Csak áldozz mert az szép és jó, de nem nyúlhatsz a felhalmozott manához.pfff
-mindezek ellenére az is szerepel, hogy dádám jön álmodban a démon meg suttog, sőtt még a hatalomhoz is hozzájuttat amivel megidézheted.
Csak nekem zavaros? Ti hogy játszanátok? Mert így nincs értelme.
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2010.08.03. 21:44

SZVSZ
mert a név kissé szerencsétlen, mert nem teljes behódolásról, hanem NEM egyenrangú felek együttműködéséről van szó.
a démon el van zárva ugyan az EAS-tól, de mikor a varázshasználó beengedi, akkor is uralja a befogadót, cserébe némi varázshasználatért.
a teljes behódolás esetén a befogadó nem egyéb puszta bábnál, amit a démon bármikor kiszipolyoz. a befogadónak semmi előnye vagy beleszólása nincs
I. OM tali: Elhagytuk Masgart!!

KARAKTER:
Worag, a lelenc, Darton-pap
Vjírgas Margalos, (codex)
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 555
ZK Karakter: Worag, a Lelenc (Füstölgő Nyomokon)
ZK Karakter: Vjírgas Margalos (Nadír Könnyei, Codex)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2010.08.07. 18:59

Szerintem félreértetted a kérdésem.

Nem az alá fölérendeltségi viszonyt kérdőjelezem meg, hanem, hogy magához a behódolás során alkalmazott mana nyerési módhoz nincs szükség a képzettségre. Még a paktum megkötéséhez sem.
A másik módszerrel ellentétben a behódolásnál fel lehet halmozni a manát, ebből fakadóan a hatalom árát sem akkor kell megfizetni mikor azt felhasználja.
Nincs fp vesztés ha mágiát alkalmaz, lehet benne előre gondolkodni.
Minden szempontból sokkal kedvezőbb feltételei vannak mint az alkunak.
Az egyetlen szabály amin elcsúszik az egész hogy a max manádnál nem használhatsz fel egy varázslathoz többet. Akkor sem ha nincs max manád. Manát meg nem vehetsz ha nem bírod a mágikus fogékonyság hátteret.
Ez az a pont ahol értelmét veszti az egész.
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Aurin Lauren » 2010.08.08. 17:42

Herold! Szerintem a képzettség 3. foka ahhoz kell, hogy a karakter tudja, milyen áldozatot kell bemutatnia, illetve hogyan. Viszont magához a kapcsolat fenntartásához szerintem sem kell. Nos ebbe bele lehet kötni, de meg is lehet magyarázni, hogy miért kell képzettség, de nem is ez a lényeg most.

A max. manapont az tényleg gubanc, azonban szerintem teljesen logikus, hogy nem haladhatja meg a korlátait. Viszont, ha szegény harcosnak a korlátai a nullán vannak, akkor nincs értelme paktumra lépnie egy démonnal. Azaz igen: itt értelmét veszti.

Én egyébként mindenben azon a párton vagyok, hogy KM! KM! KM! Magyarán ezeket nyugodtan meg lehet változtatni. Pl. elég furcsának tartom, hogy egy démon CSAK manát adhat. Szerintem ki lehet találni szaftos különleges adományokat. Gondolok én itt mondjuk valami démoni hatalom segítségével növeszthető szervre, aminek démoni tulajdonságai vannak. Ha ilyet egy Km vagy egy játékos kitalál, akkor máris értelme van egy harcos számára is.

Nos, az utóbbiakat azért írtam, mert azt is kérdezted, hogy más hogy játszana. Hát én a démon helyében egy speckó szervet adnék a kis izomagynak, amit egy időre kinöveszthet mondjuk Fp vesztés fejében.

Remélem segítettem.
"Az erő igazság nélkül erőszak, az igazság erő nélkül tehetetlenség."
Sósai Masutatsu Oyama

Van vidám lány, meg Mogorva Chai.
Aurin Lauren
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 65
Karakter: Horin Liatas
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2010.08.09. 20:36

Esetleg faji max fölé növelhető/megnövelt tulajdonság?
Könnyebben elsajátítható/megkapott képzettségek, amik jelemzők az adott démonra?
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 610
ZK Karakter: Iymer Senton barát - Manifesztáció
ZK Karakter: Iymer cwa Takeda - Testvérviszály
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2010.08.10. 14:33

Sziasztok!

Szerintetek azt, hogy a fajból a képzettségek elsajátításához adódó pluszok nem adódnak az oktatásbónusszal, amit az iskola ad, úgy kell érteni, hogy akinek alapból tehetsége van valamihez, azt nem könnyebb tanítani arra? pl egy kutyát ugyanolyan könnyű megtanítani "bottal kukacot kipiszkálni egy üregből", mint pl egy majmot (ez kb egy ork és egy elf művészi, vagy épp pszi képességeinek összehasonlítása)?
csak azért állati példát hoztam, mert az emberi fajt egynek tekintem, attól, hogy vannak fajták (rasszok). Így nem tudtam különböző humanoidokat egymás mellé rakni (mert azt ma már rasszizmusnak hívják).
"Bízz bennem és fordíts hátat!"

Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes.
/Albert Einstein/

Karaktereim:

Brodan Gravel, Új pyarron szülötte, homálytestvér rabszolgája, kocsmák ismerője.
Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 225
ZK Karakter: Brodan Gravel Füstölgő nyomok
Karakter: Morel Dal Jandarvi
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.08.10. 15:39

Üdv!

Anhorienn

Ha a kutyának lenne fogni tudó mancsa... Tehát próbáljuk meg a példát nagyjából azonos testi adottságokkal rendelkező állatfajokra értelmezni, hogy csupán a "tehetség" legyen a döntő.

Mondjuk csimpánz vs. maki. (Kb hasonlítanak):

Csimpánz: saját tapasztalataiból és felnőtt egyedektől tanult viselkedésformák alapján bottal ás, kővel diót tör, stb.

Maki: Nagy a szeme és hosszú a karma, amivel kaparássza a fát, ha percegést hall a nagy füleivel.

Szerintem egy megfelelően képzett állatidomárnak ugyan annyiba telik mindkettőt üvegpiszkálásra tanítani. (Oktatás bónusz)
A természetben idomár (oktató) nélkül viszont csak a csimpánz fog "magától" üveget piszkálni eredménnyel. (Fajból adódó tehetség bónusz.)
Tehát a fajból adódó bónusz azt teszi lehetővé, hogy oktató nélkül is úgy tanulj valamit, mintha képzett mester tanította volna. Viszont, ha tényleg van egy képzett mestered, akkor ő is ugyan azokat mondja el, amire magadtól is ráéreztél volna. A fejlődésed üteme és végső határa ugyan akkora, csupán van rá esélyed, hogy "ösztönösen" is elsajátítasz valamit.

Én talán ezzel tudnám személtetni a dolgot. Remélem tudtam a dilemmádban kicsit segíteni.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2010.08.11. 6:59

Köszönöm szépen Quator!

Ez logikusan hangzik.

Még egy technikai kérdés az UTKval kapcsolatban:
Amikor életutat játszik egy társaság, a játékosokat lehet épkézláb módon kordában tartani, hogy ne legyen "tápolás" akkor is, ha még az iskola, vagy épp rend leírásában is az van, hogy tápolnak a növendékek, mert kalandok során megmondhatja a KM, hogy nem harcoltál egy percet sem, nem növelheted a HM-ed a KAPból, és ezt lehet vezetni minden karakterre.
De azoknál a kariknál pl qwel paplovag, ahol le van írva, hogy ritka az, aki a harci tudása rovására elméleti, vagy szociális dolgokat fejleszt, mert ez a szent meggyőződésük, és pl 5. szintű a csapat, és ő ekkor lép be, hogyan lehet normális módon korlátozni, hogy ne legyen +20TÉ/VÉ-je a csapat addigi jó harcosaihoz képest?
van-e rá valami módszeretek, a diktatúrán kívül, mert itt pl kijátsza a karakterét azzal, hogy nagyon sokat gyakorolja a fegyverforgatást, vagy épp sokat harcol, és így fejlődik a harci tudása?
Előre is köszi az ötleteket!
"Bízz bennem és fordíts hátat!"

Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes.
/Albert Einstein/

Karaktereim:

Brodan Gravel, Új pyarron szülötte, homálytestvér rabszolgája, kocsmák ismerője.
Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 225
ZK Karakter: Brodan Gravel Füstölgő nyomok
Karakter: Morel Dal Jandarvi
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2010.08.11. 10:30

Anhorienn

Szerintem sugallhatnád neki, hogy vegyen fel, vagy fejlesszen egy-két harci képzettséget (pl.: Pusztítás, Vértviselet), illetve vásároljon egy picivel több Fp-t, esetleg Kegypontot. Nem olyan sok az az 50 KAP, könnyen (talán kicsit túl könnyen 8) ) szét lehet forgácsolni.
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.09.18. 5:16

Üdv!

ÚTK-s karakteralkotás közben elbizonytalanodtam. Így kérném a segítségeteket a pszi-ágak tisztázásában.

Ha mondjuk a godoni örökséget 3. fokon kapja a karakter és felnyomja 4.-re, akkor a pyarroni diszciplínákat is tudja használni azonos szinten? (Gondolom, ha igen, akkor is választani kell tudat-test ág között.)
Az általam feltételezett lehetséges esetek:
1, A godoni örökséget alapból 3. fokon és a pyarroni diszciplínákat 2. fokon ismeri. Erre megveszi a godoni-t 3.-ról 4.fokra és külön még fel kell vinnie a pyarronit is 2.-ról 4.fokra, ha azokat is használni akarja.
2, A godoni "magasabb fokú", ami alapból tartalmazza a pyarroni diszciplínákat is azonos fokon.
3, az alapból kapott 3. fokú psziből a godonit és a pyarronit is 3 fokon megkapta, de a továbbiakban külön-külön fel kell fejlessze a két ágat 4.-re.

Illetőleg, ha többször is fel kell nyomni 4. fokra a pszi képzettséget a különböző utaknál, akkor minden alkalommal jár a +1 tulajdonság is?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laokoon » 2010.09.18. 7:11

Az biztos hogy csak egy adag bónuszt kapsz meg viszont a többiben így fejből nem vagyok bizonyos
Edit: összekevertem a bónusz pszi pontokat a bónusz tulajdonságpontokkal azokból természetesen több is lehet de csak akkor ha külön megveszed teszem azt a slan és pyaroni pszit is (aminek sok értelme nincs hisz ha 4es helyett 5ösre veszed fel a slant akkor megkapod a pyaroni diszciplínákat is)
"A nép elvesztette a kormány bizalmát, a népet le kell váltani" Bertold Brecht
"A történelem hazugságok tömege olyan eseményekről, amelyek sohasem történtek meg, olyan emberek elmondásában, akik nem voltak jelen" George Santayana
"A Kalandmester csak a hangjáért dobja el a kockákat" E Gary Gygax
Laokoon
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 396
ZK Karakter: ? - A balszerncse netovabbja
ZK Karakter: Noktorg - Elatkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: AoKitsune » 2010.09.19. 19:54

Nem egészen.

Tudtommal (és elég jól felkészült vagyok ilyen irányban) ha rendelkezel a Slan-pszi 3. fokával, akkor ismered a pyarroni-pszi test 3. fokú diszciplínáit, és a tudat fát 2. fokig.

Ha rendelkezel a pyarroni-pszi tudat 3. fokával, és meg akarod tanulni a kyr-pszit, akkor a 3. fokot megint ki kell fizetned, de ha utána a kyr-pszit 4. fokra fejleszted, akkor az magában tartalmazza a pyarroni-pszi tudat fájának 4. fokát is.

Nekünk egy kapcsolódó problémánk akadt:
A Slannek leírásánál, a pszi címszó alatt kb. ez áll:
A slan a pszi képzettségével egyenlő pszi pontot kap szintenként
A problémánk az, hogy itt nincsen leírva az, hogy a képzettségből származó bónuszok hozzá számolandóak-e, vagyis 5. fokú Slan-pszivel szintenként 5, vagy 5+3 pszi pontot kapok-e.
Akkor most melyik?
Szabadíts meg Uram a barátaimtól! Az ellenségeimmel el bánok magam is...
AoKitsune
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 22
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 149 / 153 • 1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153

Vissza: Csevegõ