• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
955 hozzászólás • Oldal: 14 / 64 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 64

Re: Torozon Tavernája

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.07.11. 19:35

Megnéztem a linket és egy nagy feketeség jött be... én meg azt hittem ez direkt egy tiszta fekete kép, ami elgondolkoztat. :lol:
Tehát nekem így "hibásan" is tetszett. :D
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2010.07.12. 1:33

Filio!

A direkt link azt jelenti, hogy megadod a pontos url címét a képnek. Mozilla Firefox alatt ezt úgy tudod megtenni, hogy nézed a képet, jobbklikk, "Kép címének másolása" és ide illeszd be.
Explorer alatt: Jobbklikk a képre, "Properties" (Magyarul valszeg Tulajdonságok néven találod) és amit Address (URL) részben látsz, azt másold ide.

Safarit, Operát, meg más böngészőket nem használok. :)
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.07.13. 7:21

Üdv!

Boldog Születésnapot Huor! :koccint:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dorio Racchini » 2010.07.14. 14:09

Üdv!

Ez úton is szeretném bejelenteni, hogy Erion - Örömnegyed, hamarosan újra megnyitja kapuit!
Játékosok jelentkezését várom, akik egyáltalán nem, vagy csak keveset játszanak, és főleg az alvilághoz szorosan kapcsolodó karakterekkel.
Egyenlőnre két játékosnak tudok majd mesélni. Vasárnapig várom a jelentkezők levelét, majd következő héten hirdetem ki a két játékost!

Mámort és Szerencsét Mindenkinek
D. Racchini
"- Most még vagyunk olyan erősek, hogy megfogjuk a területeinket, s ahol hiányzik az erő, ott az eszünkkel érünk célt. Ezt soha ne feledd használni - kocogtatta meg fia homlokát az öreg. - Olykor mélyebbre döfhetsz vele, mint a ramieráddal." - Dorio Racchini
Dorio Racchini
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 342
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2010.07.16. 19:45

Boldog szülinapot, Arnoil! :D
Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárva

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye."
Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 759
ZK Karakter: Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
ZK Karakter: Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárt
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2010.07.16. 23:04

Sziasztok

Hála a magasságosnak sikerült úfent gépet szereznem, és olyan kérdésem lenne, hogy úgy néz ki megint szükségem lesz egy UTK-ra aki esetleg ez ügyben tud némi segítséggel szolgálni legyen oly drága és dobjon meg egy PMmel. Előre is köszönöm

Üdv Saggaras
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laokoon » 2010.07.20. 9:33

Martos kollégának köszönhetően kezeimbe került a DnD hármas szabálykönyv (meg úgy mindent amit a CRFK-hoz használ) és jó szokásom szerint kiválasztott a kedvenc fajom kasztom stb És megakadt a szemem az A. A. Salvatore, helyett Rich Bulrew óta szimpatikus Sötét elfeken és nézem a jellemzőiket és látom: szintnehézség +2 Mondom WTF? Na nem szöszölünk szabályokkal hanem megkérdem a nálam tapasztaltabb Martost a dolog mibenlétével kapcsolatban és ő elmondja hogy olyan mintha rögtön Hármas szintnyi tp kell az első szinthez. De basszus ha életutat játszanak a karik akkor kétszeresen is megszívják ezek a karik mert egyrészt alacsonyabb szinten indulnak másrészt még lassabban is fejlődnek ergo később kapják a menő képességeket ergo megszívja Mindezt miért?
-Három pulsz kettes módosítóért Int-ra Kar-ra és Ügy-re
-Egy mínusz kettes módosítóért Áll-re
-Varázslat ellenállás 11 plusz kaszt szint (ez kicsit sötét pont tehát hogy mit is jelent azt nem tudom de a "hatalmas" rpg-és tapasztalataim azt súgják valószínűleg még ez éri meg legjobban)
-Néhány korlátozottan használható faji mágia (kivéve a sötétség az sötét látással elég tápos lenne de oots műveltségem alapján úgy tudom a sötét látás nem működik mágikus sötétségben)
-Az említett sötétben látás 40 méterig
-Fényvakság ha hirtelen nagy pozitív fényváltozás történik egy körig plusz ha nagy fény van akkor úgy általában kap egy -1-es módosítót
-Teljesen használhatatlan alapnyelvek ha otthonról származott a kari
-Mindenki zsigerből gyűlöli őket a felszínen
És ezekre a hatalmas bónuszokra fel fel jól ráfaragtak az XP gyűjtésre jeah!
Kérdem én így mi értelme van szintnehézséges karival játszani?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Laokoon 2010.07.20. 12:42-kor.
"A nép elvesztette a kormány bizalmát, a népet le kell váltani" Bertold Brecht
"A történelem hazugságok tömege olyan eseményekről, amelyek sohasem történtek meg, olyan emberek elmondásában, akik nem voltak jelen" George Santayana
"A Kalandmester csak a hangjáért dobja el a kockákat" E Gary Gygax
Laokoon
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 396
ZK Karakter: ? - A balszerncse netovabbja
ZK Karakter: Noktorg - Elatkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laokoon » 2010.07.20. 12:26

http://cheezburger.com/View/3512490240
Többkasztúság :lol:
"A történelem hazugságok tömege olyan eseményekről, amelyek sohasem történtek meg, olyan emberek elmondásában, akik nem voltak jelen" George Santayana
Laokoon
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2010.07.20. 17:31

http://www.goominet.com/uploads/tx_ceno ... 1_warh.jpg
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorgar ves Erhan » 2010.07.21. 21:28

Ahoj!

Valaki legyen szíves megmagyarázni ezt hogy kell értelmezni?
# 1 pontnál - (1k20+20)+(5k5+25) --- alap | 5 éves átlag
V.OM tali kiírásában van és felhasználnánk itthoni játékhoz.

Előre is kösz
"We shall earn the favour of the Gods with the blood of the Weaklings!"
Lorgar ves Erhan
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 317
ZK Karakter: Kenji Otomo, Komisszár // Redmondi Mesék
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.07.22. 21:35

Laokoon!

Mert annyira nem bagatell, amennyire beállítod.

Laokoon írta:-Három pulsz kettes módosítóért Int-ra Kar-ra és Ügy-re
-Egy mínusz kettes módosítóért Áll-re

Vegyük le a -2 Állóképességet a 3 db +2-es módosítóból, akkor is marad 2db +2-es módosítás.
Ez 4 pontnyi plusz tulajdonságpont ezt 16(!) szint alatt éri el egy ember.
Igenis, "nagy cucc"!
Laokoon írta:-Varázslat ellenállás 11 plusz kaszt szint (ez kicsit sötét pont tehát hogy mit is jelent azt nem tudom de a "hatalmas" rpg-és tapasztalataim azt súgják valószínűleg még ez éri meg legjobban)

Ez azt jelenti hogy egy a drownak azonos szintű mágiahasználóval szemben alapesetben 55%-a van arra hogy lepereg róla bármilyen varázslat.
A +2-es extra mentődobásáról varázslat és bármely varázslatszerű képesség(!) ellen nem is szólva. Ez csak úgy pluszban jön. Bocsáss meg, de ha ismered a D&D szabályrendszerét akkor nyilvánvaló lenne a számodra, hogy ez óriási táp.
Ezek nagyon nem bagatell dolgok a szabályok szerint!
A ráadáséknt kapott Sötétségvarázst és Tündértüzet sem érzem kacagnivaló apró semmiségeknek.
A drow nagyon erős faj az alaphoz képest, indokolt a szintnehezítés.
Abban igazad van hogy felszíni kalandokhoz igazából használhatatlan, de elképzelhetők olyan D&D kampányok amelyek Földmélyén játszódnak, és ott lehet sötét elfes karakterekkel játszani. Ha mindenki sötét elf nem kell szintnehezítésekkel bajlódni.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laokoon » 2010.07.23. 22:54

Igazából a történet egy jelentős részéről nem tudsz Castor. Tehát amikor elolvastam hogy van szintnehézsége akkor még nem volt bajom mert tényleg táposabb mint egy normál faj viszont akkor azt hittem hogy a szint kiosztások úgy mennek mint a MAGUS-ban azaz: Elkezdődik a Kovács Béla nevezetű kell öt ötös szintű kari és senki ne legyen Ranagol hitű stb viszont a DND-ben ugyanez úgy hangzik hogy*: Elkezdődik a Kovács Béla kaland kell öt jk és mindenki 10.000 tp-tal és senki se legyen Loth hívő.
Látod mi a különbség? Nyilván, de azért elmondom. Az első esetben a szintnehézséges karik lassabban lépnek szintet. Míg a második esetben alacsonyabb szintről kezdenek és lassabban lépnek szintet. Ami azért szerintem kicsit durva hisz konstans x szint különbség lesz köztük. Ez hatványozottan kijön egy Drow szerű faj esetében aki mint te is mondtad amúgy is gyakorlatilag játszhatatlan a felszínen. (esetleg ötven réteg ruhában néhány egyéb faji jellemzőt ügyesen titkolva illetve megszegve)
De tekintsünk el minden előítélettől meg hasonlóktól, tudsz-e olyan esetet amikor csak tápolási szempontból érdemesebb egy Drow-wal kezdeni mint egy két szinttel magasabb ugyanolyan kasztú de eltérő (értsd nem szintnehézséges) karival kezdeni egy általános kalandhoz? Mert én nem, bár én nem is ismerem olyan jól a rendszert mint te.

*Csak a ti kalandotokból indulhattam ki tehát lehet hogy más máshogy csinálja
Laokoon
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2010.07.23. 23:30

Laokoon írta:De tekintsünk el minden előítélettől meg hasonlóktól, tudsz-e olyan esetet amikor csak tápolási szempontból érdemesebb egy Drow-wal kezdeni mint egy két szinttel magasabb ugyanolyan kasztú de eltérő (értsd nem szintnehézséges) karival kezdeni egy általános kalandhoz? Mert én nem, bár én nem is ismerem olyan jól a rendszert mint te.
Már megbocsáss, de pont azért kell a szintnehézség, hogy ne lehessen tápolni...
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laokoon » 2010.07.23. 23:49

Igaz rosszul fogalmaztam akkor felteszem a kérdést mégegyszer.
De tekintsünk el minden előítélettől meg hasonlóktól, tudsz-e olyan esetet amikor csak karakterfejlesztési szempontból nem hátrányosabb egy Drow-val kezdeni mint egy két szinttel magasabb ugyanolyan kasztú de eltérő (értsd nem szintnehézséges) karival kezdeni egy általános kalandhoz? Mert én nem, bár én nem is ismerem olyan jól a rendszert mint te.
Laokoon
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.07.24. 5:42

Üdv!

Laokoon

A drow-nak pontosan azért van szintnehézsége (mármint a tápolás visszafogásán túl), hogy ezzel is jelezzék: a sötételf egy nagy hatalmú földalatti faj, ami a lehető legritkábban bukkan fel a világcsavargó kalandozók között. Ezt szerintem nagyon szépen teljesíti a szintnehezítés. (Nem csak a drow esetében.)
Én jelenleg 3 Forgotten Realms kalandban játszom és 1-2-szer már asztaliban is kipróbáltuk.
A 3 fórumos mesében, ahol játszok, nincs semmilyen szintnehézséges fajú karakter. Az "ember" van elsöprő többségben, illetve minden mesének elengedhetetlen része az "aprónép". 8)
Ezen felül még van vagy 3 DnD mese, amibe belekukkantottam. Ott azt hiszem egy helyen van egy Föld-Genasi. Most átlag 5 JK-val számolva ez 1:25 arány a szintnehezítéses karaktereknek.

Összességében ez az egy szerintem pozitívum, hogy a DnD-ben nem azért az ember a "fő faj", mert csak és a kitalálók ezt mondták és minden mást mindenki útál... Hanem azért, emrt az embernek vannak nagyon erős faji jellemzői, ami visszaadja az alkalmazkodóképességét és nem csak annyi, hogy bármi lehetsz.
A többi fél-emberi, nem-emberi faj feltűnése JK-ként meg a szintnehezítések mértékében egyre csökken.

Hogy egy itthoni ellenpéldát is hozzak: Egyik "próbáljuk ki FR-t" kalandunkban az volt a csapatkoncepció, hogy "mi vagyunk a sötételfek". 8) A KM rettentően örült neki, hogy a napsütötte felszíni kalandjába alkottunk 4 db drow karaktert, akik nappal valami árnyékos helyen nyüszögtek, aztán éjszaka meg kalandoztak. :lol: Mivel mindenki ugyan akkora hátrányban volt, így semmi gond nem volt. Sőt a fordított életritmus miatt hamar "megszerettek" a környékbeli fogadósok és városőrök minket, mivel mindig éjnek évadján érkezett 4 db fekete, csuklyás alak... :lol:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
955 hozzászólás • Oldal: 14 / 64 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 64

Vissza: Csevegõ