• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 299 / 338 • 1 ... 296, 297, 298, 299, 300, 301, 302 ... 338

Re: Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2010.07.06. 7:32

NK

Szintén csendben leszek már a Mesélőig :) Kötve hiszem, hogy nagy változás történne a falusiak fejében :evil: De ez nem akkora baj :twisted: :morci:
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 572
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2010.07.06. 10:05

IH

Az rendben, hogy élvezitek a fogadó kínálatát, de erre nem reagolok. Kérem leírni, hogy mit szándékoztok csinálni, hogy tervezitek a továbbiakat. Különben pár nap múlva kitesznek benneteket a fogadóból és átélhetitek, mit értek számla-behajtás alatt! :lol:

NK

Arra senki sem reagál, hogy feldobtam a váltott őrködés ötletét?
I. OM tali: Elhagytuk Masgart!!

KARAKTER:
Worag, a lelenc, Darton-pap
Vjírgas Margalos, (codex)
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 555
ZK Karakter: Worag, a Lelenc (Füstölgő Nyomokon)
ZK Karakter: Vjírgas Margalos (Nadír Könnyei, Codex)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.07.06. 10:10

NK

Siffad

Megvárom, hogy eljussunk szerencsétlen hajóig, mert ki tudja mikor indulunk meg felé a vénasszonyt "ismerve". :) Utána reagálni fogok az ötletre. :wink:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2010.07.06. 22:03

NK

Holnap érkezik a folytatás, addig türelmet kérek :) (ezeket azért szoktam bejelenteni, mert így rá vagyok kényszerítve - elég lusta vagyok többnyire leírni amit kitaláltam :) )
Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárva

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye."
Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 759
ZK Karakter: Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
ZK Karakter: Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárt
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Filio Mortale » 2010.07.07. 19:33

Dierol írta:NK

Holnap érkezik a folytatás, addig türelmet kérek :) (ezeket azért szoktam bejelenteni, mert így rá vagyok kényszerítve - elég lusta vagyok többnyire leírni amit kitaláltam :) )

NK - Ave

Tök jó lett a Kalandmester reagja ez is egy lehetőség ám kérdem én mint játékos a falusiak ennyire gyávák, hogy egy hazudozós vénasszony miatt saját fejükre idézik a bajt ?

Mert a nyanya ostoba válaszán az észérvek kapcsán amit zsinórban háromszor cáfolt meg a karakterem nem csodálkozom buta és öntelt mint a föld de azért ennyire sötét nem lehet mindenki a faluban vagy igen ????? :shock:
"Terveid legyenek sötétek és átláthatatlanok akár az éjszaka, s amikor mozdulsz úgy csapj le, akár a villám."
- Szun Cu -
Filio Mortale
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 333
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2010.07.07. 20:25

NK

A falu kis közösség, max. 10-12 család lehet. A nador a legendák szülötte, senki nem tud róla semmit, de az a kevés ami meg a mesékben van, jórészt a legkeményebb nadorok(akik elhagyták a Hegyi Királyságot) és a nehezebben megművelhető vidéken, hegyek lábánál lakó műveletlenebb síkságiak találkozásából táplálkozik.
Szóval képtelen és túlzó mesék vannak szép számmal a nadorok képességeiről és tudásáról, s ebbe akár még belefér a köd feletti uralom is, hisz ki tudja?
Ha pedig (tévesen) a köd megjelenését a nadornak tulajdonítjuk, akkora a kérésük akár lehetne logikus is, hogy biztos ami biztos alapon lehetőleg éjjel jó messze legyen tőlük a nador.
A vén nyanya pedig ennek a közösségnek az intrikus véne (akit tisztelnek/félnek), s fia egyedül a törvény őre... Egyszóval a helyi vezető család matrónája, aki kénye-kedve szerint irányítja a közösséget, akinek ellentmondani nemigen tanácsos...
Amit "tudnak" a helyiek:
-A matrónával nem érdemes szembeszegülniük, s általában igaza van (ha mást nem, úgy rendezi a dolgokat, hogy az legyen) - ezt az elmúlt évtizedekben már megtanulták
-A nadornak bűvereje van, amivel fojtó ködöt tud éjjel idézni.
-A hűbéruruk nem fogja őket megvédeni, mert messze van a segítség, (nemsokára besötétedik)
-A védelmet, rendet a matróna fia, a légiós biztosítja.
-A fojtó köd ki tudja mekkora kárt tud okozni? Ők is megfulladnak? És a gyerekek, asszonyok? Vagy csak a jószágok?
-Egy utólagos vizsgálat amennyiben megjön a köd, nem teszi a dolgokat meg nem történtté.
-A nemes kiállt a nador mellett, de ki tudja, hogy nem téved-e? Ilyen súlyos esetben nem szabad tévedni...
-Kivizsgálás várható pár tíznap múlva, mert a nemes úr panaszt fog tenni.
Szóval a falusiak a jelenlegi problémától most jobban tartanak... mintha azt a kérdést tennék fel nekik: most kérsz két pofont, vagy két hét múlva?
Inkább az utóbbi, mert addig még történhet valami... Egyszóval féltik a családjaikat, vagyonkájukat, életüket.
Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárva

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye."
Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 759
ZK Karakter: Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
ZK Karakter: Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárt
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Filio Mortale » 2010.07.07. 21:20

NK - Ave

Oké rendben :D Akkor két hét múlva fog jönni a k...a nagy pofon, mert hogy levél lesz a kiemelt és konzervált emlékekkel szép cirádásan, asszem nem árt az Antryss családnak a saját érdekében példát statuáltatnia az ügyben a királyi bírói testülettel 8) (kezdek árnymesteresedni rossz hatással van rám a világi élet :lol: ) A nyanya kiemelt helyet fog elfoglalni ebben a példa statuálásban, lehet, hogy a végén azt kívánja majd bár a köd vitte volna el :D
"Terveid legyenek sötétek és átláthatatlanok akár az éjszaka, s amikor mozdulsz úgy csapj le, akár a villám."
- Szun Cu -
Filio Mortale
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 333
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.07.09. 13:42

CFRK

A térképen nem frissíted Castor, ki merre hogy van?
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.07.09. 18:42

Szükségtelen.

Banyek és Aramil is harcol egy-egy worg ellen, azokba a párharcokba a többiek nem tudnak beleszólni semmiképp mert túl messze van.

Illetve kicsivel odébb a csapat többi tagja is harcol egy-egy worg ellen kivéve Doraf-ot és Vonnegutot rájuk kettő jut. (Az ő párharcuknak nincs jelentősége mert lekötik a worgokat addig míg ti legyűritek a magatokét.)

MIndenki be tud segyíteni a másiknak ha szabaddá válik, különesebben nem kell modellezni.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.07.09. 19:37

Üdv!

CFRK

Nem piszkálásként, csupán kíváncsiságból kérdem, hogy nem-e baj, hogy sokat rizsázok a harchoz? Azért kérdem, mert látom egyébként egymondatok és off-infók vannak mind KM, mind JK oldalon és ha ez az elvárás, akkor nem szeretném túlprodukálni a dolgot. :angyi:

Másik kérdésem, ami szintén csupán kíváncsiság: Az óriás farkas a D&D-ben warg vagy worg?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.07.09. 20:37

Nem, nem szó sincs róla, engem szórakoztat a dolog, nekem személy szerint már a sokadik harc után kicsit már fárasztóvá vált, hogy minden sikeres találat után kénytelen vagyok ugyanazokat a panel dumákat nyomni, századjára is, dehát, nem tudom másképp leírni azt hogy a karakter sebez, az ellenfél meg darálódik.

Igen, részemről egy kicsit sablonossá vált a harc, nem elvárásom nekem sem Quator hogy csodálatosan cizelláld minden egyes csatabárd suhintásodat -hacsak neked magadnak ebben örömöd nem telik- mert harc később is lesz még és az én szuflám már kicsit kifogyott már a többkörös leíró jellegű harc részek állandó kommentálásából, ezért válok egyre lakonikusabbá.

Töröm a fejem valami épkézláb megoldáson, de a D&D-nek eléggé központi eleme a harc, -hisz nagyon sok képesség így nyer értelmet, ezért nem tudok rajta gyorsítani sem,

Én általánosságban azt mondom hogy akinek nem inge ne erőltesse a míves leírású harcokat, megelégszem tömörebb tőmondatokkal.

A szörnykönyv szerint: worg. (Bár ha mélyen ejted "a"-nak hallatszik úgyis.)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.07.09. 21:16

Épp írtam volna, mostanában nagyon beálltunk a "támadok, sebzek, védekezek" rövidségre, ami tartósan kissé lehangoló, de a fórumos játék keretei között lebonyolított harchoz szükséges :P Asztaliban ez szerintem pár mondat és dobálás lenne, erőviszonyok függvényében +- pár perc :P

Akkor visszamenőleg a worgos epizódban kurkásszam végig, Banyek ki ellen mennyit sebzett? Ja és közben vezetni kell a veszőfogyást is meg a saját ép veszteséget :D
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2010.07.09. 21:56

Castor de Vinter írta:A szörnykönyv szerint: worg. (Bár ha mélyen ejted "a"-nak hallatszik úgyis.)
A magam részéról továbbra is a-val fogom használni, mivel erősen befolyásol hajdani köztársasági elnökünk fordítása, amiben a műfaj alapító atyának a szörnyeit így magyarítja. Bár az is igaz, hogy a Gyűrűk Urában szimpla v-vel szerepelnek...
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.07.09. 23:22

Navaratna írta:Épp írtam volna, mostanában nagyon beálltunk a "támadok, sebzek, védekezek" rövidségre, ami tartósan kissé lehangoló, de a fórumos játék keretei között lebonyolított harchoz szükséges :P Asztaliban ez szerintem pár mondat és dobálás lenne, erőviszonyok függvényében +- pár perc :P

Akkor visszamenőleg a worgos epizódban kurkásszam végig, Banyek ki ellen mennyit sebzett? Ja és közben vezetni kell a veszőfogyást is meg a saját ép veszteséget :D

Nava, a sokadik harc után már csak ismételgetem a reagjaim.
Ha asztaliznánk jó lenne, mert én szeretek dobálózni és kifejezetten élvezem a kockacsörgést, meg a HP számolgatást hogy mennyi van még neki meg mennyi lehet, mert ott ez pörög.
De itt addig mennek a reagok míg az Ép-t le nem veritek róluk.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.07.10. 8:44

Akkor összefoglalva nem baj, ha leírkálom a harcot, de nem fontos. :)

Szerintem én azért írok majd a saját örömömre. :D
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 299 / 338 • 1 ... 296, 297, 298, 299, 300, 301, 302 ... 338

Vissza: Csevegõ