• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

1. kaland: Fooler megmentése (Cormyr-i kaland)

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
862 hozzászólás • Oldal: 22 / 58 • 1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 58

Re: 1. kaland: Arabel megtisztítása (Cormyr-i kaland)

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.04.24. 15:28

(Banyek)

Még a felderítés alatt:

Nézelődöm, nézelődöm, minél tovább nézelődöm, annál inkább ráncolom a homlokom. Gondolataim nem maradnak bennem:
- A nyílt bevonulást most felejtsük el. Nem vagyok stratéga, de melegen javaslom. Sokan vannak, jobb pozícióban, öngyilkosság lenne. Az erődből simán lenyilazhatnak minket, és pusztán kitolás végett eltakaríthatják előlünk a rév tutaját. Vagy, ha fele olyan barmok, mint néha Pöröly, elvágják a rév kötelét... Anélkül meg át nem jutunk a folyón. Nézzétek meg, hogy hömpölyög a víz! Ha tudnék úszni is elvinne a tengerig :P Részemről amúgy is az osonva lopakodás az, ami szóba jöhet, másra nem leszek hajlandó. Viszont van egy fémmel agyonrakott Dorafunk és egy magasra nőtt mamlasz Pörölyünk. Egyikből se nézem ki a rejtőzés érzékét, előbbiből azért, mert fémben nem lehet lopakodni csak csörömpölni, aki meg olyan nagy és ostoba, mint Holg, életveszélyes. Ránk hozza a rákfenét. Még éjjel is :P Megnézem, ki lesz az, aki elmagyarázza neki, ez nem berontunk és ütünk akit érünk formáció lesz, hanem a csendben vagyunk és nem keltünk feltűnést féle. Szerintem a legjobb jóindulattal se fog eljutni mogyorónyi agyához és türelmetlenségében olyat csinál, amit mind megemlegetünk. Kár, hogy nincs egy alagút, amin vidáman átsurranunk :P

Később Holgnak:

Komolyan a félorkra nézek, összefonom karom és fejem ingatom:
- Nincs süti. Te nem védtél meg, egy farkas megharapott, süti csak akkor jár, ha nekem nincs bajom.
"Nehogy már cukrásznak nézzen!" Azért óvatoságból Szőr mögé somfordálok, ha felbőszülne a válaszomtól, nehogy le találjon csapni Pöröly.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.04.24. 16:06

(Holg)

*Vonnegut tervét hallgatva Holg igazat ad neki. Nemcsak a lovaknak, hanem nekik se árt majd a friss forrásvíz, mert a kulacsban lötyögő már langyos és nem olyan finom. Kicsit még irigyli is az igásokat, hogy ők pihenhetnek, amíg neki valami ostoba alagútban kell majd szorongania és már előre látja lelki szemei előtt, hogy törpök ásták ezt is saját maguknak és ki se fog tudni rendesen egyenesedni szegény félork. Ezzel elvan, amíg visszaérnek a felderítésből társaik.
A sütis kifogásokra Holg is megkomolyodik, amennyire tőle telik és lenézve Banyekra magához képest meglepően összeszedett gondolatmenettel áll elő.*

-holg mond kutyus-lány marad holg mögött és ad sütit védelemért. kutyus-lány nem volt holg mögött, kutyus-lány nem fogadott szót. farkas fér kutyus-lányhoz nem holg mögött. bagolymedve nem fért kutyus-lányhoz holg mögött. kutyus-lány tartozik habos sütivel holgnak.

*Mint eddig is sejthető volt a sütemény, meg úgy általában az édesség ígérete serkenti a félork agyműködését. Ha magáról meg a hasáról van szó, akkor nem siklik el olyan könnyen a részletek felett sem.*
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2010.04.25. 7:45

Doraf

Miután átköltöztünk, pihenek még egy kicsit, bár ezen az éjszakán már hanyagolom az alvást. Pirkadatkor kissé félrevonulok és imádkozom egyet, megköszönöm Moradin segítségét, és remélem ismét segít nekünk. Miután végeztem visszasétálok a táborba.

- Sok kérdésre sok különféle válasz létezik, attól függ kit kérdezel meg, a lélek, van akik szerint a fejben, van akik szerint a testben, van olyan aki szerint a szívben lakozik, én egyet tudok ha valakinek szétvered a fejét, akkor meghal, de végleg, még zombiként sem támad fel, így ezt a módszert követem. Egy idő után te is megtanulsz vértben aludni, egy kissé kényelmetlen az elején, de hozzá lehet szokni, igaz kell hozzá kitartás. Annyi előnye van, ha éjszakának idején lerohan egy farkasfalka, nem egy szál kabátban állsz le velük csatázni, hanem véd a vérted, és ez számomra kárpótolja azt a kis kényelmetlenséget, amit a vértben alvás okoz. Ha elég ideig járod az utakat majd te is hozzászoksz, ehhez a dologhoz.De azt hiszem menned kell felderíteni- válaszolom a gnóm kérdéseire.

Miután eltűnnek odamegyek a többiekhez, majd meghallgatom Vonnegut szavait, amelyben lóitatásra buzdít minket.

- Hát én nem megyek a közelükbe, maximum ha döglöttek, így én vállalom az őrséget, míg más megitatja a dögöket.

//Off: IUgyanazokat a mágiákat memorizálom.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2010.04.25. 8:38

Aramil

Miután láttam amit akartam a többiekhez fordulok s elmondom amit láttam.
- Menjetek vissza Vonneguthoz és mondjátok el neki. Én itt maradok amíg nem üzentek és tovább figyelek. Érdekes lehet az őrjáratok gyakorisága.
Ezzel mégegyszer végignézem a környéket, de ezúttal már alkalmas rejtekhelyet keresve ahonnan biztonságosan megfigyelhetem a tábort és az őrjáratok útvonalát is.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2010.04.25. 14:19

/Aramil/

Eléggé nyílt a terep, a dobtól olyan 150 méterre találsz olyan leshelyet -egy vadmálna bokrot- ahonnét zavartalanul figyelheted a dombot. Viszont az erődre onnan már nem látsz rá.
Egy háromnegyed óra várakozás után jön egy tucat goblinból álló őrjárat.
Megkerülik a dombot aztán visszamennek.
Láthatólag az őrjáratnak csak az egy célja van hogy ellenőrzésük alatt tartsák az egyetlen olyan közelükbe eső rejtekhelyet ami mögé nem látnak az őrtoronyból.
A menetet körülbelül egy óra múlva újraismétlik.

/Mindenki/

Aramil két óra után tér vissza oda ahol a többiek várakoznak rá.
Ami így néz ki (csak nem borult az ég):

Néhány facsoportosulás alatt álltok.

Vonnegut már türelmetlen.

-Meg kellene itassuk a lovakat, kósza...keresni kellene a folyón egy olyan szakaszt ami távol van a termektől és zavartalanul elvégezhetjük az itatást.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.04.25. 14:49

(Banyek)

Felderítés előtt Dora beszélgetése után:

Doraf láthatja, megrágja a hallottakat Banyek, és a hümmögés előre jelzi, ez sem lefutott ügy még, csak elhalasztódik a folytatás.

Amíg Aramil odavan, de mi már visszatértünk Vonneguthoz:

Remélem, Hejha előadja, amit láttunk, és később nekem csak elég ugyan azon meglátásaimat hozzáfűzni, amit korábban már felderítő társaimmal is megosztottam, leszámítva és finomítva azt a részt, hogy:
- A lopakodás sikeressége fogalmam sincs mennyire hozható szóba Doraf és Holg esetében...

Kis gnóm kontra Holg ügy :P :

"Banyek, Pöröly agya menten élesebb lesz, ha falnivaló kerül terítékre! A süti szó fokozottan kerülendő! Ezt megjegyeztem! Első ütközet végállása 1:0 Pöröly javára, új kör!" Csípőre teszem a kezem, cöccögök, és bő magyarázatba fogok pergő nyelvvel:
- Ccc! A védelem csak a farkasokra vonatkozott, új ellenfélre nem. A bagolymedve új ellenfélnek minősült, ám elmaradt az új feltételek lefektetése és nem jutottunk új megegyezésre.
Bedobom minden rábeszélő készségemet, hogy lerázzam az édesszájú félork követelőzését:
- Tudniillik minden új ellenfél feltűnése és cselekedetének veszélye új tárgyalási lehetőséget von maga után, akár úgy is, hogy az előzőt, sikerességétől függetlenül megszűntnek nyilvánítandó az új esemény bekövetkeztétől számítva. Ha nem figyeltél erre, amikor szóltam, nagyon sajnálatos, ezért kell odafigyelni ha szerény személyem szóhoz jut. Meg egyébként is ez köztudott. Minden gnóm és nemgnóm tudja,, tehát te is tudod, de jól csinálod, mintha nem tudnád. Továbbá. Amíg az új feltételek rögzítésre nem kerülnek, egyik fél sem támaszthat a másikkal szemben vélt vagy valós igényeket, így utólag igényt benyújtani egyikük sem nyújthat be a másik felé. Légy nyugodt, így te sem tartozol nekem semmivel, rendben vagyunk, és még méltányos is voltam, mert hajlandó vagyok tárgyalásra bocsátani ezt az ügyet, úgy, és figyelem, úgy, hogy írásbeli szerződés erről nem is született csak kurta szóbeli megegyezés forog fenn, amik megerősítésére még tanú sincs...
Megbököm Szőr lábát, és ha lenéz, szuggerálóan ránézek:
- Ugye, Uram, hogy igen? - kérdem nyomatékkal, szemem villámol: "mondd, hogy igen, essünk már túl ezen!!!" - Ó, és én NAGYON szívesen megyek önnel meg a lovakkal, hogy megfelelő itatóhelyet keressünk. Még itt állunk? Mért nem indulunk?!
"Minél távolabb Pörölytől :)"
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.04.25. 15:41

(Holg)

*Az ifjonc félork nem érti a kusza és túl bonyolult szöveget, amit egy szuszra kiad magából a gnóm, így nem is figyel rá. Annyit tud és ért is Holg, hogy most éppen kibújna Banyek a habos süti odaadása alól. Mivel ilyen nagyon erőlködik ezen a barbárnak egyértelmű, hogy van nála ilyesféle finomság! 8) Hiszen, ha nem lenne, akkor ugyan azt mondta volna, mint Vonnegut: "Nincs süti a fejadaghoz... majd kapsz, ha visszatértünk." Miután ezt az álságos hazugságot sikerült lelepleznie Holg szemei összeszűkülnek, ahogy összehúzott szemöldökkel vizslatja Banyekot.*

-holg un sok beszéd. holg odadob kutyus-lány szörnyeknek legközelebb. ... kutyus-lány mond nincs tanú, holg is mond nincs tanú.

*Eléggé ádáz vigyorra hűzódik a félork szája és kivillannak kissé sárgás fogai, agyarai. Most nehéz lenne eldönteni, hogy viccel-e vagy komolyan gondolja a fenyegetést. Ezek után abba is hagyja a vigyorgást és elmélázó arcot vágva megvonja a vállát.*

-lovak félnek holgtól. holg azt hiszi lovak nem mennek holggal inni. holg megvár csapat törpével.

*Ezzel mintegy jelezve álláspontját Doraf mellé lép és kérdőn néz a papra, hogy vajon hol fognak őrködni az itatás alatt. Attól már előre tart a félork, hogy most is kell majd körbe-körbe caplatni a lovak meg a többiek körül, mint éjjel, de egyenlőre ennek a "félelmének" nem ad hangot.*
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2010.04.25. 17:37

(Alauron)

A holmiját a szekérnél hagyva kiköti a lovakat és készen áll rá, hogy a vízhez vezesse őket Vanneguttal, ha amaz indulni akar. Ha a felderítők elmondják mit is találtak a következő jut eszébe:
<Keményen őrzik az egyetlen bejáratot, ha harcolunk a többi is odaverődik.>
- Vannegut! Talán el kellene csalni az őröket valahogy, mondjuk valaki lóháton megpróbálhatná, így a járőrcsapattal végezhetnénk ha elég messze kerülnek.
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2010.04.26. 8:29

Aramil

Ahogy Vonnegut a lovak itatását emlegeti megcsóválom a fejem.
<És két druida erre a feladatra nem tud elég segítséget nyújtani? merül fel bennem a kérdés, de nem mondom hangosan.>
- Rendben mindjárt elindulok keresni valami itatóhelyet. Viszont ami fontos a goblinok és orkok elhelyezkedése.
Ezzel a tőrömet előveszem és elkezdek egy gyors vázlatot rajzolni a porba a helyről.
- A két toronyban 1-1 goblin őrködik míg a tutajon négy ork. Láthatóan biztonságban érzik magukat. A vezetőkötélnél a folyó túlpartján is van egy ork. Illetve nagyjából óránként jön egy tucat golinból álló őrjárat a domb tetejére.
- Itt kéne észrevétlenül bejutnunk vagy átvágni magunkat.
- Megyek és keresek valami itatóhelyet, addig találjátok ki, hogy-hogy próbáljunk meg átjutni.
Ezzel indulok is tovább, hogy valami alkalmas itatóhelyet találjak.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2010.04.26. 10:37

/Mindenki/

Kicsit gyorsítsuk a dolgokat, mert ezek nem olyan fontos események:

-Aramil talál megfelelő itatóhelyet, túlestek a lovak itatásán. Nem történik vele semmi rendkívűli, talál alkalmas itatóhelyet. Esznek-isznak, Vonnegut rendbeteszi őket, a lovak problémája megoldva.

/Alauron/

Lehet hogy te úgy érzed itt az ideje a kapcsolat megszakításának, de Viki nem érzi úgy!
A barátod és nem feltétlen engedelmeskedik az akaratodnak, főleg ha az nem tetszik neki.
Az Állatok Beszédével megérteted vele magad, de Viki makacskodik és nem tágít mellőled. Ha valóban azt akarod hogy elmenjen Karizma-próbát kell tegyél, ami a célszáma lesz Viki akarat mentőjének, amit ha megdob, akkor nem voltál elég erélyes és veled marad. A többszöri próbálkozás persze rontja az esélyeit.

/Mindenki/

Vonnegut végighallgatja Aramilt és megkérdi:

-Azt sikerült kikémleld, hogy Foolert az erődben, vagy a Termekben tartják fogva? Lehet nem is kell a termekbe való bejutással vesződnünk, ha az erőd foglya!
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.04.26. 11:14

(Banyek)

Még mielőtt elmegyek Vonneguttal és a lovakkal:

A bizonytalan komolyságú fenyegetésnél ért véget a móka. A kettősség, amit eddig csak sejtettem a félorkban, kiéleződött. Megadóan felemelem a kezeim és Holg szemébe nézek, csöppet sem vidáman.
- Oké, vége. Ez már nem tréfadolog, csöppet sem szórakoztat. Egy nem létező édesség miatt fölösleges fölhúzni magad és ostobán olyanokat vágni hozzám, hú, ha majd nincs tanú ezt meg azt teszel velem. Sose volt, nincs és nem is lesz nálam semmi, ami neked jó lenne. A sereg nem adott nekem édességet, ha mást hittél, azt benézted. Gnóm-trükkel még a lócitromból is csokoládétornyot varázsolok! A jó Holg mondja meg a rossz Holgnak, mára ennyi elég volt és keressen magának más szórakozást. Szégyelld magad! - korholom.

*

Szőr jót kérdezett, féloldalasan vigyorgok:

- Rátapintott a lényegre. Én sehol se láttam itt-van-Fooler feliratú zászlót lengedezni. Kár, hogy nincs velünk egy goblin vagy egy ork, akit használhatnánk kémkedni :P
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2010.04.26. 12:29

Aramil

Vonnegut kérdésére összevonom a szemöldököm.
<Ez az ember tényleg nem gondolkodik>
- Nincs az az ostoba felderítő aki kockáztat fedezet nélkül úgy hogy fontos információkat nem osztott meg a társaival. Gondolkodjon végre. Megkockáztathatom hogy közelebb megyek az erődhöz de az sok idő lehet és ha jól sejtem az idő az aminek szűkében vagyunk.Mondom teljesen nyugodtan Vonnegut felé fordulva.
- A goblin őrjárat esetlegesen csapdába csalható és az orkok is leküzdhető akadályt jelentenek ha elég gyorsan cselekszünk.
- Arra viszont nem látok esélyt hogy nagyobb létszámban észrevétlenül az erőd közelébe jussunk. Ha jól sejtem a lopakodás nem az ön asztala Holgnak és Dorafnak valószínűleg nem menne Banyekot és a két druidát nem tudom.
- Szóval inkább annak látom esélylét, hogy leszedjük az őrjáratott a tutajon lévő orkokat lerohanjuk a túlparton lévő orkot meg lelőjük. Mindezt a lehető leggyorsabban és legcsendesebben.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2010.04.26. 13:39

/Mindenki/

Vonnegut azt mondja Aramilnek:

-Rendben, maga látta a terepet, döntse el mi legyen. Értékelném ha abbahagyná a sértegetésemet. Kérdést tettem fel, nem kioktatást vártam. Ez már a sokadik alkalom, befejezhetné végre.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2010.04.26. 15:51

Aramil

//off amit kacsacsőrök közé rakok az csak gondolat azt nem mondja ki a kari

Vonnegut kifakadását hallva gúnyosan elmosolyodok.
- Akkor sértegetem csak ha rászolgál. Pontosan tudja hogy a fedezet kérdésben igazam volt, de ez most lényegtelen. Marakodás helyett a barátját hozzuk. Ki
- Én a felderítésről sokat tudok de a taktika nem az én asztalom amit mondtam az egy ötlet de ha van jobb akkor annak csak örülök mert ez sok buktatót tartalmaz. Ezzel én is tisztában vagyok.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2010.04.26. 16:30

Doraf

Végighallgatom a beszámolót, majd a többiek ötletelését is. Hát igen nem vagyok a lopózás híve főleg ha goblinokról és orkokról van szó. Viszont semmi kedvem itt megdögleni, így azért figyelem a fejleményeket.

- Nem vagyok egy nagy stratéga, de jelenleg el kellene foglalni egy tutajt és átevezni az erődhöz, úgy hogy közben a falról is lőhetnek minket, szerintem feljebb kellene menni a folyón és átkelni valahol, ahol biztonságosabb, mondjuk nem áll velünk szemben egy egész erőd. Majd visszasétálunk és akkor egyszerűbb, ráadásul lehet hátulról könnyebben bejutunk, elvégre az erődöt még csak előről láttuk, lehet meg kéne nézni mi van a túloldalon. Az hogy nappal vagy éjszaka megyünk tök mindegy mert az orkok is látnak a sötétben.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése