• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 274 / 338 • 1 ... 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277 ... 338

Re: Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.03.27. 12:44

KV

Laokoon

Ha nem jó a páncélruha, akkor ott a páncélmellény pl. (Amit a filmekben meg a valóságban is a rendőrök az egyenruha alatt viselnek.
A házioltár benne lehet a középszintű életvitelben. Annyi, hogy a karakter egy "jézusos" főbérlőtől bérli a kecót. 8)

Venni a fegyveren, páncélon és ruhán kívül még telefont vagy hasonlót érdemes, illetve tapaszokat, elsősegélycsomagot (ha értesz a biotechnikához), ilyeneket. Gondold át, hogy megy az utcán a karaktered és hogyan érik el mások? Mit csinál, ha időre megy valahova? Mire van szüksége, hogy egy hosszú árnyvadászat után hazajusson akárhonnan? :)
(Itthoni játékban pl volt már olyan, hogy egy szállítókonténerben kihajítottak minket a sivatag közepén egy repülőgépből. A játék végén azért visszaértünk Seattle-be saját erőnkből. 8) :lol: )

NK

Ha esetleg rám várva állnának a dolgok, akkor szólok, hogy azért nem írtam, mert várom a megbízónk reakcióját is. Nomeg annyiért nincs kedvem reagot írni, hogy: "Megyek a dolgomra, ahogy eddig írtam." 8)

Fagyvár

Csupán ártatlan érdeklődésképp kérdem: Fog még folytatódni a kaland?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2010.03.27. 13:32

NK

A kaland ma este folytatódik majd (rám vártok :) ) - addigra kész lesz a reag ;)
Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárva

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye."
Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 759
ZK Karakter: Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
ZK Karakter: Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárt
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Filio Mortale » 2010.03.27. 17:26

NK

Mesemondó írta:__________________________________________________
Mesélő: Dierol
Helyszín: Sÿtis, Dún Medve fogadó
Időpont: tavaszutó, dél
Résztvevők: „Kékprém" Keelut, Lan Ro-Ryen, Zevran Anartÿss, Vjírgas Margalos

//Érthető okokból a nador fog a térre érkezni először, a többiek reagolási sorrendben.//

Ave

Húúú tök jó, hogy jött reagunk és nekem naon is tetszik főleg az éles váltásos átvezetés (ismét tanultam valamit ezer hála érte) :)

Amúgy pödiglen mindenféleképpen bevárom Enrok reagját mivel ott még van egy kis függő szálam és Lan A Lassú Zevran úrfi oldalán fog a térre érkezni, még gondolkozom a felszerelésen :)

Technikai kérdés a KM-höz, ugye nem tévedek nagyot, ha azt feltételezem, hogy a fővárost és a határig tartó út jó részét hajókon fogjuk megtenni és nem lovon, lóra maximum a határ közelében ahol már több a szárazföld fogunk tudni váltani, ugyi igaz amit írtam KM ?????
"Terveid legyenek sötétek és átláthatatlanok akár az éjszaka, s amikor mozdulsz úgy csapj le, akár a villám."
- Szun Cu -
Filio Mortale
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 333
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2010.03.27. 18:19

NK

Engem is érdekelne, hogy végül is melyik módon fogunk utazni, figyelembe véve, hogy a nador lezárta a vitát(egyébként jó kijátszás volt), de a házfő szavaiból más derül ki az én olvasatomban.
I. OM tali: Elhagytuk Masgart!!

KARAKTER:
Worag, a lelenc, Darton-pap
Vjírgas Margalos, (codex)
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 555
ZK Karakter: Worag, a Lelenc (Füstölgő Nyomokon)
ZK Karakter: Vjírgas Margalos (Nadír Könnyei, Codex)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.03.27. 18:49

CFRK!

Fontos!

A kazamatás-dungeonos részek lemeséléséről:

Sokat gondolkoztam rajta, mi lenne a különböző kaztamatás-dungeonos kalandozások lemesélésére a legjobb mód.
Azt, hogy szobáról-szobára, folyosóról-folyosóra rajzolgassuk, meg elmeséljek minden egyes talpalatnyi centimétert, amin végighaladtatok, bonyolultnak, hosszadalmasnak és bevallom: nem túl érdekesnek tartom.

Annak nincs sok értelme hogy olyan reagokat írjak, hogy kanyarodik az a folyosó balra is jobbra is, itt nem mohás a fal hanem gombás, most északnyugat felé halad kicsit felfelé 5 fokkal,...jaj nem is inkább 10-zel, majd 20 méter után balra fordul, ahol végül lejteni kezd és elhalad egy sor falifülke előtt...stb.
Alig hiszem hogy efféle leírások alapján bármely JK tényleges mentális képet fog tudni alkotni a kazamata elhelyezkedéséről, méreteiről a szobák és folyosók elhelyezkedéséről, és arról hogy a ti helyzetetek ebben hol van.

Aztán majd jöhetnek a magyarázó reagok, hogy a 25 reaggal ezelőtti folyosó tudjátok, ahol a T alakú kereszteződés van a csontokkal a földön, na; annak a nyugati szárnyába még nem voltatok; meg hogy akkor hol vagyunk most, és hasonlók.

Ehelyett inkább ún. "találkozásokra" bontanám a kazamatában töltött időt.
Hogy ne tudjátok mire számítsatok, lesz olyan találkozás amiben az égvilágon semmi se fog történni, mások életveszélyesek -olykor halálosak- de még az is lehet hogy viccesek vagy érdekesek lesznek. A "találkozás" nem feltétlen szörnnyel való találkozást jelent, hanem olyan szituációt amiben történhet valami (nem is biztos hogy feltétlenül ellenséges) azon kívűl, hogy megy a folyosó jobbra és balra, és doh szag van és csöpög a víz.

A kazamata tényleges modellezése helyett inkább azt mondom, hogy ahhoz, hogy Foolert a Termekben megtaláljátok mondjuk 3 találkozásra lesz szükség. (Nem biztos hogy annyi lesz, ez egy nagy kazamata, csak mondtam egy számot)
Az, hogy a találkozások között most jobbra-vagy balra, le-vagy fel mentek, meg hogy 10 vagy 1000 méter gyalogoltok jobbra és balra, meg hogy hány szobán és helységen keresztűl, édes mindegy.
Foolert keresitek. Kutattok, időt és energiát fektettek abba hogy gyalogoltok és kutakodtok a szobákban és folyosókon. Ha esélye van annak hogy történjen valami, akkor jön a találkozás, amit már rendesen le-helyszínrajzozok, elmeséljük és lejátsszuk.
De azt, hogy milyen útvonalon juttok el a találkozásig a kutyát nem érdekli, kizárólag a találkozás, az érdemi történés helyszínére koncentrálunk, nem arra hogy két találkozás között volt három elágazás és 20 méter folyosó, ja és dohszag, meg víz, és lejtő. És hogy az addig tartó úton hogy helyezkedtek el a folyosók.
A kazamata rejtett kincseire, és titkosajtókra keresni keresni a találkozások helyszínein lehet, pontosabban ott lehet bejelenteni az erre irányuló szándékot, aztán vagy találtok valamit, vagy nem.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.03.27. 19:10

Részemről értve és elfogadva.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2010.03.27. 19:54

Fagyvár!

Quator ar Zaraquer írta:Fagyvár

Csupán ártatlan érdeklődésképp kérdem: Fog még folytatódni a kaland?

Csatlakozom a kérdéshez, engem is érdekel a válasz. Egyszer már ugye volt egy felmérés, aminek az volt az eredménye, hogy érdeklődés, az van.
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 610
ZK Karakter: Iymer Senton barát - Manifesztáció
ZK Karakter: Iymer cwa Takeda - Testvérviszály
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2010.03.27. 21:14

Filio Mortale írta:Lassú Zevran

Lassú? :D
Ha azért, mert nem reagoltam a kérdésedre, az csak azért volt mert vártam a KM-i kinyilatkozásra, az öregem hogy fogadta a kérdésedet és a nador szavait.(Írnom kellett volna ide, bocsi! :oops: )
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 572
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Filio Mortale » 2010.03.27. 21:23

Enor ak Mverrys írta:
Filio Mortale írta:Lassú Zevran

Lassú? :D
Ha azért, mert nem reagoltam a kérdésedre, az csak azért volt mert vártam a KM-i kinyilatkozásra, az öregem hogy fogadta a kérdésedet és a nador szavait.(Írnom kellett volna ide, bocsi! :oops: )

Ave

Nem Enork a "Lassú" hanem olvass figyelmesebben és művelődj a sytisi nevek kapcsán :lol: Lan Ro-Ryen másik megnevezése Lan A Lassú mint a reagjaim fejlécében is látszik :D
"Terveid legyenek sötétek és átláthatatlanok akár az éjszaka, s amikor mozdulsz úgy csapj le, akár a villám."
- Szun Cu -
Filio Mortale
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2010.03.27. 21:38

CFRK!

Részemről Ok a dolog.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.03.27. 21:43

CFRK

Részemről is okés.

NK

Filio

Ki az az Enork? :)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Filio Mortale » 2010.03.27. 21:53

Quator ar Zaraquer írta:NK

Filio

Ki az az Enork? :)

NK-Ave

Enork=Enor ak Mverrys ám hívhatom Zevran úrfi-nak is csak gondoltam az user nickje árulkodobb (bocsánat az esetleges zavaró +k-ért Enor-Enork.

Ismét leszögeztem a további félreértések elkerülése végett Lan Ro-Ryen A Lassú és nem a mese folyása :lol: :lol: :lol: (azzal maximálisan elégedett vagyok :D )
- Szun Cu -
Filio Mortale
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2010.03.27. 23:01

Filio Mortale írta:
Ave

Nem Enork a "Lassú" hanem olvass figyelmesebben és művelődj a sytisi nevek kapcsán :lol: Lan Ro-Ryen másik megnevezése Lan A Lassú mint a reagjaim fejlécében is látszik :D

:lol: Én kérek elnézést, úgy tűnik tényleg nagyon lefáradtam a munkában :lol:
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 572
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2010.03.28. 10:36

CRFK

OK, részemről is rendben lesz ez így.

FV

Amennyire én tudom, Lau reagjára várunk, de már egy ideje nem láttam őt idefent...
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Filio Mortale » 2010.03.28. 12:23

NK - Ave

Este előzetes terveim szerint írok a mesébe reagot nem lesz túl hosszú azért még törekszem.

A másik:
*- Zevran úrfi véleményem szerint kár lenne már most igénybe venni a "Kalandozók boltját" szerintem az Anartÿss ház kamarásának semmi kifogása nem lesz azzal szemben, ha a kezdeti készleteinket a ház raktáraiból vételezzük az utazáshoz elvégre a ház ügyében fogunk eljárni. - Tiszteletteljesen néz az ifjúra.*

Technika:
Tisztelettel kérdem a Kalandmesterünket épeszű keret között vételezhetünk e felszerelést a Anartÿss ház raktárából az utazás megkezdéséhez itt apróságokra gondolok egyenlőre, ha valami komolyabb jutna az eszembe azt külön jelzem (remélem egy trónmutató nem számít komoly dolognak).

Előre is köszönöm és Tiszteletem.
- Szun Cu -
Filio Mortale
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 274 / 338 • 1 ... 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277 ... 338

Vissza: Csevegõ