• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 51 / 54 • 1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54

Re: Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2010.02.10. 22:26

Még anno asszem az UT-ben volt, hogy a dobófegyvereknél ahhoz kell a kétkezes harc, h ugyanazzal a kézzel "tölts újra", mint amivel támadsz, vagy valami ilyesmi, gondolom Lancelot kérdése is valami hasonlóra vonatkozott.

Meridian
1, A szabályzavarosban igazad volt, oda akartam írni, csak épp ezt a topicot olvastam, így keveredett véletlenül ide...
2, Elfogadod az általam felvetett témákban az itt felmerülő válaszokat? (Apropó, Quator: milyen tulajdonságcsökkenésről beszéltél? Esetleg tudnál egy linket adni róla?)
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.02.11. 5:56

Martos

Nem találtam meg a neten a cikket. Még Goldelf honlapján sincs fent sajnos.

Egyébként az adott cikkben le van írva pyarroni és a dorani rend botja. A doranié azt tudja, hogy amíg a varázsló meg nem taálta a botját addig elég kellemetlen negatívumokat kap Fizikai, Intelligencia, Asztrál témában. Viszont miután megtaláta a botját ezek a negatív módosítók már nem érvényesülnek, sőt a bot a negatív módosítók összegének háromszorosát tárolja manában, amit a választott iskolára nyomhat el a varázsló. (A módosítókra van egy szép táblázat, amiben 1k100-al kell elvileg karakteralkotáskor kidobni, hogy melyik sor érvényesül a karakterre.)

Ha a botja kikerül a zónjából, akkor meg ezeket a negatív módosítókat kapja meg ismételten.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2010.02.12. 21:27

Nekem megvan az a szám is (a repülésvégrehajtási kézikönyvemben tartom :) ): (1995. novemberi) 2. évfolyam 4. szám. 5. oldal és 70-72. oldal
Megjegyzem ez volt az, amelyik 76 oldalas volt, s a kezdőlapon Max egyik színes képe van. Fehér alapon egy vár, s az előtérben egy - a vállán kétkezes kardot tartó pasas vállvértben...

http://www.silverland.hu/termek/1751/RU ... 1995/4%29/
Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárva

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye."
Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 759
ZK Karakter: Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
ZK Karakter: Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárt
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2010.02.22. 14:01

Meridian!

A fegyverhazsnálad(dobás) 4-5. fokra érted, hogy kapna nálad +1 támadást? vagy a kétkezes harcra?

szerintem a kétkezes harcnak erős követelménye a fegyverhasználat, de attól, hogy nagyon jól bánsz a fegyverrel, attól nem leszel gyorsabb, ha azt dobásra tanulod, hiszen közelharcnál sem így megy. de ha valaki 3. fokon járata a fegyverdobásban, és 3. fokon a kétkezes harcban, akkor tud mind2 kezében lévő fegyverrel támadni, mint ahogyan a kétkezes harcnál le is van írva.
ha nincs kétkezes harc, akkor meg ami le van írva, hogy - 10 túlütés küszöb, meg ilyenek, és jónapot...
"Bízz bennem és fordíts hátat!"

Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes.
/Albert Einstein/

Karaktereim:

Brodan Gravel, Új pyarron szülötte, homálytestvér rabszolgája, kocsmák ismerője.
Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 225
ZK Karakter: Brodan Gravel Füstölgő nyomok
Karakter: Morel Dal Jandarvi
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sir Lancelot » 2010.03.09. 23:17

sziasztok, újabb kérdésem lenne:)
Varázsló alkotás közben bukkantam a következő problémára:
1. szinten kap élettant a varázsló 2. fokon vagy sem? ugyanis az első szintnél kapott képzettségek között nincs leírva, viszont egy átlagos első szintű varázsló leírásánál már 2. szintet megkapja alapból.
Továbbá a dorani varázsló botja ugye megkapja a varázsló képzettségeit, akkor a magas mágia/pszi képzettségből kap pszi pontokat?
És egy utolsó kérdés: ha növelem az IQ-ját a karakternek (pl 4. fokú képzettséggel) akkor kap kp-t?

Köszönettel: Lancelot
Sir Lancelot
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 5
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2010.03.09. 23:39

Az első kérdésed, látod egy nagyon jó kérdés, nekem fogalmam sincs. Erre leginkább azt tudom mondani, hogy kérdezd meg a KM-ed.

Viszont a második számúra benne van a könyvben a válasz (ÚTK 129. oldal: A bot különleges képességei)
II. A bot gazdája minden képességével bír, tehát a botnak lehet Pszi pontja és Mp-ja - melynek mennyisége a képzettségek után járó bónuszok nélkül számolandó - ; [...]

Végül az utolsó kérdésedre én a magam részéről azt mondom, hogy nem, mert az Int-ért járó induló Kp-kat induláskor kapod, az Int-növekmény meg indulás után következett be. Esetleg akkor engedném én (ha én lennék a KM-ed), ha már az első szinten összeszednéd valahogy ezt a +1 Intelligenciát.
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sir Lancelot » 2010.03.10. 9:46

köszi a választ
:)
Sir Lancelot
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 5
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.03.10. 9:56

Üdv!

Sir Lancelot

Az első kérdésedre válaszolva:
Az ÚTK-ban lévő példakarakterek több sebből véreznek még a könyv szerkesztői, írói szerint is, így ha olyan van, ahol az alap képzettséglista a kaszthoz és a példakarakter képzettséglistája eltér, akkor az alap kaszt-képzettséglista a mérvadó. Tehát, ha abban nincs élettan, akkor Kp-ból kell tanulnod.

Remélem tudtam segíteni.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2010.03.10. 13:10

Sir Lancelot!

Martos col Legium írta:
Végül az utolsó kérdésedre én a magam részéről azt mondom, hogy nem, mert az Int-ért járó induló Kp-kat induláskor kapod, az Int-növekmény meg indulás után következett be. Esetleg akkor engedném én (ha én lennék a KM-ed), ha már az első szinten összeszednéd valahogy ezt a +1 Intelligenciát.

ezzel én pl KM ként nem értek egyet, mert ahogy a harcértékeidhez is hozzáadódik a képzettségből szerzett plusz erő, ügyesség, gyorsaság, és bármi egyéb (bár lehet, hogy Martoséknál nem), ugyanúgy okosabb leszel, ha nő az Iq-d tehát valamivel kevesebb szabadidőt kell rááldoznod, hogy az adott dolgot megtanult. a játékrendszerben ez összesen egyszeri plusz Kp. Szóval tényleg teljesen KM függő, úgyhogy ezt azzal a KM-el kell megbeszélni, aki neked mesél...

Az alapkari/példakari kérdésre, ha nincs rá házi szabályotok, akkor szerintem a példakarit tekintsd példának, az alap iskola leírást pedig szabálynak, ami alapján kell kidolgozni a karaktert.
nálunk pl az elírásokra, és lemaradt követelményekre az a házi szabályunk, hogy ha alapból kap valamit a kari, aminek a feltétel képzettségét nem írták le, mert kimaradt, azt alapból felírjuk a minimum követelmény fokszámával. pl méregkeverés a BM-nél nem kapná meg a herbalimus ugyanazon fokát (mert a méregkeverésnek erős követelménye), mert kimaradt volna (de ez pl.: nem maradt ki csak példa), akkor azt alapból felírná a játékosunk. De mint mondtam, ez házi szabály, illetve egy példa a házi szabályokra, de lehet több helyen is így játszák...

/Albert Einstein/

Karaktereim:

Brodan Gravel, Új pyarron szülötte, homálytestvér rabszolgája, kocsmák ismerője.
Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2010.03.10. 15:48

Szeretnék feltenni én is egy kérdést: mint ahogy azt mindenki tudja, csak a Pszi képzettség 4. fokának elérése után lehet másokra diszciplinákat használni. De viszont csak az adott fán levő diszciplinákat lehet alkalmazni másra, ha csak arra van 4. fokunk? Hogy a gyakorlatba ültessem a kérdést, van egy fejvadászom, tegyük fel, mondjuk kráni. Van 4. fokú Pyarroni Tudat-fája, és szeretné máson alkalmazni a Fájdalomcsillapítás nevezetű diszciplinát. Megteheti-e? És itt kíváncsi lennék a nyílt helyszíneken használatos szabályra. Csak szeretném előre tudni, hogy menet közben ne essek pofára.
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2010.03.10. 15:56

Véleményem szerint a 4. fok azokra az alacsonyabb szintű diszciplinákra vonatkozik, amik abba a fába tartoznak, aminek meg van a 4. fok. szerintem így logikus. bár mi nem használjuk otthon a fa struktúrát, de szerintem ez logikus :)

/Albert Einstein/

Karaktereim:

Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Szirof Hessead » 2010.03.14. 11:57

Üdvözlet mindenkinek.

Lehet, hogy volt témába már, de azért megkérdezem. A régi MTK nál figyeltem fel rá, de az UTK ban is hasonló a helyzet. A vértekről van szó, pontosabban a gyűrűs, a pikkely és a lemezelt vértről. Jó a gyűrűs vért csak egy elhibázott páncél ( legalább az STP je lenne nagyobb a közönsége bőrvérttől,mert igy ugy esik ki hogy 1 arany 7 ezüstöt kellene fizetni 1 MGT jé, ami a páncélnak nem az előnyös tulajdonságát tükrözi), de a pikkelyvért ami minden tulajdonságában megegyezik a sodronyinggel, csak 1 MGT vel van többje és drágább ( megint az MGT jé fizettünk ???), nem is beszélve a lemezvértezetről ahol még egy SFÉ vel is kevesebbett kapunk, és még a pikkelyvérttől is drágább ( tehát itt az SFÉ csökkenést is meg kell fizetni ????), szerintem, ha az árak fordított sorrendbe lennének, tehát a sodronying volna 40 arany a lemezvértezt pedig 12 sokkal reálisabbak volnának az árak.
Szirof Hessead
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2010.03.14. 12:05

Az árak sztem nagyjából jól vannak úgy ahogy most, inkább az MGT és SFÉ értékeket kellene megvariálni...
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2010.03.14. 13:01

Rannien Siey írta:Szeretnék feltenni én is egy kérdést: mint ahogy azt mindenki tudja, csak a Pszi képzettség 4. fokának elérése után lehet másokra diszciplinákat használni. De viszont csak az adott fán levő diszciplinákat lehet alkalmazni másra, ha csak arra van 4. fokunk? Hogy a gyakorlatba ültessem a kérdést, van egy fejvadászom, tegyük fel, mondjuk kráni. Van 4. fokú Pyarroni Tudat-fája, és szeretné máson alkalmazni a Fájdalomcsillapítás nevezetű diszciplinát. Megteheti-e? És itt kíváncsi lennék a nyílt helyszíneken használatos szabályra. Csak szeretném előre tudni, hogy menet közben ne essek pofára.
Az 1. és 2.szintű diszciplínákat mindkét ág ismerői tudják használni - lévén csak a 3.fokú Pszi képzettség elsajátításakor kell választani az ágak közt.
Vagyis egy 4.fokú Pszi használó, aki a Tudat ágban járatos, az tudja alkalmazni az összes 1.szintű, 2.szintű diszciplínát, valamint a Tudat ágba tartozó 3.szintű és 4.szintű diszciplínákat. Értelem szerűen ezeket másokra is tudja alkalmazni, hála a 4.fokú Pszi ismereteinek.

Martos col Legium írta:Az árak sztem nagyjából jól vannak úgy ahogy most, inkább az MGT és SFÉ értékeket kellene megvariálni...
Házi szabályként ZK-ban mindenki úgy variál ahogy szeretne, de a Nyílt helyszíneken nem írjuk felül a könyvben megadott értékeket.
(Hozzáteszem, hogy egy alap páncél értékei. Ezt a HM módosíthatja attól függően, hogy milyen vértet vesz az illető. Pl. lehet több SFÉ egy jobb minőségű anyag, vagy mesteri kivitelezés miatt, persze több pénzért a helyi "árfolyamnak" megfelelően.)
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2010.03.16. 10:42

Sziasztok!

Mi a véleményetek, vagy találtatok-e a leírásban szabályt arra, hogy: Sogron pap 5. szniten megtanulja a tűzmágiát, vesz Mp-okat, és használja. a tapasztalati mágia(tűzvarázslói) megtanulásával jár-e a képzi által nyújtott 1-3 MP/Tsz? már csak mert az van leírva, hogy ha mágia fogékony valaki, akkor kap Mp-ot a képziből, de a Sogron pap leírásában az van, hogy nem kell fogékonynak lennie, mert Sogron adja neki a hatalmat, hogy tudja, használni. szóval jár-e a MP/szint a tap.mágia képzi fokának függvényében?

másik:
Pszi érzékenyen indult (ugyan az a karakter), így megtanulta a pszi pyarroni módszert, ahogy oktatják is neki. 10. Tsz-en beavatást nyer a godoni örökség módszereibe. Mennyi Kp-t kell rákölteni? Vagy mivel tud pszit használni, 4. fokon, akkor nem kell a godoni örökség 3 diszciplinájára plusz Kp-kat költeni??

vagy nincs rá szabály, ki-ki beszélje meg a KM-mel..

vélemények?

/Albert Einstein/

Karaktereim:

Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 51 / 54 • 1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54

Vissza: Csevegõ