• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 253 / 338 • 1 ... 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256 ... 338

Re: Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.03.07. 15:05

Ok, a te döntésed, tudomásul vettem.
De feltétlen muszáj volt burkolt fenyegetésekkel (Kiderül ki hogy bírja a 1d12+10-eket) erősíteni a csapatkohéziót? :roll: Meglehetősen provokatív mondat, és kevés jóindulatot vagy együttműködési hajlamot kelt az olvasóban. És sajnos nem a karakterrel szemben.

Én nekem a véleménykülönbséggel nincs bajom, normálisnak tartom.
El tudom fogadni ha valaki mást szeret máshogy akar játszani mint én.
Én nagyon szívesen mesélek MINDANNYIÓTOKNAK.
Nem tudom megfordult-e a fejedben az, hogy a fenti megnyilvánulásod után szívesen játszanak-e majd veled...nem arról van szó hogy a karakteredet útálják-e, hanem téged mint user-t mennyire fogadnak örömmel a játékban.

Azzal nincs bajom ha a karakteritek útálják egymást, de ha a játékosaim egymást b*tják az csak kevéssé fog hozzájárulni a jó játékélményhez, mindemellett értelmetlennek is tartom, mert akik útálják egymást ugyan mi a fenének akarnak együtt játszani? Akinek irritáló a számomra a jelenléte azt elkerülöm nem? Erős a gyanúm hogy Nava és Alauron a hsz.-edet olvasva ki akar majd lépni. (Nagyon remélem hogy benyelik ezt tőled és elteszik a quatoros hülyeségek közé.)

Ezt elkerülendő a:

A jellem kérdést szavazásra bocsájtom, kérem a party tagjait hogy igen-nemmel szavazzanak arról hogy engedélyezett legyen-e a gonosz jellem? (a KM nem szavaz)

A jellemet nem fogom hatalmi szóval korlátozni senkinél. Ezt a userek konszenus készségére bízom. Ahogy a szavazás dönt, az lesz. A demokrácia a többség zsarnoksága.

UI: Amit a jellem megítélésről írtál az igaz, de a fantasy világok kétpólusú világok, az általad írt PR duma azért kellett, mert anno az USA-ban a D&D-t olyan mértékben boszorkányüldözték, hogy a TSR kénytelen volt efféle bugyuta didaktikával védekezni, hogy ne szedjék szét a perekkel. Igen tudjuk tényleg hülyeség, de ettől még ez így maradt a szövegben.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laokoon » 2010.03.07. 16:04

Na akkor legyunk bunkok es pofatlankodjunk bele a masok dolgaba (aka Probaljuk meg a tobbieket egyesegre juttatni)
Nava: Quator karakterenek a jellemet konkretan szepen kifejtve itt talalod: http://oots.bplaced.com/ egesz pontosan thogot a felork barbart kell keresni a szereplok kozt de mivel egymara epulnek a reszek ezert erdemes az elejetol olvasni.
Quator: Thog szerintem nem kaotikus gonosz.
"A nép elvesztette a kormány bizalmát, a népet le kell váltani" Bertold Brecht
"A történelem hazugságok tömege olyan eseményekről, amelyek sohasem történtek meg, olyan emberek elmondásában, akik nem voltak jelen" George Santayana
"A Kalandmester csak a hangjáért dobja el a kockákat" E Gary Gygax
Laokoon
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 396
ZK Karakter: ? - A balszerncse netovabbja
ZK Karakter: Noktorg - Elatkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.03.07. 16:09

Castor

Mint írtam Nava és Alauron egymás utáni hisz-ét olvasva én is ki akartam lépni, de Te azt írtad, hogy ez az előre diszkrimináció a játékban nem lesz jelen.
Úgy érzem a jóindulat érzését és a csapatkohéziót az sem erősíti, hogy a KM által elfogadott karakter-statisztikába kötnek bele.
Én szívesen játszom mindegyik játékossal, akik jelentkeztek különben már megírtam volna, hogy ki(k) azok, akikkel nem vagyok hajlandó "egy topicot szívni". (Ahogy eddig is mindig megírtam.)
Az más kérdés, hogy a KM-en kívül mástól rosszul tűröm a karakterembe történő beleszólást. (Okok: Mint írtam is, én se szólok bele más karakterébe.)

Az általad kiemelt sebzéstűrős megjegyzésről lemaradt a " :lol: ". Ha ezt bárki burkolt fenyegetésnek veszi és nem poénnak azzal én már nem tudok mit tenni. :?
(Egyébként nekem egyáltalán nem jutott eszembe, hogy a "lol"-t akár Nava, akár Alauron kilépési indoknak fogja fel.)

Jellem szavazás:
Mivel már megalkottam a Gonosz karaterem, így én arra szavazok, hogy lehessen. 8)

EDIT:

Laokoon

Köszönöm az észrevételt. Ezek szerint Te rákattintottál a félork barbár felvetésemnél szereplő linkre. :)
Egyébiránt Thog KG jellemét a "karakterlapjáról" néztem meg. :D

http://oots.wikia.com/wiki/Thog

EDIT2:

Castor

Ha mindenki tudja, hogy hülyeség ez a fajta didaktika, akkor most miért van "boszorkányüldözve" a KG? 8)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.03.07. 16:12

Válaszom a szavazásra: legyen engedélyezett a gonosz jellem.

Laokoon: ismerem a képregényt, de az eleve poénosra veszi a figurát, némely dolog csak azért szerez benne létjogosultságot.

Összefoglalva: A fajom miatt útálnak, az alap kasztom miatt útálnak, az alacsony karizmám miatt útálnak. Így még a jellemem miatt is útálni fognak.

Ezen én mondjuk így összesítve jót nevettem :) Vicces volt, ha nem is viccnek szántad.

Tekintve, hogy túlélés próba lett kilátásba helyezve, én ezt úgy értelmezem, sajnos sikerült téged megsértenem. Nem ez volt a célom, Quator, elnézésed kérem. Kérdésnek, felvetésnek szántam, összeegyeztethető-e x y-val, és ha úgy érzed, igen, akkor oké. Nem volt célom, hogy akár a KM-nél, akár másnál "bemártsalak", vagy hogy ekkora üggyé dagadjon a jellem-kérdés. Fordított esetben nekem se esne jól, ha nekiállna a fél party kritizálni a választásomat.

Tiszta sor, túlléptem a hatáskörömet (JK vagyok, nem KM).

Az is benne van a pakliban, anno, amikor Yvettnél együtt játszottunk zártban, volt egy harcművészed, akinek kijátszását nem igazán értettem, és tartottam attól, itt is valami hasonló lesz.

Akár akkor, akár most, nem a játékos személye volt kérdőjelem tárgya.

Amúgy a karim senkit se fog utálni, legfeljebb a robosztus mérettől, a kiálló agyaraktól és a fura arcszerkezettől elsőre megijed, pláne ha nem látott még félorkot, illetve nem töltött el huzamosabb időt a jelenlétében. Ember esetében pusztán a vadabb kinézet (a kasztot csak ilyen szempontból nézem) is ugyan ez a kategória, de ha kerek akarnék lenni, minden nála magasabb lény egy kissé "izé" kategória :P
A jellem meg valóban olyan, hogy nem mindenki teszi ki az ablakba, itt jön szóba a kijátszás.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.03.07. 16:17

Quator ar Zaraquer írta:
Castor

Ha mindenki tudja, hogy hülyeség ez a fajta didaktika, akkor most miért van "boszorkányüldözve" a KG? 8)

Nincs boszorkányüldözve, NEKEM semmi bajom vele.
Nincs megtiltva neked sem, hogy megyzőzd az érveidről a többi játékost és számodra kedvező fordulatot vegyen a szavazás.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2010.03.07. 16:26

Quator: Nyugodj meg, senki sem azt akarja, hogy ne játsz KG-karakterrel. Én csak felvetettem, hogy az esetleges cselekedetek szét fogják a csapatmorált zihálni, de ez a cselekedeteken, nem a karakterlapon írt dolgokon múlik.

Az én karakterem nem fog senkit utálni a karizmája, a faja, az alapkasztja miatt. A jellem nincs a homlokára írva senkinek, jellemérzékelő varázslatot meg nem szokott dobálni. Bárkivel bárki összekülönbözhet a cselekedetei miatt. A jellem meg elég furcsán tud kijönn, mert például az én karakterem TS jellemének egy KJ ugyanolyan idegesítő lehet mint egy KG.!

Szerintem az eltérő jellem a csapatban kétélű fegyver: nagyon színes, szórakoztató jelenetek sülhetnek ki belőle, vagy nagyon rossz, értelmetlen veszekedésbe, erősködésbe torkollhat.

A "kari" próbája a "játék", remélem jól sül el, és nemcsak a te karaktereddel Quator, hanem mindenkiével. Egészséges dolog kijátszani a jellemkülönbséget és szerintem Castor biztos ügyel majd arra, hogy ne vigye senki túlzásba az acsarkodást.

Legfeljebb a szerencsés túlélők majd mesélheti aggkorukba, hogy egyszer milyen félorkkal hozták az istenek össze őket Arabell megtisztításakor :)

Lehessen KG, annál is inkább, mert Castor előre megmondta hogy lehet.
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.03.07. 16:34

Navaratna írta:Ezen én mondjuk így összesítve jót nevettem :) Vicces volt, ha nem is viccnek szántad.

Ezt csak felsoroltam, hogy eggyel több ok a közútálatra (mármint a játékon beül a karakterére) már nem oszt nem szoroz. :)

Egyébként tényleg Thogról mintáztam a karit és mondtam is még az ötlet felmerülésekor, hogy szeretném nem "vérkomolyra" venni a karit és a játékot vele. (Főleg az esetleges tali-asztaliban. :) ) Erre akkor egy "okét" kaptam válaszul.

A túlélés próba és az Yvett féle kaland annyiban összefügg, hogy ott is csapatostul lett a karakteremre rontva, én is emlékszem rá. (Aztán persze a kiúszásnál az említett harcművész mentette az úszni nem tudó papnő irháját. 8) :P )

Node, akkor lendüljünk ezen túl.

Visszatérve a játékra való hangolódásra a gnóm nőci Holgnak még nagy kérdőjel. Vagy "kisállat" kategória és akkor édííí, vagy apró nőci és akkor undííí. :lol: (Az egyik esetben szottyongatja, a másikban meg fut előle. :) )

EDIT:

Alauron

Alavetően részemről remélem a vicces helyzeteket a jellemkülönbségből. Egyrészt tényleg nem szándékozom véresen komolyan nyomni a KG-t. (Ezért is olyan, amilyen a jellemleírása. :) ) Másrészt direkt nem valami észkombájn a kari, így a "verbális dorgálásra" max egy ártatlan "miért" a kérdése. :D
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.03.07. 17:05

CFRK

remélem ezzel elsimulnak a vélt és valós félreértések is :)

Oh, közben az előtörténetemet is sikerült feltennem edit-ként a karakterlapomra.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laokoon » 2010.03.07. 17:07

Quator!
Nem szemelyeskedni akarok csak felmerult bennem egy kerdes. Volt mar olyan karaktered akit nem utalt mindenki mas? :lol:
"A nép elvesztette a kormány bizalmát, a népet le kell váltani" Bertold Brecht
"A történelem hazugságok tömege olyan eseményekről, amelyek sohasem történtek meg, olyan emberek elmondásában, akik nem voltak jelen" George Santayana
"A Kalandmester csak a hangjáért dobja el a kockákat" E Gary Gygax
Laokoon
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 396
ZK Karakter: ? - A balszerncse netovabbja
ZK Karakter: Noktorg - Elatkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.03.07. 17:49

Laokoon

Volt/van. :D
(Csak a most is meglévő linkje valószínűleg "nemkívánt reklám" lenne. :) )

Itt az oldalon volt Joffer, akit max. Kirdo útált, mert az ő agyára ment utazásaik során. :lol: (Persze ez csak feltételezés, inkább a többieket kéne megkérdezni, akik vele játszottak/ neki meséltek.)

Asztaliban itthon, meg az itt "ellenszenvesnek" titulált karaktereim még naív jótündérek lennének a csapat átlagos karaktreihez képest. 8)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2010.03.07. 18:11

Én is felraktam az előtörit, remélem nemsoká kezdünk.

Martos: jó ahogy írtad. :wink:
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.03.07. 18:17

Martoson kívül mindenki karilapját meg előtörténetét elolvastam és elfogadtam.
Csak rá várunk.
Ha ő is kész van, reagolhattok, én megírtam amire lehet.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2010.03.07. 18:54

CFRK

Írtad a kezdő reagban, láttuk Vonnegutot harc közben. Tehát mióta is ismerik egymást a 8. raj tagjai?
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.03.07. 19:56

Egy hete.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2010.03.07. 19:58

A karik jellemébe nem akarok beleszólni. Részemről mindenki azzal jön amivel akar. Max ha olyat csinál a kari ami az enyémnek nem tetszik akkor tűpárnét csinál belőle. :D De az a kari tettének szól természetesen.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 253 / 338 • 1 ... 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256 ... 338

Vissza: Csevegõ