• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Két város között - úton, tengeren...

A Háromfejû Birodalma...

Moderátorok: Isshae Ianarak, Admin

Hozzászólás küldése
511 hozzászólás • Oldal: 28 / 35 • 1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 35

Re: Két város között - úton, tengeren...

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2010.01.19. 14:58

*A kis házzal szemben vagytok, Alaidela pedig a lábatok alá mutat.*
- Itt. És ebben biztos vagyok. De az igaz, hogy évek óta nem jártam erre. Nagyon-nagyon sok éve.
*Figyelsz te is, nehogy valaki vagy valami meglepjen benneteket - de a várakozással ellentétben nem történik semmi. Ha csak az nem történés, hogy már te is érzed a figyelő szemeket magatokon.
Nincs más hátra, benézel a házikóba a félig leszakadt ajtón keresztül. Bent is az az elhagyatott kép fogad, mint kívülről. Vastag porréteg a padlón, összetört asztalon, a felborult széken. Pókhálós polcrendszer szemben veletek, melyen edények sorakoznak. Egy kemencét is látsz, amit már szintén rég használhattak, benne is pókfészkek virítanak.
Nem kell azonban nagy tudású nyomolvasónak lenni ahhoz, hogy a bal oldali faltól felfigyeljen az ember fia-lánya gyermekláb nyomokra a porban. A faltól indul el az ajtóig, mintha a fal ott sem lenne. Viszont más nyom nem látszódik, a kis szörny biztos, hogy nem erre jött ki.*
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1593
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Capricorn » 2010.01.20. 18:36

[Roa Narn]

Megörülök Sebes hangjának és annak, hogy ébredezni látom. Szavai viszont az öröm mellett döbbenettel is eltöltenek. Itt senki nem tudott, vagy vett észre semmit?
Megbízom Sebesben, és talán ennek köszönhetően a matrózokban is bízni kezdek, ahogy rájuk nézek. Remélem nem fogom megbánni, amit teszek, mindenesetre elteszem a fegyverem, Gatyást a fedélzet deszkáira fektetem és elkezdek a szájában turkálni, hogy megkeressem a torkán akadt tűt az életét megmentendő, bár ha igaz amire gondolok nem nagyon érdemli meg. Viszont sok válasszal szolgálhat. Míg "műtök" hangosan, hogy a távolabb álló kis hallják elkezdem szép sorban elmesélni a történteket a szakács eltűnésétől idáig.

-Kezdődött azzal, hogy eltűnt a szakács valami megmagyarázhatatlan okból. Felajánlottam a Kapitánynak azt is, hogy majd én főzök a kikötésig, és azt is, hogy segítek megkeresni. A kutakodás közepette aztán találtunk lenn a raktárban egy felettébb harcias potyautast, akit sikerült elfogni. Felhoztuk, hogy kihallgassuk, de közben kigyulladt a kapitány kabinja, ahol ő meg is sérült. Míg oltottunk elhalálozott a fogoly bár nem volt olyan súlyos a sebe, amit tőlem kapott, hogy ilyen drasztikus lépésre kellett volna elszánnia magát. valaki hozzásegítette. További nyomozásom során egy üres kabinban találtam némi gazdáját rlhagyott vizes ruhát, majd Sebes, és a két amott kábán bambuló társuk vad szemezésbe fogott egy mágikus rúnával. Az eredmény most kezd távozni tőlük. Na ekkor előkerült a Kapitány is, és hogy ne jusson beosztottjai sorsára igyekeztem távoltartani a rúnátol, amit igencsak nehezményezett. Oly annyira, hogy dulakodássá fajult a dolog. Két-három dörgő pofon után kiderült, hogy a Kapitány nem is a Kapitány, ugyanis az illető elvesztette koncentrációs készségét és visszaváltozott azzá, aki. Ott hever la. És el is érkeztünk a jelenhez. Mivel megtudtam, hogy Gatyás a rangidős feltettem neki néhány kérdést, amire döbbenetes választ kaptam. Többek között, hogy a Kapitány mérföldekkel ezelőtt a tengerbe hajíttatott, és kilátásba helyezte, hogy rövid úton követni fogom. Tényleg, ki dobta a tengerbe a kapitányt? Szóval itt tartunk most.
A meddőség örökölhető. Ha anyádnak nem volt gyereke, valószínűleg neked sem lesz.
Capricorn
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 203
ZK Karakter: Amaro Darina, Holtak Pálcája
Karakter: Roa Narn, Toron
Karakter: Elder Karuto, Gro-Ugon
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2010.01.21. 11:35

(Jahrn on-Meryarss)

Borzalmas ez a folytonos bizsergés a tarkómon, az a fajta amit akkor érez az ember, ha hideg tőr hegye karcolja végig a bőrét. Egy percig sem akarok tétovázni, a lehető leghamarabb elintézni amiért jöttem, és eltűnni innen ahogy csak tudok, ebből az egészből.

<...Szemfényvesztés!... micsoda ármányos bűbájokra lehet még képes az a boszorkánymester?... Hm... honnan jöhetett a kiskorcs?...>

Belépek a házba, és óvakodva, követem a lábnyomokat. Ott a tőrkardommal megkocogtatom a falat, nem tudom mire számítok... megszokásból a fa tompa, szuvas hangjára. Azonban van olyan érzésem, hogy pusztán átnyúlok rajta a semmibe, amit eltakar előlem valamiféle csalóka illúzió.

<...Morgena Nagyasszony kérlek ne hagyj el...>
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 572
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2010.01.23. 18:39

*Nem a megszokott hangot hallod, hanem az történik, amit belül sejtesz. Egyszerűen kardod átsiklik a falon. Alaidela kíváncsian lép melléd erre, s óvatosan ő is előre nyújtja a kezét, hogy megérintse a falat, de az ő keze is átsiklik a látványon.*
- Előre megyek Messire! - *mondja, majd lép is a fal felé. Látod még, hogy becsukott szemmel lép akkorát, hogy teste átérjen az illúzión bármi is legyen mögötte.*

*A matrózok csendben hallgatnak végig. Az arcokon látod a hitetlenséget, a döbbenetet - úgy néz ki, hogy a többség nem tudott arról, hogy mi folyik valójában a hajón, nem tudtak Gatyás titkos tervéről.*
- A frászos összeesküvés folyik itt? - *mennek a találgatások hirtelen meglódulva, s míg a leszerelt Gatyás életét próbálod megmenteni - hogy kiszedd a tűt torkából - hallod, ahogy a miértre próbálnak rájönni.*
- Valami frász üthetett beléje, sosem volt ilyen.
- Vagy valaki felbérelte jó pénzért...
- Hát igen, Gatyás nem ilyen eszes...
- Vagy csak eddig játszott velünk...
- Ja, és lehet a rakományra fáj a foga?!...
*Közben megtalálod a tűt, de csak a hegyét érzed ujjad végével - alaposan a torkába fúródott, s úgy néz ki, hogy a fulladozás ezt még mélyebbre tolta. Kézzel nem fogod tudni kiszedni, egy csipesz kellene hozzá.
A matrózok közti beszélgetés pedig folytatódik tovább.*

- Ez a társa - *emelik fel a még mindig ájult ál-kapitányt kissé a padlóról, hogy durván visszaejtsék*
- Ha magához tér kikérdezzük...
- És most hogy kötünk ki Shulurban? Egyáltalán irányban vagyunk még? - *erre Sebes a kormányhoz áll, majd felnéz az égre, s hosszú ideig fürkészi azt. Elkomorul a tekintete.*
- Nem. De mindjárt bemérem a helyzetünket... - *és elindul a fedélköz felé.*
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2010.01.25. 16:11

(Jahrn on-Meryarss)

Nyelek egy nagyot és behunyt szemmel utána lépek, aztán majd odaát kinyitom a szemem. Borzalmas érzés neki menni a falnak, pedig tudom, hogy nincs ott semmi.
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2010.01.25. 22:29

*Becsukod a szemed és átlépsz a falon. Mintha lágy szellő simítana végig arcodon egy pillanatra, s még a lecsukott szemhéjadon keresztül is érzékeled, hogy valami világosság van előtted. Kinyitva a szemed csak Alaidelát látod azzal a különbséggel mielőtt belépett ide, hogy most a bal kézfején kékes göb világít be igen nagy teret - van talán 5 lábnyi széles is. Viszont a színe változik pillanatról pillanatra - lassan vöröses árnyalatúvá válik.
Alaidela viszont úgy nézi kezét mintha most látná életében először; ennek hangot is ad.*

- Mi?... Sötét volt, s kértem az Isteneket, hogy segítsenek vezetni bennünket. Erre... Az előbb kék volt, most meg mint a tűz színe. Vajon mit jelenthet?
*Út előttetek viszont nincs. Amíg belátjátok a fénygömbnek köszönhetően csak teret láttok magatok előtt - valószínűleg egy nagyobb barlangban, vagy hasonlóban lehettek, mert a talaj alattatok lejárt (döngölt?) föld. Alaidela nem nagyon akar mozdulni, láthatólag elbűvölte saját fénylő keze.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Capricorn » 2010.01.27. 16:48

[Roa Narn]

-Van a hajón orvos? Ha nincs, akkor vaklaki szerezzen gyorsan egy csipeszfélét, mielőtt megfullad ez a nyomorult. Mondjuk sajnálni nem sajnálnám, de akkor magával viszi a válaszokat is a hullámsírba. Egyébként mi a rakomány, ami ennyire érdekelhette őket?
Sebes reakciójára miszerint fogalma sincs hol vagyunk, de nem a megfelelő helyen, csak magamban mormolok el egy szitkot. Még félreértenék és azt hinnék kétségbe vagyok esve.
A meddőség örökölhető. Ha anyádnak nem volt gyereke, valószínűleg neked sem lesz.
Capricorn
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2010.01.29. 14:10

(Jahrn on-Meryarss)

Pár pillanatig én is csodálkozva nézem Alaidela kezét. Semmi kétség ez csoda, valamely istenség, (szeretném hinni, hogy Morgena) a kegyelmébe vehetett minket. Ez megerősíti szívem, de óvatosságra is int.
<...Nem tetszik nekem ez a színe változás... a vér színe, mindig veszélyre hívja fel a figyelmet...>

Rászorítok a kardom markolatára, hogy biztosabb legyen a fogása, és gyanakodva, figyelem... hát a semmit. Sötétség mindenhol... Nem állhatunk sokáig egy helyben, ha Alaidela semmiképp sme kíván megmozdulni, halkan odaszólok hozzá.
-El kéne indulnunk valamerre, nem akarok sokáig maradni...
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2010.02.11. 14:22

- Hogy mi? Oh, igen, persze... - *indul neki a terem sötétjének felfedezésére zavartan, miután rászólsz. Minden dilemmázás nélkül egyenesen indul meg előre az "ajtóval" szemben amerről jöttetek. A tér változatlan körülöttetek úgy 50 lábnyi távolságig, ahol viszont sziklafal bontakozik ki a vöröses fényben - merthogy Alaidela kezén a csoda szűnni nem akar hála talán Morgenának ezért.
Ahogy közelebb léptek pár lépésnyire egy ajtó állja utatok, hogy tovább menjetek. Egy kilincs rajta, zárszerkezet sehol, ellenben érdekes jelek vannak az ajtóra írva talán szénrúddal, merthogy feketék a jelek, melyeket eddig még nem láttál seholsem.*

- Vajon mit írhattak rá? Még nem láttam hasonlót sem... - *mondja a nő, de a mozdulatából látod, hogy a kilincs felé nyúl egyenesen.*

*A csipesz kérésére egy ember megindul, de annyira nem csipkedi magát, hogy hamar megjárja a fedélközt. Viszont a rakományra irányuló kérdésedre látod az arcokon, hogy ezt inkább nem árulnák el - néznek mindenfelé, csak rád nem. Egy idősebb matróz - talán a negyvenes éveiben járhat, gondozott szakállal van ellátva, s hosszú már őszesbe hajló haja varkocsba fogva pihen a vállán - lép ki a sorból.*
- Amit tudunk, hogy asziszi kincset szállítunk. A Kapitány tudta egyedül a szállítmány valódiságát. Nekünk csak annyit mondott, hogy akár két hónapot is pihenhetünk, ha ezt a szállítmányt eljuttatjuk a címzettnek hiánytalanul.
*Asziszi kincsek? Te csak ládákat láttál a raktérben egyszerű zárással, amit lehet még egy csecsemő is fel tudna nyitni. Lehet némelyik még szögelve sem volt - bár annyira nem nézted meg tüzetesen a raktérben lévő dolgokat, hisz mással voltál elfoglalva akkor.
Közben Gatyás már az utolsókat rúgja, egyre kevesebb levegőt tud beszívni, és látod rajta, hogy a küzdelme a fulladás ellen egyre gyengébb - de az a csipesz nem akar még megérkezni.
Csipesz helyett viszont Sebes érkezik gondterhelt arckifejezéssel.*

- Kelet felé sodródtunk. Számításaim szerint úgy egy-másfél nap csúszással érkezünk meg Shulurba, ha képes a legénység fejetlenség nélkül dolgozni. Vagy tovább hajózunk ezen a vonalon és holnap dél környékére egy kisebb városban, Kanzanban kiköthetünk.
Ha Shulurba megyünk, számíthatunk egy alapos kivizsgálásra a hatóságok részéről a hajón történtek miatt. Szerintem ennyit megérdemel a Kapitány... - *néz körbe a legénységen Sebes. Vannak akik bólogatnak, vannak akik csak hümmögnek; de aki a rakományról beszélt láthatólag bosszankodik.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2010.02.11. 18:46

(Jahrn on-Meryarss)

Mielőtt a kilincshez nyúlhatna eléje állok, vagy legalábbis megpróbálom elkapni a kezét.
-Ne!- bukik elő belőlem egy fojtott kiáltás. Valahogy nem bízok én ezekben a jelekben... és a vörös fény... kifejezetten borzolja az amúgy sem nyugodt idegeimet.
Semmiképp sem fogom hagyni, hogy ő nyisson ajtót. Bármik is azok a jelek... csak legyen már vége. Teleszívom tüdőmet levegővel és egy határozott mozdulattal nyitom ki az ajtót.
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2010.02.14. 22:01

*Alaidela elé nem tudsz állni, így csak elkapod a kezét a csuklójánál megállítván, hogy ne érhessen a kilincshez. Nagy szemeket mereszt rád a nő, de a következő pillanatban már le is szegezi tekintetét a talajra - zavarba jött. Hátrébb lép az ajtótól, hogy oda engedjen, de balját úgy tartja, hogy láthassál rendesen.
Megfogod a kilincset és semmi sem történik. Lenyomod, de azon kívül, hogy egy alig hallható kattanás hallatszott és az ajtó befelé megindult, semmi rossz nem történik.
A nő kezén a fény egy árnyalatnyival mélyebb színre változik ahogy az ajtó kinyílik - egyre jobban biztosak vagytok abban, hogy ami a túlvégén vár rátok számotokra nem lesz baráti az biztos.
Lassan teljesen kinyílik az ajtó felfedvén egy folyosót előttetek. Itt sincs fényforrás sehol csak Alaidela csodás vörös fénye, mely a kezéből árad. De még ennél a fényforrásnál is látjátok a folyosó falának díszítéseit: összezsugorított koponyák, kéz és/vagy lábszárcsontok különböző alakzatokban felerősítve a simára csiszolt falakra két oldalt. Ahogy elnézed az ajtón lévő jelek hasonmásai ezek csupán nagyobbak és csontokból vannak kirakva.
Rápillantasz kísérődre. Alaidela arcán döbbenet ül.*

- Mennyi ártatlan lélek... Segítenünk kell nekik... - *Bár te nem látsz semmit abban biztos vagy, hogy a nő igen. Érezni viszont érzel hideget. Nem áramlik a folyosóról, inkább olyan, mintha a falak sugároznák kifele.
Alaidela viszont egy nagy sóhajjal beljebb lép.*

- Megyek előre, hisz én tudok világítani... - *Ezzel nem tudsz ellenkezni.
A folyosó viszonylag hosszú és egyhangú leszámítva a csontok változatos kirakási módját, melytől a szőr is feláll a hátadon. Talán 100-150 lábnyit mehettetek egyenesen, s bizony érzéseid szerint se nem lejtett, se nem emelkedett a talaj szintje.
Egy nagyobb térbe érkeztek meg, mely mindösszesen talán 5-6 láb átmérőjű és kör alakú csupán. A folyosóval szemben - ahonnét jöttetek - egy újabb folyosó visz tovább, ám abban a járatban valami mozog felétek. Látni még nem lehet, de hallod, ahogy a léptei egyre közelednek. Kísérőd is hallhatja, mert megáll és bőszen fülel előre.
Sokat nem kell várni arra, hogy kiderüljön mi közelít - egy újabb csemete szörnyike.*

//KÉ, TÉ, VÉ, Sebzés -t kérnék. Ahogy neked jó: körönként játsszuk le, vagy előre legenerálsz több körre (pl. 5) való dobást. Utóbbi gyorsabb, előbbi játékélményesebb.//
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2010.02.15. 10:40

(Jahrn on-Meryarss)

//OFF: A játékélményt előtérbe helyezném, bár csábító, hogy a lehető leggyorsabban jussak előre a történetben//

Alaidela elé lépek, és megvetem lábaimat, szinte ugrásra készen, hogy a fém végig szánthassa a korcs testet. Ha szörny el kezd futni felém, én is neki iramodok, és megpróbálom a sebességet a hasznomra fordítva megsebesíteni. Ismét a tőrkardot részesítem előnyben a kétkezes harc helyett, azonban a tőrömet sem rakom messze, nem áll szándékomban védekező harcot folytatni, de még lehet szükségem lesz rá.
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Capricorn » 2010.02.16. 0:03

[Roa Narn]

Látom rajtuk a vonakodást a rakományra vonatkozólag, csak az egyikük nyílik meg valamelyest.-Nagyon nemérdekel a kincsük olyan szempontből ,hogy egy peták sem kell a részükből. Viszont most már kezdem kapisgálni mi történhetett. Egyesek nagyobb szeletet akarhattak abból a bizonyos tortából, mint például Gatyás is. -ekkor veszem észre, hogy egyre rosszabb bőrben van.
-HOL VAN MÁR AZ A ROHADT CSIPESZ-bődülöm el magam
Sebes bejelentése a késlekedés miatt nem izgat fel különösebben.

-Nem vagyok én senki ezen a hajón, csak egy utas a többi közül, úgyhogy nem adhatok utasítást az útvonalra vonatkozólag, ez legyen az ön gondja. Maximum meglátásaim vannak. Ha a rejtély kulcsa a rakományban keresendő - márpedig ebben immár teljesen bizonyos vagyok - akkor az egyi kikötőben ugyanúgy vizsgálódni fognak, mint a másikban. Tegyen a belátása, és a lelkiismerete szerint. De abban igaza van, hogy a kapitány ennyit megérdemel.
Capricorn
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2010.02.24. 19:25

*Cszupán pillanatokig tart, hogy a szörnyike is kiszúrjon benneteket és ahogy számítasz rá egy gondolatban nekiiramodik, hogy mihamarabb átszelje a köztetek lévő távolságot. Neked sem kell több és szintén meglódulsz összpontosítva a harcra, de azért nem minden óvatosság nélkül. Még jó, hogy nem ész nélkül indultál feléje, mert így először márthattad bele a fegyvered, mint ő a karmát beléd és ezen annyira megtorpant, hogy rövid úton megszabadítottad életétől. Büszke lehetnél magadra...
Viszont az feltűnik, hogy ez a szörnyike még kisebb volt mint amit odakint intéztél el - egy jó 30-40 centivel kisebb termetre.
Alaidela gyorsan melléd lép és ekkor látod, hogy bizony ennek csak bőre van, nem úgy mint az eddig látottaknak - csupasz.*

- Vajon mennyi lehet még? :?
*A folyosó viszont lefelé indul meg előttetek és enyhe ívben kanyarodik balra. Elindultok tovább, hogy mielőbb végezzetek, de úgy néz ki, hogy a folyosónak sosem lesz vége. A levegő egyre dohosabb és hidegebb, mintha egy régi pincébe mennétek le; de legalább már a falakat nem díszítik a koponyák, csontok sokasága.
Egy jó 5 perces séta után érkeztek meg egy hatalmasnak mondható aulába, ahol viszont már fényforrások is láthatók fáklyák képében. Szám szerint 10 darab világít körben a falakon, hogy megvilágítsák azt az alig 13-15 láb széles kör alakú aulát, ahonnan 8 járat visz tovább. Mindegyik egyszerű sima bejárattal rendelkezik, megkülönbözhetetlenek.
Azt viszont észreveszed, hogy az "állati" nyomok a padlón lévő finom porban kirajzolódva balról a harmadikból bukkannak elő, míg egy cipőnyomot a lejárat melletti közvetlenül jobbra található bejáratban vélsz felfedezni.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2010.02.24. 19:51

*A csipesz megérkezik egy igencsak komótosan sétáló matróz kezében, de későn. Gatyás kiszenvedett mire bármit tehettél volna érte.
Úgy néz ki, hogy a legfőbb személy, aki bármiről is beszámolhatott volna neked, nektek magával vitte a sírba a válaszokat kérdéseitekre.
Az útirány viszont hamar megvitatásra kerül, miután Sebes válaszol szavaidra.*

- Nem csak önnek mondtam a helyzetünket, hanem mindenkinek.
*Majd mindenki Shulurt választja, így hát eldöntetett merre indultok tovább. Sebes lép is tovább a kormányhoz, hogy irányba álljatok, míg a többiek matróz-tevékenységüket látják el. Egy kisebb csoport maradt csak körülötted nézvén a hullát, meg téged. A szemekben látod a sok kérdést, mely kavarog a te fejedben is, de válaszokat még egyenlőre nem kaphattok rájuk.*
- Na jó, csomagoljuk be és dobjuk a vízbe, ez már úgysem beszél... :? - *mondja az egyik matróz, majd előkerül egy zsák, amelybe behúznák Gatyás hulláját, feltéve, ha neked nincs kifogásod ellene.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
511 hozzászólás • Oldal: 28 / 35 • 1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 35

Vissza: Toron