• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Shulur - Shagwin - Vér tér

A Háromfejû Birodalma...

Moderátorok: Isshae Ianarak, Admin

Hozzászólás küldése
27 hozzászólás • Oldal: 2 / 2 • 1, 2

Re: Shulur - Shagwin - Vér tér

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2009.12.05. 12:30

Rychor Occhys (Arnan)

- Jó reggelt - mondom rutinszerűen, mozdulataim és hangom színtelen és fáradt A kérdés váratlanul ér, hiszen valóban nem töltöm itt a mindennapjaimat, de a fásult egykedvűségen kívül minden mást eltűntetek arcomról - legalábbis megpróbálom.
- Az irattárba igyekszem, ahhoz papír is szükséges? Valóban bolond lennék, ha nem hoztam magammal - mondom, miközben lassú mozdulatokkal megérintem a zsebeimet. Mivel fogalmam sincs mi a rend, némi hatásszünetet tartok, hátha csupán az egyházi területekre szükséges az engedély, s ez itt csupán egy rutinellenőrzés, hogy kiszűrjék a nem kívánatos személyeket. Kérdőn nézek az őrre, mintha még nem ébredtem volna fel teljesen, ezzel magyarázandó elmém lassúsága.
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 257
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.12.08. 23:19

- Ha otthon hagyta az baj. De ott abban a sárga épületben - *mutat egy nem túl közeli sárga színű, több emeletes házra* - kérhet belépő papírt. Az írnokot keresse az ajtónál strázsáló őrtől, odairányítják és perceken belül meglesz a papírja ismét. - *kapod a kissé lehangoló választ számodra. Jól megbonyolították a rendszert, de nem tehetsz mást, ha be akarsz jutni az irattárba.
A mutatott épület előtt egy katona áll enyhe unott arccal. Nézelődik, egyik lábáról a másikra áll, míg bal kezével fegyvere markolatát babrálja.*
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1593
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2009.12.22. 22:50

Rychor Occhys (Arnan)

A tisztelet jelét mutatom a meglepően készséges őr felé, s megindulok a jelzett irányba. Határozott léptekkel fogyasztom a métereket, majd a sárga színű épület elé érve, megpróbálok bejutni, hátha nem firtatják mi járatban is vagyok. Az őr mellett megpróbálok belépni a kapun, ha netalán megszólítana, akkor természetesen megállok, s előadom mi dolgom itt, csak utána megyek be. Odabent az írnokot keresem - ha az őr megszólított, akkor az ő útmutatása alapján -, s elé állva belépőt próbálok szerezni a Vér Térre. Egyelőre nincs konkrét tervem, fogalmam sincs van e komolyabb bürökrácia e téren, így megvárom az első nekem szegezett kérdést, abból azonnal ki lehet találni, hogy szigorú e a rendszer avagy sem. Ha szigorú, akkor bizony rögtönöznöm kell... A gondolatra halványan elmosolyodom: az talán menni fog.
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.12.26. 23:57

*Az őr megállított, de csak annyira, hogy megtudakolja hová igyekszel. Amikor megmondtad neki, hogy az írnokot keresed engedély ügyben tovább is küldött. Fel az első emeletre, a lépcsővel szembeni ajtóhoz.
Az épületben sokan sietnek ügyük után, többnyire a ruházatokból sedular származásokra következtetsz. Látsz bent katonákat is, de jobbára unottan ácsorognak. Az egész alsó szint egy tér, melyet hatalmas oszlopok szabdalnak szét, s két lépcső fut az emeletekre. A bal oldali sokkal magasabbra indul mint a jobb oldali, így az első emeletre a jobbra lévő lépcsőt kell megcéloznod.
A lépcsőn felérve egy hatalmas kétszárnyú ajtót pillantasz meg, melyben egy kisebb, egyszemélyes bejáratot. Épp kinyílik ahogy hozzá akarsz érni. Egy idősödő férfi érkezik ki rajta, kezében egy papírossal. Arca gondterhelt, de eltökélt.
Belépsz utána. Egy kisebb szobába jutsz. Faltól falig, talajtól plafonig polcok, rajtuk tekercsek. Egy asztal áll a szoba közepén, mögötte egy párnázott széken egy vézna férfi, talán a 30-as éveiben járhat. Fáradt, kissé szürke szemekkel tekint rád.*

- Tiszteletem az Úrnak! Mit parancsol?
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2010.01.01. 19:30

Rychor Occhys (Arnan)

Szerencsére nem faggatóznak különösebben a bejáratnál, eddig egészen jól megy a dolog. A benti hatalmas teremben körbejártatom a tekintetem, majd gyorsan felmegyek az emeletre. Az ajtón kijövő embernek biccentek, s amikor meglátom a papírost pár pillanatig rajta tartom a tekintetem, hátha a címszövegezésből megtudhatom mire jó. Ezzel együtt megjegyzem az arcát a férfinak, s csak utána lépek be az írnok dolgozótermébe.
- Derűs napot, ezen a korai órán írnok uram... - mondom víg kedéllyel, s mosollyal az arcomon, hátha sikerül átadnom neki is valamicskét a jókedvemből. Ruganyos léptekkel az asztala elé lépkedek, s úgy tárom elé a kérésemet, közvetlen közelről.
- Lenne olyan jó, és készítene nekem egy belépési engedélyt a Nagy Irattárba a Vér Téren? - kérdezem nyájasan.
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2010.01.16. 21:39

*A jókedvedből nem ragad rá semmi. Fapofával vesz elő egy merített papírt az asztala egyik polcáról.*
- Kérném a nevét, s hogy milyen célból látogatná meg az irattárat.
*Ha nem szólsz, kérdezel egyebet az írnoktól ő nem kezd beszélgetésbe. Leírja az adataidat - amit bediktálsz -, s hogy mi dolgod lenne az irattárban, majd utadra enged.*
- Átmegy a szomszédos szobába, s érvényesítteti, pecsételteti az okmányt. Viszont látásra.
*Balra mutatott. Ha nem szeretnél tőle mást, akkor kilépve az ajtón, s balra fordulva a folyosó végén egy feketére mázolt ajtót látsz mindenféle díszítés nélkül. Nyitva van úgy egy arasznyira. Bentről csobogás hallatszik ki - mintha egy kis szökőkút lenne bent -, de ezen kívül semmilyen nesz nem jut el a füledig.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2010.01.21. 8:27

Rychor Occhys (Arnan)

A kérdésre az Arnan Weldorn nevet adom meg, s célként pedig a családfa kutatást jelölöm meg, abban reménykedve, hogy így a számomra fontos területekhez is hozzáférhetek. A gyökerek kutatásához az itteni családok - legyen az nemes avagy sem - történelme szükséges, hiszen a Nemes Házak sem tartják számon minden elhintett magvukat. Akarva, vagy akaratlan, nem számít, ez tény. Sokszor adódik olyan helyzet, hogy nemkívánatossá válik egy-egy utód, s ugyan az esetek többségében az effélék a csatornában végzik, akadnak olyanok is szép számmal, kik valamilyen számító okból életben maradnak. Mert ugye botorság lenne olyat feltételezni, hogy pusztán az érző szív szavára hallgatva, egy famor életben hagy egy olyan sarjat, ki veszélyeztetheti hatalmát.
A papírost átveszem, megköszönöm, s még ha nem is sikerült átadnom, jókedvemet én magam nem veszítem el. Lendületes léptekkel hagyom el a férfi irodáját a jelzett irányba. A fekete, alapjában véve jellegtelen, de bennem nem túl sok bizodalmat keltő ajtó előtt megállok egy pillanatra. Vízcsobogás, szökőkút... - futnak végig bennem a gondolatok - ...talán azonnal a térre jutok... - jut eszembe, s bizakodva betolom az ajtó, hogy átléphessek rajta.
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2010.01.23. 18:47

*A fekete ajtó nyikordulás nélkül kinyílik előtted ahogy megtaszítod, hogy átléphessél küszöbén. Feltárul előtted egy nagyobb helyiség mint amiben az írnokot találtad - ez úgy 3x3 láb méretű lehet. Itt is polcok uralják a földtől a plafonig a falakat, s rajta megannyi könyv látható - a polcok csak úgy rogyadoznak alattuk. Az egyik sarokba beállított szintén feketére pácolt asztal töri csak meg az egyhangúságot. Az asztalon egy ezüst tál pihen közrefogva két kancsóval - innen ered a csobogás, ugyanis a kancsókból vérvörös kissé sűrű folyadék csobog a tálba úgy látszik kifogyhatatlanul. Messziről is, de ha közelebb mész hozzá még jobban elfog az az érzet, hogy ez a sűrű folyadék valóban vér...
Másik ajtó nincs a helyiségben, s egyedül is vagy itt jelenleg.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2010.02.07. 14:56

Rychor Occhys (Arnan)

Megvallom nem erre számítottam, mielőtt belöktem az ajtót, s meglepetésként ér, amit látok. Eszembe sem jut elégedetlennek lenni, pár bizonytalan lépést teszek előre, s körbehordozom a tekintetem a sok iraton, könyvön és fóliánson, amik a polcokon, irattartókon vannak elhelyezve. Néhány pillanat múlva megindulok a legközelebbi állvány irányába, miután behajtottam magam mögött az ajtót, s szemügyre veszem, hogy vajon milyen rendszerbe van rendezve ez a tömérdek mennyiségű írott anyag. Nem gondolom, hogy csak úgy találomra hányták volna fel ezt az egész halmot. A kicsiny kút mellett elhaladva, nem mulasztom el, hogy vessek rá egy pillantást. Fogalmam sincs mennyire vagyok most fontos helyen, de elképzelhetőnek tartom, hogy amit látok, az egyike lehet, a szóbeszédekben szereplő, őrként szolgáló vérlények fészkének. Bár... az sem lehetetlen, hogy pusztán csak megbuggyantam. A legendáknak, szóbeszédeknek általában nincsen bizonyítható alapjuk... s különben is... túl kicsi ez a kút ahhoz - legyintek magamban, s nem is foglalkozom tovább vele. Figyelmemet ismét jövetelem céljának szentelem.
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2010.02.11. 14:42

*A könyvek abc rendben sorakoznak a polcokon, de van, hogy egy-egy betű több kötetet ölel magába. A tekercsekbe viszont bele kellene nézni, merthogy valamilyen jelzés rajtuk, vagy akár a polcok környékén nincs, hogy látnád milyen rendszerben vannak felhalmozva. Amit meg tudsz kívülről állapítani, hogy a fehér átkötő szalagtól egészen a fekete átkötő szalagig szinte minden színűt megtalálsz a polcok rengetegében.
A kis kutat elnézve sok minden keresztül szalad agyadon, hogy vajon mi célt szolgálhat. A találgatások közepette hallod amint a folyosó felől határozott léptek zaja közeledik, majd be is lép az ajtón két alak.
Az egyik egy vérvörös kámzsás férfi úgy a harmincas évei vége felé járva. Sötétbarna haja egyenesszálú, s rövidre nyírt - így látod a fejbőrén lévő tetoválást. A mintát nem tudod kivenni egyenlőre. Egy kicsit meglepetten tekint rád szúrós szemével.*

- Mit tehetek Önért? - *teszi fel a kérdést hangjában némi számonkéréssel.
Válaszolni is kellene, de a másik férfi miatt majdhogynem nem bírsz. Ő ugyanis nem más, mint a tulajdon nagybátyád, apád testvére - Zhevar Occhys, aki már gyermekkorodban is meg tudott volna fojtani egy kanál vízben. Úgy néz ki, hogy az öreg nem ismert meg, átnézett rajtad egyszerűen a rég látott nemesi gőgjével, mintha ott sem lennél.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2010.02.13. 12:07

Rychor Occhys (Arnan)

A léptek zajára a bejárat felé fordulok, s mikor a vörös kémzsát meglátom, már tudom, hogy mit kell tennem. Nyílt tekintetemet még véletlenül sem vetem az érkezőre, s mikor lesütött szemem sarkából megpillantom a "drága" rokont, meghűl bennem a vér. "A rossebes nyavajába... miért pont most?! Ezt nem hiszem el!" - mérgelődök magamban. Szerencsémre a megjátszott tisztelet előnyömre válik, s valószínűleg ez is közrejátszik abban, hogy nem ismer fel Zhevar. Minden esetre, nem felejtem el a tisztelet jelét mutatni a rangkülönbségnek megfelelően, némi hanyagságot belecsempészve a mozdulatba. Közelebb lépek a kérdés után, s úgy próbálok megállni, hogy féloldalt, esetleg háttal legyek Zhevarnak. Tettetett zavarral kutatom elő a papírost, amit az írnok nyomott a kezembe, hogy azzal igazoljam: jogosan tartózkodom a teremben. Némileg folytott hangon válaszolok is, nehogy megzavarjam a könyvtár csendjét:
- Csupán kisebb kutatómunkát végzek, nem leszek láb alatt uram... - mondom szabadkozva, s némi bűntudattal a hangomban, mintha valami rosszat tettem volna azzal, hogy ilyen rossz időpontban merészkedtem ide.
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2010.02.14. 21:42

*A kámzsás nem válaszol csak elveszi a papírost. Hallod ahogy kitekeri, majd tollsercegés üti meg a füled és hamarosan újra eléd tarja a papírost.*
- Ebédig intézze el a dolgát. Ezzel a papírossal egy hétig járhat be a levéltárba. - *Enged utadra. Úgy látszik hamar meg akarnak szabadulni jelenlétedtől, hogy semmilyen kérdést nem tettek fel egyéb információt kérdezvén. Egy pillanatra ahogy kifordulsz az ajtóig látod Zhevar arcát, melyre nagybetűkkel van ráírva: "Tűnj már innen te senkiházi!"*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

Előző

Hozzászólás küldése
27 hozzászólás • Oldal: 2 / 2 • 1, 2

Vissza: Toron