• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Utak, ösvények, csapások

A Család mindenekfelett!

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
1368 hozzászólás • Oldal: 81 / 92 • 1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 92

Re: Utak, ösvények, csapások

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.11.02. 18:33

JK: Nazaro Goravik
Helyszín: Gorvik tartomány, a Rawaka hegyekben
Időpont: reggel

*Amint elkezdesz jobban mocorogni a kutya is felébred. Ő is nagyokat nyújtózik, majd figyeli ahogy összepakolod a cókmókodat.
Amire végzel a lány is előkerül; jókedvűen fütyörészve sétál ki az erdőből.*

- Jó reggelt sacerdon! Remélem jól aludt! Innen keletre folyik egy patak, ha gondolja megmosdhat, addig én elkészíttetem a reggelit! Mit enne?

*Úgy tűnik, hogy kiheverte a tegnapi beszélgetést-veszekedést a pásztorral, jókedvűen mosolyog rád.*
Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!
Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1441
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.11.02. 18:34

JK: Ramirez Serrano ab Gorradoze
Helyszín: valahol Rokmund és Warvik tartomány határában

*A fickó felhúzza a szemöldökét. Valószínűleg nem minden szavadat értette kristálytisztán. Mindenesetre a könyvek és közéd áll, így nem enged a közelükbe.*

- Ezek firkálmányok nem olvas senki, tűzre való mindegyik! Se te, se más! Aki írta majd fizetni fog, de ez én dolgom nem tied!

*Továbbra is ”rádszegezi” a fegyverét, de sem félelmet, sem ijedséget nem látsz az arcán. Inkább tűnik eltökéltnek és céltudatosnak.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.11.02. 18:35

JK: Sebille Hosstra
Helyszín: Aquilona tartomány, útban Aquilla felé, Négykő faluban
Időpont: délután

*Ranti rendel, a pultos pedig hamarosan kihozza az italokat. Neked egy nagy kupa vörösbort, aminek a már a színén is látszik, hogy jóféle itóka. Ranti egy bögre tejet kért és kapott.
A szomszédos asztalnál eszegető Sergio időközben elővett egy kis könyvet és evés közben azt olvasgatja. A címét nem látod, de a fickó egészen belemerül az olvasásba. Nem is figyel arra hogy hogyan eszik: a csirkecombot kézben fogja és nagyokat harap belőle, majd miután lefogyott a hús még a csonton is rágódik egy kicsit. *
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2009.11.02. 21:10

(Nazaro Goravik)

Megkönnyebbülök, amikor meglátom Mirtanát, legalábbis ez az az érzés ami leginkább megfogható. Nem érte aggódtam, inkább amiatt, hogy vezető híján nem fogok odatalálni az erődítményhez. Levetem a kabátomat, és a táskámból előkotrok egy váltás inget meg nadrágot. Felkészületlenségemben nem gondoltam a törölköző alkalmatosságra, így az egyik pokrócomat csapom a vállamra.
Összeszedem magam, és a mormogásnál kicsit hangosabban megjegyzem:

-Az rám férne... reggelire? Amit szeretne, nem vagyok válogatós.-még mindig hűvös a hangom, de ha akarja betudhatja akár a reggelnek.

Elsétálok a patakhoz és alaposan megfürdöm, a hideg víz, legalább felébreszt és felfrissít. Nem törődöm most a borotválkozással, nem bálba megyek.
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 572
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.11.02. 23:39

(Sebille Hosstra)

*A fogadósnak megköszönöm a kihozott bort, s először csak megszagolgatom, hogy milyen az illata, majd apró kortyonként meg is kóstolom. Ha az íze is olyan mint a színe ígéri, akkor tuti fogok belőle venni, későbbre is legyen ebből a nedűből.
Néha érdeklődő pillantást vetek a szomszédos asztalnál ülő úrra. Bár az úr és a nemes mivoltát megkérdőjelezem magamban az miatt, ahogy belemerülvén a könyvben mondhatni paraszti módon eszi a cupákot a kezében. Elvigyorodom gondolataimon. Végül is nem az én dolgom. Eddig is furcsa volt a fazon valami miatt, de most már kimondottan az.*

- Ranti, pirkadatkor kelnünk kell már, hogy mielőbb indulhassunk. Megkérdeznéd a fogadóst, hogy kaphatnánk-e kora reggel valami harapnivalót. Vagy tudod mit. Megiszod a tejed és együtt elmegyünk megérdeklődjük, mindazt ami érdekel.
*Nem siettetem a kölyköt. Ha készen áll indulhatunk a fogadóshoz. Nem áll szándékomban meginni az egész kupa bort, magammal viszem nemes egyszerűséggel.
Ha odaértünk meggyőződök arról, hogy nem hallhatja más a beszélgetést - persze ezt nem szeretném nagyon feltűnően végezni.
Az első kérdés a korai reggelire irányul. A második, hogy milyen messze van Warvik városa lóháton. Aztán, ha biztos vagyok benne, hogy nincs más a közelünkben egy ezüstöt teszek az asztalra eléje úgy, hogy az ujjam még rajta van.*

- Fekete vértes embereket szolgáltál-e ki mostanában, jártak-e erre? Nem gorviki származású egyik sem, fekete lovon, az egyik elvileg beteg, fekvő beteg, a másiknak a fél szeme be van kötve.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.11.03. 17:21

*Elsétálsz a patakhoz, ami jó százötven-kétszáz méterre csordogál az éjszakai táborhelyetektől. Valószínűleg annak a pataknak az egyik oldalága, ami mentén még a pásztorokkal és a nyájjal haladtál nemrég.
A víz valóban hideg, de legalább felébredsz-felfrissülsz tőle. Talán ennek a felfrissülésnek tudható be, hogy észreveszel valamit, jobban mondva valakit.
Az egyik bokor aljából leskelődik ez a személy, ám mielőtt jobban szemügyre vennéd ismét eltűnik a levelek között. Csak egy sötét bőrű arcot láttál, nagy szemekkel, de ennél jobban megfigyelni nem volt időd.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.11.03. 17:22

*Rantival együtt a pulthoz sétáltok, majd felteszitek a kérdéseiteket az ott álló fickónak.
Ő bólogatva válaszol, amit a kölyök le is fordít, bár néhány szót már te is megértesz belőle:*

- A reggeli meglesz pirkadatra...Warvik még nagyon messze van, lóháton több hétig is eltarthat az út. A legközelebbi nagyváros Aquilla, de még az is körülbelül egy hét...Hart-ékról nincs híre, még csak nem is találkozott hasonlókkal...Merre mehettek Sebille, ha ide sem tértek be? Lehet, hogy nem is oda tartanak ahová mi?
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2009.11.03. 17:39

(Nazaro Goravik)

Amint az a valami eltűnt a szemem elő, előrántom az áldozótőröm, és gyorsan felkapva, pokrócot, szennyes ruhát, visszaindulok a táborhelyhez, közben folyamatosan figyelve a környezetem. Még hátra is fordulok néha, nem követ-e.

<...Mi a fene lehetett ez?... Ranagolra mondom a vérét áldozom az Úrnak, bármit is tervez ellenem!...>

Pár másodpercre megállok és koncentrálok, hogy felnyissam a tudatomat, és fogékony legyek a környezetem rezdüléseire.

//Hatodik érzék disccíplina, 3 Pp-t levontam a karakternél//
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.11.03. 22:36

(Sebille Hosstra)

- Hogy milyen messze van Warvik? :o
*Elhülök. Elengedem az érmét, otthagyom az asztalon - megdörzsölöm két kezemmel az arcom, így hallgatom a továbbiakat. És amikor Ranti fordítja, hogy erre egyáltalán nem látták Hartékat fejem verem a pultba/asztalba - szó szerint. Olyan kicsiket, de koppanósakat, ütemesen enyhe idegből...
Talán egy perc múlva felegyenesedem. Arcom elnyúlt kissé a rossz hír hallatán.*

- Nem hiszem Ranti, hogy másfelé vette volna Hart az irányt... Saját akaratából nem, ebben biztos vagyok... Ám ... na ezt majd megbeszéljük négy szem közt.
Mondcsak, Olbarizétől addig az öregemberig, kinek elégették a feleségét láttál te másik utat elkanyarogni? Esetleg eltévedtek, talán ... - *mondom kicsit érces hangon; utolsó mondatomat pedig minden meggyőződés nélkül, hogy ez csak egy gondolat.*
- Kérdezd meg ezt a jóembert, hogy Olbarizétől vezet-e más út is Warvikba mint ez amin jöttünk? Egyáltalán mi jó úton vagyunk? - *fordul meg lassan a fejemben az is, hogy talán mi tévedtünk el valahol. Az idegben még azt sem tudom összerakni, hogy a várostól eddig hol láttam útelágazást, s hol/hogy követték egymást a felbukkanó események utunk során.*
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Haome no Munemoto » 2009.11.05. 14:11

Ramirez Serrano ab Gorradoze

<Én viszont kezdem elveszteni a türelmem...>
Nyugodtan megállok előtte és szembenézek a kardjával - egyenlőre még fegyvertelenül.
"Tudod ficsúr, egy gorvikit nem túl okos húzás sokáig mesztelen pengével fenyegetni... És a Kosfejes a tanúm, én megpróbáltam békés módon dűlőre jutni veled, de ha nem, nem..."
Azzal hátralépek és én is elveszem a ramierám.
<Lehet, hogy nem túl okos húzás nekimenni egy shadoni inkvizítorfélének, vagy mifene... de én siedon vagyok, nem valami átkozott gon-corga vagy tolvajféle... Nekem önérzetem van - még ha belepusztulok is!>
"Szóval védd magad, ficsúr!.. Hálát adok Ranagolnak, hogy a mai reggelen épp téged küldött elém: ritkán adatik ilyen különleges ellenfelem, s ráadásul még reggeli előtt!.. A fiúk, ha utánam jönnek és meglátják a kiterített holttestedet, mind sárgulni fognak az irígységtől!.. Na gyerünk, rajta shadoni!.. Tőlem nem kell félned: csak egy nyavajás kis tőröcske van nálam! Szedd már össze magad, és viselkedj férfimódra, ha már úgy nézel ki..."

//Kész vagyok megküzdeni vele!//
"A halál nem szomorú. A szomorú az, hogy a legtöbb ember egyáltalán nem is él."
Haome no Munemoto
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 402
Karakter: Essilor en Pyron - Manifesztáció
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.11.05. 15:15

*Rövid koncentráció után sietve visszaindulsz az éjszakai táborhelyetek felé. Kiélesített hatodik érzéked nem jelez veszélyt; vagy nem követ az a valaki, vagy nem jelent rád közvetlen veszélyt.
A táborhoz hamar visszaérsz, Mirtana éppen az éjszakai fekhelyét gyömöszöli bele a tarisznyájába. A reggeli már megérkezett: két adag tojásrántotta, sok szalonnával és kenyérrel. A kutya már eszik valamit, ami valószínűleg valami tegnapi maradék lehet.
A lány félszemmel feléd sandít, majd miután látja rajtad, hogy valami nem stimmel meg is kérdez:*

- Mi a gond sacerdon? Hideg volt a víz?
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.11.05. 15:16

*Rantinak kérdeznie sem kell, hiszen tudja a választ:*

- Számtalan úton el lehet jutni Warvikba, de ahol mi haladunk – ezen a kiépített útvonalon – nem lehet eltévedni. Ezt mondták még Olbarise-'ben is, akikkel beszélt nem? Biztos azt is mondták, hogy milyen messze van Warvik...Az Atya és az a félszemű Lerion tudta, hogy milyen messze van Warvik, azt hittem maga is tudja Sebille...

*Azért beszél néhány mondatot a pultossal, aki bólogatva válaszol. Még te is érted azt a néhány szót:*

- Igen jó felé haladnak.
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.11.05. 15:17

JK: Ramirez Serrano ab Gorradoze
Helyszín: valahol Rokmund és Warvik tartomány határában

*A fickó szánakozva néz rád, megcsóválja a fejét, a szavait pedig külön-külön kihangsúlyozva ejti ki:*

- Ostoba gorviki fattyú! Nem tud kibe köt bele! Visel következmény!

*Elegendő helyet hagy, hogy fegyvert húzz, majd megindul feléd...*

// Off: Hogyan szeretnéd a harcot? Körönként lejátszva a Kockadobós topicba, vagy 5-6 körre elegendő dobást kidobsz a kockadobósba (vagy PM-ben) és én leírom, hogy mi történik ezidő alatt? //
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2009.11.05. 19:21

(Nazaro Goravik)

Kisebb megnyugvás számomra, hogy az érzékeim nem jeleznek veszélyt, de jól tudom, hogy ez nem jelent sokat. Az többet ér, hogy Aga inkább az evéssel van elfoglalva... de egy kutyának is elterelődhet a figyelme. Fel sem veszem hirtelen a lány enyhe modortalanságát, biztos nem kedvelt meg, de nem érdekel. Ő a vezető, én meg fizettem érte. Bár hozzá tartozik, most nem is érdekel...
Miközben kémlelem a környezetem, szólok Mirtanához. Kivételesen nem okoz gondot a beszéd...

-Miközben fürödtem az egyik bokorban megláttam valamit, vagy valakit. Hamar eltűnt, nem tudtam jobban megnézni, csak a sötét bőrét és nagy szemeit láttam szinte. A formájából annyit sejtek, hogy nem valami állat lehetett.

Felveszem a kabátom és lassan megnyugtatom magam, talán csak valami kíváncsi erdei lény, aki nem méltó, hogy Raganol nevet adott volna neki. Azért kéz közelben tartom a tőrömet...
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Haome no Munemoto » 2009.11.05. 20:04

Ramirez Serrano ab Gorradoze

//OFF: Mivel izgi harcnak nézek elébe (remélem ... 8) ) nemes ellenféllel, ezért most körönként szeretném, ha lemesélnéd.

De később az átlagosabb ellenfelek esetében valószínűleg élni fogok az egyszerűsítés lehetőségével.

Ezek szerint a kockadobálóban folytatjuk... Átküldök egy cselekvési tervecskét, és kezdeményez+támadó dobásokat, ha megfelel.//
"A halál nem szomorú. A szomorú az, hogy a legtöbb ember egyáltalán nem is él."
Haome no Munemoto
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 402
Karakter: Essilor en Pyron - Manifesztáció
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
1368 hozzászólás • Oldal: 81 / 92 • 1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 92

Vissza: Gorvik