• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Medison

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
82 hozzászólás • Oldal: 3 / 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6

Re: Medison

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.10.18. 18:20

Időpont: 1929. március 19. / 21:14
Résztvevők: Charles Alvay (Logan)

Eltelt a mai nap is. Még mindig magán viseli a hangulatod a történtek nyomait, de mégis könnyebb így, az otthon melegével túllépni a dolgon. Most éppen lefeküdni készültél már feleségeddel. Egy finom vacsora után nem is vágyhat másra az ember, mint egy meleg ágyikóra és néhány forró csókra. Most azonban nem így áll a helyzet. Tudtad, hogy érdekes lesz ez a hét a rendőrségnél, de nem sejtetted, hogy már az első nap így felborulnak a dolgok. Judith mellett most egy rakás javítani való dolgozat lesz az ágyban helyetted, te pedig a fényképek készítésével leszel kénytelen foglalkozni a forró csókok helyett. Harvey jött el érted. Még tart a szolgálati ideje, így ez nem meglepő.
- Charlie! Ne haragudj, hogy megzavarlak, de máris szükségünk van rád! Szedd a holmid, induljunk, amint lehet!
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Logan » 2009.10.18. 19:47

Charles Alvay

Holmimat összekapva és Judith-tól elbúcsúzva beszállok az autómba és követem Harveyt.
Logan
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 18
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Treolo » 2009.10.19. 15:13

prof. Gregory Miller

Amíg az alkalmazottal van elfoglalva, megpróbálok egy pillantást vetni a doboz tartalmára, ha van valami érdekes, igyekszem feltűnésmentesen kivenni, vagy legalább annyira megpiszkálni hogy el tudjam olvasni mi van rajta. Aztán kimegyek a folyosóra.
-Rendben. A mai napon kaptam levelet Jonathan Edmend professzortól, amiben ide hívott beszélgetésre. Úgy volt, hogy az étteremben találkozunk, de miután nem jelent meg, följöttem, hátha a szobájában van. Végül is beinvitált, majd elkezdtünk beszélgetni. Elég hamar furcsa dolgokról kezdett beszélni; egy bizonyos Richard Stead írót emlegetett. A vége felé valami olyasmit mondott, hogy mindkettőnkre szerepet rótt, és megpróbált lelőni. Egy új, készülő könyvét említette. Valami olyasmit is mondott, hogy még két dolgot kell elintéznünk - gondolom ebből lett volna az első, hogy lelő...
Treolo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 68
ZK Karakter: Gleor Twell (Ork vadászat)
Karakter: Treolo di Lasso (Damak)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.10.24. 10:56

Időpont: 1929. március 19. / 20:54 után
Résztvevők: (prof.) Gregory Miller (Treolo)

Belepillantasz a dobozba, ám semmi érdekesre sem bukkansz. Papírtöredéket látsz benne, de csak a lapok sarkából maradt valamennyi, valószínűleg szöveg nélkül.
A nyomozó kíváncsian hallgatja végig beszámolódat, látod, hogy minden szavadra figyel, semmiféle információt sem szeretne veszni hagyni. Miután befejezted a beszámolód, komoran néz maga elé, majd így szól:

- Köszönöm a segítségét, minden bizonnyal lesz még pár kérdésem, de egyelőre nem most. Mit gondol, hajlandó és képes itt maradni még a történtek után is, vagy szeretne már távozni?
Pár pillanat gondolkozási időt hagy, addig a visszatért alkalmazottal foglalkozik, aki kicsit még mindig megszeppenve közli, hogy az emeletre senkit sem fognak felengedni. Majd a rendőr szeme visszasiklik rád, választ várva a kérdésre.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.10.24. 11:10

Időpont: 1929. március 19. / 21:22

A lehető leggyorsabban jöttetek, de amint látod, más rendőrök megelőztetek titeket. Harvey kocsija már a harmadik rendőrségi autó a Hotel Medison bejáratánál.
Te már jól ismered a helyet. A hotel éttermi része gyakran ad otthont fotókiállításoknak és egyéb rendezvényeknek. Sok cikked eseménye zajlott már itt. Furcsa, kicsit hátborzongató, hogy most az eseményeket belülről éled meg...
Mikor már az emeletre kaptattok fel, Harvey hirtelen melléd lép, s megragadja kezed. A szemedbe nézve, már-már dermesztően mondja:

- Charlie! Itt és most egy friss hullát fogsz látni. Tudom, hogy sok szörnyűséget lefotóztál már, de ez más lesz. A vér szaga, a hallott látványa, az elmúlás ridegsége sok embert kikészít, úgyhogy lélekben készülj, mert ez már nem csak valami rémmese...
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Treolo » 2009.10.24. 11:31

prof. Gregory Miller

- Ha gondolja maradhatok, bár nem tudom ebben a pillanatban mit tudnék még segíteni. Esetleg addig valahova leülhetnék? Illetve megtekinteném azt a könyvet, vagy egy másik példányát. - intek az asztalon hagyott Eldorádói rémmesékre.
Treolo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Logan » 2009.10.24. 14:42

Charles Alvay

Harvey nyugodtan bemehetünk nem hiszem, hogy olyan borzasztó lenne, hiszen életem során láttam már egy,s mást.
fényképező gépemet előkapom és nyugodtan belépek a szobába
Logan
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.10.25. 10:45

Időpont: 1929. március 19. / 21:25

Miután felmentetek az emeletre - melyet közben lezártak a civilek elől - három alakot pillantasz meg a folyosón. Egy középmagas, vékony, elegáns úriembert gesztenyebarna hajjal, amint egy, a folyosóra kihozott széken üldögél, egy nyugodt, arányos testalkatú fiatalembert, aki most felétek tart, és egy egyenruhás rendőrt, aki az ajtónál szobrozik.
- Üdvözlöm, Daniel Crown, medison megyei rendőrnyomozó - mutatkozik be a fiatalember. - Kérem, készítse el a szobáról a képeket, s mint mindig, most se nyúljon semmihez. - Ezután Harveyhoz fordul, majd kicsit félrehúzva beszédbe elegyedik vele. Nem tudod, hogy bizalmas-e a dolog, vagy csak hagyni szeretnének-e dolgozni. A lényegen egyik sem változtat: szavaikat nem hallod, a feladat pedig rád vár.

A szoba meglehetősen nagy, ám berendezése egyszerű. Egy egyszemélyes ágy balra a sarokban, veled - tehát az ajtóval - szemben egy nyitott ablak, kintről bevilágít a Hold, jobbra pedig egy szekrény. Mellette egy ajtó, ami feltételezhetően a mosdóba nyílik. Az ágyon a lepedő egy kicsit gyűrött, valaki valószínűleg ráfeküdt. A fölötte lévő olvasólámpa még mindig ég, hátborzongatóvá téve az árnyékok és fények játékát. Az asztalon egy fekete, zárható doboz, a hozzá tartozó kulcs benne van. Tartalma már csak hamu, illetve egy kis papírtöredék. Már érted a huzat - ajtónyitásod eredménye - által feléd hozott füstszagot, mely lágyan keveredik a vér illatával. Az asztalon még egy könyv foglal helyet, elég megviselt, sokszor átolvasottnak tűnik. Borítója a kék és szürke árnyalatiban játszik.
A holttest arccal lefelé fekszik a földön. Őszes haj, barna zakó. Vértócsa, mely a mellkasa felől indult, s talán még most is terjeszkedik. Nem tudod. Vajon mennyi idő, míg megalvad? Kezében pisztoly, ujja a ravaszon. Vajon meghúzta? Más lövésnyomot, áldozatot nem látsz. Magával végzett volna? Képes lenne az ember szíven lőni magát? Nem tudod. Reméled, sose tudod meg. Talán elmondják, mi történt. Miután végeztél. Meg feltéve, hogy tudni akarod.

Addig is: hogyan, honnan, milyen szögből, hány képet készítesz?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Logan » 2009.10.25. 14:27

Charles Alvay

Először is az ágyra fordítom figyelmemet két képet készítek 1.:Az ágy velem szembe legyen a kép a gyűrődésre fókuszáljon a 2.:Az ágy vízszintesen legyen a képen és az egész ágy benne legyen.
A dobozról is 3 képet készítek az 1.:Szemből és a képen az egész doboz, legyen benne a kulcs illetve a hamu a 2.:Megpróbálom lefotózni a doboz fedelét úgy, hogy ne érjek hozzá.
3.: rá fókuszálok a megmaradt papírfoszlányokra, hogy olvasható legyen, majd a képen
A hulláról 3 képet csinálok az 1.:A képen vízszintes legyen a 2.:A hullának a mellkasát a vértócsával együtt a 3.:A gyilkos fegyvert és a fejet.
2 képet készítek a nyitott ablakról velem szemben legyen illetve a párkányt fotózom le
A könyvről csak 1 képet készítek, hogy az egész benne legyen.
1 képet a másik szobába vezető ajtóról
1 képet készítek a széken ülő emberről és megkérem, hogy álljon a falhoz.
Szemből készítek róla egy fotót.

Elnézés meg kérdezhetem, hogy mi is történt a szobában muszáj leírnom a jegyzőkönyvbe és ha szabad a nevét illetve életkorát is mondja.
A második képet a fiatal emberről készítem, ismét szemből.Ugyan azt az eljárás hajtom végre a fiatal embernél mint a az előzőnél.
Miután mindennel végeztem oda megyek a rendőrhöz és jelentem neki, hogy mindent lefényképeztem.
Logan
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Treolo » 2009.10.25. 14:55

prof. Gregory Miller

- A kollégájának, már mindent elmondtam. -intek a nyomozó felé. A nevem Gregory Miller, 43 éves vagyok, professzorként tanítok a Wisconsin-Medison Egyetemen. A halott, Jonathan Edmend professzor hívott ma beszélgetésre, majd ennek a végén megpróbált lelőni - szerencsére a kollégája éppen akkor nyitott be, és végzett vele.
Treolo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Logan » 2009.10.25. 15:32

Charles Alvay

Odamegyek Daniel Crown-hoz és megkérdezem a fejleményekről, hogy pontosan mi is történt a szobában.
Logan
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.10.29. 13:40

Időpont: 1929. március 19. / 21:25
Résztvevők: (prof.) Gregory Miller (Treolo)

A nyomozó egy másik szobából kihozott neked egy széket, így most a folyosón, pár méterrel odébb, helyet foglalhattál. A könyvet nem kaptad meg. Érthető, bizonyíték, talán majd a fényképezgetés, helyszínelés után. Vagy egy másik példányát.
Az különféle alakok csak jönnek, mennek. Az emeletet lezárták, valami Harveyért küldettek, a fotós úton van... Legtöbbször a szálloda valamelyik beosztottja jött, s Crown utasításainak eredményét közölte. Egyszer aztán megérkezett néhány egyenruhás rendőr. Gyors eligazításuk után egyikük az ajtó elé került, kettő pedig a lépcsőkhöz. Egyvalaki lement, hogy minden éttermi vendéget igazoltasson. Erről jut eszedbe, vajon Catherine itt van még? Tényleg, lent vajon hallható volt a lövés?

Nagyjából fél tíz lehet, mikor megérkezett a fényképész és ez a Harvey nevű rendőrtiszt. Crown őt egyből félrevonja, s halk beszédbe elegyedik vele, míg a fotós a munkáját végzi. Több képet készít, többek közt rólad is, majd, majd a történtek után érdeklődik, de kitérsz a válaszadás elől. Az úriember ezután Daniel Crown-hoz megy, s tőle érdeklődik.

A nyomozó válaszadás helyett visszatér hozzád, s így szól:

- Uram, ne haragudjon, elismételné még egyszer a történteket a lehető legrészletesebben. Én nem akarok egyelőre a kollégámnak nyilatkozni. Nem csak, hogy megelőzzük az eset pletykává válását, hanem mert így én is még új információhoz juthatok. Emellett a fényképésznek is számít, hogy tudja, esetleg miről kellene még képet készítenie. Emiatt is kértem, hogy maradjon itt. Megtenné?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.10.29. 13:50

Időpont: 1929. március 19. / 21:37

- Van egy jobb ötletem - feleli a nyomozó, s a széken ülő úriemberhez fárad veled. Őt kéri meg: Uram, ne haragudjon, elismételné még egyszer a történteket a lehető legrészletesebben. Én nem akarok egyelőre a kollégámnak nyilatkozni. Nem csak, hogy megelőzzük az eset pletykává válását, hanem mert így én is még új információhoz juthatok. Emellett a fényképésznek is számít, hogy tudja, esetleg miről kellene még képet készítenie. Emiatt is kértem, hogy maradjon itt. Megtenné?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Treolo » 2009.10.29. 16:17

prof. Gregory Miller

- Természetesen. Tehát: a halottól, Jonathan Edmend professzorúrtól kaptam ma egy levelet, amiben egy esti beszélgetésre hívott - a levélben nem részleteze, milyen témában, csak annyit mondott, hogy talán segíthetek neki. A megjelölt időpontra - nyolcra - ideértem az étterembe, de a professzor nem jött le. Miután meguntam a várakozást, följöttem bekopogtatni hozzá - ajtót nyitott, majd beinvitált - éppen ezt a könyvet olvasta - intek újfent az Eldorádói rémmesék felé. Ezután a szerzőről, Richard Steadről kérdezett: hogy ismerem-e, milyen kapcsolatom volt vele; ugyanis a könyvében engem említ meg, mint aki segítette eligazodni a történetekben és "vigyázott a lépteire". Ezt elég furcsának találtam, ugyanis alig pár napja hallottam egyáltalán a nevét. Egyébként ha jól tudom az író eltűnt. Az egyetlen név, ami a könyvvel kapcsolatban van még Charles Alvayé, akié a borítókép.
Ezután azt kezdte mesélni, hogy amíg ő (a professzor) szanatóriumban volt, egyedül Steed látogatta meg. Közben kinyitotta ezt a dobozt, amelyben papírok és egy revolver volt. Azt mondta, ez Steed új könyvének a kézirata. A címe Téboly lett volna. Miközben beszélt, kivette a revolvert, meggyújtott egy gyufát, majd rádobta a papírokra. Eközben az ablakhoz sétált, hogy kinyissa. Még mondott valami olyasmit, hogy "már csak két dolog van hátra"; illetve hogy a könyv szerepet szánt nekem is és neki is. Ezután próbált lelőni, és ekkor lépett be a nyomozó úr is. A papírokból, ahogy láttam egyetlen ép részlet maradt: "A találat a szívét érte: nem nyögött, nem sóhajtott. Gyorsan, hang nélkül távozott belőle az élet".

Kérdőn nézek rájuk, hogy kérdeznének-e még valamit.
Treolo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.10.30. 11:53

Időpont: 1929. március 19. / 21:37

A széken üldögélő alak szavai tompán visszhangzanak a szálloda emeletén beállt csendben:

- Természetesen. Tehát: a halottól, Jonathan Edmend professzorúrtól kaptam ma egy levelet, amiben egy esti beszélgetésre hívott - a levélben nem részleteze, milyen témában, csak annyit mondott, hogy talán segíthetek neki. A megjelölt időpontra - nyolcra - ideértem az étterembe, de a professzor nem jött le. Miután meguntam a várakozást, följöttem bekopogtatni hozzá - ajtót nyitott, majd beinvitált - éppen ezt a könyvet olvasta - intek újfent az Eldorádói rémmesék felé. Ezután a szerzőről, Richard Steadről kérdezett: hogy ismerem-e, milyen kapcsolatom volt vele; ugyanis a könyvében engem említ meg, mint aki segítette eligazodni a történetekben és "vigyázott a lépteire". Ezt elég furcsának találtam, ugyanis alig pár napja hallottam egyáltalán a nevét. Egyébként ha jól tudom az író eltűnt. Az egyetlen név, ami a könyvvel kapcsolatban van még Charles Alvayé, akié a borítókép.
Ezután azt kezdte mesélni, hogy amíg ő (a professzor) szanatóriumban volt, egyedül Steed látogatta meg. Közben kinyitotta ezt a dobozt, amelyben papírok és egy revolver volt. Azt mondta, ez Steed új könyvének a kézirata. A címe Téboly lett volna. Miközben beszélt, kivette a revolvert, meggyújtott egy gyufát, majd rádobta a papírokra. Eközben az ablakhoz sétált, hogy kinyissa. Még mondott valami olyasmit, hogy "már csak két dolog van hátra"; illetve hogy a könyv szerepet szánt nekem is és neki is. Ezután próbált lelőni, és ekkor lépett be a nyomozó úr is. A papírokból, ahogy láttam egyetlen ép részlet maradt: "A találat a szívét érte: nem nyögött, nem sóhajtott. Gyorsan, hang nélkül távozott belőle az élet".

Mondandója hatásszünetet hagy maga után. Egyedül a nyomozó úr ceruzája serceg, ahogy jegyzetel kis, fekete noteszébe. Maga az elbeszélő pedig kérdőn néz rátok, van-e még valami, amit tudni szeretnétek.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
82 hozzászólás • Oldal: 3 / 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6

Vissza: Téboly (Call of Cthulu)