• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

V. Csapat

Moderátor: Admin

Téma lezárva
142 hozzászólás • Oldal: 8 / 10 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10

Re: V. Csapat

HozzászólásSzerző: Thor » 2009.10.09. 16:35

Üdv

Rannien

Elolvastam az előtörténetedet, és bár kicsit késve adtad le, azért megérte várni, hisz nagyon jó lett. :)

Annyi kérdésem lenne, mert ez nem derült ki az előtörténetből, hogy pappá lettél szentelve, vagy sem. Én úgy állapítottam meg, hogy nem, hisz a végén írod, hogy várod azt a pillanatot, mikor kiderül, Antoh miért figyelt fel rád. Mert, ha nem vagy pap, akkor máshogy működik a kegypont visszaszerzése.

Egyébként tetszik. :)

Karakter.

Nem tüntetted fel, hogy mennyi a pszi pontod, de mivel nem vásároltál pszi pontot, így 14. A mágia ellenállásodat sem tüntetted fel.

A színészetet úgy tanultad, mintha kapnál rá oktatás bonuszt. Pedig nem kapsz se a boszimesternél, sem a papnál. Te 23 pontot költöttél rá, de így sajna 30 pontba kerül neked 4. szintre összesen.

A legendaismeretre viszont kapsz oktatás bonuszt, így 2 ponttal kevesebbe kerül a 2. szintig.

A szexuális kultúrára nem kapsz oktatás bonuszt, így nem 10 pontba kerül 4. fokra, hanem 15 pontba.

Így hírtelenjében ennyi.

Ja, és köszönöm az áttekinthető karakterlapot. :)

Thor
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.10.09. 17:04

Pappá lett szetnelve, csak elfelejtettem beleírni a storyba. A nagybátyja csinálta Abasziszban.

Teljesen kiment a fejemeből, hogy van pszim. Javítom.

A kyr származék az összes szociális képzettségekre kap oktatás bónuszt. :) A fennmaradó 2 KAP-ot HM-re költöm majd.

Nincs mit, így nekem is könnyebb volt dolgozni, leellenőrizni.

Rannien
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2009.10.09. 17:31

Rannien:

Elolvastam a karit, jól sikerült :)
Van benne egy-két dolog, ami furcsa nekem kissé, de a vége nagyon tetszett, grat.

Nézegettem a képziket is, és egy dolog van, amire szeretném felhívni a figyelmed: a színészet III. nehézségi kategóriás képzettség, tehát a "megfelelő körülmények megléte esetén is csak oktatótól tanulható", fel van véve 4.(!) fokra, és semmi utalás sehol rá...

Többiek: hogy haladtok?
"Az otthon talán azt a helyet jelenti, ahol sosem bocsátanak meg, ezért örökre oda tartozol, oda láncol a bűntudat."
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 431
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2009.10.09. 19:39

Rannien.

Igazad van, a faji bónuszt nem néztem.

A papsággal kapcsolatban nekem megfelel a kétkasztúság mivel a könyv sehol sem tiltja, de akkor légy szíves vedd fel a papi hátteret, és a kegyelt hátteret vedd vissza. Csak így engedek teljes kasztot. Természetesen a papi képzettségeket is megkapod. Így viszont nagy átalakítást kell végezned, mert 60 KAP-pal kevesebbed van, de a vallásismeretet megkapod 3-ra, és persze a többit. Ha nem akarod felvenni a papi hátteret csak a kegyeltet, akkor naponta csak egyszer tudsz kegypontért imádkozni, illetve a KM dönti el, hogy a mágia létre jön-e, mert nincs szimbólumod. Döntsd el melyiket akarod.

Azért kötelezlek a papi háttér felvétele miatt, mert különben senki nem venné fel, csak a kegyeltet, és így elég sok kasztot felvehetne kevés pontért.

A színészettel kapcsolatban Launak igaza van.

Thor
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.10.09. 20:26

Akkor hagyjuk a pap témát, 60 KAP-ot nem tudok előkaparni, így se futotta mindenre, amire akartam...

A Színészetnél azért gondoltam így a dolgot, hisz' csak a vérében van, de ha gondoljátok, akkor beleírom, úgy is át kell alakítanom az egészet...
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2009.10.09. 20:40

Gondoltam, hogy mire vetted fel (főleg előtöri végéből) a színészetet, de szerintem pl az kifejezetten olyan dolog, amihez tehetség ÉS tanítás is kell, meg mondjuk az, hogy másnak tűnsz/mutatod magad, nem feltétlen színészet, inkább életforma.
Csak azért említettem meg, mert ha már részletes az előtöri, jó az ilyen képziket valahogy indokolni szerintem, akkor meg aztán pláne, ha 4. szintű. (Mert hát ugye 3. fok már a hivatás/mindennapi munka szintje...)

Amúgy a többkasztúságról a következőt írja a könyv:

"Minden induló karakter csakis egyetlen klánt, rendet vagy
iskolát választhat. A későbbiekben, ahogya való világban is,
a karakter természetesen újabb ismereteket szerezhet, s ha
sikerül megfelelő engedélyeket és támogatást szereznie az
egyes iskolák vezetőitől, más szervezetek tagjává is válhat,
ha a KM engedélyezi."

Bár ez elég érdekes kontrasztban azzal, hogy hátteret (néhány spec esettől eltekintve) csak első szinten lehet felvenni...
"Az otthon talán azt a helyet jelenti, ahol sosem bocsátanak meg, ezért örökre oda tartozol, oda láncol a bűntudat."
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 431
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.10.10. 13:26

Ahogy elnézem, nem lesz ma közös előtöri írás, mert még se a Loriné, se a Martosé nincs meg, az enyém pedig erősen kérdéses, attól függően, hogy maradhat-e a papság vagy sem...
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2009.10.10. 15:41

Rannien

Én már leírtam, hogy csak akkor lehetsz felszentelt pap, ha felveszed a papi hátteret. Kegyelt lehetsz felszentelés nélkül is, csak sok értelme nincsen, szerintem.

Thor
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.10.11. 9:24

Üdv mindenkinek!

Leges-legelőszőr szeretnék bocsánatot kérni mindenkitől, különösen Thortól a hosszú hallgatásom miatt, de egy rendkívül ritka és veszélyes betegségben szenvedtem: Szerzett Ihlethiányos Tünetegyüttes (angolul Acquired Inspiration Deficiency Syndrome, de sajnos a rövidítés már foglalt 8)), aminek egész Mentáltestre kiterjedő volta miatt bárminemű alkotói tevékenységre képtelen voltam. Tudom, hogy illett volna szólnom, de valami hülye oknál fogva úgy gondoltam, hogy nem szükséges (akkor jó érveknek tűntek, de most már magam sem értem :fejveros:).

Mindenesetre túljutottam a dolgon, és örömmel jelenthetem, hogy újra érdemi tevékenységeket vagyok képes végezni a fórum életében. Ezzel kapcsolatban, Thor, van egy jó és egy rossz hírem (normál esetben megkérdezném, hogy melyiket szeretnéd előbb hallani, de úgy az oda-vissza reagok még több időt elvennének - ráadásul, mivel mindkettőt leírom, nyugodtan ugorhatsz a másodikra is, ha azt akarod előbb elolvasni ;)).

A rossz, hogy mihamarabb túlessünk rajta:
Teljesen új karakter-koncepcióm van, az a stat, amit egyszer régen feltettem, érvényét vesztette. Ráadásul ehhez egy új fajt kellett alkotnom (legalábbis az UTK-hoz képest) az Új Besti szerint, úgyhogy remélem megvan neked is, hogy le tudd ellenőrizni.

És most a jó:
A karakter az egyik OM-es kari, ami jelen pillanatban 8. szintre teljesen ki van dolgozva, így ha akarod, akár ebben a pillanatban elkezdheted bírálni mind a karaktert, mind a fajt, amit kidolgoztam hozzá: a Ghatar nevű khál az, az aláírásomban találsz egy linket, ami a megfelelő helyre mutat. A stat felhúzása mindenképp megtörténik még a mai nap folyamán, de az előtörit újra kell írom, mert abban a formában, ahogy ott van, nem alkalmas a továbbírásra. Ez az újraírás azonban tartalmi változást nem fog hozni, csak formait, szóval azért érdemes átnézned ;)

Ha a faj leírása nem felel meg (ami előfordulhat, hisz bár Lyor rendben találta, az nem jelenti azt, hogy neked is tetszeni fog), közös megegyezéssel átalakíthatom. Ha azt mondod, hogy egyáltalán ne legyek khállal, mert nem tudjuk úgy átszabni, hogy az neked megfeleljen, akkor fejet hajtok döntésed előtt, és csinálok egy másik karit.
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2009.10.11. 9:44

Üdv!(bár ez főként Thornak szól de üdv mindenkinek!)
Végre én is hallatok magamról.
Nos a karakterem starja készen van (hellyel közzel) az előtörit, még le kell írnom de azzal is szépen haladok. Szóval lenne két kérdésem.

Ugyebár lehet 150 MP-ért kérni valami varázstárgyat. Az a helyzet hogy nekem ilyenre nem igazán van lehetőség mert a karakter nem kedveli túlzottan a mágiát és Ő maga csak speciális esetekben használja (ért hozzá persze de 30 Mp-al 10-es szinten nem egy agyon tápolt na majd én lemágiázom kari...).

Szóval két kicsit talán fura dologra gondoltam a karaktere 150MP-os tárgyával kapcsolatban.

Az első egy szerencseamulett lenne amit nem egy boszorkánytól kapott és nem is az árokban találta. A speciális dolog az az lenne hogy a gyűrű létezéséről a kari nem is tudna. Pusztán nálla van ezért (alapvető szerencséjén túl) néha még egy kis plussz is besegít. A gyűrű pedig akkor keletkezett amikor a családját leginkább jegyesét lemészárolták és ő is majdnem meghalt. (ekkor mellesleg meg is bolondult aminek következtében élete ezelőtti részére nem nagyon emlékszik leginkább nem a tragédiára.) Ellenben egy együttállás és azon érzelmek miatt amelyeket leendő felesége iránt érez, a hölgy lelkének vagy tudja isten mijének egy darabját a kari úján lévő gyűrűbe zárta, hogy vigyázzon rá és vele lehessen haláláig. A karakter amnéziája miatt nem tud erről tehát ha kell akkor én még abban is benne vagyok hogy csak majd akkor használhatom amikor megengeded.*

A maradék 30 Mp-ból szeretnék egy rapírt. Nem tom milyet csak valami átlagon felüli fémből legyen-ha ez megengedett- és törp munka. Ezt a kari előtörténetével magyarázom hiszen onnan is(Tarin) kiutálták már, természetesen a nők miatt. Valami csekélykényivel több harcértéket adna de ennek eldöntését is rád bízom.

*Tudom ám hogy ez nagyon nyálas de még mielőtt bárki is azt hinné hogy ilyen a karakterem megnyugtatom nagyot fog tévedni! :D

Lorin voltam, és mindjárt felteszem a statot.

Edit:
Feltettem a statisztikát, majdnem végleges egyedül a psziben nem vagyok biztos hogy lesz, a többi valószínűleg így marad.
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.10.11. 10:54

Thor

Bocsi, kissé értetlen vagyok, szokás szerinti alváshiány megint rámjött...

Ha nem vagyok pappá felszentelve, de marad a Vallásismeret 4. fok;
-akkor maradhat-e 45 Kegypont?
-akkor ingyen nyomhatom-e az alap varázslatokat?
-akkor létrejön-e az összes varázslatom?

Ha ezekből az első és a harmadik pont nem teljesül, akkor szerintem hagyom a csudába, mert úgy nem tudom úgy kihasználni a papi mágiát, ahogy szeretném. A napi egy feltöltődést még ki lehet bírni, de hogy ne szórakozhassak a Szétzúzás varázslattal vagy ne idézhessek az Időjárás-ellenőrzéssel vihart, amikor szeretnék az eléggé nem volna kellemes...
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2009.10.11. 18:40

Üdv Mindenkinek.

Örömmel látom, hogy megjelentek a többiek is. :)

Akkor kezdjük sorjában.

Martos.

Mivel engedett az Új besti (megvan nekem is) ezért nem is tilthatnám meg, hogy khállal legyél, de nem is akarom. Én magam kedvelem azt a fajt, csak nehéz kijátszani, főleg kalózként lesz nehéz dolgod. Hisz lehet nagy zsákmányt szereztek, de te úgy érzed (mármint a khál), hogy nem méltó harccal szereztétek meg, és inkább visszaadod, vagy hasonló.

Ma már fáradt vagyok, de majd átnézem a karaktered, mármint a 8. szintűt.

Lorin

A szerencse amulett mindig működik, nem kell rá sem koncentrálnod, vagy gondolnod, így teljesen megfelel, hogy nem tud róla a karakter, csak simán szerencsés. Legalább is azt hiszi magáról.
A 30 manáért valami extra tárgy. Na ez jó kérdés. 30 manából, max varázsjeles fegyvert tudsz, de az csak annyi pluszt ad, hogy nem törik el, mindig tiszta, és sebzi a mágikus lényeket. Ha ez neked megfelel, akkor ez lehet. Ha nem felel meg, akkor esetleg egy törpe mestermunka, plusz abbitacél, és +1 KÉ, +2 TÉ/VÉ, +1 sp. Tudom nem egy nagy növelés, de sajna a könyv sem ír többet.

Ne haragudj, de most fáradt vagyok, majd később átnézem a statot.

Rannien

Ezzel a koncepcióval, most rá mutattál a könyv egyik hibájára. Mert lehetsz kegyelt, kegyponttal felszentelés nélkül, és azt írja, hogy varázsolni is tudsz, ha van 3-as vallás ismereted, de a szakrális mágiánál az van írva, hogy a szimbólum nélkül nem lehet varázsolni. Ez érdekes.

Lehet 45 kegypontod.

Nem, ha nem vagy felszentelve, nem használhatod ingyen az alap mágiákat.

A varázslataid működni fognak, de ha esetleg Antoh számára értelmetlen dologra használod hatalmad, akkor nem jön létre a mágia, de a kegypontok elúsznak. Tehát míg a felszentelt pap azt varázsol amit akar, addig te, sajnos ilyen megkötéssel. Mert, ha jobban belegondolsz, akkor nem kellene papi hátteret felvenni, hogy a papi mágiát használhasd.
Ráadásul van pár mágia, amihez a szimbólum kell. Pl: szent fény. Csak felszentelt helyre rakhatod, de ha nem vagy pap nagyon nyűgös lesz ez a dolog, hisz nincs szent tárgyad.
A gyógyításhoz is kellene szent szimbólum.

Ezért is mondom, hogy ez most egy hiba a rendszerben. :? Rád bízom, hogy bevállalod-e, de nem biztos, hogy mindig tudsz majd papi mágiát használni.

Thor

Ui: Sajnos a modult még nem kaptam meg, ezért azzal kapcsolatban, hogy azt a hajót, melyet Yvett írt, megakarjátok támadni, egyelőre nem tudok hozzá szólni. De ötletnek egyelőre jónak tűnik. Persze nem akarok beleszólni, ez csak egy vélemény. :)
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.10.12. 1:19

Üdv!

Ígéretemhez (majdnem) híven felvittem 10. szintűre a statot, itt érhető el.

Ha már itt vagyok, kidobom a kezdő pénzem:
3k6 = 5+1+4 [10]-szor 10 arany

Ezzel kapcsolatban volna egy kérdésem Thor: mennyiért számítsam be a tradicionális khál fegyvereket (pl: ghon)? Tudom, hogy mivel nem igazán jutnak ki Khagból, és akkor sem kerülnek idegen kézbe, nincs nekik piaci értékük, de egy eszmei érték szerintem kéne nekik, hogy levonhassam a kezdőpénzből, lévén az erre (is) való.
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.10.12. 1:27

Postfarm, tudom, de nem akarok CHEATER! lenni, és az előzőben elfelejtettem írni Thor megnyugtatására, hogy a khál végül nem lesz szerves része a kalózbandának, csak mostanság keveredett a kalózhajóra - részletekért majd lásd az előtörit, ha elkészül. Jut eszembe, az én előtörim szerdán lesz várható, mert aznap délelőtt rá fogok érni, hogy begépeljem.
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2009.10.12. 16:30

Üdv

Martos

Egy kétkezes kardnak az értékét gondoltam, ami 5 arany. Igazából nincs anyagi értéke, inkább eszmei. Hisz a khál úgy ragaszkodik hozzá, mint slan a kardjához, vagy lovag az esküjéhez és páncélzatához.

A karakteredet ha összejön, akkor ma átnézem, meg Lorinét is.

Nekem megfelel, ha csak most nem rég csatlakozott a khál a bandához. Ki tudja, lehet a kaland folyamán közelebb kerülsz a kalóz bandához. :wink:

Thor
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
142 hozzászólás • Oldal: 8 / 10 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10

Vissza: V. OM Találkozó