• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Bron Anrau

A megunt, elhagyott, elhunyt karakterek "otthona"...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
8 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Bron Anrau

HozzászólásSzerző: Lumir » 2009.10.03. 11:26

A várak hercegségében (Eren) láttam meg a napvilágot egy napi lovas útra Reerik család erősségétől. Az emberi gondolatoktól távol eső kis falu kellő névtelenséget biztosított családomnak, talán ezért esett rá apám választása...

Mindig fura érzés kerít hatalmába, ha a családomra gondolok. Anyámat csak apám és a falusiak elbeszéléseiből ismerhettem meg. Belehalt a szülésembe, így valós emlékem nincs róla. Apám keveset volt velem, mindig távoli helyekre szólította el kötelessége, ilyenkor a szomszédok gondjaira bízott engem. Érdekes személyiség volt, mikor útra kelt gyakran mondogatta: "vigyázz magadra Bron, csak te maradtál nekem anyádból..." Mh-mh, persze a szomszédoknak úgy hiányzott még egy éhes száj, mint toroniak a kertjük végébe. A falusi kölykök sosem kíméltek, gúnyoltak, cukkoltak, összefogva elvertek. Apám megtanított az írás-olvasás tudományára, amit a helyiek nehezen viseltek tőlem. Amikor kék-zöld foltokkal adtak vissza apámnak, ő tettetett vidámsággal rám kacsintott: "nincs semmi baj, a veréstől keményebb lesz a húsod..."
Így, amikor csak tehettem, messze a többiektől, a falu határában csellengtem a dologidőn kívül. Erdőt járva igyekeztem a vadakat meglesni, s minél közelebb merészkedni hozzájuk. Szerettem figyelni az állatok viselkedését, megértve a természet alapvető szabályait. Vagy a kaszálókon lapítva igyekeztem eltűnni, beleolvadni a környezetbe. Jól elvoltam egyedül, a saját kis világomba zárva.
Talán tizennégy telet láthattam, mikor egy este idegen férfi tért be a falunkba s engem keresett. Olyan volt a mozgása mint az erdei ragadozóké, arca, kézfeje sebhelyes volt, s dísztelen, vastag, vászon ruhát viselt. Amint megláttam, tudtam, életem ettől a pillanattól egész más irányt fog venni. Odheq, apám fegyvertársa volt, az Embervadászok rendjében, s atyám utolsó kívánságát jött teljesíteni. Magam is meglepődtem, hogy bár lórúgásként ért a hír, még sem tudtam könnyekre fakadni. Másnap reggel már útban voltunk a Reerik erősségbe.
Mh-mh, egy lettem az Embervadászok kiválasztott tanoncai közül...
Odheq vett maga mellé, mentorom és második apám volt egyszerre. Hamar felfigyeltek tehetségemre a lopakodás és rejtőzködés terén, ezért kifejezetten felderítésre képeztek ki. Kora reggeltől, késő estéig tanítottak, tréningeltek. Erőnléti feladatok után fegyveres harci gyakorlatok következtek, majd mikor már remegtem a kimerültségtől, akkor kezdték a megfigyelés, és felderítés technikáit tanítani, fejleszteni. Pokoli nehéz évek voltak, mégis boldogan vetettem magam a kihívások közé, főleg azért mert tőlük apámról is rengeteget megtudhattam. Kiváló fejvadász volt, aki a rendéért és az országért élt.

A tanulóévek elteltével megkaptam első küldetéseimet, ahol veteránok szárnyai alatt, csapatban dolgozhattunk. Ezen alkalmak során kötöttem szoros barátságot két "testvéremmel" Pridoval és Jarekkel. A Biztosok által kijelölt embereket kerestük meg, megfigyelve szokásaikat, majd a vadászok információink alapján úgy tudták "kiemelni" a tömegből, hogy senkinek fel sem tűnt a célszemély eltűnése, csak amikor már késő volt. Pridot két év múlva Erigowba helyezték át, így megszakadt vele a kapcsolatunk. Ám Jarekkel azóta is töretlen a barátságunk. Mindig külön öröm, ha együtt mehetünk küldetésbe, vagy épp kifárasztani az örömtanya lányait. Mh-mh az ég áldja meg Odheq és a rend támogatását.
A munkám szeretete hozhatta meg nekem azt az elismerést, hogy a rend engem választott egy különösen veszélyes külföldi felderítés egyik ügynökének. A Célállomás Gro-Ugon... mh-mh szeretem a kihívásokat, és azokról a kutyaképű orkokról azt beszélik kiváló nyomolvasók. Élmény lesz a versengés velük...

Személyiség:
Szokása a dallamos hümmögés (mh-mh), amit helyeslés, tudomásul vétel vagy épp a hanglejtés változtatásával csodálkozásának is hangot tud adni.
Kiválóságaiként említhető tehetsége a rejtőzködésben és lopózásban, a kardforgató képessége is fölötte van az átlagosnak, valamint említésre méltók sugallatai, melyekkel boszorkányos ügyességgel kerüli el a bajt (lebukás, értelmetlen vérontás).
Gyengéjének számít a szép dolgok szeretete, főleg a szebbik nem. Egy csinos pofi, igéző szemek, ringó csípő vagy pihegő, kerek keblek igazán próbára teszik önuralmát.
Kedvence a természet járás, szívesen tölti idejét erdőkben, a hegyeket is nagyon szereti, talán azért, mert Eren végtelen mezőin nem sokat láthatott.
Utálattal viseltetik a kígyók, békákkal szemben, jó ereniként az elfeket sem szíveli, ahogyan a tudatlan, ostoba emberek is hamar kihozzák a sodrából.
Félelmetesnek érzi a betegségeket, járványokat.
Legmerészebb álma, hogy felül múlja apja tehetségét és magasabb rendbeli rangba emelkedhessen idővel.
Előítéletes a nem emberi fajokkal szemben, rosszul viseli az ostoba és/vagy ápolatlan emberek közelségét.
Vallás tekintetében, tiszteli Uwelt és elveit, de a vallásos élet szertartásos része távol áll az ő funkcionalista szemléletétől.
Mágiáról és varázshasználókról úgy gondolkodik, hogy a természet feletti erőket respektálni kell, bár meggyőződése, hogy egy felkészült harcos képes lehet végezni egy varázshasználóval.
Mottó: " Az embert nem a szavai, vagy ígéretei, hanem tettei jellemzik leginkább."

Jellem:
Nehezen oldódik fel társaságban, megválogatja barátait. Pénzével okosan gazdálkodik, de gyengeségeire szívesen költ, ha erszénye engedi. Munkájában keresi a tökéletességet, precíz, pontos. Nem vérengző gyilkos, de ha nincs más lehetőség, villanásnyi idő alatt képes ölni. A munka az munka, nincs benne semmi gyűlölet, vagy harag, pusztán a kötelesség tudat vezeti.

Küllem:
176/75, normál, szálkás, szívós alkat, ami távol áll a robosztus izomkolosszusoktól, ám e hiányosságát fürgeségével és ügyességével pótolja. Igazi ereni fajta, melyet világos bőre, fakó, szürke szeme, és rövidre nyírt sötét haja is igazol. Rendjére jellemző, dísztelen, egyszerű vonalvezetésű, vastag, mélyzöld vászonruhát és pantallót visel, melynek szárai a térd fölé érő puha, sötétre cserzett bőrcsizmába futnak. Derekán széles, fekete bőröv feszül, melyre a hosszú kardot is csatolta. Hátát és karjait folt-varrot bőr köpeny rejti, melyet nyakánál lévő csatt fog össze.

Fegyverzet:
- (elkobozva a rabságban)
Felszerlés:
- (elkobozva a rabságban)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Lumir 2009.10.06. 15:32-kor.
http://lumir79.deviantart.com/gallery/
Lumir
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 10
  • Honlap
Vissza a tetejére

Re: Bron Anrau

HozzászólásSzerző: Lumir » 2009.10.03. 11:29

Fv pénz:1k6 = 1 [1] arany
Lumir
Olvasó
Olvasó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lumir » 2009.10.03. 11:54

Bron Anrau

Felderítő Fejvadász

Tulajdonságok:
Erő 13
Gyorsaság 15
Ügyesség 16
Állóképesség 13
Egészség 13
Karizma 12
Intelligencia 12
Akaraterő 13
Asztrál 13
Érzékelés 15
=135 pont.

Háttér:
Iskola -Embervadászok Erigow- 7p
Sugallat 1p
Pszi érzékenység 0p
Saját fegyverzet 0p

Harcérték módosító 10HM 20p
Képzettség pont 10Kp 10p
Fájdalomtűrési pont 12Fp 12p

Ép = 13 (egészség)
Fp = 38 (Állóképesség + Akaraterő) +Fp
Kp = 22 (Intelligencia) +Kp
ψp = 12 (Intelligencia)
MME = 2
AME = 2
Statikus pajzs:10
TME: Asztrál=13 Akaraterő=13
KÉ = 32 (Érzékelés + Gyorsaság) + 2HM
TÉ = 48 (Ügyesség + Gyorsaság + Erő) + 4HM
VÉ = 95 (Ügyesség + Gyorsaság + 60) + 4HM
CÉ = 31 (Ügyesség + Gyorsaság) + 0HM

FELDERÍTŐ FEJVADÁSZ
Fegyverhasználat (nehézkardok, egykezes kardok, tőrök, csatabárdok, buzogányok, szálfegyverek) 1.fok
Fegyverhasználat (egykezes kardok, tőrök) 2.fok
Fegyverhasználat (hosszú kard) 3.fok 5Kp
Fájdalomtűrés 1.fok
Fegyverismeret 2.fok
Vértviselet 1.fok 1Kp
Orvtámadás 1.fok
Álcázás/álruha 3.fok
Színészet 2.fok
Lélektan 2.fok
Szexuális kultúra 2.fok 3Kp
Élettan 1.fok
Futás 2.fok
Úszás 2.fok
Pszi (pyarroni) 2.fok
Térképészet 2.fok
Írás/olvasás 2.fok 5Kp
Nyomolvasás 2.fok
Vadonjárás (ereni erdők) 2.fok
Művészetek (Rajz) 2.fok
Számtan/mértan 2.fok
Lopódzás +56% 3Kp
Rejtőzködés +56% 3Kp
Csapdafelfedezés +25%
Mászás +46% 2Kp
Akrobatika +26%
Veszélyérzék +25%
Zárnyitás +36%

Fegyver:
___Név_______Mk__Időig.___Sp.__KÉ__TÉ__VÉ_Lef._Fegyt._Átütés_STP
Hosszú kard___3____5______2k6__7___15__15__I____I______N_____20
Fv kard_______3____5______k10__6___14__10__N___N______N_____20
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Lumir 2009.10.07. 15:18-kor.
Lumir
Olvasó
Olvasó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Birak gal Gashad » 2009.10.05. 18:11

Üdv!

Az előtörtént ok.
Viszont a kezdésre az volt a kérésem, hogy egy helyen legyetek. Arnoilék erre gonolták ki a szökős részt és így egy rabszolgatelep bányájában kezdtek. Ehhez a te karaktered hogy akar odakerülni? (Csupán a teljes menetfelszerelés és a fess ruházat miatt kérdem. 8) )

Az ME-ket bontsd meg TME-re és pszi pajzsokra, hogy látszódjon mennyi az alap ellenállásod.

A "Fegyverhasználat (nehézkardok, egykezes kardok, tőrök, csatabárdok, buzogányok, szálfegyverek)" képzttségeket csak 1.fokra kapja meg a karakter. Emellett (vagy ezek közül választva) két olyan kategória van, amit megkap 2.fokra. Az egykezes kardokból 3.fokra emelésnél pedig már csak egy adott fegyvrt kap meg, a többi egykezes kard csupán 2.fokú lesz továbbra is.
Ráadásul 2.-ról 3. fokra fejleszteni egy fegyverhasználatot az 7 Kp, amiből lejön az oktatás bónusz 2-je és így 5, nem pedig 3.

Orvtámadást 1.-ről 3.fokra fejleszteni az oktatásbónusz szintenkénti megléte miatt csak 5 Kp. Viszont ennek erős követelménye a fegyverhasználat, ami elvileg csak hosszúkardra lesz meg 3. fokon. Szerintem elég kevésszer lesz alkalom egy majd' méteres pengével orvul támadni. Szintén követelmény, de csak gyenge (tehát elegendő egy fokkal kisebbre) az Élettan. Tehát ahhoz, hogy meglegyen az orvtámadás 3. fok szükséges az élettan 2. fok, amire még 4 Kp-t kell fordítanod.

Az írás/olvasás 2. fok csak 5 Kp oktatásbónusszal.

Vadonjárásnál írd be az ismert terepet.

A %-os képzettségekhez nincs hozzáadva a követelménytulajdonság (ahol 2 is van, ott csak a nagyobbik).

Az előtörténetben és személyiségleírásban említett nagy nőmániának semmi jele a képzettségek terén. Minimum 2. fokú szexuális kultúrát vegyél fel, ha már ennyire sokat nőztek a barátokkal.
"... Én csakis a vasat verő Bhaer-Shadaggban, no meg a tényekben hiszek. Tény az, amit ötnél többen állítanak azok közül, akiket jól ismerek; az, amit a sámán, a jóslat és a papiros mond, bár ezen még vitázunk olykor. ..."

/Forrás: Észak Lángjai/
Birak gal Gashad
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 182
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lumir » 2009.10.06. 15:38

A kért módosításokat megtettem. Orvtámadás -> Out! Szexuális kultúra-> In!

Akkor én is rabszolga szeretnék lenni! Aki sikeresen tud megszökni. :D
A küllem leírást, emiatt nem írnám át, mert egy idealizált sablont ír le. Ha lesz lehetőségem úgy is olyanra "csinálom ki magam".

Ez nem volt teljes kalandozó felszerelés, a "szokásos" 20 m kötél, mászóvas, 4 személyes sátorlap meg hasonlók teljes hiányát élvezte a listám... B)
Lumir
Olvasó
Olvasó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Birak gal Gashad » 2009.10.06. 17:22

Üdv!

Azért az orvtámadás 1.fokra jár a kaszt képzettségcsomagnak megfelelően, csupán annak növelése volt kétséges. :)

Az ÚTK-ban a TME a teljes tulajdonság és nem csak a 10 feletti rész, így az 13-13. Viszont a statikus pajzsok már 10 pszipont az alap és csak az a feletti pontok számítanak a védelembe, így maguk a pajzsaid 2-2.

A %-os értékeknél hasonló a helyzet, nem csak a 10 feletti rész jár hozzá, mint régen, hanem a teljes tulajdonság.
"... Én csakis a vasat verő Bhaer-Shadaggban, no meg a tényekben hiszek. Tény az, amit ötnél többen állítanak azok közül, akiket jól ismerek; az, amit a sámán, a jóslat és a papiros mond, bár ezen még vitázunk olykor. ..."

Birak gal Gashad
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lumir » 2009.10.07. 15:19

Igyekeztem követni az instrukciókat. :)
Szólj, ha rendben vagyunk!
Lumir
Olvasó
Olvasó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Birak gal Gashad » 2009.10.07. 17:54

Az ME-k még kicsit kuszának látszanak. Szerintem maradjunk a következő jelzésben az egyszerűség kedvéért:

MME: 13+2=15
AME: 13+2=15

Egyébként a karakter ok. Jó játékot!

A bemesélést egyszerre írom meg, ha Capricorn is rendben lesz.

Birak gal Gashad
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

Hozzászólás küldése
8 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Vissza: Temetõ