• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Utak, ösvények, csapások

A Család mindenekfelett!

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
1368 hozzászólás • Oldal: 75 / 92 • 1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 92

Re: Utak, ösvények, csapások

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2009.09.20. 9:45

(Nazaro Goravik)

<...Ha pénzt, hát pénzt... remélem az alamizsnából összegyűlt összeg elég lesz. Ha nem, akkor nem csak megkéri az érét, de még ki is rabolja az embert...> morfondírozok magamban, miközben a szakállammal babrálok.

Ezután már nincs több kérdésem egyikükhöz sem, csöndesen-hallgatagon folytatom az utat a pásztorokkal. Néha, néha elnézegetem a tájat a menetelés közben, de leginkább csak az utat figyelem a talpam alatt. Nem akarom csúnyán orrabukni, vagy a patakba esni egy csúszósabb ingatag kőről.
Mikor megérkezünk Yuhaa kis gazdaságához, kiosztok magamban és magamnak egy képzeletbeli pofont. Teljesen másképp képzeltem el a helyet. Lelki szemeim előtt egy kis remetekuckó féleség tűnt fel, persze végig gondolva, hogy egy egész család élt itt, ez csúnya túlzás volt a részemről. Ma is tanultam valamit, legalábbis ismét kapisgálok valamit, hogyan mérjem föl a realitásokat.
Megköszönöm a pásztoroknak az utat és segítséget. Amikor Gerdo újra megszaglász, elmosolyodom... nem hinném, hogy engedné a simogatást ez a gyönyörű bajnok.

Sóhajtok egy nagyot, és a hátamra vetem az elemózsiás zsákot a hátizsákom mellé, és (ha nem látok kitaposott ösvényt) egyenest a nagyobbik épület felé irányítom lépteimet.
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 572
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.09.20. 21:42

JK: Nazaro Goravik
Helyszín: Gorvik tartomány, a Rawaka hegyekben
Időpont: délelőtt

*Kitaposott ösvényt nem látsz, de a tanya körüli fű láthatóan rendszeresen kaszálva van, így könnyű megközelíteni az épületeket.
Ahogy közeledsz feltűnik, hogy az épületekhez közel több gyümölcsfa is áll, a fák közé kifeszített köteleken pedig mosott ruhák száradnak.
Kerítést nem látsz, de az egyik kisebb épület mellett egy hosszú láncra kötött kutya figyel téged. Elég rusnya jószág; szőre loncsos, vörösesbarna színű, teste elég aránytalan felépítésű. Észrevesz téged, és hangos ugatással jelzi a gazdájának, hogy idegen érkezik. Meg is indul feléd, de a lánc féken tartja.
Az ugatásra kijön a – valószínűleg – lakóépületből egy idős férfi. Első ránézésre van vagy hetven-nyolcvan éves, haja teljesen ősz, ráncos arcán kackiás bajusz díszeleg. Egyszerű ruházatot visel, ami láthatóan elég megviselt. Két bottal jár, de szemmel láthatóan így is nehezére esik.
Megáll a tornácon, ahonnan érdeklődve figyel téged, közben barátságosan int a távolodó nyáj és a pásztorok felé.*
Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!
Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1441
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2009.09.21. 19:43

(Nazaro Goravik)

Az öreg felé indulok elkerülve a kutya láncának sugarát, nincs bajom az állatokkal és ezen nincs kedvem változtatni. Gondolom Yuhaa lehet a botra támaszkodó férfi, illedelmesen megállok előtte és köszöntöm.

-Jó napot kívánok! Elnézést, hogy megzavarom nyugalmát, sacerdon Nazaro Goravik vagyok, és Útvég faluban azt mondták, hogy itt segítségemre lehetnek. Szükségem lenne valakire, aki ismeri a Rawakát és el tud engem kalauzolni benne.
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.09.21. 21:23

*Az öreg szúrós szemmel tekint rád, majd int, hogy közelebb mehetsz, így mégjobban megfigyel téged.*

- Üdvözletem sacerdon! A nevem Yuhaa Scilnifone! Jó helyen jár, bár én magam már évek óta nem jártam a tanyától pár mérföldnél távolabb. Tudja, általános testi leépülés...Na de jöjjön beljebb, az ebéd úgyis hamarosan kész lesz! Addig megbeszélhetjük a dolgokat...

*Beljebb is invitál a házba. Egy kis előtér után egy tágas konyhával egybekötött étkező következik, ahol több bútor mellett egy fém kályha is van, amin egy fazékban rotyog valami. Az öreg a fazékhoz topog, majd kevergetni kezdi.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2009.09.22. 7:50

(Nazaro Goravik)

Közelebb lépek hozzá, hogy jól megszemlélhessen, bár nem hiszem, hogy gond lenne a szemével, az eszével még kevesebb. Gondolom nem bízza mindenféle jöttmentre az unokáját.

<...Eddig úgy látom rendben vagyunk, Ranagol adja, hogy így maradjon...>

Belépek az öreg után, és megállok az asztal mellett. Figyelem, hogy munkálkodik, közben felmérem a környezetet.
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.09.22. 19:02

*A ház szemmel láthatóan tisztán van tartva. Gondosan takarítva van a konyha, a nemrég mosogatott edények halomba pakolva száradnak az egyik sarokban egy asztalon, a padló fel van súrolva, pókháló nincs a sarkokban. Az ebédlőasztalon gondosan hímzett terítőt látsz, a mintái felkeltik az érdeklődésed, hiszen az év hónapjait ábrázolják, igaz kissé stilizált formában. De megfigyelheted rajta az összes jelentős ünnepet, még a nagyobb egyházi ünnepeket is.
Egyre érlelődik benned a gyanú, hogy asszony van a háznál, legalábbis nem tudod elképzelni, hogy egy öregember ilyen rendben tartaná az otthonát.
Az öreg kevergeti egy darabig a készülő ételét, majd szürcsölve bele is kóstol. Csettint egyet a nyelvével, majd vidáman megkérdez:*

- Szereti a csülkös babot sacerdon? Hamarosan elkészül, és úgy tűnik, hogy egészen jó lesz...Amúgy hová akar eljutni a Rawaka-'ban?
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2009.09.23. 8:17

(Nazaro Goravik)

Megcsodálom a mívesen hímzett terítőt, igazán szép munka, ilyet csak vidéken lát az ember. A csülkös babnak csak a hallatán is összefut a nyál a számban. Leteszem a táskám és odalépek az öreghez, hogy ha kell valamiben segítsek.
-Szeretem-e? Fenséges étek, jobbat nem is kívánhatnék! Tudok segíteni valamiben? A Vörös-orom lenne a célom... családi ügyben kell felkeresnem ott egy rendházat.
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.09.23. 19:19

*Az öreg egy pillanatra megmerevedik az uticél hallatán, majd cifrát káromkodik.
Viszont amilyen gyorsan idegessé vált, olyan gyorsan le is nyugszik. Vesz néhány nagy levegőt, majd beszélni kezd:*

- A Lélekösvény paplovagrend rendháza körülbelül nyolc napi gyalogtúra innen. Javarészt járatlan csapásokon kell haladni. A Vörös-orom nevezetű hegy oldalában épült az erődítmény, egy eléggé megközelíthetetlen helyen. A rendházba vezető keskeny ösvényt könnyedén szemmel tudják tartani a lovagok, ha úgy tartja kedvük akár kőzuhatagot küldhetnek a betolakodó fejére az erődítményükből!...Már vagy tucatszor jártam ott, de soha nem fogadtak valami kitörő örömmel. Legutóbb egyenesen elkergettek, az odakalauzolt fiatal nemesifjúval együtt, aki be akart lépni a rendbe. Ez már vagy tíz-tizenöt éve történt...Az unokám is jól ismeri a Rawaka hegyeit, napi két ezüstért el is kíséri a Vörös-oromhoz. Ha vissza is vele akar jönni, az még napi egy ezüst! Az összesen huszonöt ezüstpénz, azaz két és fél arany!...Hamarosan hazaér Mirtana, most épp a csapdákból szedi össze a zsákmányt...

*Mintegy varázsszóra, megérkezik az öreg unokája.
Húsz év körüli, lobogó fekete hajú szépség lép be az ajtón. Bőre kreol, szemei feketék. Bőrcsizmát, egyszerű fehér inget és feszes bőrnadrágot visel, ami kiemeli formás alakját. Derekán egy övre kötve egy ramiera fityeg díszes hüvelyben. Elég magas leány, majdnem olyan magas mint te. Nem vagy valami jártas a nők megítélése terén, de azt még te is tudod, hogy igazi szépséggel van dolgod. Bár te magad nyíltan soha nem vallanád be, de azért a te szíved is hevesebben dobog, ha ránézel.
Vidáman fütyörészve libeg be az étkezőbe, ám amikor észrevesz téged pironkodva hagyja abba a számodra ismeretlen dallamot. Nagyapjára tekint, majd kissé félszegen meghajol feléd.*

- Üdvözlöm uram, Mirtana Scilnifone vagyok!...Nagyapa, csak három nyulat és egy fácánt fogtunk, megyek lerendezem őket, ha nincs idebent szükség rám...
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2009.09.25. 8:59

(Nazaro Goravik)

-Muszáj eljutnom oda Scilnifone Uram, az öcsém a paplovagok tagja, és már hónapok óta nincs róla hír. Még nem tudom, hogy visszajövök-e... Hogy mi?! - elkerekedik a szemem, amikor fel fogom a Mirtana nevet. Még inkább, amikor a leány belibben a konyhába. Valóban szemrevaló teremtés, és a mosolya... Érzem, ahogy valami jeges érzés végig fut arcomon, és homlokom gyöngyözni kezd az izzadságtól.
A köszönésére, csak lassan bólintok egyet, számat összeszorítom. Meg akarok szólalni, de a torkom kiszáradt... inkább megvárom, amíg Mirtana kimegy. Vagyis... remélem, hogy Yuhaa ki küldi unokáját.
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.09.25. 16:19

*Az öreg nemet int a fejével a lánynak.*

- Menjél csak, egyelőre megvagyunk a sacerdonnal. Hamarosan kész az ebéd, addigra te is csontozd ki azokat az állatokat.

*A lány bólint, majd elhagyja az épületet. Hallod ahogy odakint ismét nekiáll fütyörészni, amihez hamarosan egy csaholó kutya ugatása is csatlakozik.
Ketten maradtok az öreggel a konyhában. Ő főképp a főzőcskézéssel van elfoglalva, de azért megkérdez:*

- Látom, nem sok felszerelése van. Ennivalója van egy ilyen hosszú útra? Gondolom nem akar vadászattal foglalatoskodni útközben, vagy igen?..No ha csak odafelé tart igényt a kalauzolásra, akkor az tizenhat ezüstpénz, amit természetesen az induláskor kell kifizetnie...
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2009.09.25. 19:43

(Nazaro Goravik)

Nagy nehezen összekapom gondolataimat és válaszolok Yuhaa-nak.

-Öhm.. nos... igen, a felszerelésem. Hát ennyire volt lehetőségem, azonban ennivalóm azt hiszem elég sok van. Bár, hogy 8 napig elég lesz-e... Egyenlőre nem tudom, hogy szükségem lesz-e az unokájára visszafelé is. De ki tudom fizetni, ne aggódjon, de akkor egyenlőre csak az oda utat.

Elkezdek az erszényemben az érmék után babrálni és kiszámolom a 16 ezüstöt, és megmutatom, hogy meg van a maradék bőven.

//OFF: hány napi élelmet kaptam a fogadóban? annyit amennyit kértem, vagy többet? a leírás alapján többnek tűnt :D //
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.09.26. 22:21

*Az öreg elégedetten bólint.*

- Ne kotorásszon sacerdon, majd mielőtt indulnak kicsengeti az érméket...Ahogy nézem nem lesz elég az az élelem, de ha gondolja azt is megoldhatjuk! Majd ebéd közben elmesélem, de most megyek segítek a lánynak, meg megbeszélem vele az indulást...Mikor akar indulni? Még ma, vagy holnap reggel?

*Lehúzza a tűzhely szélére az edényt, valószínűleg elkészült az étel.*

// Off: Nagyjából négy-öt napi élelmet kaptál, ha jól beosztod akkor elég lesz az elkövetkezendő öt napra. Egy napot már jöttél és fogyasztottál is az ételedből ezt ne feledd! //
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2009.09.29. 12:20

(Nazaro Goravik)

Visszazárom az erszényem az öreg szavaira, és a szemébe nézek.

-Minél hamarabb indulni szeretnék, hosszú az út, és a faluban épp elég időt vesztegeltem. Pár napja füstcsíkot láttam a hegyek közt felszállni, úgy tűnt pont az útirányom felől. Elhiheti, hogy ez rendkívül nyugtalanít. Bár nem tudom, hova fogom a maradék ennivalót pakolni, de ha megoldható nagyon örülnék neki.

Felsóhajtok, és Mirtanára gondolok... nehéz egy hét áll előttem. Valahogy csak kibírom, túl fiatal, hogy utáljam, de nem elég gyermek, hogy ne vegyek róla tudomást... Megrázom a fejem kicsit, hogy elűzzem a bűnös érzelmeket.

//OFF: átírtam az ételt adagokra, könnyebb követnem ,hogy étkezések mennyiségét vonom le//
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anathor » 2009.09.29. 13:15

Válasz erre: (Bocsi, hogy bemásoltam, csak akkor nem kell keresgélni.)

JK: Da'ryo Racchiosi, a „Fivér”
Helyszín: Warvik tartomány, a Casada folyótól néhány mérföldre
Időpont: reggel

*A báró tovább folytatja az üvöltözést:*

- Rascore mi? Ezt akárki mondhatja! Milyen színű a Ranagolita-katedrális teteje a Főtéren? Felelj fattyú, ha tényleg onnét származol akkor tudnod kell: milyen színű a Ranagolita-katedrális teteje a Főtéren?

*Egészen közel hajol hozzád.*

("Fivér")

*Gondolataiban a válasz után kutat, habár sokáig nem kell keresgélnie, mivel sokat járt a városban. Mindössze két szegmensnyi ideig burkolózik némaságba, majd felel a báró kérdésére teljes magabiztossággal. Nem ostoba a báró - jegyzi meg magában.*
- A Ranagolita-katedrálisnak nincs teteje, Báró Uram...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Anathor 2009.09.30. 21:04-kor.
"Mivel szegény vagyok álmom van csupán.
Álmaim lábad elé terítem,
Finoman lépj: mert álmaimon gázolsz." - W. B. Yeats

"Az írek közt az a homoszexuális, aki jobban szereti a nőket a piánál."

"A templom közel van, de csúszós az út. A kocsma messze... De majd óvatosan lépkedek..." - Orosz mondás

Rye'tel Assumpta (Tharr-pap) karakterlapja:
viewtopic.php?f=44&t=1179
"Fivér" (Gorviki Vértestvér) karakterlapja:
viewtopic.php?f=44&t=1442
Anathor
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 586
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.09.29. 18:43

*Az öreg mégsem indul ki a lányhoz, hanem inkább veled beszélget tovább:*

- Megoldható...Tudja még fiatal koromban sokakat kalauzoltam a Rawaka hegyei között, voltak köztük fura figurák, egyszer még egy mágiahasználó is. Valami egyedi növényt keresett egy őáltala kotyvasztott matériához, de már nem emlékszem, hogy mifélét. Na szóval, alig volt felszerelése amikor megérkezett ide, de mégis mindig volt nála minden amire éppen szüksége volt. Ruhák, cipők, ha kellett egy egész alkimista labor, tényleg minden! Ez persze feltűnt nekem is, és rá is kérdeztem a dologra. Azt mondta, hogy van neki egy mágikus tarisznyája, ami össze van kötve az otthonában egy szekrénnyel. No abba a szekrénybe a szolgái mindig azt pakolják amire szüksége van. Csak ír egy levelet, beteszi a tarisznyába, a szolgák kinyitják a szekrényt és megtalálják a varázsló levelét. Utána beteszik a dolgokat amit a varázsló kért a levelében, majd becsukják az ajtót. A varázslónak csak ki kell nyitnia a tarisznyáját, és máris kiveheti a kért dolgokat. Persze nagyon rácsodálkoztam a dologra, próbaképp rendelt nekem egy kupa hideg bort, amit szinte perceken belül meg is kaptam! Ekkor döntöttem úgy, hogy én is akarok egy ilyen tarisznyát! A kalauzolás alatt sikerült megfűznöm a magisztert, aki meg is csinálta, miután megtalálta a keresett növénykéjét...Szóval van nekem egy ilyen tarisznyám, meg hozzá tartozó szekrénykém is. Ha Mirtana kalauzol valakit akkor magával viszi a tarisznyát, én meg a szekrénybe pakolom azokat a dolgokat amit éppen kér. Egy palatáblára krétával felrajzolja, hogy mire van szüksége, én meg bepakolom. De csak akkor lehet kinyitni a szekrényt, ha a tarisznya kapcsa zárva van, szintúgy csak akkor lehet kinyitni a tarisznyát, ha a szekrényajtó nincs nyitva. Ezért van szükség a palatáblára meg a krétára...Ha gondolja főzhetek magának is az út alatt! Ha éhes lesz, csak szól a lánynak ő meg rendel. Persze a szokásos időkben – reggel, délben, este – mindig lesz benne étel, akkor kérni sem kell. Na mit szól hozzá, ha megtoldja két ezüsttel, meg azzal zsák élelmiszerrel, akkor meg lesz oldva az ennivaló-ellátása, ráadásul cipekednie sem kell!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
1368 hozzászólás • Oldal: 75 / 92 • 1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 92

Vissza: Gorvik