-Csak sírva kijönni belőle-Kiáltom hátra a hangsúlyomon érezni lehet a komolytalanságot
"A nép elvesztette a kormány bizalmát, a népet le kell váltani" Bertold Brecht "A történelem hazugságok tömege olyan eseményekről, amelyek sohasem történtek meg, olyan emberek elmondásában, akik nem voltak jelen" George Santayana "A Kalandmester csak a hangjáért dobja el a kockákat" E Gary Gygax
KM esemény [Rannien Siey]: menetelés Helyszín: úton az erődhöz Időpont: éjjel Résztvevők: Laurana, Shia-ko, Dierol, Haome no Munemoto, Martos col Legium, Arnoil, Laokoon, Garmacor NJK-k: ? _____________________________________________________________
Dierol
Eszedbe jut néhány dolog a Darton-paplovagokról: büdös alkoholista dögök, hullaimádók, őrültek, ráadásul sok fokhagymát esznek...
Shia-ko
Még mindig látod a kis vörös pöttyöt az egyik bástyáról. A törpe mellédcsapódott.
Haome
Sikerül az elffel együtt haladnod, a környezetet figyelve pedig semmilyen csapdát sem érzékelsz a közeletekben.
Martos
Törtetsz előre, minél előbb fedelet akarsz tudni a fejed fölött, de azért tisztában vagy azzal, hogy a csapat egynémely tagjától nem lenne tanácsos elválni.
Mindenki
A börtön már csak 600-700 lábnyira van. Akiknek eddig rossz érzésük volt, azoknak csak egyre fokozódik. Csapdákat nem láttok sehol se szerencsére.
Miközben megyek a börtön felé figyelem a társaim reakcióit. Láthatóan az elf és a félelf valami különös érzékkel bír ráadásul a látásuk is jobb mint az enyém.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk a becsület mindennél többet ér.
Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt arel pap A balszerencse netovábbja zárt
//Én, avagy Sharold Dalvan, a hajó nélküli Kapitány//
Kitartóan cuppogok a sárban az erőd fele, abban a reményben, hogy végre száraz helyre érhetek. <Kedvelem ugyan a vizet, de csak akkor, ha alattam van. Meg vagyok áldva ezzel a bagázzsal. Senkinél nincs komoly fegyver, s jó, ha jelenlegi ismereteim szerint ketten tudnak mágiát használni. Csak nehogy meglepetés érjen... Vajon melyik lehet a bábjátékos?>
Ahogy menetelünk az erőd felé, megpróbálok beszédbe elegyedni a hosszúéletűvel (közös nyelven próbálkozom, először, aztán ha nem nyert, akko azon vagy azokon, amelyek eszembe jutnak. Mondjuk a vanírt hagyom utóljára ) "Mi lenne, ha összedolgoznánk, hm? Persze csak ha te is akarod, a khm, túlélés érdekében... A te érzékeid és az én szakértelmem... Mit szólsz hozzá, hm?.."
Tényleg szeretném elnyerni a bizalmát és a segítségére lenni - szerintem jó csapat lennénk...
"A halál nem szomorú. A szomorú az, hogy a legtöbb ember egyáltalán nem is él."
KM esemény [Rannien Siey]: menetelés Helyszín: úton a börtönhöz Időpont: éjjel Résztvevők: Laurana, Shia-ko, Dierol, Haome no Munemoto, Martos col Legium, Arnoil, Laokoon, Garmacor NJK-k: ? _____________________________________________________________
Shia-ko
Ahogy közeledtek, megállapítod, hogy az valaminek a fénye lehet, az a távolról piros pöttynek tetsző dolog.
Mindenki
Az épület olyan 40 láb magas, kör alakú, lefelé szélesedő, négy bástyával. A börtön már csak 60-70 lábnyira van, mikor kiáltozásokat hallotok. Felismeritek benne a toroni nyelvet.
Akik tudnak toroniul
-Nézzétek! Emberek! Talán szökött foglyok? Nézzük meg!
Mikor meghallom a hangokat, bár nem értem mit mondanak, kicsit megnyugszom, hogy a hely nem elhagyatott. Legalább van esély, hogy odabent melegebb van, mint idekint. <Ha pont most kezdenek el kiáltozni, akkor valószínűleg most vettek észre minket, tahát nincs értelme a titkolózásnak.> Így hát nekieresztem hangom az ítéletidőnek, hátha az én tüdőm is van olyan erős, mint az övéké. - Hahó! Van ott valaki? Segítsenek kérem! Hajótöröttek vagyunk, és nincs hová bekéredzkednünk ebben az időben - kiáltom feléjük a közös nyelven, remélve, hogy Ynev legelterjedtebb nyelvét legalább minimálisan megértik itt is, akárhol legyen az az itt.
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél. "A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Egy törpe, akinek valamiért viszketni kezd a keze a kalapács markolatán, ha toroni beszédet hall...
<Minden összevág: toroni, börtön, meg a hangok - ezek a börtönőrök lesznek... Hehe, jól fog esni egy kis testmozgás...>
Azzal jól láthatóan meglengetem a kalapácsot.
"Amondó vagyok, hogy ne menjünk tovább... A szavakat ugyan nem értem, de ha ez egy toroni börtön, akkor annak toroni őrei esetleg kíváncsiak lesznek ránk... Én aszondom, jöjjenek ők ide, ha akarnak valamit!.. Majd bolond leszek egy toroni erőditett épület falai alá vonulni ostromfelszerelés nélkül!.. Hehe! Na, mit szóltok?"
"A halál nem szomorú. A szomorú az, hogy a legtöbb ember egyáltalán nem is él."
<Ha a börtön toroni, és ugye nyilván az mert miért hazudott volna a törpe, és a beszéd is toroni, ami ugye nyilvánvaló akkor alighanem toronban vagyunk. Viszont jó lenne tudni mit mondtak az ipsék... talán a kyrünk megmondhatja> -Hé! Szöszke herceg!- Fordulok arra amerre sejtem őt -Mit vartyognak ezek az idióták itt toroniul?
"A nép elvesztette a kormány bizalmát, a népet le kell váltani" Bertold Brecht "A történelem hazugságok tömege olyan eseményekről, amelyek sohasem történtek meg, olyan emberek elmondásában, akik nem voltak jelen" George Santayana "A Kalandmester csak a hangjáért dobja el a kockákat" E Gary Gygax
//Én, avagy Sharold Dalvan, a hajó nélküli Kapitány//
<A nyelv toroni, ez biztos. De mit mondhattak? Elég izgatottak. A fenéért nem tanultam meg jobban?> -Ugyan nem értem, hogy mit beszélnek, de szerintem észrevettek minket. A börtönökbe nem bejutni, hanem onnan kijutni nehéz. Először is várjuk meg a kijövő küldöttséget, és tárgyaljunk velük... Ha nagyon elfajul a helyzet, innen - messzebbről - ugyan könnyebb még elmenekülni - ha meg minden nyugodtan zajlik, akkor pedig együtt besétálunk. De azt vegyük figyelembe, hogy ha a bejáratnál vagyunk, és bejutunk, akkor a falak már nekünk dolgoznak. A falakon beül meg felszerelés és élelem vár minket. Itt kint viszont nincs semmi. Tehát még most kellene kitalálnunk, hogy be akarjuk-e esetleg venni a helyet, vagy itt kint akarunk bujkálni minden nélkül?
Majd jót húzok a pálinkás kulacsomból, és várom a többiek reakcióját.
- Szó szerint ezt mondták: "Nézzétek! Emberek! Talán szökött foglyok? Nézzük meg!"
Meg is állok mint aki úgy gondolja hogy minek közelebb menni.
< Próbálkozzunk a toroni nemes előadásával aki hajótörést szenvedett? Vagy esetleg mást, ha lenne valami részinfóm a szigetről akkor esetleg eljátszhatom a börtön vezetőjét leváltó nemest, aki büntetésből kapja e feladatot a császártól? Megkeseredve, és haragban mindenkivel... Hmmmm. Csináljuk valahogy. >
Várok és forgatom a gondolataimat, egyre inkább kiül arcomra a toroniakra jellemző gőg, s megvetéssel tekintek magam körül minden obsorra.
<Tehát vannak itt emberek, ez biztos. Hogy észrevettek, az is. Hogy ez nekünk mennyire jó? Érdekes kérdés, tartok tőle, hogy keveseknek okoz majd örömet.> - Szerintem sem érdemes siettetni a bejutást, főleg hogy a benti készletek nem értünk vannak, így hozzájutni sem lesz egyszerű.