• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Túlélők harca (ÚTK)

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
47 hozzászólás • Oldal: 2 / 4 • 1, 2, 3, 4

Re: Túlélők harca (ÚTK)

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.08.28. 13:17

(Ribal Valentar)

Mielőtt bármit is elkezdenék tolmácsolni felteszem azt a kérdést, ami a szabályok hallatán leginkább foglalkoztat.
- A pszi- és varázshasználati tilalmak már most is élnek, vagy csak a verseny kezdetekor? - kérdem a közös nyelven, mert nem szokásom fölöslegesen váltogatni a nyelveket beszéd közben.
A választól függően elkezdek varázsolni
//Teleport (3 font), a biztonság kedvéért 5 E-vel -> 5 MP és a boton lévő Zóna varázsjel miatt +5 MP, összesen 10 MP és 11 szegmens//, vagy cifrát káromkodok. Ez utóbbit az összes általam ismert nyelvet felhasználva teszem, felváltva használva az ervet, a közöst és az ilanorit, de biztos, hogy mindenki megértené akkor is, ha csak egy nyelven küldeném el melegebb éghajlatra a szabályok kiagyalóit. //Lehet találgatni, hogy melyik válasz esetén mit csinálok 8)//
Ezek után szabályokat gyorsan elhadarom a félelfnek ervül, úgy emlékszem azt megérti.
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Altair » 2009.08.28. 14:02

Dante Molanor

"A fegyvereitek el vannak rejtve a pályán meg a toronyban." <Nem hiszem el! A létező legelterjedtebb fegyverre lenne szükségem és pont azt nem tudok szerezni. Legalább egy buzogány lenne itt ilyen ócskaságok helyett. Dobóháló meg szigony, nem halászni akarok.> A gondolatmenetet még megtoldom egy sor , inkább csak magamnak mormogott káromkodással is.
"a pályán csapdák, mérgek, fegyverek, étel, ital, varázstárgyak, bájitalok és tollak vannak elrejtve" <Talán mégsem olyan lehetetlen két hosszúkardhoz jutni.>
"A pszi- és varázshasználati tilalmak már most is élnek, vagy csak a verseny kezdetekor?" //Persze megvárom a kyr válaszát és csak utána szólok.//
-Azt ne mond, hogy varázsló vagy. Nem számítok túl sok jóra a varázslóktól ilyen helyzetben. Leszedem a kis pajzsot és a rövidkardot a falról, a pajzsot felveszem bal kézre, aztán kétszer háromszor rávágok , először csak markolattal, utána egyszer az élével is, ha nem szakadt be.<Valahol biztos van tisztességes fegyver. Fogadok a többi csapatnak legalább az van.>
"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel. Különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogyan élsz."
//Kovács Ákos//

"Aki itt erős akar lenni, az úgy jár, mint a vas. Ezt úgy értik, hogy addig lesz ütve, amíg meleg."
//Rejtő Jenő: Piszkos Fred közbelép//
Altair
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 167
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Haome no Munemoto » 2009.08.29. 16:07

Hynarien Enderil

Ránézek a döglött halakra.
<Bár egy ismerősöm - mi is lett vele?.. Meghalt ételmérgezésben?.. Na szóval asszem ő mondta, hogy a kétnapos döglött halnál is van rosszabb... Mondjuk a háromnapos döglött hal... De ez most valahogy nem hozza meg az étvágyam... Majd eszsem később...>
Azzal az élénk - bár számomra teljesen idegen nyelven zajló - társalgásba bonyolódott kis társaságra nézek.
<Hiába, nem erősségem az idegen nyelvtudás... Elvégre mesterlövész vagyok, nem tolmács... Most mondjuk azért bánom egy kicsit...>
Mikor a kedves magiszterforma alak beavat ittlétünk okaiba, nem mondhatnám, hogy feldobna a hír - de a túlélés mindenekelőtt! - gondolkodni meg később is ráérek.
"Részemről kész vagyok!" - mondom neki aztán.
<Essünk túl rajta!>
"A halál nem szomorú. A szomorú az, hogy a legtöbb ember egyáltalán nem is él."
Haome no Munemoto
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 402
Karakter: Essilor en Pyron - Manifesztáció
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.08.29. 20:23

KM esemény [Rannien Siey]: ébredés
Helyszín: aréna cellája
Időpont: ?
Résztvevők: Martos col Legium, Haome no Munemoto, Altair
NJK-k: ápolatlan, agresszív kyr

-Már most sem lehet semmiféle mágiát vagy pszit használni... A Statikus pajzsokat lebontották, mikor idehoztak, a testen található bélyegeket és varázsjelek megtörték, a varázstárgyakat elvették, bár meg lehet őket találni a pályán.

-Egy-két percen belül megérkezik a toll és a zászló, az onnantól számított 60 szívdobbanásnyi idő múlva pedig a ketrecek is kinyílnak... Kíváncsi vagyok, hogy milyen terepre kerülünk.

-Minél előbb ki kéne találni egy stratégiát, hogy mire megyünk rá: torony, elrejtett tárgyak, zászló...

-A pszis toll használatát illetően pedig szerintem döntsön a sors keze: kő-papír-olló vagy megpörgetünk egy tőrt... Döntsetek, vagy az enyém lesz...

-Ja, és te mocskos szájú anyámasszonykatonája, fordítsd már le ezt annak halat bámuló elfek szégyenének, mert nekem nincs kedvem...
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.08.29. 21:02

(Ribal Valentar)

A javaslatára megvetően csak ennyit mondok:
- Amennyiben nem én kapom a fehér tollat, akkor akár itt is maradhatok, mert sok hasznomat nem veszitek. A fordítgatást meg végezd el magad, nekem sincs sok kedvem hozzá.
Érezhetően nem fogadtam túl jól a szabályokat.
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.08.29. 21:15

KM esemény [Rannien Siey]: beszélgetés
Időpont: ?
NJK-k: ápolatlan, agresszív kyr egy pálinkás kulalccsal

//Közös//

-Ejj, ne búsulj, öreg cimbi, inkább igyál egy kicsit! - mondja, és előkap egy kulacsot, mely illatából ítélve könnyen behatárolod a tartalmát: méregerős pálinka. Érdekes egy alak, meg kell hagyni... Egyszer rúgdos, máskor pálinkával kínál... Biztos az alkohol vette el az agyát. Feléd nyújtja a tömény italt.
-Amúgy ki viszi majd a zászlót? Azt is sorsoljuk ki? Jól van, te, lásd milyen jószívű vagyok te kapod meg a tollat, nehogy itt majd a viadal végéig duzzogj, hogy nem te kaptad...
-Akkor stratágiára ötlet?

Gyorsan lefordítja az eddig elhangzottakat ervre is Hynariennek. Majd neki is felteszi a kérdéseket.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.08.30. 0:24

(Ribal Valentar)

A kyr megdöbbentő következetlenségétől kissé magamhoz térek. A felém kínált itallal szemben ettől függetlenül (vagy tán épp ezért?) bizalmatlan vagyok.
<A mostani bajom is amiatt van, mert elfogadtam egy vadidegen italát.>
- Köszönöm, de nem élek ilyen erős itallal, könnyen összezavarja a fejemet. Egyébként bocsánatát kell kérjem, kissé talán túlreagáltam a dolgot, de az a bot nagyon fontos nekem. A szó legszorosabb értelmében megfosztottak így a lényem egy részétől. De nem hiszem, hogy ezt bárki önök közül megértené - sóhajtok lemondóan.
- Mondja kérem, milyen nyelveket beszél az erven kívül? - fordulok a félelfhez, természetesen az ervek ékes nyelvén. Válasza meglehetősen lelomboz. //Bocsi Haome, hogy nem várom meg a reagod, de egyértelmű a válaszod, és kicsit próbálom felpörgetni az eseményeket ;)//
- Így nem sok reményünk van az eredményes taktikai egyeztetésekre, mert ha jól gondolom ervül eme ember nem tud, és még ha elfül tudna is, az sem jó jelölt az egyeztetésekre, mert azonkívül, hogy nem tudom kyr barátunk megértené-e, én biztosan nem.
Ezzel visszafordulok a kyrhez, jó szokásomnak megfelelően nem váltva nyelvet.
- A megfelelő stratégia kidolgozásában, azt hiszem, ön lehet leginkább otthon, nekem csak annyi a kikötésem, hogy a többi csapat megölését inkább kihagynám ha lehet, tehát marad a kincs vagy a zászlógyűjtögetés, ha jól értettem. Bármi legyen is a döntés, azt semmiképp nem javaslom, hogy különváljunk. Egyébként a kincset aki felismeri, az hogy ismeri fel? Úgy értem, meg kell érintenie, vagy elég-e közel menni hozzá, meg ilyesmik érdekelnének. A zászlót úgy vélem a legerősebb embernek kéne magánál tartania, tőle veszik el a legkisebb eséllyel - mutatok Altair karaktere irányába, majd rádöbbenve, hogy ebbe neki is lehet beleszólása, közösre váltva bevonom őt is a beszélgetésbe, megismételve az utolsó mondatot.
- Persze ha az a zászló túl nagy méretű lenne, és inkább zavarná a harcban, lehet, hogy inkább valaki másnak kéne magához vennie, ezt egyelőre én nem tudom, lesz rá egy percünk, hogy büntetlenül eldönthessük - teszem még hozzá.
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Altair » 2009.08.30. 13:52

Dante Molanor

"a varázstárgyakat elvették" <Nem csak a varázstárgyakat, de még a normális fegyvereket is.>
"Köszönöm, de nem élek ilyen erős itallal, könnyen összezavarja a fejemet."
-Pedig sérülésre a legjobb orvosság, ha nincs aki ellássa. Mosolyodom el, a jó kis törpe pálinka sokat segíthet a sérülteknek, bár nem hiszem, hogy az lenne a kulacsában. Mondjuk ki tudja mi az "erős ital" neki.
A hosszú idegen nyelvű monológot kivárom, inkább a fegyverekkel foglalkozom közben. A felvetés, hogy én vigyem a zászlót nem nyeri el nagyon a tetszésemet, főleg, ha tényleg zászlóról van szó, nem csak egy rongyról.
-Mekkora az a zászló? Nekem mindkét kezem kell, a harchoz. Kérdezem a kyrtől, csak tudja, ha túl van már két harcon.
-Stratégiának talán keressünk először használható fegyvereket, azzal már minden könnyebben megy majd.
"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel. Különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogyan élsz."
//Kovács Ákos//

"Aki itt erős akar lenni, az úgy jár, mint a vas. Ezt úgy értik, hogy addig lesz ütve, amíg meleg."
Altair
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Haome no Munemoto » 2009.08.30. 20:49

Hynarien Enderil

Részemről elfogadom a felkínált kulacsot, és beleszagolok, majd vállat vonva meghúzom, kell a célzóvíz...
A dolog előhoz egy emléket a múltból...
<Ritkás, kis cseppekben szemerkélő eső - az a fajta, ami mindenhová behatol... Esik,esik már három napja... Na meg ez a köd... És a hideg: csontig hatol...
Negyedik napja rejtőzöm már ebben az átokverte rengetegben, a célponra várva. Már idejutni sem volt egyszerű, azonban ez a várakozás... Idegörlő, pláne, hogy az élelem is elfogyott... Eh, elég már!>

Egy fejrázással elhessegetem a múlt árnyait (a francba azzal a nyavalyás, balul sikerült küldetéssel!..) és ismét a jelenre fókuszálok.
<Stratégia, taktika... Mindig ugyanaz a nóta... Először is, játsz túlélésre - aztán majd meglátjuk, mi lesz...>
Hangosan - ervül - ennyit mondok:
"Melyiktek ért a pszi tudományához?"
Haome no Munemoto
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.08.31. 0:02

- Jómagam értek, s szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy nem is keveset. Talán elég annyit mondanom, hogy Doranban a legjobb mesterektől tanultam. De mivel kyr barátunk is igényt tartott a fehér tollra, feltételezem, hogy ő is konyít valamennyit az elme tudományához. - válaszolom, kissé talán gőgösen. Látszik rajtam, hogy nem hiszem, hogy ezzel bármelyikük is fel tudná venni a versenyt.
<Jó lenne, ha most már végre nevén tudnánk nevezni a másikat, mert ez az erre-arra mutogatás kicsit kezd idegesíteni.>
- Jut eszembe, a nagy izgalmak közepette még be sem mutatkoztunk. Jómagam Ribal Valentar vagyok, s mint az előbb elárultam, Doranban tanultam, csakúgy, mint több nemzedékig visszamenőleg az őseim is - mondom, miközben meghajolok a félelf és a kyr, majd a bemutatkozást a közös nyelven megismételve embertársam felé is.
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.08.31. 13:49

Időpont: reggel

//Erv//

-Hát, mi először a kivárás technikáját alkalmaztuk: itt maradtunk a cellánkban, sose távolodtunk el tőle nagyon. Csak az volt a baj, hogy találtunk egy csomó piát, s jól berúgtunk, majd mikor felébredtünk a zászlónk sehol. Nem tudtok időben visszaszerezni, így elbuktunk. A második viadal során szintén a kivárás mellett döntöttünk, csak mindig mozgásban maradtunk, a többi csapat celláját végigjártuk, mivel ott mindig találtunk egy kis élelmet, s az egyikben megtaláltuk a kincset, ami a vízes tálka volt... Sose én találtam ki a stratégiát, nem az erősségem... Ötlet?

//Közös//

-A zászlónak a fa tartó része nem fontos, csak a selyem, amikre rúnákat rajzoltak. 6 csapat, és 6 különböző színű zászló: piros, kék, zöld, sárga, fekete, fehér. Csak az amatőrök viszik mindenestül a zászlót...

//Erv//

-Hééé, Füles, neked nem jár... A mocskos kis fajtád amúgy sem értékeli az ilyen kincseket, mint ez itt!

//Erv//

-Természetesen én igen.

//Erv//

-Ja tényleg, a nevem: Raim Loren, az első és utánozhatatlan, kinek nevére ezrek rezzennek össze, és könyörögnek az életükért. A nagy és hatalmas művész, kinek művei több száz aranyért cserélnek gazdát. És a délceg hajóskapitány, a Quironeira és a Gályák Tengerének Réme... - és meghajol előttetek, majd meghúzza a kulacsát... Éppen teszi el, mikor egy hatalmas villanás kíséretében megjelenik egy vérvörös színű selyemzászló, izzó narancssárga rúnákkal rajta, a zászlórúd pedig faragásokkal díszítve, és egy egyszerű lúdtoll, ami feltételezhetőleg a pszis toll...

-No, akkor gyorsan döntsük el, hogy kié mi lesz! Szerintem egy kő-papír-olló meccs, vagy egy tőr körbeforgatása igazságos lenne...
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.08.31. 18:21

(Ribal Valentar)

Az újból felvetett sorsolásos módszerre megvetően legyintek egyet, majd bővebben kifejtem, mennyire nevetségesnek találom az ötletet, hogy ne én kapjam. Ha úgy látom jónak, akár
- Egyértelmű, hogy akkor van az a toll leginkább a csapat hasznára, ha én használhatom - s már nyúlok is a toll felé. - Ha úgy látom jónak, jelenlévők bármelyikéről lehámozom az ép eszét, mint a hagyma héját, vagy, ami még fontosabb: ezt az ellenfeleinkkel is megtehetem. Szerencséjükre egyelőre több hasznot hoznak nekem sértetlenül, így mindenképp meg akarom védeni magunkat attól, hogy egy ellenséges varázsló ezt, vagy más, hasonlóan ronda dolgokat tegyen mivelünk. És nem kételkedem, hogy a védelem felépítésének kérdésében is jobb vagyok az itt jelenlévőknél - mindezt nem fenyegetően adom elő, inkább tényként közlöm, teljesen semlegesen. A hangomban már nyoma sincs annak az elkeseredésnek, ami röviddel ezelőtti kifakadásomat szülte. - Persze, ha a többség nem ért ezzel egyet, akkor nem hiszem, hogy hármójuk ellenében bármit tudnék tenni, így ha mást szavazunk meg, akkor nem szállok szembe. Ahhoz viszont túl fontos kérdés, hogy a vak véletlenre bízzuk az eldöntését. Én magamra szavazok.
A többiek szavazatát megvárom, majd a harcos felé fordulok.
- A pszi használatára jogosító toll használatát szavazzuk éppen meg. Úgy vélem, hogy én tudnám a csapat tagjai mentális és asztrális védelmét leginkább megoldani, és ezért nekem kell birtokába jutnom. Mellesleg valószínűleg offenzíven is én vagyok képes leginkább az elmémet használni. Úgy gondolom, hogy önnek is van ebbe beleszólása, hiszen ön is a csapat tagja, akár tetszik, akár nem, ezért meg kell kérdeznem, kiben bízik a legjobban ebben a kérdésben?

A szavazás lezárultával a következő lényegbevágó pontra térek, azaz a zászlóra.
- Na, akkor műtsük le valahogy a zászlót a tartórúdról, így akár zsebre is teheti - fordulok a legerősebb emberünk felé. //OFF: Mekkora ez a zászló? Tényleg begyűrhető egy zsebbe, ha a rúdról leszedjük?//
- Már ha vállalja, tisztelt... - ide érezhetően várok egy nevet, mivel a zászló megjelenése megszakította a bemutatkozásokat.
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Altair » 2009.08.31. 18:56

Dante Molanor

"A zászlónak a fa tartó része nem fontos, csak a selyem, amikre rúnákat rajzoltak."
-Akkor az nálam jó helyen lesz, ha nem akadályoz. <Például felkötöm a karomra. 6 csapat, és csak egy nyerhet? Itt vérfürdő lesz. Nem valami jó kilátások.>
"...kiben bízik a legjobban ebben a kérdésben?"
-Ha anélkül tényleg itt maradna, és főképp ha támadni is tud vele akkor legyen a magáé. Én annyira nem értek hozzá, hogy feltétlenül szükségem legyen a használatára. <Támadni pszi-vel? Mégiscsak tudhat valamit. Talán hasznunkra is válhat. Talán.>
"Már ha vállalja, tisztelt..."
-Dante Mondom egy kisebb biccentéssel. A többi úgyse fontos.
- És elviszem, ha csak a selyemrész fontos. Azzal leszedem a zászlót a rúdról, ahogy tudom. Először persze megpróbálom kikötni, ha ez nem megy levágom, de vigyázva, nehogy a fontosnak tartott selyemrészt, és főképp a rúnákat meg ne sértsem. <Ki tudja mire valók. Nem szeretem az ilyeneket.>

//Mekkora a zászló? Alkarra/felkarra fel lehet kötni, hogy ne zavarjon?//
//Kovács Ákos//

Altair
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Haome no Munemoto » 2009.09.01. 7:13

Hynarien Enderil

<Megint kezdődik... Új arcok, újszerű helyzet, de mindig ugyanaz a nóta...>
Magamra mutatok, és jól érhetően ennyit mondok:
"Hynarien"
Ezzel a magam részéről befejeztem a bemutatkozást - azt nem szeretném, ha túl sokat tudnának meg rólam újdonsült társaim.
A tollak ügyyében egyenlőre nem akarok beleszólni - az én specialitásom ugysem ez, hanem a számszeríj...
Még egyszer körülnézek, hogy még milyen fegyvert tudnék indulás előtt magamhoz venni.
Közben pedig csak ennyit mondok:
"Had vállaljam magamra a környezet felderítését. Tudjátok, valami ilyesmi a szakmám odakint..."
Haome no Munemoto
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.09.03. 15:38

Időpont: reggel

//Erv//

-Rendben, te kapod a tollat, nem akarom hallgatni a siránkozásodat egész úton... - majd a terem közepén lebegő tollat megfogja, és odanyújta neked.
-Az aktiválásához mártsd a véredbe.
-Rendben Füles, majd akkor te mész előre... Szóval akkor torony vagy felszerelés? Nekem édesmindegy, döntsetek ti...

//A zászló 1 x 0,5 méter területű.//
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
47 hozzászólás • Oldal: 2 / 4 • 1, 2, 3, 4

Vissza: Régi Kalandok...