• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

II. Csapat

Moderátor: Admin

Téma lezárva
202 hozzászólás • Oldal: 3 / 14 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14

Re: II. Csapat

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2009.08.16. 17:43

Üdv!

Én még erősen vacillálok, te hogy vélekedsz a Ranil paplovag esetéről? A megbeszélés topicban vetettem fel korábban.
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Holar » 2009.08.16. 19:20

Üdv Castor! Kifejezetten örülök neked. Így legalább a múltkor elmulasztott "együttjátszás" is pótlásra kerül, ha nem is a múltkori értelemben... Koncepció van, kidolgozva nincs. Egy Ahanat-Akhan mortel mellett döntöttem, a Pokol című regényben leírt Varjak mentalitásával, és munkamódszerével.
Ha egyszer az a bizonyos vajaskenyér nem a bekent felére esik... Szerintem rossz oldalát kentük meg...
Holar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 132
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.08.16. 20:23

Holar!

A könyvet olvastam, de az Anath Akhan -legalábbis az ETK-ban kidolgozásra került szakadár yllinori ág- őszintén szólva nem vagyok biztos benne, hogy olyan nagyon fedné a Varjak mentalitását és munkamódszerét; ezt fejtsd ki bővebben.

Orwen!

Én a Ranil-paplovagot illetően az ÚTK alapkaszton felül PPL2. 77.oldalán leírt képzettségeket adom -ahol ez lehetséges és egy az egyben át lehet konvertálni ÚTK-s megfelelőikké- az Af. az 2. fokot jelöl a Mf pedig 4.-et ér. Azt a leírást használom hozzá ami ott van és azokat a varázslatokat is megkapod. ...Kis konverzióval, majd agyalok rajta. Nem annyi Kegy pont igényük van mint ami oda van írva manában. Mivel még senki sem csinált ilyet foglamam sincs mi legyen az átszámítás alapja, de majd kitalálok valamit.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Holar » 2009.08.16. 21:45

Semmi összeegyeztetni-valót nem találok benne:D Mivel 10. szinten leszünk, szabad vadásznak számítok, így amikor épp maszekot vállalok, úgy érzem az én dolgom, hogyan, és miért fogadom el, azt pedig maximálisan kivitelezhetőnek tartom, hogy pártatlan legyek, vagy hogy fegyver nélkül mászkáljak.. Nem gondoltam egyébre.
Ha egyszer az a bizonyos vajaskenyér nem a bekent felére esik... Szerintem rossz oldalát kentük meg...
Holar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2009.08.16. 21:57

Castor!

Köszönöm, de most kérlek magyarázd el, nem világos, kapok a későbbi szinteken képzettségeket? Mert említetted a 4. fok = Mf konverziót. Mert nem vagyok ellene, de adott esetben megelégszem az első szinten kapott plusz képzettségekkel is.

Ha él a szférakorlátozás, akkor Ranil-rendit hoznék.

Még kérdés, hogy milyen vértet kap a karakter indulóként?
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.08.16. 22:29

Holar írta:Mivel 10. szinten leszünk, szabad vadásznak számítok,

Ezt pontosan hol olvasható?
Yllinori vagy ugye?

Orwen!

Igen, ahogy ott írja. Az alapján 4, fokú csak a fegyverhasználat meg a heraldika lesz az pedig nem hinném hogy ritkaságszámba megy 10. szinten. Fél vagy teljes vértezet, amelyiket választod.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2009.08.16. 22:39

Castor!

Hmm ezek jól hangzanak, köszönöm. Akkor nagy eséllyel Ranil-paplovag lesz.
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.08.16. 22:50

A karakteralkotáshoz a statisztikát én ezen kérem:

http://viragmagus.tar.hu/karlap.doc

Te használhatsz mást is a versenyen; de statot amit nekem küldesz, az kérem hogy ezen legyen. Kösz.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorgar ves Erhan » 2009.08.17. 7:04

Szia Castor!

Bocs, a kihagyásért. Én még mindig a törp warrioron gondolkozom, elsősorban egy a Zsigerontókhoz hasonló "Berzerker" törpön.

Az alapötlet az lenne, hogy tüskézett teljes vértben van törp, két alkarpengével kiegészítve, és mint afféle "berzerker" egyszerűen lerohanja az ellent, és üt, vág, döf, fejel, stb. módon felkoncolja az ellent. Hasonlatos nagyon a zsigerontókhoz, csak amíg ők faltörő kost játszanak, addig én nem tolok ilyen "kos" módban semmit.

Már csak azt kellene kitalálni, hogy adott esetben a vért tövisei mennyit sebeznek, meg milyen képzettségeket vegyek fel?
Harcművészetet? vagy inkább ökölharc, birkózás?
"We shall earn the favour of the Gods with the blood of the Weaklings!"
Lorgar ves Erhan
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 317
ZK Karakter: Kenji Otomo, Komisszár // Redmondi Mesék
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.08.17. 7:49

Lorgar!

A törpe berzerker alapötlet képzettségekből megvalósítható.
A tüskés vért is oké, de ez az alkarpengés tombolás szerintem nem túlságsan illeszkedik a ynevi törpék hagyományos fegyvernemeihez a kalapácshoz és a csatabárdhoz. De ha ez a szíved vágya... Pontosan hogyan képzelted el az alkarpengét műszakilag?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Holar » 2009.08.17. 7:55

Leírva nem tudom hol van, és sajnos utána sem tudok nézni, mert egy hetes szabadságomat töltöm, távol a könyveimtől. Ha nem késik, egy hét múlva megmondom. (Nem teszem rá a nyakam, hogy nem előző rendszer-beli nemhivatalaos kieges cucc lesz, de látok benne rációt.) Ja... a kettővel ezelőtti találkozón Ralognál már akkor azok voltunk, amikor megkaptuk a klán biztosította okj-s meridián, transzcepsz, stb képzési lehetőségeket (5.szint). :D De szólj, ha te másképp gondolod. Az én dolgom csak könnyebb tőle.
Holar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.08.17. 8:22

Annyiban gondolom másként hogy véleményem szerint az Anath Akhan -ami az ÚTK-ban van írva- Mogorva Chei király Yillinor állami elhárításaként működik -pont úgy mint mondjuk az USA-ban a CIA-; lévén az yllinori iskolájukat a korona közvetlenül felügyeli.
Szerintem egy fejvadász aki klánba tartozik sosem "szabad" -míg ki nem öregszik; legkevésbé nem "maszekol". Az más kérdés hogy adnak pihenőidőszakot, vagy közlik hogy x ideig biztosan nem tartanak igényt rád és utazhatsz, csavaroghatsz ha kedved tartja, -de ellátmányt, pénzt ilyenkor is jár- azzal nemigen kell elszámoljál mit csinálsz a szabadságod alatt, ha nem okozol olyan galibát ami a klán vagy Yllinor érdekeit sérti.
Yllinori vagy ugye?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Holar » 2009.08.17. 9:32

Az vagyok. Hogy egy másik híres regényre, A Renegát-ra utaljak, a szabadvadászi rang, még a Birodalmi fejvadászklánban is azt jelenti, hogy egy adott küldetést vagy elvállal, vagy nem. A Messor klánjához való hűsége persze nagyobb volt annál, mintsem hogy visszautasítsa, de a regény is hangsúlyozza (amennyire emlékszem), hogy jogában állt volna. Nem hiszem, hogy másképpen lenne ez egy kráni hagyományokkal rendelkező renegát klánban, amely nemcsak hogy onnan jött, de amennyire tisztában vagyok a jövőjükkel, Chei-el együtt oda is fog visszatérni. Ha ennyi kérdést vet fel az elképzelésem, tényleg logikusabbnak látom, a hagyományos, klán keretein belül tevékenykedő, minden szempontból tipikus mortelt játszani. Maradjunk hát ennél.
Holar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.08.17. 9:51

Holar!

A regénybeli koncepciók nem szerepjáték alapkönyvek, vagy kiegészítők. KM-ként csak azzal tudok mit kezdeni ami az alapkönyben, vagy egyéb hivatalos szerepjáték kiadványban megjelent. (Régi rúnát is elfogadok, ha tudsz linket.)
Az "ebben a regényben azt írja a szerző hogy"-típusú kijelentéseket nem tudom szerepjáték szabályozóként elfogadni.
És a példánál maradva ott kráni fejvadászról volt szó, te pedig yllinori vagy yllinori törvényekkel, szokásokkal, hagyományokkal és elkötelezettséggel,yllinorban bevett vallással, yllinori hatalmi érdekek mentén.
Az hogy kráni eredetű korántsem jelenti azt hogy az yllinori Anath Akhan egy az egyben tökéletes klónváltozata a kráninak, -szabályzatát és szokásait tekintve is- csak itt másképp hívják és más a főnök. Erős túlzás testvéklánnnak tekinteni a Kránban maradottakat, akik halálos ellenségei Chei királynak és az államnak -nem utolsósorban az yllinori Anath Akhannak is, mert a hazaiak enyhén nehezményezhetik a közönséges árulást. (Az ő szemükben a Birodalommal való olyan durva szakítást ahogy a klán leírásában olvasható, nehéz másminek nevezni.)
Ha kráni vadásszal akarsz lenni tedd azt, de ne játsz yllinoriba bújtatott kránit.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Holar » 2009.08.17. 10:16

Értem amit mondasz, és igazad van. (bár a regényeknek szeretek több jelentőséget tulajdonítani, mint azt te teszed, de játékosa, meg kalandmestere válogatja, szóval ez nem lehet alapja vitának, mert te mesélsz:)) Azt hiszem minden további problémát áthidaltam az előző postom utolsó két mondatával. Kránira nem is gondoltam. Bár szerettem mindig is, de az előző rendszerben érvényes jk tilalom belém rögződött.
Holar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
202 hozzászólás • Oldal: 3 / 14 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14

Vissza: V. OM Találkozó