• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A Szarvtorony

Ahol a Mágusok az urak...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
57 hozzászólás • Oldal: 3 / 4 • 1, 2, 3, 4

Re: A Szarvtorony

HozzászólásSzerző: Altemor an Sibassin » 2008.11.02. 18:48

Helyszínen töltött idő: 1. nap

A gondolat, hogy ezeket életre kelteni akár neked is sikerülhet, pláne alkothatsz saját lényeket nagy boldogsággal tölt el. Majd kiugrasz a bőrödből, mikor eszedbe jut, hogy homonkuluszok készítése törvénybe ütközik. Sőt. Doranban halálbüntetés jár a homonkulusznak és a készítőjének is. De a gólemek készítése meg külön művészet... Persze nagyon nehéz is, és csak nagyon-nagyon kevesen a beavatottjai. Sebaj, kellenek a nagy célok...

A könyvtárban sok anyagot találsz homonkuluszokról. Inkvizíciós feljegyzésektől kezdve, ismertetőkön át, készítési útmutatókig. Bizony... Doranban hiába tartják feketemágiának a homonkuluszok készítését, A Szarvtorony könyvtárában rengeteg apokrif mű megtalálható.

Találsz egy érdekesnek tűnő kistanulmányt, ami épp kapóra jön a gyakorolni való anyaghoz. Alyr is pont ezt adta fel... "A Homonkulusz ismertetőjegyei"...
Tisztelettel: Altemor an Sibassin, Artemor an Sibassin fia, Vinidius Artemora egyenes ági leszármazottja, az Emlékezés Tornyának főmagisztere, egyben a dorani Nagytanács elnöke

<<DORAN>>
Altemor an Sibassin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 232
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2008.11.02. 18:57

(Cassandra Revarae)

*Ez esetben a néhány óra szabadidőmet a tanulmánynak szentelem a könyvtárban, de igyekszem figyelni az időre, nehogy nagyon belemerüljek, és elkéssek megint, az most nagyon nem hiányzik. Negyed órával az óra kezdete előtt elhagyom a könyvtárat, gondolataimba mélyedve sétálok a teremhez, ha nem sikerült befejeznem az olvasást, akkor azon gondolkodom, mikor jöhetek vissza, mikor elég időm van rá, és nem kell másra figyelnem, nem zavar senki.*
"Az otthon talán azt a helyet jelenti, ahol sosem bocsátanak meg, ezért örökre oda tartozol, oda láncol a bűntudat."
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 431
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Altemor an Sibassin » 2008.11.04. 17:37

Kis szabadidőd alatt sikerül néhány alapvető dolgot megtudnod a témával kapcsolatban, de ha jobban szeretnéd magad beleásni, akkor jobb, ha holnap délelőtt jössz el ismét, mert szerencsés véletlenek egybeesésének hála nem lesz egy órád sem...
Tisztelettel: Altemor an Sibassin, Artemor an Sibassin fia, Vinidius Artemora egyenes ági leszármazottja, az Emlékezés Tornyának főmagisztere, egyben a dorani Nagytanács elnöke

<<DORAN>>
Altemor an Sibassin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2008.11.04. 20:08

(Cassandra Revarae)

*Már épp kezdenék úgy igazán belemerülni, mikor rájövök, hogy bizony mennem kell, sajnálom is, hogy holnap tudom csak érdemben folytatni a kutakodást, de az legalább kárpótol, hogy akkor lesz rá elég időm.
Most mindenesetre indulok az órámra, útközben is a homonkuluszokon, meg a gólemeken jár az agyam, lehet, hogy nem volt a legjob ötlet épp most bemenni a könyvtárba, ha így marad, nemigen tudok majd figyelni...*
"Az otthon talán azt a helyet jelenti, ahol sosem bocsátanak meg, ezért örökre oda tartozol, oda láncol a bűntudat."
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Altemor an Sibassin » 2008.11.10. 20:56

Gyorsan összeszeded magad és a könyveidet, és megindulsz kifele a könyvtárból. Egy gyors köszönést megeresztesz a könyvtáros felé, aztán már gondolkodsz is, hogy milyen órád lesz... Hát persze! Most jön a gyakorlati óra... azok nem ritkán izgalmasok szoktak lenni... Habár neked mindegy, hogy izgalmas-e vagy sem, téged csak az érdekel, hogy bármi módszerrel, de nagyhatalmú nekromanta legyél...

Megindulsz a gyakorlati órák számára fenntartott nagyobb termek egyikébe. Szerencsére a földszinten van, az csak egy szint lefelé... Még van körülbelül hét perced az óra kezdetéig.

<<DORAN>>
Altemor an Sibassin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2008.11.15. 10:53

(Cassandra Revarae)

*Igyekszem a lában elé nézni, miközben sietek a földszintre, nehogy megint elkéssek, de az elmém még a könyvtárban olvasottakkal, és a holnapi tervekkel van tele...*
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Altemor an Sibassin » 2008.11.16. 21:48

Sikerül a lépcsőn balesetmentesen lebotorkálnod, majd megkeresve a megfelelő gyakorlati termet, be is mész. Természetesen még nem késtél el. Gyorsan helyet foglalsz, és várod, hogy a magiszer megérkezzen.

Nem is kell sokáig várnod, néhány perc múlva belép egy fekete taláros magiszter. Ruháját a szarvtorony rúnái díszítik. Felismered benne del Arnomassis magiszert, aki az egyik legismertebb és legnagyobb hatalmú mágus a Szarvtoronyban. No persze Alyrt meg sem közelíti, de a többi magiszterhez mérten a legjobbak közt van. Azt beszélik róla, hogy sokat foglalkozik különböző dolgok életre keltésével, kísérletei már-már az eretnekség határait súrolják. Nézőpont kérdése... egyes országokban már az Élet Hét Tudója, Dedulus Mons tanításainak örökösei is eretneknek számítanak. De nem Doranban. Meg egyébként is, ez az egész csak pletyka...

Azonban ez még érdekesebbé teszi a szemedben a magisztert, hiszen épp azokban a tanokban merült el, amelyek téged is annyira érdekelnek...

<<DORAN>>
Altemor an Sibassin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2009.01.31. 12:27

(Cassandra Revarae)

*Igyekszem az el-elkalandozó gondolataim ellenére is aktívan figyelni, résztvenni az órán. Mikor vége van, és a diákok is elszállingóztak már, lassú léptekkel a magiszterhez sétálok, tiszteletem jeléül meghajtom a fejem, majd megszólítom (ha nem tudja a nevem, akkor természetesen bemutatkozással kezdek): *
-Magiszter úr... *kezdem kissé tétován, vágül is akár rosszul is elsülhet, amit szeretnék, de aztán mégiscsak folytatom, a tudásvágy elnyomja a halkan csilingelő vészharangokat, amik arra figyelmeztetnek, hogy talán ezt nem kéne...*
-Az iménti óra előtti szabadidőmet a könyvtárban töltöttem, és egy igazán érdekes könyvet olvastam, *megemlítem a mű címét is természetesen* melynek hatására rengeteg kérdés merült fel bennem, gondoltam talán a nagyhatalmú magiszter úr tudna segíteni a válaszok megtalálásában...*Majd ha látom, hogy mutat erre hajlandóságot, felteszek egyet-kettőt a nem annyira kényes kérdésekből, és majd utána jöhetnek a sokkal inkább az eretnekség témakörébe tartozók... *
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Altemor an Sibassin » 2009.08.11. 16:00

Hm...hát az valóban egy...érdekfeszítő mű! Mondd csak, hogy is kerültél te a könyvtárnak arra a részére? Ha jól emlékszem, a 14-es indexálású műveket az akoliták által nem látogatható részen tartják... Vagy változott volna a szabályzat, kis hölgy? - a hangja alapján nem tudod eldönteni, hogy mennyire gondolja komolyan, hogy szabálysértést követtél el.
A magiszter nagyjából veled azonos magasságú, 50 éves forma. Különleges, fonott szakállat hord, és a lábbelijén kis csengők vannak. Több pletyka kapott szárnyra arról, hogy mivégre ezek a csengők, de a magiszter úron kivül persze senki sem tudhat biztosat...

<<DORAN>>
Altemor an Sibassin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2009.08.11. 21:06

Cassandra Revarae

-Nem tudtam, illetve nem tudok róla, hogy szabályt szegtem volna, Magiszter úr. Hosszabb időt töltöttem a mű olvasásával, de közben sem szólt senki, hogy tilosban járok.
* Felelem a kérdésre tiszta tekintettel, tényleg nem szólt senki, nem mintha annyira fel hívtam volna magamra a figyelmet, hisz sejthető volt, hogy az ilyen iratok nem mindenki számára nyitottak. Mindenesetre meg kéne találnom a módját holnap, hogy ismét a kezembe akadjon az a könyv. ~Nem kéne összeakaszkodni vele, épp ellenkezőleg. Hisz talán pont ő mondhatna a témáról a legtöbbet.~ Fut még át a gondolat a fejemben, miközben a tekintetem az apró csengőkre téved, eltűnődöm, mit is hallottam, mire lehetnek jók.*

// Én milyen verziókat hallottam a csengőkről, ha hallottam? //
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Altemor an Sibassin » 2009.08.16. 12:09

Mélyen a szemedbe néz, a homlokát összeráncolja.
Szóval nem szólt senki...Mondd csak, szoktál te hazudni? Ne, ne is válaszolj! Gyere csak velem, és meséld el szépen, mi mindent olvastál abban a könyvben?? Elejétől kezdted, vagy csak fejezetekbe olvastál bele? - folytatja komoly ábrázattal, és megindul az oktatói teremkijárat felé.

//A csengőkről azt hallottad, hogy családi örökség, de valamiért néhányan nem nézik jó szemmel, hogy a magiszter viseli őket. Többen vannak a magiszterek között, akik megvetik emiatt, és állítólag egy alkalommal az ÉSZ küldöttei ezek miatt nem voltak hajlandók engedélyezni, hogy a magiszter is részt vegyen az egyik fontos tárgyaláson az Unió és Doran között.//

<<DORAN>>
Altemor an Sibassin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2009.08.16. 12:24

Cassandra Revarae

*Állom a magiszter tekintetét, ráznám a fejem a kérdésre tagadólag, hisz tényleg nem szólt rám senki, de aztán leint, és elindul. Indulok hát én is utána, közben pedig nyugodt hangon válaszolok a kérdésre:*
-A szabadidőm előtti előadáson a feladott lecke a 'homonkulusz ismertetőjegyei' volt, Magiszter. Így az óra végeztével beültem a könyvtárba, és gondoltam utánanézek a témának. Természetesen a könyv elejétől kezdtem, hiszen sok értelmét nem látom csak úgy beleolvasgatni. Egy órát lehettem ott, így nem jutottam a végére, de így is felmerültek bennem különböző kérdések. Mint például...
//Megpróbálok feltenni valami értelmes és mély kérdést a témáról az olvasottak alapján, ami elgondolkodtathatja a magisztert.//
*Egyenlőre nem említem meg, hogy az Archon tartotta az előadást, talán majd később még felhasználhatom ezt. Láttam ugyan a magiszter komor ábrázatát, de egyenlőre nem érzem úgy, hogy bajba kerülhetnék, sokat hallottam róla, mennyire érdekli a téma, na meg persze a peltykák a különböző kísérletekről... Ki tudja, talán néhány jól irányzott kérdéssel meg tudom nyerni, hogy aztán többet megtudjak magam is a dologról.*
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Altemor an Sibassin » 2009.08.16. 19:04

Nos, öhm...ez valóban érdekes kérdés! Taglalására most nem is vállalkozom, legyen elég annyi, hogy jelmágikus ismereteket igényel, amelyeknek minden bizonnyal nem vagy még birtokában. De éles elmére vall a kérdés! Legyen elég annyi, hogy a mana áramlását befolyásoló rajzolatok segítségével létrehozható a kérdéses csatorna. Viszont a könyvtárban... visszamész most rögtön, és átnézed mindazon könyveket, amiket relevánsnak találsz a probléma tekintetében, erről listát készítesz, és eljuttatod hozzám - könyvek indexálását is feltüntetve. Holnapra várom a szobámba!
Azzal a folyosónál sarkonfordul, és elmegy a tanári szobák felé.

<<DORAN>>
Altemor an Sibassin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2009.08.16. 19:21

Cassandra Revarae

-Igenis, magiszter. Kellemes délutánt!
*Szólok még utána távoztában, aztán csak nézem a hátát, míg eltűnik. Utána a szállásom fele indulok, hogy letegyem a tankönyveim, majd irány a könyvtár, oda már csak pergament és pennát viszek magammal, majd belekezdek a kiadott feladatba, megpróbálom összeírni a holnap délelőttre kigondolt könyveket, persze ismét igyekszem nem feltűnni, így, hogy már délelőtt is láttak abban a részlegben olvasni, talán nem is lesz semmi probléma. Összeszedek, amit csak tudok, végiglapozom a köteteket, hogy csak olyat írjak föl, ami valóban a témához tartozik, nem csak a cím alapján tűnik úgy. Nem sietek, főleg, ha ma már nincs más dolgom, órám.*
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Altemor an Sibassin » 2009.08.19. 10:00

Visszatérsz a könyvtárba, majd elkezdesz kutatni a kötetek között, alapos munkát igyekszel végezni, egészen estig maradsz, amíg a könyvtáros nem jön szólni.Az dohszagú könyvtár párája lassan a ruhádba, a hajadba, és az elmédbe is kezd beszivárogni. Találsz több könyvet, ami érintőlegesen kapcsolódik a témához, és közülük is van kettő, amelyiken a 14-es indexálást látod: az egyik a délelőtti kötet, a másik a Corporem Mobilei címet viseli. Mire rátalálsz, már igencsak csukódna le a szemed. Nem tudod, mennyi ideje lehetsz itt, de a mécsest megemelve úgy érzed, legalább 5-6 órára elegendő mécsolajjal kevesebb van benne. Éppen ezt lapozgatod, amikor a könyvtáros - ősz-öreg ember, hajlott háttal, reszketeg ajkakkal - megkér, hogy távozz. Amint látod, te vagy az utolsó a könyvtárban. Amikor felállsz, és becsukod a könyvet, elkerekedik a szeme, megfogja a könyvet és annyit mond neked:
- Majd én a helyére teszem, kisasszony, de kérem, ne szóljon erről senkinek, hogy magácska ezt itten lapozgatta! - fordultában hallod, ahogy morgom magának - Nem értem én ezt, nem bizony...

<<DORAN>>
Altemor an Sibassin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
57 hozzászólás • Oldal: 3 / 4 • 1, 2, 3, 4

Vissza: Doran