• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Shulur - Kikötõnegyed - Horgas Hóhér & a Varjak fogadó

A Háromfejû Birodalma...

Moderátorok: Isshae Ianarak, Admin

Hozzászólás küldése
1413 hozzászólás • Oldal: 79 / 95 • 1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 95

Re: Shulur - Kikötõnegyed - Horgas Hóhér & a Varjak fogadó

HozzászólásSzerző: Thor » 2009.08.12. 16:02

(Thor)

<Ki lehet vajon ez a patkány, hogy szinte mindenki ismeri? Persze csak is az alvilág köreiben. Bár most már nem lepne meg, ha egy nemes is barátjaként szólna patkányról. Na de a jelszó. Reménykedek Tharr kegyében, és ha mégse úgy hozná a sors, Uram neked ajánlom majd fel lelküket.>

*Egy pillanatot töprengek, majd reménykedve mondom a jelszót.

-Álomkirálynő ragyás segge.

*Ezután csendben várok, és reménykedek benne, hogy élve kikerülök erről a helyről, ha valami nem okés.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.08.12. 20:37

*Ran láthatólag megnyugszik annak tudatában, hogy nem esett bajod. Bólint kérésedre, majd toroni nyelven szól a balgákhoz, majd a csőcselékhez is - utóbbi szavait nyersen veti oda, amire a többség hamar elrebben tőletek. Akik lassabbak is távoznak, de többször vissza-vissza pillantanak.
A támadód és cimborái pedig hajlongva távoznak, hátrálnak tőled.
Nem is nézed őket inkább, hanem besietsz a fogadóba, nem sokkal utánad Ran is bemegy. Zamu ott áll a pult mellett, kissé remeg, de felvidul az arca amikor meglát.
Letámadod Rant a kérdéseiddel, aki csak homlokráncolva néz egy darabig.*

- Szájtátiak. Történik valami nem megszokott az utcán, azt meg kell nézni, hogy legyen miről pletykálni holnap... és holnapután... addig amíg egy másik eset nem váltja ki ezt a pletykát.
Holnapra már az fog közszájon forogni, hogy egy csapással agyonütötte a szerencsétlent, vagy az, hogy ... ööööhm... mindegy. - *fanyar mosoly jelenik meg a szája szegletében egy pillanatig.*
- Kér valamit inni Kisasszony? Vagy inkább felmenne a szobájába pihenni?

- Uram! - *biccentenek feléd és két oldalra állnak az ajtónyílásból, hogy be tudj oda menni.
A belső helység nagyon tág, biztos vagy benne, hogy nem csak a hajó gyomrát alakították át - mivé is? ... Asztalokat látsz, melyek mellett többen kártyáznak vagy kockáznak, de látsz szkanderozó embereket is. Kicsit távolabb elparavánozott 4-5 fős kis boksz-szerűségek vannak, némelyik nyitva - ezek üresek, de van, melyeknek keskeny ajtaja el van húzva - oda bepillantásod nincs - legalább is egyenlőre. A távolban egy kis átjárón túl pirosas fényt látsz kiszűrődni.
Az egész levegőt átjárja a dohány, némi narkotikum jellegzetes illata piaszaggal keveredve, s a gomolygó füstben az egész félhomályos helység bizarr képet mutat a falon látható színes festmény mellett. A festmény egy csatát elevenít meg, melyben emberek és groteszk szörnyek küzdenek, élőholt seregekkel karöltve. Szenvedés, halál szele, félelem látszódik a láthatóan még élők arcáról. S minden olyan elevennek tűnik, hála a legapróbb részletek kidolgozásának is. A festmény az egész falat körbe veszi és innen nem tudod megállapítani, hogy ki kivel és ki ellen küzd.
Nem nézed sokáig, hisz Patkányt keresed, akit meg is lelsz egy kockázó társaság közt. Épp ő gurított és láthatólag nem volt szerencséje - dühösen csapta a rázópoharat a soron következő elébe.*
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1593
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.08.13. 9:10

(Xylina)

"Tehát a szokásos. Kell a beszédtéma az ismerősökkel, én meg kapóra jöttem ezekkel a taplókkal... Jobban mondva a piás tahóval."
Vállat vonok, helyet foglalok a pultnál.
- Inni jó, valami olyan, amiben nincs erős alkohol. Zamu volt ügyes, én hisz, ő éhes, mert mikor én esz, ő nem. Hú, én ma hall annyi sok, nehéz dolog, nem tud, hogyan fog ezt csinál élet!
Ingatom a fejem, aztán ráhunyorgok Ranra.
- Ó, én lát itt ma reggel egy érdekes férfi - leírom neki a külsejét. Igen, a jóképűről van szó :D - Te tud, ő ki?
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.08.13. 16:55

- Ne aggódjon Kisasszony, pár hónap és máris jobban kiismeri az itteni szokásokat és jobban tud alkalmazkodni mindenhez, ami itt ebben az országban van.
Hozok egy finom koktélt.
*Mondja Ran közös nyelven, arcán nyomát sem láttad érdeklődő kíváncsiságnak, hogy mit láttál és hallottál a tanodában.
Zamu ekkor kicsit bátortalanul lép melléd.*

- Jól van Kisasszony? Ugye nem ütötték meg? ...
*Míg válaszolsz a kérdésre Ran visszaérkezik egy kupával a kezében.*
- Van benne bor, de nem erős, s hígítva is van, kóstolja csak meg. Jót tesz a kissé zaklatott idegeknek.
Az a fiatalember Leonas Wartamine. Erionból érkezett ő is tanulmányozni országunkat, de többet nem tudok a fiatalemberről. Két hétre vette ki előre a szobáját nálam. :wink: - *kacsint rád utolsó mondatánál Ran, majd otthagy Zamuval, mert a pultnál már sok vendég gyűlt össze és láthatólag az épp soros pultos nem bír el velük. Lehet újonc, őt még nem láttad itt dolgozni.*
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.08.14. 9:10

(Xylina)

Mókásan grimaszolok a kacsintásra.
"Nem toroni, nem toroni. Huh, bonyolult érintkezési szabályok alóli felmentés! Ráadásul erioni, tehét talán nem a közös a fő nyelv, amin ért!"
Megpaskolok egy magam melletti helyet Zamunak, üljön le.
- Én jól, senki nem bánt, inkább én üt meg az részeg, aztán meg jut ész, ezt itt nem lehet. Ne fél! Keres étel és ital, ne légy karó-bab!
Megkóstolom a kupa tartalmát, jólesik.
"Két hét, tanulmányozási szándékkal. Nem véletlenül láttam a tanodában! A fogadónk is egy, szóval nagy baromság lenne elkerülni egymást! Még beszédtémám is lenne!"
Félig befelé bazsalygok, félig az új pultos munkáján bambulok.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.08.16. 11:54

*A gyerek arcán megkönnyebbülést látsz, majd felcsillanó szemekkel, mosolyogva igyekszik a pulthoz; Ranhoz.
Az italod kissé savanykás, de utóízként valami fahéjas édeskés ízt érzel. Minden esetre jól esik lassan kortyolgatva.
A pultos egy huszas évei közepén járó fiatalember. Átlagos testalkattal, ápoltan, rövidre nyírt barna hajjal. Kellemes megjelenésű, vagyis mondhatni picit vonzóbb mint az átlag, de közelébe sem érhet Leonasnak.
Cikázik az agyad mindenféléről, közben nézed a pultost. Egy pillanatra elhomályosul szemed, majd másképp látsz: a pultos egy lámpát helyez a talajra, majd némi nyújtózkodás után egy polc tetejére nyúl. Ám mielőtt elérné célját a polc eldől maga alá temetve a férfit sötétséget okozván, s pillanatok alatt a éhes tűznyelvek csapnak fel. Egy tűznyelv feléd lobban. Pislantassz, majd újra kinyitod szemed. Ismét látomásod volt. A fogadó ugyan úgy nyüzsög körülötted; Ran és a pultos közös erővel kiszolgálnak mindenkit (már csak hárman várakoznak türelmesen a pult előtt); és megpillantod Zamut is, ahogy egy tálcával egyensúlyozik feléd.*

- Leülhetek? - *kérdi melléd érve. Ha beleegyezel, akkor így is cselekszik, majd nekilát enni. Éhes lehetett már nagyon.*
- Kisasszony, megkérhetem... mesélne nekem Erionról? Úgy... úgy minden érdekelne... - *lesüti a szemét, bekap egy falatot, majd újra rád emeli tekintetét.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.08.16. 20:45

(Xylina)

Kényelmesen iszogatnék, ha képességem, ami hol előjön, hol nem, de ha igen, a legváratlanabb alkalmakkor, működésbe lép. Kissé lesápadok tőle, nagyot nyelek Zamu jöttére.
"Vajon amit látok, figyelmeztetés, vagy befolyásolhatatlan sors?"
Idő kell, míg magamhoz térek, megcsipkedem az arcom.
- Jó, én mesél de kér is valami... Kérlek, mondd majd el ez férfi, aki most dolgoz, sose hagy egyedül lámpa, ha pakol. Jó? Ne kérdez mért, csak majd mondd neki, ez jó tanács.
"Eh, hibbant tyúk..."
benyomom az egész poharat, és ha már az idegességem teljesen feloldódott, akkor kezdek bele:
- Erion nagyon nagy hely. Város-ország. Egy ország, ami város. Van sok negyed, én ismer jól csak egyik, de az nem urak negyed. Én jár sok kereskedő negyed, és szegények negyed, de ez olyan, mint más hely is, ami itt csinál pénz, csinál szegény. Ami érdekes, és szép, az kapu-tér.
Itt kitérek picit a város ama nevezetességeire, amit magam is láttam.
- Erion kicsit Toron is. Aki lak ott, azt véd a törvény, és ha idegen csinál bajt lakó, akkor törvény szigorú rá. Erion néha messze áll Toron. Van sok vallás, nem egy, ott nemcsak ember a jó faj, aki lehet úr, hanem más is. Ha te ott lát nem ember, az nem rabszolga, hanem szabad. Ott is van sok szokás, amit kell csinál, ha találkoz úr, de nem sok, mint itt. Ha ott elfelejt egy illedelem, akkor nem kap halál, csak ha úr mérges, nagy verés, de nem halál. Mi érdekel még?
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.08.19. 20:31

*Zamu mielőtt nekifognál a mondandódhoz elszalad a pulthoz és pár szót vált a fiatal legénnyel, aki értetlenül pislog a gyerekre, de bőszen bólogat hozzá. Aztán Zamu visszatér az asztalhoz hozzád és az ebédjéhez, s szavaidat Erionról csak úgy issza magába.*
- Ott tényleg sok a gazdag? Ott tényleg nem kell dolgozni azért, hogy pénzt keressen az ember? Hallottam olyat, hogy valaki csak azért kap pénzt, mert oda megy lakni. Igaz ez? Én is szeretnék oda menni, akkor nem kellene dolgoznom, tanulhatnék és bejárhatnám az egész világot! Nagy mágus vezér lennék, aki felemeli a birodalmat a pusztulásból és győzelmet aratna a vörösök ellen! Én lennék....! - *ragadtatja el egyre jobban magát beleélve képzeletbeli kis világának minden pozitív élményébe, de a végét elharapja és elhallgat. Szétnéz, hogy foglalkozik-e valaki eddigi mondandójával, de senki sem fordult felétek.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.08.21. 20:45

(Xylina)

- Gazdag ott annyi, mint más föld, én nem lát más. Aki mond neked, pénz terem csak úgy, az nem mond igaz. Ott is kell dolgoz.
Jót nevetek azon, miket hallott:
- Ó, ott lakni nem könnyű. Kell ismer jog, ha nem ismer, kell fizet az, aki ismer jog. Sok akar alkni Erion, de hely kevés, és törvény út nehéz. könnyű, ha vagy gazdag, és van ott barát, ki szól te név, és csinál út, de ha nincs, sajnos lehet, talál munka, talál szállás, de sose lesz polgár.
Fantáziája messzire lódul, ráhagyom. Mágusok! Akkor rég inasnak kéne lennie hozzá, szép háttérrel, álmodozni viszont sose baj :)
- Te akar lenni fontos ember, akinek neve ismer más, és te sose fél senki, ugye? - mosolygok rá.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.08.21. 22:32

*Kicsit zavartan bólint kérdésedre Zamu - beletrafáltál a közepébe, ami láthatólag zavarja a gyereket. Inkább eszik és nem jártatja a száját, s amilyen gyorsan megeszi az ételt végigfut agyadon, hogy nagyon éhes lehetett.
A gyermeki nagy tervek ... neked is volt valaha... :) Sőt, ha bele gondolsz még ma is akad, hisz eljátszottál te is a gondolattal már, hogy kiderül nemes vagy itt Toronban. Elmosolyodsz ezen, na persze...
S mosolyod arcodon marad - a Vasmacskába Leonas Wartamine lép be - az a piszok jóképű fiatalember ...
A pulthoz megy, vált pár szót Rannal, majd a lépcső felé fordul. Ám előtte a fogadót szemügyre veszi. Egy pillanat erejéig összetalálkozik tekintetetek, mosolyogva biccent egyet számodra, majd a lépcsőn felmegy.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.08.22. 20:33

(Xylina)

Mosolygok a tervemen, de azért nem felejtettem el.
"A tanárom ideális ember lenne, akinél érdeklődhetnék kicsit. Talán nem kéne a szomszédba mennie a medálom miatt sem. Hm, hm, holnap határozottan rá kéne erre térni, ha van rá idő. Ha van... Se krétám, se palatáblám, hogy jegyzeteljek! Vagy tinta kellene? Eh, Ran csak tudja!"
Utána nézek bűvölten, de nem idiótaként, pilács gyúl fejemben, Zamura sandítok.
- Te nem tud, ez férfi melyik szoba lak? Én akar küldeni neki üzenet...
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.08.23. 9:59

*Zamu a távolodó alak után néz, majd vissza emeli rád a tekintetét.*
- Nem tudom Kisasszony, de nem kerül sok időbe kideríteni. Átadjam azt az üzenetet? Mit szeretne? - *Zamun látszik, hogy igyekszik segíteni bármiben és akar is, nemcsak a kényszer miatt cselekszik.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.08.23. 11:23

(Xylina)

Összeillesztem ujjaimat, elnyomok egy izgatott vigyort.
- Mond meg neki, kérlek, én lenni Xylina Viatrix, utazó nő Erion, és én hall, ő is jönni Erion. Szeretnék vele enni vacsora, ha nem zavar és nem sért, hogy végre beszélhet én valaki erv nyelv, és hallani, hogy él itt, mi történik vele itt Toron. Lenni te udvarias, és én vár válasz is, mikor jó neki :)
"Most ugrik a majom a vízbe! Egy ártatlan beszélgetés az anyanyelvemen tényleg jót tenne nekem, és ha ezt egy jobbarcú egyénnel tölthetem el, aki talán pont abba a tanodába jár, ahova én, még jobb! :D "
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.08.24. 12:49

*Zamu meghallgat, majd Ranhoz megy. Pár szót váltanak és a fiú az emeletre veszi az irányt. Várakozol egyedül eseménytelenül, de igen nagy izgalommal bensődben, már tűkön ülsz, hogy mi lesz a válasza a fiatalembernek. Lassan vánszorognak a percek.
Bámészkodol közben, de csak egy sündörgő fogadót látsz magad körül, ahol épp ebédelnek az emberek. Ha értenéd a nyelvet és nem lennének ilyen nyakatekert jogrendszer akár Erionban is lehetnétek.
A lépcsőn egy alak jelenik meg oda kapod a fejed és Zamu helyett Leonast látod. Zamu csak utána érkezik pár pillanattal és rád mutat, majd meghajol a férfi előtt.
Leonas arcán pedig a már látott mosoly jelenik meg, s feléd indul rugalmas léptekkel, de határozottan. Az asztalodhoz érvén udvariasan meghajol előtted.*

- Kisasszony! Leonas Wartamine szolgálatára Erionból! - *arcán megmarad a mosoly, láthatólag vár valamire, amit neked kellene tenned, a hajlásból nem egyenesedik fel. Aztán amikor a pillanat már kínos lenne a mosoly kis bocsánatkérést mutat.*
- Bocsásson meg és engedje meg egyben... - *a kezedért nyúl óvatosan, s ha hagyod, hogy a kezébe vegye kacsódat, akkor egy leheletnyi kézcsókot ad.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.08.24. 20:43

(Xylina)

"Aztajóku..."
Teljesen meglep, hogy válasz helyett maga a címzett jelenik meg. Kikerekedik a szemem, és kimelegedem.
"Huhú, jó lesz összekapni magunkat."
Közeledik, és ösztönösen felkelek. Odahaza nem vagyok rangos egyén, magasabb rangúak előtt minimum fel kellett állnunk... Bár ha épp "munka közben" találkoztunk össze velük, megrövidítettük, vagy elszeleltünk :P
Állok, hallom szép bemutatkozását (ervül, vagy pyarul?), vár valamire, de nem ugrik be, vajon mire. Gyertyaláng gyúlik sötét fejemben, miután gesztusai jelzik, kezet csókolna. Hagyom, ilyen úgy sem történt még velem.
(ha ervül köszöntött, ezt felelem ugyan ezen a nyelven:)
- Bocsánat, nem vagyok hozzászokva az effajta figyelmességhez.
"Nem az én osztályomból való, de fél siker, a modora a helyén van."
(ha pyarul szólít meg, így felelek:)
- Bocsánat, én nem kap soha kézi csók még.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
1413 hozzászólás • Oldal: 79 / 95 • 1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 95

Vissza: Toron