• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Megbeszélés

Moderátor: Admin

Téma lezárva
253 hozzászólás • Oldal: 6 / 17 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17

Mikor legyen a verseny?

A szavazás 2009.08.23. 11:15-kor befejeződött.

Október vége - őszi szünet
23
77%
November
7
23%

Szavazatok száma : 30

Re: Megbeszélés

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.08.14. 6:17

Üdv!

Látom felpzsdültünk. :D Ezúton is bocs Castor, ha szereztünk néhány ősz hajszálat a harcértékeinkkel. :) :wink:

Komolyabbra fordítva köszönöm Yvettnek a bizalmat és tényleg nem azért lettek nagyok a harcértékek, mert táposcsirkét akarnék nevelni "versenykari címmel". Mint általában (ezt azt hiszem mindenki tudja) engem a versenyistállózás nem érdekelt soha és most se arra gyúrok.
Egyszerűen a többiek felhozták a légiós koncepciót én meg próbálok az "elitkatonaság" követelményeinek megfelelni. A jelenlegi karakterek közül nem tudom melyikkel lehetek (KM-től is fog függni, lehet egyik ötletemet se engedi harcértéktől függetlenül és egy teljesen újjal kell előálljak 8) :) ), de miután tegnap írta Yvett, hogy fele harc, fele cociális, így én biztos felírogatok még mindenféle képziket, amit valahonnan kigazdálkodok. Egyenlőre csak a "légiós feeling" van benne még finomodik.

Ezeket nem metegetőzésnek írom csupán azért, hogy senki ne kapjon szívszélhűdést meg gyomorfekélyt már előre. :angel:

Az íjászatra és varázslásra meg a taktikára csak az áprilisi talit említeném... azt hiszem Dreemer még emlékszik milyen csapat voltunk. :lol:

Egy szónak is száz a vége, most ilyen harciasra sikeredtünk. Előző találkozóra hozott kardművészemmel (aki virágkötő) is szívesen mennék "még egy kört" csak az ő esetében nincs olyan előtöri, ami megmagyarázza hogyan élte túl a légió közelében. :P :D (Magamhoz képest megelő módon ott karizmára gyúrtam.)

Togar

Köszi. :) Reméljük nem egymás ellen megyünk a kalózokkal. :wink:
(Egyébként ezért is küldjetek Castornak még harcosaitok alapértékeiről PM-et szerintem, hogy ne a mieinket átlagolja, mert ahogy néztem az én értékeim Garma mellett az átlag csökkentőek. 8) :D Ha mondjuk a kalózok harcosát, a ti harcosotokat meg a miénket átlagoljuk mindjárt barátságosabb lesz a végeredmény. :wink: )

EDIT: Jut eszembe Castor, elkerülendő a saját magunknak ásott verembe esést szerintem küldök majd új alapértékeket a visszábbvett karaktereimmel kapcsolatban. :wink:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.08.14. 7:31

Ha kész lesz elküldjük de mivel jelenleg még a felállás sincs meg így nehéz értéket mondani, a bárd és a bm biztos azoknak közelében nem lesz a harcérték, nagyjából kiszámolva a fegyveres té: 90 és vé: 140 a bárdnak. A harcosunkét nem tudom, mivel nem lesz mágikus fegyverem így ez az érték jelentősen nem fog nőni.

Igazából Quator a ti értékeitek átlagosak az azonos szintű harcos karikhoz mérve. Ugyanakkor egy 10-es szintű tolvajhoz vagy bárdhoz mérve viszont sokkal nagyobbak. Erről nem ti tehettek és nem a többi csapat az értékek koncepciófüggők. Mert elég csúnya lenne egy légiós csapat olyan értékekkel mint pl a mieink, akik nem katonák úgymond. És itt megint visszatér a dolog nem egyéni értékeket, hanem csapatszinten kell nézni és hozzájuk szabni a nehézséget.

Castor rossz példát hozott, ugyanis ha azt mondom a Boss értékei, 90%-a csapat értékeinek, akkor ugyanolyan nehéz lesz nektek megütni mondjuk 190-es védővel, mint nekünk 160-as védővel, mivel ennyivel kisebbek az értékeink. És így a feladat nehézsége minden csapatnak ugyanolyan csak épp más célszámra kell dobni. Én emiatt adok az ellenfeleknek %-os értéket, mert a karik értékei alapján számolom ki az ellent. Így ugyanazt a modult ugyanolyan nehézséggel bármilyen értékkel rendelkező csapatnak le tudom mesélni.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.08.14. 7:35

Togar írta:Herold

Castor

Ja és nézd meg a kalózcsapatot is ott is benne van három kari. A legnagyobb védőjük nincs akkora mint Quator támadója, erről beszélek :D

Lau kapitányát megnéztem, teljesen korrekt, nincs semmi bajom vele.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.08.14. 7:37

Yvett a bizalmat köszönjük.

Egyébként a karakterek ahogy néztem az előtörténetüknek megfelelően lettek kialakítva, ahogy már előre megbeszéltünk bizonyos képziket amik kötelezőek. Ezzel együtt a yankaron az elitek között is elit kategória a regények szerint az ott tanulók 5-10%-a éli meg az 5 évet amikor leszerelhet. Ennek megfelelően a karimat én kifejezetten harcra dolgoztam ki legalábbis néhányat. Viszont a harci képzikből minden megvolt nekik ami szerintem egy yankari veteránnak kell (taktika, hadvezetés, térképészet, lélektan stb.) Ezzel együtt szerintem át fogjuk dolgozni a karikat. Ezzel együtt bizony a yankaronból leszerelt veterán az legyen übertáp harc terén és imádkozzon, hogy az igencsak szigorú toroni kultúrában ne vétsen nagy hibát mert egy toroni nemes fejvadászaival és a mérgezett nyílheggyel nem igazán tud sokat kezdeni. Ahogy együtt alakzatban meg tényleg gyilkológépek, de a kiképzésük arról szól. Nem az a dolguk, hogy gondolkodjanak.

Üdv

Garma
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.08.14. 7:40

Togar írta:Castor rossz példát hozott, ugyanis ha azt mondom a Boss értékei, 90%-a csapat értékeinek, akkor ugyanolyan nehéz lesz nektek megütni mondjuk 190-es védővel, mint nekünk 160-as védővel, mivel ennyivel kisebbek az értékeink.

Végül is ez is megoldás, de akkor tényleg nincs értelme a turbósításnak ha a KM úgyis megnézi a szintet és ahhoz méri a
szörnyet.

Akkor te ugyanott vagy a 90-es TÉ-ddel, mint Quator a 100 akárhányas TÉ-jével, mert úgyis rá van szabva a szörny. Akkkor tulajdonképpen mi értelme csúcsra járatni? :D
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.08.14. 7:42

Togar írta:Ha kész lesz elküldjük de mivel jelenleg még a felállás sincs meg így nehéz értéket mondani, a bárd és a bm biztos azoknak közelében nem lesz a harcérték, nagyjából kiszámolva a fegyveres té: 90 és vé: 140 a bárdnak. A harcosunkét nem tudom, mivel nem lesz mágikus fegyverem így ez az érték jelentősen nem fog nőni.

Igazából Quator a ti értékeitek átlagosak az azonos szintű harcos karikhoz mérve. Ugyanakkor egy 10-es szintű tolvajhoz vagy bárdhoz mérve viszont sokkal nagyobbak. Erről nem ti tehettek és nem a többi csapat az értékek koncepciófüggők. Mert elég csúnya lenne egy légiós csapat olyan értékekkel mint pl a mieink, akik nem katonák úgymond. És itt megint visszatér a dolog nem egyéni értékeket, hanem csapatszinten kell nézni és hozzájuk szabni a nehézséget.

Castor rossz példát hozott, ugyanis ha azt mondom a Boss értékei, 90%-a csapat értékeinek, akkor ugyanolyan nehéz lesz nektek megütni mondjuk 190-es védővel, mint nekünk 160-as védővel, mivel ennyivel kisebbek az értékeink. És így a feladat nehézsége minden csapatnak ugyanolyan csak épp más célszámra kell dobni. Én emiatt adok az ellenfeleknek %-os értéket, mert a karik értékei alapján számolom ki az ellent. Így ugyanazt a modult ugyanolyan nehézséggel bármilyen értékkel rendelkező csapatnak le tudom mesélni.

De vajon Quator karija le tudja-é olyan stílusosan inni magát, aztán felgyújtani a kocsmát a villámaival? :lol:
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.08.14. 7:47

Castor de Vinter írta:
Togar írta:Castor rossz példát hozott, ugyanis ha azt mondom a Boss értékei, 90%-a csapat értékeinek, akkor ugyanolyan nehéz lesz nektek megütni mondjuk 190-es védővel, mint nekünk 160-as védővel, mivel ennyivel kisebbek az értékeink.

Végül is ez is megoldás, de akkor tényleg nincs értelme a turbósításnak ha a KM úgyis megnézi a szintet és ahhoz méri a
szörnyet.

Akkor te ugyanott vagy a 90-es TÉ-ddel, mint Quator a 100 akárhányas TÉ-jével, mert úgyis rá van szabva a szörny. Akkkor tulajdonképpen mi értelme csúcsra járatni? :D

Lau-jék karijaival nekem sincs bajom, csak az értékek miatt mondtam, nekik elég az átlag ellen, amit a légiósok simán legyaknak.

Akkor én is felteszem a kérdést, belövöd Quatorékhoz a Bosst a kalózoknak mi értelme elkezdeni a modult, ha ők úgysem tudják megütni, ergo alapból halottak? Vagy akkor miért lesz könyebb nekik a modul és nekünk miért sokkal nehezebb? Ha én nem szeretem a harcos karikat, muszáj lesz azt választanom hogy ilyen értékeim lehessenek, ha versenybe akarok maradni mert a Bosst le akarom győzni. Castor amit te szeretnél egyetlen módon kivitelezhető megcsinálod a karikat te és kiosztod akkor mindenki választ magának egyet és egyenlő esélyekkel indul...

Ezeket nem bántásként mondom csak megoldást keresek.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.08.14. 7:51

Azért azt hozzátenném, hogy ha %-olás alapján lesz eldöntve a dolog, akkor ezt jó lenne tudni, mert nem görcsölök a "hős lovag" koncepción harcértékben, hanem egyszerűen rámegyek a hátterekre meg a Kp-ra. 8) :D

Szerintem a "fix" ellenfél értékek adják azt a modulnak, hogy a harcos csapat jobban boldogul a csatákban a nem harcosok meg az udvarban. Mert % esetén a harcra kialakított kariknak ugyan úgy 90%-a van a harcban, mint a nem harcra trenírozottaknak. Ezesetben viszont az egyenlő esélyek miatt az udvarban is legyen meg ez a %-os értékelés. Tehát a bárdos-szociális helyzetekben a nem harcoló csapatnak sokkal intrikusabb és hárklisabb udvaroncok jussanak, míg a harcosoknak az is elég, ha nem böfögnek és nem kézzel gyömöszkölik a szájukba a levest. 8) :lol:

Rannien

A lovagom nem issza le magát és nem gyújtogat kocsmákat, mert az alantas. ... Viszont várakat simán gyújtogat, sőt a rendbontó kocsmatöltelékeket is simán elküldi a tömeges kivégzésre. 8) :P

Viszont, ha a varázsolgatós karimra gondolsz... nos igen, ő bármit fel tud gyújtani házikedvence a Tűzpolip segítségével. :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Quator ar Zaraquer 2009.08.14. 7:53-kor.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.08.14. 7:52

Nyugalom.
Egyenlőre ahhoz a fegyvertelen átlaghoz lövöm az ellenfeleket amit már korábban leírtam:

50/105//135/96Fp -harcos, fegyvertelen standard 10. szint

Egyenlőre ez a mércém.
Ha esetleg Quator atombombái jönnének, akkor majd megfejelem vagy 20-szal és kész.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.08.14. 7:54

Castor

Viszont, akkor harcon kívül az atombombámnak nem kell a magyaron kívül más nyelvet felvennem ugye? :D
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.08.14. 7:56

Persze, majd mutogatunk.
Úgyis van alapfokú siket-jelnyelv ismeretem, ezt majd kiegészítem grimaszolással. :D
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.08.14. 7:56

Nincs gond a fix értékekkel igazából, de azt csak akkor tudod megadni az ellenfeleknek ha kész az összes kari és látod mekkora értékeik vannak, mert így kari nélkül necces. Vagy szerencsém van és jó értékeket adok meg vagy pedig pechem és olyanokat, hogy legyőzhetetlen. A ti karijaitok úgyis változnak gondolom nem ezek a véglegesek, így hiba lenne ezekhez betenni az ellenfeleket, a legegyszerűbb mindenki megcsinálja kariját és elküldi a leendő km-ének, ők meg felrakják rejtett topikba és lehet nézegetni az értékeket, és ahhoz finomítani az ellent.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.08.14. 7:58

Castor de Vinter írta:Nyugalom.
Egyenlőre ahhoz a fegyvertelen átlaghoz lövöm az ellenfeleket amit már korábban leírtam:

50/105//135/96Fp -harcos, fegyvertelen standard 10. szint

Egyenlőre ez a mércém.
Ha esetleg Quator atombombái jönnének, akkor majd megfejelem vagy 20-szal és kész.

Ez is jó a fegyvertelen értéke nagyobb 15el mint az én fegyveresem, igaz nem vagyok harcos :lol:

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2009.08.14. 7:58

Figyu, nem akarok senkit osztani, de...

Ha elmész bármelyik versenyre az ottani KM-ek kezükbe kapják a modult, a függeléket, statisztikát, stb, nem fogják egyénileg a csapatokhoz igazítani az ellenfeleket. A csapat összeállítás a JK-kra van bízva. Hozhatnak 4 tolvajt is, avagy 4 boszorkányt, és a harcolós részeket úgy oldják meg ahogy tudják. Aki meg 4 tankot hoz az átgázol rajta, viszont a "szociális" részen elvéreznek. Van amikor harcolni kell, van amikor el lehet kerülni, avagy megoldani másképpen. Nem azt mondom, hogy mindenki csak harcos karakterekkel jöjjön, mert annak sincs értelme, de pl a kalandba illeszkedő és fontos szerepet foglaló Ogre értékeit nem fogom lebutítani pl a tolvajok szintjére, hogy kivégezzék. Oldják meg orvtámadással, méreggel, íjászkodással és ne közelharccal, ha látják nem bírnak vele akkor lopakodjanak el mellette. Ha bemennek kézi tusába megérdemlik a halált.
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.08.14. 8:01

Igen Togar a megállapítás jó.

Egy átlagos 10. szintű harcos valóban jobb közelharcos mint egy átlagos 10. szintű bárd. Nem értem mi a problémád.

Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
253 hozzászólás • Oldal: 6 / 17 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17

Vissza: V. OM Találkozó