Hm ez így ebben a formában egész jól néz ki. Ezzel együtt jó lenne tudni mi a vége, mert attól függően, hogy tud-e a karid mágiával operálni vagy sem. Hozok lovagot vagy paplovagot. A khál túl becsületes ehhez a csapathoz úgyhogy inkább kihagyom meg rá kellet döbbenem, hogy nem élné túl a vas idejét. Ráadásul a yankaron harci stílusához egy lovag illik a legjobban.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk a becsület mindennél többet ér.
Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Nos ma volt időm és alkottam még pár alternatívát. Végülis a kardművészt biztos hanyagolom, emrt a Garma által felvázolt "követelményekre" nem tellene a kp-ból és nem akarom visszavágni szegényt.
Viszont csodák csodája csináltam egy tiadlani stílusú lovagot. (Érdekes, hogy a lovag többünknek az "alapkaszt". ) Nomeg sima harcosból összehoztam az idegbeteg niarei gyilkológépet pikával. Na neki a különlegessége az Asztrál: 9 és az emellé társuló Mágiatagadás 5.
Garma
Nem akarlak befolyásolni, de szerintem a paplovaggal biztos a befutónk. Ha mégis tűzmester leszek, akkor se hiszem, hogy sokat csorbul a harci tehetségünk a paplovagoddal a lovag helyett. Ha meg mégse varázsolok, akkor is lesz 2 Kegyeltünk.
Shia-ko
Nekem tetszik a statod.
Abban egyet értek, hogy a véglegesítéshez nekem is kelleni fog a KM, hogy mit enged és mit nem. (Pl.: A sokat vitatott harcművészet sarkallatos lehet, emrt mindhárom karimnak megvan, ráadásul a tiadlani lovagom slan csatakarddal mászkálna, ha engedélyezik.)
Nya összeraktam egy lovagot shadoni isten kardja lovagrend tagja azon belül hit védelmezője
az ék élére való a kari direkt arra csináltam hadvezetés 2 taktika 2 másfélkezes kard (claor) 5 vértviselet 5 pajzshasználat 5 pusztítás 4 ökölharc 4 fájdalomtűrés 3
erő 18 ügy 17 gyors 17 állóképesség 14 egészség 12 karizma 12 inteligenci 12 akarat 13 asztrál 12 észlelés 14
másfélkezes karddal rúna három félvértben rúna 1 nagy pajzszsal kardal körönként 2 támadás túlütés küszöb 20 pajzzsal köröntként 1 támadás túlütés küszöb 30 KÉ:76 TÉ: 152 VÉ: 219 SFÉ: 9 MGT:0 Ehhez még jönnek az esetleges mágikus cuccok. Ja vallásismeretből fakadóan +10 asztrál mentál pajzs
Ezeket vettem ill. növeltem az indulóból. Claor- 4. fok(többi 2.fok) pajzs- 3. fok vért- 5. fok taktika- 3. fok vallás- 5. fok fájdalom- 4. fok harci gyak.- 4. fok vakharc- 3. fok
Sima claor+ 150 mp os keményített bőrpáncél+közepes pajzs ké:57 té:163 vé:204 sfé:11+5(varázslat, nem rombolható sfé) mgt:0(-3 de az sajna nem lehet)
ép:12 fp:55 kegyp:40(természet+halál szféra)
AME:45 MME:47
Ez most a durvulós változat, csúnyán nézni azt tud. De annyira nem kell bevédeni a seggét . erre jön még áldás, de sajna a lélek szférás boostok (fanatizálás+hősi lélek) nem elérhetőek, viszont van pár szép gyilkos spell.
Ha inkább mágiára gyúrjak szóljatok.... Olyan apróságok mint beszélt nyelvek és a sex még picit csökkentik a harcértékeimet.
így első ránézésre sztem jól össze lehet hasonlítgatni a karikat, alkosson mindeki maga véleményt .
Ha viszont ennyire erős a csapat közelharcban akkor szerintem megtámogatom őket némi mágiával és összerakok valami mágiahasználót aki tényleg mágiára gyúr. Majd még kitalálom, hogy milyet.
Üdv
Garma
Nem kételkedem odafigyelésedben, de mivel írtad, hogy még némi nyelv meg szex csökkenti a harcértékeidet, ezér bátorkodom halkan rákérdezni: Megvetted a Kultúra (korg) 5. fokot és a Nyelv (korg) 5. fokot? Mint a Vallásismeret 5.-höz tartozó követelményeket? Mert, ha még az is belefért ilyen képzik és harcértékek mellé, akkor nem tudom nekem hova folyik el annyi pontom.
Illetve e mellé tud egy olyan varázslatot bevágni, hogy +5 SFÉ jég/szikla "aura". Persze csak, ha a KM majd engedi áthozni a régi sámánpap-varázslatokat.
EDIT: Most olvastam visszább a túlütés értékre vonatkozó kérdésedet. Alapvetően a fegyverhasználat 5. fok ad -10 túlütésküszöböt, a pusztítás 2. fok -10-et és a pusztítás 4. fok még extra -10-et. Így a karidnak, ahogy néztem a pusztításból fakadóan 40-es a túlütésküszöbe.
Garma
Egyenlőre még nem tudom megmondani, hogy a három alternatívám közül melyik leszek, de szerintem nyugodtan jöhetsz akár mágiázóssal, akár rszben ilyen részben olyannal. (Mondhatni rajtad áll és én annak "függvényében" leszek valamelyik. Nomeg, mint mondtam meglátjuk, hogy a KM melyiket engedi. )
Tátom a számat milyen kib*tt durva karaktereket hoztatok össze, egy átlag ágyútöltelék meg se tud ütni, ami meg meg tud ütni az nem ágyútöltelék -megnéztem Quator pikását, meg Garma lovagját- szóltam is a modulírósba hogy ez a "szint" amihez szörnyet ellenfelet kell keresni.
Egyfelől ennyit a KM meglepéséről, nem lesz: -Bocsi, de 00 sem találna el egyébként. Másfelől volt már részem olyan kalandban, hogy az ellenfelek nagy átlagban egy harci kört éltek túl... még a kráni elfek is... őszintén mondom az első összecsapásnál kihúztuk magunkat... a harmadiknál: Harci jelenet, első ütésváltás, párbaj, a sértett csapattárs szól, hogy talán nem kéne megölni a nemes fiait(mellvértes lovagok, ketten jönnek). -Vazz legközelebb szólj időben...(az ipse mivel nem lett bejelentve a "harc az ellen foglyul ejtésért" kb 2-3 ép ben hullott a porba, mázlink volt... hogy túlélte) Szép és jó... ám hiányzik belőle a játékélmény, a legtöbb szitu abból állt, hogy... akkor most támadjunk?
Végeredmény: változni fog a karim... csak az sfé-m marad. Több megy el képzikre.
Castor: abból a szempontból legyetek óvatosak ezek nagyon kihegyezett karik, és a paplovag/lovag a legjobban tápolható kasztok, szinte nem kell képzire költeni és az iskola sem drága, a paladin még kegypontot és ME-t is kap. Még egy harcost sem lehet olyan hatékonyra kihozni, mint egy lándzsával lovon rohamozó lovagot. Teszem azt egy 160 körüli Té símán felkúszik 200 fölé lovasrohamban pár lélek varázzsal megtámogatva, és akkor a végeredmény is mehet 300 hoz. Azt pedig nincs az a harcos aki 10. szinten hárítja.
Ha a főbossokat ezekhez igazítjátok... többen lehetetlen helyzetbe kerülhetnek.
ui: azt hiszem erre írtam, hogy nem karik hanem űbergyilkológépek , nem biztos, hogy ez annyira jó lesz nekünk
EDIT: Javaslom kicsit gondoljuk át ki mit hogy... Okoztunk némi riadalmat a kimaxolt karikkal Pár meglátás: mivel légiós bárkiből lehet így "ami tetszik" alapon a kasztok szabadsága adott a légiót túl is kell élni így van pár már említett kézség ami elengedhetetlen ha tartjuk magunkat az előtörihez
kérés mindössze annyira rendeljük alá a karikat a légiónak és a mostani csapatnak hogy maga a kaszt/koncepció/ötlet ne vesszen el a statisztikában.
Egyet értek Herolddal. Sajnos ezzel most elvgész a kellemes megelégedés, hogy élőben láthatjuk a KM arcát mazsolásodni. Elnézést kérek itt is, hogy kicsit túllőttünk a célon. Mert ez már az a kategória, látva a megbeszélésben írtakat.
Részemről visszaveszem a karik gyeplőjét és erősen rostálok. (Például a pikás gyilkológéppel nem leszek. )
Csapat
Herolddal itt is egyetértek, hogy sajnos a lelkesedésünk majdnem megölte a játékélményt. Nem a mienket, hanem a KM-ekét meg a többi csapatét, akik esetleg a hozzánk igazított ellenfelekkel néznek majd farkaszsemet a biztos halál tudatában.
Én azt is felvetném, hogy gondoljuk át a légiót, mint koncepciót is. (Nem azt kérem, hogy menjünk szembe az eddigiekkel, de talán mégsem kellene egy egész quetont kitennünk 4-en. Mert a visszajelzések alapján jelenleg 4-ünk kiteszi harcértékben az 5 főt. ) Például egy ötletmorzsa: A karik közül persze maradhatnak ex-légiósok, de tegyük fel (és ez most csak vaktában hasraütés), hogy Herold és Shia-ko légiót megjárt veteránok, akik zsoldba adták magukat mondjuk Garma újdonsült varázstudója mellé, akinek kellett egy "személyi tanácsadó" és valahonnan ismeri a virágkötő kardművészemet... Persze ez nagy pálfordulás, így lehet ennyire ne legyünk drasztikusak, csak egy ötlet.
Herold
Kérés megfogadva. Részemről átdolgozom a karikat (a tűzmestert és a lovagot), hogy kevesebb harc több más legyen meg. A pikással meg nem leszek, emrt az tényleg akkor az igazi, ha megtartom az előzőekben feltett statjait, de azt mondtam is, hogy az egy "fun" idegbeteg gyilkos vadállatnak is készült. Illetve elgondolkodok más koncepteken is.
Tudom kicsit visszaesünk így a kezdeti lépésekre, de szerintem ennyit megér, hogy ne remegjen az idegtől a KM-ünk már jóelőre.
U.I.: Jah igen. Ennek fényében azért majd küldeni kell Castornak új alapértékeket, hogy ne felejtse a maxolt főbossokat benn, mert akkor azt megszívjuk a visszafogással.
Mivel az enyém amúgy sem volt harcra maxolt lovag, hanem tökéletesen a légiónak volt alárendelve, így egy csomó képzettséget tanult, valamint harcértékekben sem Ő a legerősebb így én még egyet készítek a hit védelmezője alapján, aztán majd a KM-mel egyeztetetk, hogy mi legyen.
Tőlem változtathatunk a kocepción én a yankaronhoz sem ragaszkodok feltétlenül. Egyébként ha a harcos karikkal jövünk akkor egy jó km megfogja a csapatot szociális és egyébb területeken. Ezzel együtt még összerakok néhány karit akik nem tagja a légiónak aztán meglátjuk hogy működik.
Mi a véleményetek egy művészlélek de alapvetően gazember nőcsávász aszisz énekmondóról? Kifejezetten nekem való fajta. Az a típus aki először galibát kever majd kimagyarázza magát vagy valaki mással elvégezteti a piszkos munkát.