• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 126 / 153 • 1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.08.12. 9:53

A fejvadászok a saját iskolájuk képzésén belül sajátítják el ezt, azzal nincs is semmi bajom.
Az "arra érdemes" nálam = beavatott.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2009.08.12. 11:07

Az az elhivatott Harcművész ami a MAGUS-ban megjelenik, sokban hasonlít a pár száz éve a földön élt harcművész papok, vagy épp szamurájok mentalitására. De valahogy az a tudás is még a videó filmek előtt kijött az országukból, tehát akkor a MAGUS harcművészeinek erkölcsi, és becsület szintjén oktattak másokat is, nem csak a leszármazottakat, stb.... szóval szerintem az, hogy valaki kiérdemli egy mesternél, nem kell feltétlen, hogy minden kapcsolódó kulturális tudás is párosuljon (felvegye a kasztot háttérként). Az oktatás, és fejlesztés nem feltétlenül vesz el annyi idejét, ai arányos a 10? KAP-os háttérrel, hiszen nem a meditálós, hanem a harcot gyakorlós fajta.

Azzal viszont, hogy a Slan pszi használatához kell az a lelki felkészülés, hogy a sárkány ébredését, stb.. használható legyen egyetértek.
"Bízz bennem és fordíts hátat!"

Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes.
/Albert Einstein/

Karaktereim:

Brodan Gravel, Új pyarron szülötte, homálytestvér rabszolgája, kocsmák ismerője.
Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 225
ZK Karakter: Brodan Gravel Füstölgő nyomok
Karakter: Morel Dal Jandarvi
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.08.12. 13:09

Eredeti kérdés:
Yondaime írta:Üdvözletem. Lenne egy kérdésem. Ha nem harcműzész karakter tanul harcművészetet, hanem pl egy harcos, és kiválaszt egy stílust, akor ő is megkapja a stílus által nyújtott fegyvert, vértet? pl Nisen-nid-to. Itt ugye fegyver is van és vét is.

Y.

A válasz:
Togar írta:Kapni semmikép nem kapja meg lévén az a harcművész karakterek sajátja, maximum megveheti ha tudja.
Abszolút egyetértek.

Hogy ki tanulhat és ki nem Harcművészetet?
ETK-UT között kiadott könyvek alapján csak Slan.
Az ÚTK-ban már bárki elsajátíthatja a technikát (ezért lett külön szedve), csak megfelelő oktatót kell találni a feladatra - és nem fontos Tiadlaninak lenni ahhoz, hogy eme képzettség birtokába jusson egy karakter. Sőt - fejvadásznak sem fontos lennie. Annyi a különbség, hogy egy fejvadász oktatás bónusz mellett tanulhatja a képzettséget, minden más kaszt tagja nem kapja meg ezt a segítséget.
Egy harcművészeti irányzat birtoklása nem egyenlő a szellemiség birtoklásával! A Harcművészet képzettség semmi mást nem ad, csak annyit, hogy a karakter képes puszta kézzel/lábbal (esetleg az adott stílushoz tartozó fegyverrel) rendezetten küzdeni. Magyarán megkapja a Harcművészeti irányzathoz tartozó harcértékeket, az irányzatra jellemző küzdőstílust és ennyi.

Castor!
Ezek szerint ha nálad egy pl. boszorkány (most ne menjünk bele a ki tanítaná és miért című vitába) szeretne Harcművészettel indulni, akkor az vegye fel a Boszorkány kasztot 5 KAP-ért, plussz fizesse ki a Slanért a 10 KAP-ot, ami mást nem ad ugye neki, csak azt, hogy elsajátíthatja a Harcművészet képzettséget a választott irányzatra és ekkor veheti fel oktatás bónusz nélkül a Harcművészet képzettséget? :shock:
Én legalább is így értettem írásodból...
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.08.12. 14:27

Yvett!

Igen, és de mást is adna neki: megkapná az I.TSZŰ harcművész képzettséglistáját, meg a Slan-pszit. Dupla "kasztú" lenne.

Nem tudom az hányótoknak tetszene, ha Harcosként -Mágikus fogékonyság és KAP-ból vett Mana birtokában- -pusztán azért mert sok Kp-t vettem- megtanulom a boszorkánymesteri mágia 3. fokát, aztán ezzel az ügyes huszárvágással tulajdonképpen tudok Bm mágiát használni. Vagy Bárdmágiát, esetleg Boszorkánymágiát.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2009.08.12. 14:38

Anat-akhan (ha jól írom) fejvadászként tanulhat magasmágiát, kyr pszit, és még néhány hasznos dolgot, és magasmágia+alkímia (bárki tanulhatja)= TAM, esetleg lélektan, ami szerintem normális egy fejvadásznál, és máris asztrál-mentál mágia, így elég erős tud lenni, és csak a fejvadász hátteret vesz fel.... mégsem ágál ellene senki.... :)

/Albert Einstein/

Karaktereim:

Brodan Gravel, Új pyarron szülötte, homálytestvér rabszolgája, kocsmák ismerője.
Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.08.12. 14:48

Castor

Megveheted nyugodtan, én kipróbáltam és a kari gyengébb mint egy átlag harcos, és mint egy átlag bm, ugyanis effektíve két kasztja van neki. És vagy manát veszell vagy hmet a kettő együtt nemigazán megy.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.08.12. 14:58

Ott bukott a dolog, hogy:

"Minden induló karakter kezdetben csakis egyetlen klánt, rendet vagy iskolát választhat."
Idézet a könyv 35.oldaláról.

Vagyis két hátteret nem vehet fel.

Az a harcos, aki felveszi a mágikus fogékonyságot és előtöriből megtanulja a tap.mágia valamelyik vállfaját 3.fokra és vesz is induláskor Mp-ot már nem harcos...
ÉN max. 2.fokra engedném meg ezt ugyan úgy mint egy nem harcos kasztúnak a Harcművészeti irányzatok valamelyikét.
Számomra a stílus (és csak az, hogy tudja a karakter, hogy hogyan, hova miként kell ütni-rúgni) hasonlóan kezelendő mint a fegyverforgatás - csak nehezebb hozzájutni a tudáshoz.

Anhorienn!
Nem arról van szó, hogy kasztból kifolyólag mit birtokolhat, hanem, ha nem a kaszt sajátja (vagyis nem tanulhatja oktatás bónusszal) elsajátíthatja-e. A válasz igen, csak neki így drágább minden egyes fok (arról nem beszélve, hogy a szintlépések alatt kellene kijátszani azt, hogy hogyan jutott hozzá a tudáshoz :roll: ).
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.08.12. 15:01

Castor de Vinter írta:Nem tudom az hányótoknak tetszene, ha Harcosként -Mágikus fogékonyság és KAP-ból vett Mana birtokában- -pusztán azért mert sok Kp-t vettem- megtanulom a boszorkánymesteri mágia 3. fokát, aztán ezzel az ügyes huszárvágással tulajdonképpen tudok Bm mágiát használni. Vagy Bárdmágiát, esetleg Boszorkánymágiát.

Castor

Nekem tetszene. Sőt ilyen ötleteim is voltak/vannak, bár én a toroni lovag és egy kis BM-kedés vegyítésén gondolkodtam el anno. Az eredmény ugyan az, amit Togar írt: Tök feelinges meg minden, de se ütős lovagnak, se megrontós BM-nek nem volt az igazi.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2009.08.12. 15:13

Harcos mellé olyat érdemes mágiahasználóként felvenni, ami tudja buffolni a karit, pl harcértékeit. arra élő példa a paplovag :)
Mint játék, valóban nagyon jó móka, de tény, hogy nem a tápolós játékosoknak való :)

Yvett!
Én is így értettem, csak elötte volt egy hozzászólás, ami sipákolásnak tűnt, és arra reflektáltam, hogy másnak is megy, és nincs belőle para, mert le van írva. tény, hogy más a Kp igénye, ha oktatóval, vagy anélkül tanulja, és a játékban is más, mert a fejvadásznak lesz oktatója könnyen a klánjában, a harcosnak meg keresgélni kell, ami pl megér egy kalandot :)

/Albert Einstein/

Karaktereim:

Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2009.08.12. 22:46

Igazából a kaszt vegyítésben vannak lehetőségek.
Nekem ami feltűnt az az olcsó de jól használható varázslatok.

Mondjuk példa a magasmágiából a teleport 1 mp-ért kellemesen lehet mozgatni dolgokat és erre rafkósan rá is lehet készülni.
Biztos vagyok benne hogy más mágiaformákban is megvannak azok az olcsó pár mp-s varázslatok amikkel kínos szituációban kihúzza magát a karakter a bajból (pl belső idő egy akármilyen kasztnak nagy segítség a bajban egy problémás harcban csupán távol kerülésre is, egy bárdmágia illúzió kreatívan használva szintén nagy előny lehet, egy kegyelt és papmágia áldás a fegyveren még lehet nem is drágább mint a hm-et megvenni mint amit az ad, egy harcosnak egy tűzvari alap mp tár is nagyon kellemes bónusz lehet).

A tanulás folyamata kijátszva nagyon nem egyszerű, erre kellene inkább a hangsúlyt fektetni.
Az induló karakternél meg az hogy 2 kaszt képességeiben jártas legyen sokszor nagyon suta karaktert eredményez.

Én szerettem és szeretem hozzávegyíteni a kasztok bizonyos képességeit a varázslóimhoz.
Harcművészet képzettség is van az egyiknél (OM-UT-ben le volt tiltva a kari, UTK-ban meg lett csinálva aláírásban bent van a link Erresyr az).

Csendes Matt - karakterlap - Holtak Pálcája ZK - ÚTK

Vrei Dra'yven - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Erresyr en Ayres - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Franco con Zagarrio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Gorgio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Damakban pihen
Mirco - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Gro-Ugonban pihen
Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 496
ZK Karakter: Csendes Matt - Holtak pálcája - 2tsz
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.08.13. 7:26

Tekintetbe véve, hogy az ÚTK nem tiltja azt, hogy a JK a kasztján kívüli képzettségeket tanuljon. Így ha szigorúan a szabályok szerint nézzük (csak az ÚTK-ban leírt szabályok mert önálló szabálykönyv) akkor ha csak a képzettségnél nem ír feltételt elvileg szabadon tanulható. Versenyeken úgy vélem ez az irányadó ahogy nyílt kalandban is. Zártban illetve asztaliban pedig természetesen megegyezés kérdése.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2009.08.14. 10:54

Fegyverhasználat képzettségnél a lefegyverzéshez szükséges mínusz módosítók normál találatra vonatkoznak, vagy túlütés kell a lefegyverzéshez, és azt kell elérni a foknál leírt módosítóval?

/Albert Einstein/

Karaktereim:

Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.08.14. 14:50

Nem kell túlütés, csak sikeres találat, ahogy a könyv is írja.

Egyébként miből gondoltad, hogy kell? Ha logikusan belegondolsz, akkor ugye 3. fokú fegyverhasználat esetén -50 TÉ-vel végrehajtott sikeres találat szükséges. a túlütés küszöbe (már ha nem csökkenti valamilyen képzi) szintén 50, így ha még túlütés is kéne hozzá, akkor egy veled egyenrangú ellenfelet csak 00-val (vagy még úgy sem) tudnál lefegyverezni. Az egy kicsit kevés esély a sikerre, nem?
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2009.08.14. 16:39

Csak én nem a katonából indulok ki, hanem a kb 5-6. szintű kalandozóból, aki jó eséllyel 4. , 5. fokon forgatja, ha már harcos, és az iskolája oktatja. és úgy a lefegyverzés kissé érdekes, mert akkor az győz aki előbb támad, vagy az, akinek több fegyvere van a "hátizsákban" :)
Tény, hogy logikus, és átlag embereknél ok-s a dolog, de magasabb szinten az győz, akinek a fegyverével lehet lefegyverezni, ha azonos karakterekről van szó, mágia, és pszi nélkül.... mielőtt valaki elkezdené, hogy más képzik is vannak.... :) a lefegyverzés ellen milyen képzettség van? :)
a futás... :D
nem emlékszem rá, de szerintem ami fegyvernél ott van, hogy lefegyverzés igen, azzal bármely fegyver ellen tudja alkalmazni? szóval ha rapír (nem tudom,, hogy tud-e de a filmekből gyanítom) tud lefegyverezni, akkor az a kétkezes buzogányt is egy támadással kiszedi az ellenség mind2 kezéből?

Amúgy én is azt értettem a könyvből, hogy sima találat kell, csak kételkedni kezdtem :)
Thx a választ!

Még1 kérdés, bár a másik topicban feltettem, csak nem reaktoltak rá: van-e, vagy lesz-e harci csel valami kiegészítőben, mint pl a második törv.-könyves ismétlő csel, kivárás, feltartás, "pajzs blokkolás" vagy mi... ?

/Albert Einstein/

Karaktereim:

Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.08.15. 7:10

Elméletileg méretkategóriához is van kötve a lefegyverzés, tehát egy tőrkarddal nem fogsz lefegyveezni egy kétkezes buzogénnyal támadót, mivel kicsi hozzá a fegyvered, de ez valahol le van írva csak lusta vagyok megkeresni.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 126 / 153 • 1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 153

Vissza: Csevegõ