• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 125 / 153 • 1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.08.11. 16:18

Nem tudom, én az egyszerűség kedvéért mindet úgy számolok mint a valódi életben.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.08.11. 18:32

Üdv!

Eredetileg 20 órás egy Ynevi nap és a biztos tévesztés kedvéért nem 1, 2, 3, ... 19, 20 a megnevezésük, hanem mindegyiknek van egy neve. (Ld. Jó széllel toroni partra című regényben.) 8) :D
Ettől függetlenül én is a rendes 24 órás nappal szoktam számolni és mesélni. :)

A kráni elfek tetkói a sumiban nincsenek benne sajna. Valahol valami kiegészítő cikkben voltak benne, de nem tudom megmondani, hogy a saját összeharácsolt dokumentumaim között láttam vagy csak valaki más mutatta anno. Azért majd megnézem, hogy hol is láthattam.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2009.08.11. 18:37

[color=#FFFF00]A kráni krónika című novellában van szó a Quirrta-khinn tetoválásokról, ha azok érdekelnek.[/color]
"Az otthon talán azt a helyet jelenti, ahol sosem bocsátanak meg, ezért örökre oda tartozol, oda láncol a bűntudat."
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 431
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2009.08.11. 18:47

Hmm. Köszi az infókat. ;)

M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yondaime » 2009.08.11. 19:47

Üdvözletem. Lenne egy kérdésem. Ha nem harcműzész karakter tanul harcművészetet, hanem pl egy harcos, és kiválaszt egy stílust, akor ő is megkapja a stílus által nyújtott fegyvert, vértet? pl Nisen-nid-to. Itt ugye fegyver is van és vét is.

Y.
Yondaime
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 15
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.08.11. 20:38

Hát, a harcművészet és a fegyverhasználat képzettség közötti leglényegesebb különbség az, hogy a Harcművészet képzettség teszi lehetővé, hogy az adott karakter használhassa az adott fegyvert vagy éppen testét Sárkányharcban (lásd Slan Út). Tehát mivel a Harcművészet képzettséget alig néhány iskolában tanítják, ezért valószínű, hogy rendelkeznek a stílusra jellemző fegyverrel és vérttel, tehát valószínűleg megtanulja használni ezeket.
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.08.12. 5:22

Kapni semmikép nem kapja meg lévén az a harcművész karakterek sajátja, maximum megveheti ha tudja.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.08.12. 5:50

Yondaime!

Én ezeket KM-ként úgy kezelem hogy a delikvens -nem harcművész karakter- csak akkor tud egyáltalán harcművész képzettséget tanulni, ha felvételt nyer egy harcművészeti iskolába és/vagy talál egy oktatót aki megtanítja amit meg kell. A IV.-es nehézségű képzettségek -véleményem szerint- nem függetlenül és izoláltan lebegnek a Rendektől/Iskoláktól, hanem szerves részét képezik azok tudásanyagának, épp ezért van az, hogy csak ők tanítják. Nem olyanok hogy fizetek x aranyat hogy tanítson, aztán hétvégente kesztyűzünk pár órát, vagy a helyi lovásztól veszek pár lovaglóórát. Ezek a képzettségek bizonyos rendek iskolák tudását fedik le, -harcművészet esetében pedig inkább életforma mint puszta technikaoktatás- ergo csak az tanulhatja aki tagja az adott rendnek iskolának. Jó lenne ha a képzettségek hozzáférése szerint gondolna bele a JK hogy mi az a tudás, amihez neki hozzáférése van külsősként. A IV nehézségű képzettségek nem a "nyílt forráskódú" kategória.
Kötelezem a JK-t arra hogy akkor játék közben a megkezdett életút alatt a legközelebbi szintlépésnél elkölti a Harcművész iskola felvételéhez szükséges X számú KAP pontot -ami aztán permanensen le is vonódik a további szintlépésekkor esedékes KAP-okból mint a többi Háttér. Tapasztalati mágiahasználatnál dettó ugyanez az eljárás.
Ha a JK-nak így megéri, tőlem tegye. Kérdés mennyi idő mire egy harcos felnőtt fejjel belevág egy harcművészeti iskolába, mikor végez...
Quatorral egyszer volt egy késhegyre menő vitám a harcművészetek hozzáférhetőségéről. ő amellett kardoskodott hogy technikát bárki tanulhat. Ez csak akkor igaz ha a harcművészet -mint tudás- annyira elérhető mint a mi világunkban, hogy nézel a lakóhelyeden egy sportklubot aztán különösebben semmi akadálya hogy eljárjál edzegetni hetente kétszer-háromszor. Sőt könyvet is kivehetsz a könyvtárból amiben leírják az elméletét.
Na ez az -véleményem szerint- ami Yneven nem így működik. Távolról sem. Talán csak Tiadlanban az őslakosok számára ennyire közvetlenül hozzáférhető ez a tudás.

Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.08.12. 7:18

Castor

Ezzel a dologgal azért vitáznék. Maga a harcművészet mint képzettség felvétele szerintem nem igényli a harcművész iskola felvételét. Tanulhatja a karakter bárkitől, aki birtokában van ennek a tudásnak és hajlandó tanítani. Nyilván ezt meg kell indokolni hisz ezt a harcművészek titokként őrzik. Viszont ettől csak a küzdőstílust sajátítják el a slan pszit nem. A slan pszi felvételéhez már én is kötelezném azon iskola felvételét amely oktatja. Mivel a magus rendszerében az adja a harcművész igazi erejét és az képviseli azt a mentalitást, hogy ez számukra életforma. A magus ezt szerintem egész jól szétbontja.

Üdv

Garma
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.08.12. 7:27

Garmacor írta:Castor
Tanulhatja a karakter bárkitől, aki birtokában van ennek a tudásnak és hajlandó tanítani. Nyilván ezt meg kell indokolni hisz ezt a harcművészek titokként őrzik.

Képzeld annyira, hogy IV. nehézségi fokú az elsajátítása és csak iskolában oktatják. :wink: :D HA valamit titokként őrzök azt nem adom ki másnak csak a beavatottaknak. Értsd: akik tagjai az iskolámnak. Ha boldog-boldogtalan hozzáfér akkor mitől olyan nehezen hozzáférhető? :roll: Kérdés vajon egy Slan mester hozzád hasonló nézeten van-e és ő szétválaszja-e vajon a technikát a Slan-pszítől hogy a hobby rajongók a tudáshoz hozzáférjenek? :roll:
Mint mondottam azt írtam le hogy ÉN hogy kezelném a dolgot.
A nézetkülönbség köztünk abban van hogy te a technika elsajátítását elképzelhetőnek tartod iskolán kívűlieknek. Én nem, mert az a tudás ahol ez megszerezhető, egy zárt világ, és neked kell tőlük kikuncsorogni hogy tanítsanak, tehát ők szabják a feltételeket is. HA azt mondják hogy: bocs de egy iskolán kívülit nem avatunk be a titkainkba, mert nem bízunk benne, akkor ennyi volt... Nem úgy kezelem mint ahogy az valóságban van: leszaladok a sarki tatamira venni párt órát az egyesületben.
Nem győzöm hangsúlyozni: ez én vagyok és én így kezelem, más meg másképp.

Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.08.12. 7:54

Üdv!

Látom előkerült a harcművészet téma. 8)

Mint Castor is írta, én Garma véleményén voltam/vagyok. A harcművészetet simán lehet tanulni csak kell egy oktató hozzá. Vagy akkor ősi nyelvet, vagy épp pszit se tanulhasson senki, aki nem veszi fel egy olyan kaszt iskoláját KAP-ból, amelyik alapból megkapná ezt a képzettséget. Pl.: Ha egy lvetemült Krad-paplovag meg akarja tanulni a kyr nyelv jeleit, hogy ki tudja bogarászni mi van a romváros kapujára írva, akkor vegye fel a Varázsló iskolát 10 KAP-ért és szintenként ennyivel kevesebbet kap onnantól, hiszen csak a varázslónál van odaírva, hogy "Ősi nyelv (Kyr)". 8) Persze a kyr nyelv az északi varázslók szimbólumrendszerének alapja, de akkor se értem miért is kell magát a varázslás-órákat is végigülnie szerencsétlen paplovagnak és onnantól kezdve annak az iskolának szentelni életét, hogy megtanulhasson egy írást elolvasni a falon? :?
A harcművészet és az ősi nyelv is azonos kategória, így hasonló megerőltetést igényel az elsajátítása (Kp, tanulási idő, mester találás), de akkor ne legyen az egyik nehezítve.

Azt értem és én is támogatom, hogy a IV.-es csoportú képzettségeket kelljen magyarázni, de ne kezeljük őket Szent Grálként, amit csak jeles alkalmakkor mutatnak fel a hegy tetején álló vár tonyából és utána ismét jól eldugják. 8)

Én személy szerint ezért játszom Tiadlani karakterekkel mostanában. A harcmúvészetet meg megtanulja az apjától vagy a magányos remete nagymester ük-ük-üknagybácsitól. 8) :)

Visszatérve a stílushoz tartozó tárgyakra: Elvileg alapból nem vágják hozzá grátisz, de szerintem kovácsoltathat magának egy nisen-kardot, persze jó pénzért. (Egyedül a slan kard és a slan tőr az, amit szerintem nem csinálnak pénzért tömegtermelésben.)

EDIT: Castor

Oké, hogy te így kezeled, de mondjuk az egyen-verseny alkalmával, aki hozzád kerül az köteles pluszba felvenni a 10 KAP-os iskolát, aki meg mondjuk Dreemerhez az nem? (Azért hozom Dreemert példának, mert nála játszottam már harcművészetet tanult tiadlani harcossal.)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.08.12. 7:58

Szerintem egy harcművész mester -aki szóba jöhet mint mentor- igen is Szent Grálként- szakrális kincsként kezeli azt a tudást amit felhalmoztak az előtte járók. Valószínű hasonló mentalitást vár el a tanítványától is.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yondaime » 2009.08.12. 8:13

Köszönöm a válaszokat, látom egy kissem emszmecsere bontakozott ki a kérdésemből :) Azért kérdeztem, mert Tiadlani karaktert szeretnék indítani és azzal akarom felvenni a harcművészetet vagy 2. fokon.ű

Y.
Yondaime
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 15
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.08.12. 8:20

Miután nekik ez olyan mélyen a kultúrájuk gyökerét képezi hogy akár rokontól is tanulhattad, én engedném.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.08.12. 9:40

Castor

Ott van az eltérés kettőnk véleménye között, hogy te csak a beavatottaknak adnád tovább én meg azt mondom, hogy az arra érdemeseknek. Ahogy a rendszer hozza is a példát. Hisz az északi embervadászok bizonyos szint fölött tanulhatják még a slan pszit is. Sőt az összes fejvadásznak elérhető a harcművészet mint képzettség.
Igazság szerint én csak a rend jellemhez kötném a dolgot és a többit játsza ki a karakter ha tudja.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 125 / 153 • 1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 153

Vissza: Csevegõ