• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 218 / 338 • 1 ... 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221 ... 338

Re: Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.07.29. 18:12

NCM

Con Gosep

Mindenki a nemzetiségének megfelelő anyanyelvét beszéli 6-as szinten alapból. Emellett szintén alapból jár az utcai szleng-nek nevezett kevert hablaty, amit mindenki ért és beszél. (Ennek nincs külön szintje csak őgy mindenki magyaráz és a másik emg érti. :D ) Ha emellé még valami külön nyelvet is szeretnél elsajátítani, akkor azt már a szabadon elkölthető képzettségpontokból kell megvenned, mint nyelvtudást.

Én személy szerint a maláj anyanyelv és az utcai szleng mellett felvettem egy angol 3-ast is, hogy elboldoguljon a karim az írás/olvasással is angol nyelvterületen.

Castor

Ok. Megnézem.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.07.29. 18:22

Azért egy félreértést tisztázzunk:

Az utcai szleng -véleményem szerint- lehet hogy elég arra, hogy beszerezz egy prostit egy kubai stricitől, vegyél kaját a kínai kifőzdéstől, és megértesd magad az autópiacon az orosz seftessel és hogy elküldd az anyjába a jamaicai neppert, -e tekintetben valóban igen flexibilis és gyakorlatias nyelvmixtúra- de azért egy rendőrörsön, ahol az adott esetben főiskolai végzettségű százados tart eligazitást, ahol létfontosságű hogy minden rendőr azt és pontosan azt értse amit ő akar mondani, -számokkal, adatokkal, elszámolási tételekkel, objektív személy és épület leírásokkal, biztos vagyok benne hogy a hivatalos és tisztán beszélt anyanyelvet akarja használni, ami jelen esetben az angol.
Nem szabadúszó vállalkozók lesztek akiknek tök mindegy milyen nyelvet beszélnek a szintén kétes nyelvi eredetű üzletfeleikkel, hanem állami alkalmazottak, akiktől elvárják a hivatalos nyelv használatát állami hivatalokban.
Pl : ha a diszpécser szlengül adja tájékoztatásba hogy a "kis f
*szopó gané <értsd:gyanúsított> egy dagat feka és egy patkányarcú digó fosszínű verdában" biztosan fegyelmit kap.
A választott anyanyelvet egyébiránt 8-as szinten birtoklod.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2009.07.29. 18:31-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4315
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.07.29. 18:29

NCM

Castor!

Csak választani lehet a meglévő szerepek közül (zsaru, szóló, technikus, stb.), vagy esetleg lehet szó egy közösen összerakott szerepről is?
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.07.29. 18:32

A szabályok lehetőséget adnak külön szerepek alkotására,-pédát is hoz rá<politikus és színész azt hiszem>- fejtsd ki mit szeretnél.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.07.29. 18:35

NCM

Bocs melléütöttem a nyelvnél, én is 8-at akartam írni anyanyelvhez.

Egyébiránt nekem is nagy szívfájdalmam, hogy alapvetően, aki nem 1-et dob nemzetiségre (vagy nem amerikai karit választ) az -6 pontból indul, mert kötelező neki megvenni az angolt is, mert világnyelv, de senki nem beszéli elég jól. :?

Mondjuk az én értelmezésemben az utcai szleng sem azt jelenti, hogy csúnya beszéd 100%, hanem hogy majdnem minden szó más-más nyelvből van véve.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.07.29. 18:38

IS-is. Az elején hoztam rá példát hogy kábé mire elég. Ha 50%-50%,akkor se használják állami szervek az anyanyelv helyett.
Ezt a -6 pontos okfejtésed nem értem.
NEM kötelező felvenni az angolt, amerikában százezer számra élnek bevándorlók minimális angol tudással mint hal a vízben, keverve az anyanyelvet az amerikai angollal, és probléma nélkül elég ez számukara a mindennapokhoz, de ti állami alkalmazottak vagytok, ráadásul rendfenttartó szervnél a különbség ebben van köztetek és egy átlag utcai seftes között, aki csak úgy éldegél bele a világba és tök jól elvan a 3-as szintű angoljával ami neki bőven elég. De ha nagyra tör és milliós forgalmat bonyolít fegyverekből, amikor a jövedelmét már fedőcégekkel kell átmosni, bizony fejleszteni kell az "in englisht" mert megmarad zugneppernek aki a spájzból árulja a kokót.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.07.29. 18:48

NCM

A -6-os okfejtés: Ha céges vagy, akkor is alapvetően angolt kell beszéljél. Ha seftes, akkor meg az adott maffia szervezet "alapnyelvét", amiben szeretnél csúcsra kapaszkodni. Tehát a legtöbb hivatásnál megvan ez az angol túlsúly.
A másik pedig, hogy így a zsaru hivatás, mint olyan eléggé kötött származást feltételez, amit meg lehet érteni az érvelésed alapján csak így nincs értelme más nemzetiségűvel azon görcsölni, hogy rendőrrel legyél.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.07.29. 18:51

Hogyne lenne:

A maláj (vagy dél kelet ázsiai) nemzetiségű rendőr+1 kulturális bónuszt kap vallatásra ha dél-kelet ázsiai nemzetiségű a gyanúsított mert jobban ismered azt a kultúrát mint egy spanyol származású rendőr, és tudod mire forog az agya, vagy mi az ami otthon neki tekintélyt jelent vagy mi az amit tisztel, ha az anyanyelvén vallatod akkor +2.
A nett öltönyös perfekt angol felsőbb osztálybeli vallatótiszt valószínűleg nem fogja tudni olyan hatékonyan kihallgatni egy jakuza tagot mint te, lehet hogy te se, de te legalább tudod hogy kell hozzákezdeni a beszélgetéshez mielőtt rituálisan kitöri a nyakát hogy ne vallathassák. Ilyen esetben a fehér rasszba tartozónak van -1/-2 bónusza.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.07.29. 18:55

NCM

Viszont, ha amerikai származású rendőr vagy, akkor 6 pontból mondjuk felveszed az "egzotikus fegyver tézer" szakértelmet és valószínűleg az +60.000 V bónuszt nyújt. 8)

Közben válaszoltam az e-mailre is.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.07.29. 18:56

:lol:
Ez vitathatatlan, de nem biztos hogy egy kíntűrésben képzett bandatagnál -vagy erre a lehetőségre készülvén belülről testbeültetéssel szigetelt-célt érsz.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.07.29. 18:59

NCM

Hát a maláj kultúrális bónuszt se kapnám minden esetben, de szerintem a sokkoló több rabnál válik be amerikai területen, mint az irodalmi magasságokban szárnyaló maláj szókincs. 8) :)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.07.29. 19:05

Quator:

Sajnálom de szerintem egy zsarunak igenis kell a 6-os minimum nyelvismeret a hivatalos nyelvből. Hogy ezt hogy oldod meg, rád bízom.
De maláj bevándorlóként rendőrré válni értelemszerűen több Kp-befektetést igényel, mintha honi polgárként próbálkozol ezzel, ez magától értetődő és logikus is.
A kultúrális bónusz meg teljes egészében az én kreálmányom elméletileg nincs a szabálykönyvben csak én érzem ezt logikusnak.

Én úgy értettem ha az elkövető példának okáért maláj, aki nem beszél angolul mert a bűnözéshez Amerikában nem kötöm feltételnek a jó nyelvismeretet -szemben a zsaru léttel- akkor viszont csak te tudod vallatni. Valószínűtlen hogy ilyen elkövetőt kapsz, de nem te vagy az egyetlen maláj Amerikában.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.07.29. 19:08

NCM

Castor

Vagy amerikai zsaru lesz a karakter végül vagy maláj szólóra váltok. Ezt még átgondolom, mennyire zavarja az összképet, ha mégis fehérfiú lenne.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.07.29. 19:10

Na, pl a maláj szólónak teljesen mindegy hogy mennyire beszéli az angolt vagy egyáltalán beszéli-e, mert nem azért fizetik hogy beszéljen, kommunikáljon az ellenérdekelt féllel.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.07.29. 19:20

NCM

Kivételesen gyors voltam azt hiszem. :)

Találtam képet a fehér zsarufiúhoz, így "csak" nemzetiséget vált. Ennek megfelelően módolsítom a karit és újraküldöm majd.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 218 / 338 • 1 ... 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221 ... 338

Vissza: Csevegõ