• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Shulur - Kikötõnegyed - Horgas Hóhér & a Varjak fogadó

A Háromfejû Birodalma...

Moderátorok: Isshae Ianarak, Admin

Hozzászólás küldése
1413 hozzászólás • Oldal: 77 / 95 • 1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 95

Re: Shulur - Kikötõnegyed - Horgas Hóhér & a Varjak fogadó

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.07.02. 15:57

*Kijelentésedre Levon elmosolyodik szinte atyaian.*
- Kisasszony! Örülök, ha egy hónap múlva biztonsággal el fog igazodni az itteni kultúrában úgy, hogy szarvashibát nem követ el egyik kasztbéli felé sem, mely ön felett áll. Talán fél-egy év múltán már lesz annyi ismerete az írott és íratlan szabályok terén, hogy egyedül is képes lesz megállni országunkban a lábán. Addigra lesz gyönyörű kiejtésű nyelvismerete is :)
*Ha nem szeretnél mást, akkor Levon is elköszön tőled tudomásul véve a másnapi újabb találkozást.
Ahogy kilépsz a teremből újra megtudod csodálni a folyosó világítását – nem jön senki, ha akarod közelebbről is megnézheted őket…
Kint az udvaron viszont meglepetés ér. A reggeli délceg fiatalember épp egy lovon ülve hagyja el a tanoda udvarát a nyitott nagyszárnyú kapun keresztül. Azt még látod mielőtt becsuknák a kaput mögötte, hogy arra fordul, amerről te érkeztél a kölyökkel – vagyis a Vasmacska felé. A kis kapu is nyitva áll, Angela beszél épp valakivel kissé kilépve a járdára. A nagydarab asszonyság mögött azonban nem látsz senkit. Angela visszahúzódik, s amikor meglát felderül az arca és újra kilép a járdára, kikiabál valamit. Erre a kis kísérőd kölyökvigyorú arcocskája jelenik meg a kapuban.*

- Oh, Kisasszony, már azt hittem el tetszett menni, ennél jobban nem is időzíthettem volna a visszatértemet. Egyenesen szeretne visszamenni a Vasmacskába, vagy van más amit látni szeretne?
*Közben Angela is érdeklődve nézeget, majd végül ő is érdeklődik tőled.*
- Suessa! Hogy tetszett az első napja nálunk? Ugye nem volt az a vén csotroga túl szigorú? Öööö… Akarom mondani az öreg Levon… :oops:
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1593
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.07.02. 20:32

(Xylina)

Érzem én, tanáromnak igaza lesz. Ha fel se tudom ismerni két kaszt között az árnyalatot - mert nem minden esetben egyértelmű, akire ránézek, puccos famor, vagy csak túlöltözött, magáról többet képzelő pietor... :P)
Remélem, egy nap nem azt a hírt kapja levon, tanítványa lúzerkedett és ezért a bénázó nyilvános kivégzése itt meg itt szabadon megtekinthető...
A folyosón diszkréten közel merészkedem a fura lámpáshoz, és meg is fogom. Szeretnék rájönni a nyitjára...
Akár sikerül, akár nem, egyszer elhagyom a folyosót. Látom, a jó hapsi újra feltűnt. Finoman csorgatom a nyálam - a hátán. Elment, és huss.
odabattyogok a kijárathoz:
- Levon úr jó tanár. Ömleszti tudást, csak győz én ész és lelki erő felvesz lépést. Azt már lát, Toron nem egyszerű hely. Nagyon nem egyszerű. Nem tart színes rajz, ami mutat, miről lát én, ki milyen kaszt? - sóhajtok- Ha lenni egy ilyen, én felismer, és tudni, hogyan kell viselked... Így meg... Imádkoz, holnap én még él :P
Mielőtt csatlakoznék a kölyökhöz, van egy kérdésem:
-Angela, ki volt az szép férfi, aki megy el és én csak lát háta?
"Egyéni tipp: helyi nemes, aki az olyanoknak, mint én, létezését tudomásul sem veszi. Frászt. ha úr lenne, nem fogadóban lakna, hanem előkelő barátnál vendégeskedne és kísérettel járna :) na, ez jó, talán a kasztja nem egetverő messzeségben fényeskedik... Hehe, fényes, elendor, van ilyen, nem?" - humorizálok magamban olyanon, ami nem is vicces.

- Nyugi, fiú, én itt, csak nem talál, hogy szünet én szól, marad mert volt tanítás. Én kíváncsi, de ami nagyobb, az én éhség. Kell enni, mert üres has korog, és azt hall mindenki és még hisz azt, épp most mondtam csúnya Tharr.
"Ehhh, nem éppen ajánlatos helyi atyaúristen nevét a számra venni!"
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.07.03. 18:21

*A folyosón egyedül vagy, így meg tudod nézni közelről is a furcsa fáklyákat - akár úgy is, hogy leveszel egyet a tartóból. A szárából-súlyából normál fáklyának néznéd, de ami világít rajta... Közelebbről megnézve látod, hogy a fáklya szára a tetején valamilyen növénnyel - talán moha? - van nagyon szorosan bevonva, s ezen a növényi bevonaton egy rugalmas - majdnem mint a kocsonya - úgy egy hüvelyknyi vastag anyag van. Utóbbi ontja a fényt, legalább is ahogy te meg tudod figyelni. Hogy mégis mitől, miért világít... akár honnan nézed és akár hogy is találgatsz, a nyitjára nem jössz rá.
...
Angela mosolyogva ingatja a fejét.*

- Nem kisasszony, nincs ilyen rajzom... és ha lenne sem lehetne mindent belesűríteni. De higgye el, hogy Levon kiokítja rendesen...
...
- Ö... öööö... az az úr... Hát, a neve... valami Leko... Leno... ööö... sajnálom, nem emlékszem a nevére, nem én foglalkoztam az úrral, de ha gondolja megnézhetjük a könyvben. - *biccent fejével oda, ahol te is megfordultál érkeztedkor.
...
A kölyök viszont nagy szemeket mereszt rád, amikor Tharrt emlegeted. Nem szól, csak csodálkozva méreget, majd kiböki.*

- Van fogadó nem messze, a Nádfonatos, ott ehet a kisasszony...
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.07.03. 20:07

(Xylina)

A fáklya rejtély marad, elnevezem dudvafáklyának.
Kapok az alkalmon, és vigyorogva kérem Angelát:
- Ha nem tilos, néz meg ő név és árul el.
Ha megtudom, szépen elköszönök, és a kölyök mellé szegődök.
- Mi te név, és mért néz nagy, amikor én beszél itt lakó isten? Nem szabad beszél? Jó, nem fog, nem akar vallás baj. Menni, enni, ha te szomjas, kér valami :)
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2009.07.06. 16:02

(Thor)

*Meglepődök az ivó kicsinységén, de gyorsan túl teszem magam rajta. Miután nem látom Patkányt sehol, keresek egy üres asztalt, és leülök oda. Nem megyek a pulthoz, nincs kedvem a tolongó tömeghez menni.
Le ülök és a tömeget vizslatom. Míg várok egy kicsit koncentrálok. Csa kíváncsiságból kitárom harmadik szemem az asztrál világ felé, és megnézem az itt egybegyűlteket, milyen érzelem hullámok kavarognak bennük. És a kocsma légkörét is megnézem, kíváncsi vagyok, hogy va ne esetleg erős asztrális lenyomat a helyiségben. Például gyilkosság féle.

//Tudatnyitás 1 pszi.. 1 percig hat, és 1 másodperc a meditáció.//
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.07.14. 23:14

*Angela olyan sejtelemes mosollyal indul meg a naplóhoz, hogy megtudakolja az ifjú nevét, de nem sokkal utána sajnálkozó arckifejezéssel érkezik vissza hozzád.*
- Sajnálom Kisasszony, de most nem tudom megnézni, foglalt a napló… de holnapra megnézem, ígérem! … - *aprókat bólogat hozzá, hogy így is gondolja – s ha mást nem szeretnél tőle elköszön udvariasan és becsukja mögöttetek a vaskos faajtót.
A kölyök viszont nagy szemekkel néz rád, amikor a nevét kérded.*

- Zamu… Zamunak hívnak.
Tharr… hát, a mi szegény köreinkben nem szoktuk a leghatalmasabb urat így emlegetni… Őt meghagyjuk mi a felsőbb körök tagjainak. Mi megelégszünk a hekkák valamelyikével…
Végül is beszélhet róla. Vagy ha kérdez és tudok rá válaszolni, akkor megteszem. Bár inkább látnia kellene egy templomot valójában és hozzáértővel beszélgetni a hitről… én ebben is tudatlan vagyok Kisasszony… - *mondjuk nem nagyon hatja meg az, hogy nem tud veled erről beszélni. Az látszik is rajta, hogy nem egy vallásos gyermek.*
- Én nem kérek semmit, köszönöm!
*Mivel lassan dél felé jár az idő az utcán is mintha több lenne a nép. Van aki megbámul, de van olyan is aki rád emeli tekintetét, mely összetalálkozik a tiéddel, de csak azért, hogy le is süsse szégyenében… Úgy látszik ezt meg kell itt szoknod, bár nehéz, mert élesen él benned a kép, hogy honnan érkeztél…
Közben haladtatok már a dombocskán lefelé, s úgy fél úton járhattok a ház és a domb alja közt. Egy szűk mellékutcácska előtt állított meg Zamu.*

- Még mindig a hosszabb, de biztonságosabb utat választja a Kisasszony? Mert, ha itt lemegyünk, akkor pont a Nádfonatos mellé érkezünk meg, de ha nem vágjuk le kétszer annyit kell mennünk…

*Üres asztalt találsz kettőt is szemeddel. Mindkettő középen van, lényegében egymás mellett.
Harmadik szemed kitárod az asztrális síkra. A pultos szinte hulla nyugodt jelenségként látszódik, nem úgy mint a söntés előtt ácsorgó és várakozó népség. Ők már dühösek egytől egyig…
A többi bent lévő vendég vegyes képet mutat számodra – nyugodtak, mérgesek, izgatottak, de akad közöttük szomorú egyén is. Mivel e síkon nincs fal, mi meggátolna abban, hogy tovább láss, így felfedezed azt a nagyobb csoportot, ami a drapériás ajtónyílás mögött sejlik fel szemed előtt. Itt komoly és nyugodt, rendezett asztrállal rendelkezőket pillantasz meg (úgy 10-en lehetnek), bár igaz akad köztük némi határozatlanság és egy csipetnyi idegesség, de elenyésző… Tovább hordozod szemed, s rajtuk túl, de mégsem olyan messze egy másik társaság bontakozik ki előtted (számuk jóval több mint az előbbi társaságé, vannak tán 50-en is, ha nem többen). Kifejlett asztrálú lények, vagyis emberek, de jelenleg irtózatosan nagy lázban égnek – játékdrukk, öröm, harag, jellemzi főképpen őket. Viszont … emlékszel ahogy bejöttél és ahogy állt a hajó – ott már a tengernek kellene lennie…
Míg le nem jár az időd, ahogy az asztrális síkot fürkészed megvizsgálod az Ezüst Róka légkörét is… Van mit látni. Gyakori gyilkosság helyszíne főképpen az a rész, ahol a 10 fő tartózkodik, de a távolabbi helység sem mentes az ilyen események lenyomatától. Egy másik stabil lenyomatot is látsz – ez igaz kint van a kocsmafalán túl – vágy, kéj, kielégülés – vagyis a Róka tőszomszédságában egy testi örömöket kielégítő hely vagy helyiség lehet. Jelenleg nincs aktivitás ott, de látod a sík fodrozódásain, hogy nem is oly rég még használhatták azt a helyet…*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.07.15. 18:57

(Xylina)

"Ó, a csudába, az élet szándékosan várat meg egy névvel :P Addig örüljek, az övé is valami kiejthettlen lesz és pukkadozhatok rajta szolidan."
- Hm, Zamu. Rövid, érdekes név - mondom a kölyöknek. - Ne beszél vallás, van saját, de ha egyszerű ember nem ejt ki ez isten név, én se tesz. Hm, hekka, az mi? Kicsi isten? Segéd?
Járkálunk, járkálunk, éhes kezdek lenni, nagy a tömeg. Zamu felajánlja a rövisebb utat.
- Hm, mikor jön reggel, te örül, nem menni rövid út. Most mért mondod, menni arra? Már szabad?
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.07.16. 19:06

- A hekka... igen, kis istenségnek tudnám leírni, hogy megértse...Nekem mindegy Kisasszony, csak gondoltam nagyon éhes tetszik már lenni, és...
Reggel én... hogy is mondjam... - *lesüti a szemét, kicsit rugdossa a cipője orrával a talajt* - Örültem, hogy nem végzünk olyan hamar... Meg itt ... itt nem jöhet semmi rossz szembe, legfeljebb egy pár patkány kószálhat a szemétkupacok közt, mert az azért van... - *néz rád egy pillanatra, hogy utána ismét a macskakövezetet piszkálja cipőjével, és bizony a füle tövéig elvörösödik.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.07.17. 20:49

(Xylina)

Ráncolom a homlokom. Agyalni kezdek, mire megy ki ez a rövidítéses dolog. ha nem vörösödne itt halálra áés lazán mondta volna, fenn se kaadok rajta. Így viszont...
Eszembe jut valami, és arra elkomolyodok. Közelebb hajolok hozzá:
- Felel nekem: mért akar rövidít? Csak azért, te akar jó, én ne soká éhes, és ne csinál kerülő, vagy mond neked valaki, visz engem oda, ahol senki nem lát, lesz velem valami és te kap ezért pénz?
"Vagy üldözési mániám van, vagy van alapja...mért Armada neve ugrik be? Eh, mennyire megbízható ez a kölyök? Ran vállalta érte a felelősséget? Áh, az én felelősségem, mire mondok igent! nem ugrik elém az a remek pasi, hogy megmentsen, szóval észnél kell lennem."
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.07.19. 8:34

*Zamu nagy szemekkel hallgatja kérdésed, látszik, hogy először értelmeznie kell, hogy hogy is gondoltad, majd amikor ez tudatosul benne hevesen tiltakozni kezd.*
- Nem, nem! Én rövidíteni, mert a kisasszony éhes nagyon, itt hamarabb érünk oda! Nekem csak Ran mondta, hogy kísérjem el egész nap és vigyázzak a kisasszonyra, s ne engedjem, hogy baja essen. Engem Ran megöl, ha a kisasszonynak baja esik! Reggel azért nem akartam menni én a rövidebb úton, mert ott sok baj eshetett volna meg, több mint a hosszabbik úton...
*Kis félelem ül a szemében, de ez nem annak szól, hogy lebukna előtted, mert hazudik. A félelem Ran említésekor költözött tekintetébe. Igaznak tűnik számodra mondandója, hisz míg beszélt rád nézett, nem fordította el tekintetét, nem kereste a szavakat.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.07.20. 9:05

(Xylina)

- Jó, jó - adom meg magam.
Menjünk, mert kajás vagyok. ötletem nincs a nap további részére, de az biztos, ebéd után visszamegyek a fogadóba rannal beszélni.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.07.20. 15:27

*Zamu elindul a kis utcán, hogy mielőbb leérjetek a Nádfedeleshez. Lassan megy, tényleg nem akar itthagyni. Bár a lassúsága lehet attól van, hogy igencsak kerülgetni kell a szemétkupacokat, s meg kell nézni hová és mibe lép bele az ember. Nem olyan rossz azért a helyzet, ettől ramatyabb állapotokat már láttál Erionban is.
Talán 500-600 méternyi távolságot tettetek meg, amikor már látod az út végét egy picike jobbrahajló kanyar után. Minden rossz dolog nélkül eléritek a forgalmas főbb utcát a fölétek magasodó házak közti sikátorban. A bal oldali "házfal" a sikátor végén viszont első ránézésre becsapós - nem házfal az, hanem felfelé tekintve látható, hogy olyan jó három lábnyi magas kőkerítés. Zamu balra fordul a sikátorból. A kerítés folytatódik úgy 5-6 láb hosszan, majd egy kaput látsz, melynek szárnyai jelenleg befelé az udvar felé teljesen nyitva állnak. Betekintve az udvaron tudod is, hogy hol vagy: ez a Nádfedeles. Zamu meg is áll előtte és befelé mutat.*

- Kisasszony itt is vagyunk. Menjen csak be, én megvárom itt és most tényleg nem megyek el sehová.
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2009.07.21. 16:21

(Thor)

*Végig tekintve az asztrális világban nem lepődök meg annyira, sőt, valami ilyesmire gondoltam.
A körülményeket nézve egyelőre itt maradok. A szerencsejáték nem az erősségem, meg pénzem sincs annyi, hogy eljátszhassam, és ahol 10-en vannak ott eléggé kavarog az asztrális világ. Nem akarok ideje korán Tharr egyik döge elé kerülni.
Talán hamarosan megérkezik Patkány, de az sem lepne meg, ha már itt lenne. Úgy fél óra várakozás után, ha még mindig nem látom Patkányt, akkor a pulthoz megyek, és megszólítom a pultost.

-Hé, ismered Patkányt? Ha igen, merre találom?
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.07.21. 22:34

(Xylina)

Örülök, hogy a rövidítés gond nélkül zajlik le.
- Gyere, kell valaki, aki lesz tolmács. Olvas el nekem, mi ma ebéd, mi hány pénz, és segít nekem fordít, aztán ha akar kint lenni, lehet - kérem.
Befelé tekintgetek, nagy tál, tápláló valamire vágyom, hogy aztán púposodó hassal távozhassam :)
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.07.22. 10:55

*Szavaidra Zamu megvakarja a fejét, sajnálozó arcot vág.*
- Én olvasni nem tudok... de természetesen segítek tolmácsolni a kisasszonynak, ha ez a kívánsága, bár ha minden igaz, akkor itt szót tud érteni közös nyelven is...
*Megvárja a válaszod, ha kéred, hogy menjen veled ezek után is, akkor előre enged, de követ. Ha nem kéred így a segítségét, akkor szépen megáll a kapu mellett kint az utcán, te pedig egyedül beléphetsz a Nádfedelesbe.
A tárva nyitott kapun át egy kicsiny udvaron kell átvágni, hogy beléphess magába a fogadóba. Bent a fa uralkodik - vagyis helyesbítve a nádfonatos bútorok. Szép kivitelezésű fonott székek és asztalok sorakoznak bent, szinte alig van vendég attól függetlenül, hogy ebédidő közeleg. Mindösszesen 5 vendég foglal helyet egymástól külön ülve, megnéznek maguknak - ki rövidebb, ki hosszabb ideig - majd fordulnak a korsójuk, tányérjuk felé vissza.
A pult mögött egy csinos fekete hajú lány ácsorog, kedves mosollyal fogad, köszönés képpen meghajol.
A pult mellett egy ajtónyílás van vastag függönnyel eltakarva a kíváncsiskodó szemek elől - valószínűleg a raktárba, pincébe, konyhába lehet arra eljutni. Három ablak szolgáltat elegendő fényt a fogadóba így nappal, mindhárom előtt egy-egy asztal három székkel, jelenleg üresen. A fogadó díszítése fából faragott képekből tevődik össze, melyek falusi mindennapokat ábrázolnak.*

*Eltelik a fél óra úgy, hogy Patkánynak se híre, se hamva. Megelégelve felállsz és a csaposhoz indulsz némi információért.
Kérdésedre egy pillanatra abbahagyja a kupa töltését, amit elkezdett. Befejezi kényelmesen, majd feléd fordulva halkan válaszol, nem törődik a morgásokkal, hogy nem is te kerültél volna sorra, s ne legyen már ennyire lassú...*

- Én ismerem. Ha te ismered, akkor tudod hol van és mit kell tenned... - *alig észrevehetően bökött egyet a fejével az elfüggönyözött ajtónyílás felé, majd minden további nélkül már a következő vendég rendelésével foglalatoskodik.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
1413 hozzászólás • Oldal: 77 / 95 • 1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 95

Vissza: Toron