• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 131 / 200 • 1 ... 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134 ... 200

Re: Torozon Tavernája

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.07.04. 18:17

Jó újra itt! :D

No hétfőig én is vagyok, csak akkor indulok a Balatonra.
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.07.05. 15:23

Ha már úgyis az újra beköszönéseknél tartunk, akkor ezennel örömmel értesítek mindenkit, hogy újra hozzáférek az internet csodáihoz. Bár istenkirály VOLT a fesztivál, szóval azért sajnálom, hogy nincs tovább...
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.07.06. 20:59

...
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.07.07. 11:05

Üdv!

Nava

Bár kissé megkésve, de azért vidáman :) :

Malackodás

Macska-Egér harc

Rajongók
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.07.07. 20:21

Sziasztok srácok és lányok!

Nem biztos, hogy szabad, de már nem tudom, hogy kihez, kikhez forduljak. Talán nem kapok büntetést emiatt.

Szóval ha valaki tud segíteni, az légyszi írjon egy PM-et: Van 2 db eladó haflingi kancalova édesanyámnak, hozzájuk tartozó lovaskocsival. Sürgősen el kéne adnia, ha valaki ismer olyat aki megvenné, vagy vannak lótartó ismerősei, az legyen szíves írjon egy üzenetet. Nagyon szép állatok, bár nem a legfiatalabbak, de sokat érnek. Az egyik állat 15 a másik 19 éves. Csak őket kapta 36 együtt töltött év után a közös vagyonból, a többi apámé lett, aki elüldözte otthonról és gyakorlatilag kisemmizte. Nem kívánom senkinek azt amit anyám és a gyerekei (köztük én is) átéltünk az elmúlt néhány napban/hétben. Egyszerűen elképesztő amit apám művelt és művel, de nem akarok többet írni erről...

Előre is köszi, ha valaki segít.

Maradok: Terda
Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!
Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1441
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.07.08. 5:58

Ebben sajnos nem tudok segíteni, de édesanyád sürgősen cserélje le az ügyvédjét ha a vagyon megosztásból ez a legtöbb amit ki tudott hozni.
A házasság vagyonközösséget is jelent és a házasságban szerzett vagyon közös, -minimum 50%-50%, ha kenyértörésre kerül sor, a lovaskocsi a két lóval meg gondolom azért nem éri el az összvagyon felét- nem értem a bírót se hogy ilyet jóvá hagy.
Én a helyetekben a testvéreiddel apám elé állnék és úgy megkérdezném hogy mégis hogy gondolja ezt.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4315
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.07.08. 6:18

Hümm én meg azt nem értem, hogy van pofája elmenni valakinek a talira mikor nem fizet, még egy mozijegy is drágább annál a pénznél amit fizetni kell. Komolyan nem értem az embereket, én tutti kivertem volna miatta a balhét, ha annyit nem érdemel meg a közösség hogy segítse őket. Ingyen van az oldal ahol játszhat és még ennyit sem hajlandó áldozni. Én minimum bannolnám őket az oldalról játszon máshol akkor....
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.07.08. 7:07

Te most kiről beszélsz Togar? :roll:
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.07.08. 7:25

Szerintem akit érint tudja és remélem elgondolokodik a dolgon, bár kétlem hogy bevállalná a nyílvánosság előtt.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.07.08. 7:55

Castor

Ld.: Találkozónál a Megbeszélések topic.

Togar

Én meghökkenéssel olvastam, hogy volt, aki elevickélt a többség pénzügyi farvizén. :shock: :o Legalább helyszínen beadhatta volna a díjat a pizzákba és akkor a csapatoknak nem kellett volna ráfizetniük vagy nagyobb keretből gazdálkodhatnak. :?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.07.08. 8:20

Quator ar Zaraquer írta:

Én meghökkenéssel olvastam, hogy volt, aki elevickélt a többség pénzügyi farvizén. :shock: :o

Ezt te hol olvastad? Ralog hsz-ét olvastam, de abban semmilyen farvizes téma nem volt...:roll:
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Haome no Munemoto » 2009.07.08. 8:49

Terda Radovik írta:Sziasztok srácok és lányok!

Nem biztos, hogy szabad, de már nem tudom, hogy kihez, kikhez forduljak. Talán nem kapok büntetést emiatt.

Szóval ha valaki tud segíteni, az légyszi írjon egy PM-et: Van 2 db eladó haflingi kancalova édesanyámnak, hozzájuk tartozó lovaskocsival. Sürgősen el kéne adnia, ha valaki ismer olyat aki megvenné, vagy vannak lótartó ismerősei, az legyen szíves írjon egy üzenetet. Nagyon szép állatok, bár nem a legfiatalabbak, de sokat érnek. Az egyik állat 15 a másik 19 éves. Csak őket kapta 36 együtt töltött év után a közös vagyonból, a többi apámé lett, aki elüldözte otthonról és gyakorlatilag kisemmizte. Nem kívánom senkinek azt amit anyám és a gyerekei (köztük én is) átéltünk az elmúlt néhány napban/hétben. Egyszerűen elképesztő amit apám művelt és művel, de nem akarok többet írni erről...

Előre is köszi, ha valaki segít.

Maradok: Terda

Sajna első körben nem tudok a segítségedre lenni abban, hogy a lovacskákat pénzzé téve átmenetileg kijöhessetek a pénzügyi hullámvölgyből...
Az ilyenkor szokásos banalitástól is megkíméllek, és nem formálok véleményt a résztvevő felekről (mivel senkit sem ismerek közülük...)
Azonban pragmatikus emberként megpróbálok tanácsot adnia "hogyan tovább" témakörben.
1.Ha jól értem, akkor itt ingatlanról is szó van (amely előtted szülői házként ismeretes...), az meglehet, hogy most atyád, mint birtokos rendelkezik az ingatlan felett, DE van mód, hogy ez az áldatlan állapot megszűnjön. Ad 1: bírósági per a tulajdonviszonyok tisztázására - ez elég időigényes, de végleges megoldást ez ad vagy Ad 2. jogos önhatalom, amely csak és kizárólag a jog szerint megillető részbe történő bemenetelre és bennmaradásra irányul, így nem támadható...Persze sok körülmény tisztázatlan előttem (hogyan kellett távoznotok, történt e erőszak, stb.)
Egyébként osztom Castor véleményét az odaállós-falhoz állítós-megkérdezős megoldás kapcsán, azonban sajna ennek nem mindig van jó vége mint a mesékben...

Egyenlőre ennyit. Viszont engedd meg, hogy felajánljam a segítségemet akármilyen általad igényelt formában, és persze amennyi az erőmből és lehetőségeimből telik. Nem sok tudom, de csak ennyit adhatok.

Tisztelettel: H.
"A halál nem szomorú. A szomorú az, hogy a legtöbb ember egyáltalán nem is él."
Haome no Munemoto
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 402
Karakter: Essilor en Pyron - Manifesztáció
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laokoon » 2009.07.08. 9:03

Hát én nem hiszem hogy tudok segíteni de ismerek egy lovardát (vagy nem tudom mi a hivatalos megnevezése) itt a környéken és annyit mindenképp megkérdezhetek hogy szükségük van-e ilyesmire aztán pedig ha érdekli őket a dolog akkor megadhatom a telefonszámukat. Úgyhogy szólj ha szükséged van erre a megoldásra
"A nép elvesztette a kormány bizalmát, a népet le kell váltani" Bertold Brecht
"A történelem hazugságok tömege olyan eseményekről, amelyek sohasem történtek meg, olyan emberek elmondásában, akik nem voltak jelen" George Santayana
"A Kalandmester csak a hangjáért dobja el a kockákat" E Gary Gygax
Laokoon
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 396
ZK Karakter: ? - A balszerncse netovabbja
ZK Karakter: Noktorg - Elatkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.07.08. 10:03

Köszi a tanácsokat srácok, voltunk már ügyvédnél, meg volt egy egyezkedő beszélgetés apám és anyám meg a két ügyvéd között.

Az ügyvédek azt mondták, hogy a házassági vagyonközösség addig áll fenn, amíg az egyik fél (jelen esetben anyám) el nem megy a közös házból. Ez április 24-e volt (Előző nap üvöltve nekiment apám anyámnak, a két kicsi unokájuk szeme láttára, még szerencse, hogy a 22 éves öcsém éppen otthon volt, így nem tudta súlyosan bántalmazni szegény anyámat a fater. De nem ez volt az első ilyen eset.). Az ügyvédek szerint ezt a dátumot kell nézni, hogy akkor mi volt otthon, mennyi pénz volt a bankszámláikon, stb.. Namármost apám valószínűleg tudatosan készült erre a tettére, mert előzőleg szinte minden pénzét kivette a számlájáról, így a megbeszélésen lobogtatta a számlakivonatot, hogy neki csak 80 ezer forintja van (valójában több millió lehetett). Egyszerűen nem lehet bebizonyítani, hogy van/volt az a pénz, mert április 24-én nem volt a számlán, és ami nincs a számlán az olyan, mintha közösen költötték volna el. Elég szemét dolog, mondhatom.
Amikor anyámék eljöttek, én éppen Svájcban voltam a hoki VB-n. Micsoda "véletlen", hogy éppen akkor történt amikor nem voltam a közelben...
Amikor hazajöttem, néhány dolgot elhoztunk otthonról, de ezek apróságok, mint pl tv, mosógép, ruhák...
Az egyezkedő megbeszélésen tételesen fel lett sorolva minden, hogy nagyjából mi mennyit ér (időközben apám eladott néhány állatot és persze az eladási szerződésekre jóval kevesebbet írtak a valódi értéknél). Az egyezkedés végére (ami nem volt mentes az atrocitásoktól, "csak" kétszer fogtam le apámat, mert neki akart menni anyámnak az ügyvédek jelenlétében) nagyjából szétosztották az ingóságokat, így került hozzánk a két ló meg a lovaskocsi (néhány bútor, apróságok, meg pár köbméter tűzifa mellett).
Persze az ingatlan eladása még vissza van, mivel anyám nem fog visszamenni oda lakni, apám meg nem akarja a részét kifizetni. Így majd ha el lesz adva, akkor 50-50%-ban lesz a pénz elosztva, ezzel nem tudja apám átverni anyámat. De ez még jócskán odébb van, majd szeptember-október környékén lesz a tárgyalás, mert addig nyári szünet van. Micsoda baromság, hogy a bíróságok is tartanak nyári szünetet...
Odaállni apám elé meg nincs értelme, mert sokszor úgy viselkedik, mint akinek megbomlott az agya. Gondolkodtam azon is, hogy elmeorvosi vizsgálatot kéne kérni.
Felmerülhet a kérdés, hogy miért tartott ki ilyen sokáig anyám? 36 év hosszú idő, de főleg az utolsó 10 volt kriminális. Nem mondom, hogy anyám makulátlan, neki is vannak kisebb rigolyái, de vele lehet meg lehet beszélni a dolgokat. Legalábbis meg lehetett volna, de apám meg se próbálta. Legutóbb két éve ígérte meg, hogy normálisan fog viselkedni, de egy-két hét után megint bekattant és hónapokig nem szólt anyámhoz, nem ette amit főzött, nem húzta fel a mosott ruháit, nem is mosakodott. El lehet képzelni, hogy milyen szaga lehet valakinek aki állatokkal foglalkozik és nem fürdik heteken át. Ugyanazokban a ruhákban járt, vett magának kolbászt és kenyeret és hónapokig azon élt. Hiába volt otthon főtt étel, nem evett belőle. Beszélni nem lehetett vele, egyszerűen nem válaszolt anyámnak, vagy üvöltözni kezdett, ilyenkor szegény állatok kaptak. Kiment az istállóba és üvöltözve verte a lovakat. Nem normális. Csoda, hogy anyám inkább átköltözött az öcsém szobájába!?
Én nem otthon laktam, Egerszegen voltam albérletben, az öcsém Csurgón melózik, meló után edzésre megy (kétballábas focista), sokszor csak este ér haza, a nővérem évek óta Kanizsán lakik. Alig tudtunk valamiről. Falun az ilyen vadparasztok szerint mint apám, az asszonynak még mindig Kuss!, vagy Fuss! marad.
Sokáig volt Kuss!, de most végre Fuss! lett. Két faluval arrébb, a nagybátyám házába költöztünk, a lovak egy ismerősnél vannak ideiglenesen.
Röviden ez a történet, de még annyi, de annyi minden van, bár már így is többet írtam, mint amennyit előzetesen akartam.

Ha valaki tud segíteni a lovak ügyében azt megköszönöm, bár több helyen is meghirdettük őket. Valószínűleg csak áron alul tudjuk eladni őket, de egye fene, ennyi jutott.

Köszi a türelmet.
Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!
Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1441
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Amica » 2009.07.08. 11:24

Terda!

Őszinte részvétem az esetet illetően :( Hihetetlen h történnek ilyenek ... A lovakkal kapcsolatban: van a közelben egy lovarda és én is meg tudom kérdezni, bár ez itt van Debrecenben ^^" Nem tudom ezenkívül tudnék-e vmiben segíteni ... Kitartást kívánok nektek és vigyázzatok egymásra!
Amica
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 223
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 131 / 200 • 1 ... 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134 ... 200

Vissza: Archívált Fórumok