• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Shulur - Kikötõnegyed - Horgas Hóhér & a Varjak fogadó

A Háromfejû Birodalma...

Moderátorok: Isshae Ianarak, Admin

Hozzászólás küldése
1413 hozzászólás • Oldal: 76 / 95 • 1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 95

Re: Shulur - Kikötõnegyed - Horgas Hóhér & a Varjak fogadó

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.06.17. 14:27

- Persze! Jöjjön csak Suessa! - *mondja neked Angela kicsikét felderült arccal, majd vezetni kezd először át az udvaron a hosszú épületszárnyhoz, melyet egybeépítettek egy kisebb toronnyal. A toronyhoz tartotok egyenesen.*
- Itt tud a Suessa kis frissítő innivalót kérni, de természetesen semmilyen alkohollal nem tudunk szolgálni. Tud kérni gyümölcslevet, teát, de hallottam már, hogy fekete teájuk is van. Ezekért fizetni nem kell, csak idejön, kér és adnak. :) - *magyarázza Angela, miközben a torony felé baktattok. Benyit, betessékel. Az ajtótól jobbra indul el a csigalépcső nagy ívben a fal mellett felfelé, de a lépcső egy fonott bíborszínű kötéllel le van zárva. A lépcső alatt egy szépen berendezett kisebb bárpult látható - balra egy pár gyümölcs kosarakban az asztalon (látsz almát, körtét, narancsot, szőlőt, kisgyermek ökölnyi szilvát, s van egy porcelán tál, melyen száraz-aszalt gyümölcskeveréket látsz), míg szemben veled ahogy belépsz egy fiatal - talán 16-17 éves leányzó mosolyogva és meghajolva köszönt.*
- Isten hozta nálunk Suessa. Én Infini vagyok. Ha olyat szeretne, amit esetleg nem lát, szóljon nyugodtan róla! Martian úrnak az ügyfeleinek elégedettsége a legfontosabb.
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1593
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.06.17. 18:32

*Töretlenül haladsz célod felé. Elhaladsz a Vasmacska előtt, bentről nagy dáridó hangja szűrődött ki, s bár nagy a kísértés, hogy benézz legyűröd, mert ez fontosabb számodra jelenleg.
A kikötőnél a Horgas Hóhérban viszont szokatlanul nagy a csend. Még csak lámpát sem látsz égve egy ablakban sem, ez több mint furcsa, hisz tudod, hogy a kikötő legnagyobb és legelőkelőbb fogadója - most viszont kihalt teljesen.
A Hóhértól elég sokat kell menned még az Ezüst Rókáig a keleti sugárúton, s onnan a tenger felé vezető kisebb utcácskák szövedékén. Az eddigi nyüzsgés az utcákon gyengült valamelyest, s az emberek összetétele észrevehetően változott - szegényebb lakókat rejt ez a környék, s bizony nem ritka a villanó/vizslató tekintet sem a fiatal tizenéves suhancoktól... Titkokat őriző alakok suhannak az árnyak rengetegében dolgukra, arcukat mélyen rejtve sietős léptekkel, s nem ritka hiányos öltözetű nők látványa, ahogy egy-egy leendő kuncsaftra ráakaszkodnak - ki sikeresen áll tovább a következő kapualjig..., ki fancsali arccal néz egy újabb áldozat után kutatva... Eddig még nem szúrt ki egyikőjük sem téged.
Már csak két utca választ el célodtól - itt van a kiszáradt szökőkút (egy halacskát formál, évek óta nem csobogott benne víz - mendemondák keringenek az okokról), egy forduló jobbra, csendesebb utca többnyire halászatból élő itt lakókkal, majd pedig utána a part, ahol az Ezüst Róka nyugszik... Nyugszik, hisz ez a valamikor pompás 5 árbócos mélyen a homok alá van temetődve - ebben rendezkedett be a kártyabarlang. Már messziről látod a fénykévéket az apró ablakokból kiszűrődni, bizony ott már megkezdődött az élet. Rajtad kívül a homokos tengerparton többen is igyekeznek a Rókához. Egy három fős csoport érkezik pár lábbal előtted az ajtóhoz - kilincs lenyom - bemegy ... Nincs itt sem ajtónálló, sem őr, sem semmi és senki más, akinek a jelszót mondhatnád...*
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.06.18. 9:06

(Xylina)

Körbenézelődök.
- Én csak látogat, most nem kér semmit - mondom.
"Iskola és vendéglátóhely egyszerre? Fura hely."
- Ó, már akar is kérdez, mért hív ez ház Martian ház. Ki ez az úr? Lehet róla tud valamit? Mindig csinál itt iskola?
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.06.18. 21:54

- Messire Martian idős férfi már, ágyából nem tud kilelni, de a szeme-füle-keze mindenütt ott van helyette és bizony vasököllel irányítja a Messire akarata szerint ezt az egész tanodát. Én nem ismerem személyesen a Messiret, csak hallottam róla, hogy fénykorában nem tartozott a gőgös nemességhez. De ki tudja, ezek csak szóbeszédek. Valójában itt már nem dolgozik olyan ember az öreg Levonon kívül, aki találkozott volna személyesen vele. - *mondja a fiatal pultoslány, Angela pedig bőszen bólogat helyeslően, de azért még megtoldja gondolataival a fiatal leány válaszát.*
- Én szerintem meg már nem is él a Messire, hiszen a jobbkeze sosem beszél róla, mindig a saját nevében beszél... lehet valójában ő a Messire... bár ez elég vad ötlet... - *pirul bele saját gondolatába, hogy hangosan kimondta. Kipirult arccal elnéz a lépcső irányába, fülel, majd egy kis megkönnyebbült sóhaj hagyja el a száját.*
- Szeretne még valamit a Suessa kérdezni netalán, vagy látni? Mennyi ideje van még egyébként?
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.06.20. 11:16

(Xylina)

"Aha, beszélnek ezt-azt a ház uráról, de senki semmi biztosat nem tud. Kíváncsi vagyok, Rannak ez mennyire fog számítani."
- Nos, tanár mond, nekem van fertály óra, aztán kell visszamegy. Nem tudom, mennyi telt el, de visszafelé amit tud, még mutathat.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.06.24. 22:03

- Ó, hát akkor van még kis ideje a Suessának! - *mosolyodik el Angela* - Igaz nem a legelőkelőbb dolog, de azért megmutatnám azon helységeket, ahol a folyó és egyéb ügyeit elintézheti... Izé... - *a könnyed mosoly átcsapott egy kis zavart ácsorgásba, majd lendületbe jött ismét a nőszemély. Kinyitja az ajtót és kiinvitál a helyiségből - a fiatal leányzó egy könnyed pukkedlivel köszön el tőled.
Angela a kocsiszín felé vezet az épület tövében. Elhaladtok egy ajtó előtt, melyen egy táblácskát látsz egy ábrával - egy melső mancsaiban vaskos kardot tartó oroszlán két hátsó lábára emelkedve, nagyra tátott szájjal, s a szájból stilizált lángnyelvek csapnak ki.
A kocsiszín alá betérve egy újabb ajtó következik, mely egy folyosóra nyílik. A folyosón egymás mellett öt további ajtót pillantassz meg, rajtuk kis táblák lógnak fonott szalaggal felfüggesztve.*

- Suessa, ez itt az illemhely. Bármelyiket használhatja ha szabad - ezt onnan tudhatja meg, hogy ez a kis tábla itt az ajtókon sárga színnel vannak fordítva felénk. Nos, ha ez a tábla meg van fordítva így - *és közben mutogatja, hogy az egyik oldala a táblának sárga, míg a másik oldala piros* - akkor vagy foglalt vagy még nem járt takarító személyzet a helyiségben. Ha gondolja Suessa megnézheti magának belülről az egyik tiszta helyiséget...
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.06.25. 17:41

(Xylina)

- Aha, a budi - mondom ki lazán a pottyantó-túra elején. Ez engem nem hozott zavarba, Erion lepukkantabb zugaiban az utca közepén végzi a szerencsétlenebbje... :P
- Az mi jel? - kérdem az oroszlános láttán, de megyünk is tova.
Hamar kiderül, több az itteni árnyékszék budinál. Kíváncsian bekukkantok, ha szabad, mekkora a bűz, sok-e alégy, van-e patkány, meg valami, amivel ki lehet törölni az "illatosabb" fertályat.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.06.25. 23:28

*A "budi" hallatán Angela egy pillanatra elhűl, de von egyet vállán és tovább kísér a szóhasználatod kivesézése nélkül.
Kérdésedre, hogy mi az a jel az ajtón csak legyint egyet.*

- Az a főúr címere, Messire Sevoewyn yln Dasillyvinoré. Messire Martian az ő égisze alatt nyithatta meg ezt a házat, vagyis Messire sevoewyn yln Dasillyvinor beleegyezése és áldása - no meg pénze - kellett hozzá... - *a szája elé kapja Angela a kezét, rosszat mondott...
A budi bemutatása után kíváncsian nézel be az egyik szabad helyiségbe. A helyiség berendezése érdekfeszítő első látásra: egy széket pillantassz meg az egy lábnyi széles és úgy két lábnyi hosszú helyen, de hátul. A széknek az ülőkéje lyukas, s lábait nem látod, mert finom eres fa borítással el van takarva. Ahogy benézel balra neked egy polcrendszeren a következőket látod - persze mind elérhető közelségben van a "széktől" -: szárított mohapárnácskák, kukorica háncs, apró ruhaféleségek összehajtva, s egy apró tálacska, benne vízzel. A helyiség jobb oldalán egy apró lavórféleség áll három lábú keskeny állványon, melyen még egy kéztörlőt is elhelyeztek.
A látványon kívül már csak a bent érezhető szag - vagyis inkább illat - döbbent meg: nincs büdös, mint ahogy elvárná az ember egy ilyen helyiségtől.
Sőt: ahogy szemed körbefuttatod nemhogy legyeket nem látsz, de még csak egy árva pókhálót sem - nem kívánatos rágcsálók által kialakított lyukakat pedig pláne nem.
Erre a tapasztalásra azért eszedbe jut egynémely fogadó életed során ahol megfordultál, mert néhol a szoba nem volt ilyen tiszta, nemhogy az a helyiség ahol elvégezhetted kisebb-nagyobb ügyeidet.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.06.26. 10:56

(Xylina)

-Angela, ez tiszta. Sok ház kell nézni ezt, tanul példa - húzódok vissza.
- Hm, Martian úrnak van támogató, akinek neve én nem tud kiejteni - grimaszolok. Azét megpróbálom visszamondani a kacifántos nevet: - Messzire Szevövin Iln Dasszilivor... Dasszilivinor... Ah, ember, ki ad ő gyerek ilyen név? - nyögöm. - Vagy itt minden nemes ilyen név? Nem irigyel.
Nem gúnyolódom, csak elképedek.
-Jó, én név se könnyű, Xylina Viatrix. Csupa nehéz iksz. Angela jó :)
Mosolygok, csodálkozom, Angela mért rezel be párszor.
"Nem vigyáz a szájára, jönnek belőle az érdekességek. Általa lesz mit Ranak mondanom."
-Ide csak jár nem toroni tanul? Én lát kislányok is itt. Ők itt lak, csak ide jár iskola, nem állami iskola? Csak gazdag jár ide, ugye?
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.06.27. 23:48

*Angela arcán büszkeség terül szét dícséreted hallatán.*
- Igen Suessa, köszönjük Suessa. Örülök, hogy elnyerte tetszését és nem lát kivetni valót a tisztaságban.
*A névpróbálgatásodat visszafogottan, de megmosolyogja - próbálja leplezni láthatólag sikertelenül, ezt pedig azzal próbálja palástolni, hogy újra elmondja a nevet számodra.*
- Messire Sevoewyn yln Dasillyvinor.
Hát, ha nem is minden famornak ilyen kacifántos a neve, de a többségük eléggé kimondhatatlan egy külhoninak. De higyje el nekem Suessa, hogyha megtanulja a nyelvünket, akkor ezek sem jelentenek önnek nehézséget.
...
Itt a Martian házban többen járnak nem toroni szülött személyek. De azt jól látja Suessa, hogy gazdagok többnyire. Az átlag polgárok ritkán, vagy inkább sosem tudják kifizetni ezt a tandíjat, amit itt kérnek a tanításért cserébe. Persze megéri, mert itt mindenre kiterjedően tanítanak és nem csak arra, amit el tud lesni az idetévedő másoktól...
Járnak ide itteni gazdagabb polgárok gyermekei is tanulni, igen, de megfordul itt már nemes gyermeke is nem egyszer.
De most már visszaindulunk, vagy ha gondolja mehet egyedül is Suessa. Nehogy elkéssen, mert Messire Levon Avedis azt sem szereti, ha valaki késik...
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.06.28. 10:13

(Xylina)

-És ez a nehéz név úr fehér hajú úr, vagy nem, csak nemes? - kérdezem.
"Nem mintha számítana, csak kíváncsi vagyok."

Hallgatok Angelára:
-Menni vissza, nem akar, tanár tép ki én köröm, mert nem pontos.
"Itt aztán lesz alap feketehumorra. Amíg humor marad, rendben vagyunk, de ha valósággá kezd válni...!"
Érdekel, vajon mivel kezdjük ma, hogyan keveredem haza, Ran mire lesz kíváncsi, és miből fogom én ezt állni? Vajon Ran már erre is gondolt? Ajánlom neki, nem vagyok módos.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.06.28. 16:13

- Nem olyan ő... szigorú, de nem ütlegel, nem ver. Megköveteli a pontosságot a tanulásban is, de csak akkor köt valaki talpa alá utilaput, hogyha nem is látja az igyekezetet, a tanulni vágyást tanítványán. Én nem is melékszem ilyen esetre... - *válaszol Angela komolyan a humorosnak indított megjegyzésedre.
Visszaérkeztek oda ahol lesz az első órád - a terem ajtó nyitva áll, s odabent nincs senki. A kislányok helyein a székek szépen betolva az asztal alá, s minden üres, mintha nem is lett volna senki bent. Kérdezni Angelától azonban nincs időd - Levon hangja üti meg füled, ahogy pár lépésre szólal meg tőled.*

- Köszönöm Angela, most visszamehetsz a helyedre. Jöjjön Xylina kisasszony, minden elvesztegetett perc a tanulás rovására megy.
*Ezzel betessékel a szobába és az ő asztalával szemben lévő egyszemélyes asztalkára mutat, hogy foglalj helyet.
Nem lacafacázik semmivel - tudja miért érkeztél hozzá, és már az első percben belevág a tanítás sűrűjébe.
Toron ismertetésével kezd először is, bár nem ereszti bő lére - hozzá is teszi, hogy úgyis úgy ismered meg az országot igazán, hogyha aktív részese leszel, sokáig élsz határán belül. ( http://www.onlinemagus.hu/wiki/index.ph ... .C3.A1gban )
Ezt követően egy kis kultúrális kiselőadást tart az illendő viselkedési formákról Toron földjén. Bemutatja számodra, hogy milyen kasztok találhatóak meg e országban és milyen rendeltetésük, bírálásuk, elfogadottságuk van; . ( http://www.onlinemagus.hu/wiki/index.ph ... mi_kasztok )
Mindezt természetesen érthető formában adja elő számodra anyanyelveden - azt megállapítod, hogy bár nem sok iskolát láttál belülről, de Levon kitűnő tanító. Addig nem lép tovább az anyagban amíg meg nem érted az előzőt. Összefoglaló kérdéseket tesz fel, s ha valamiben bizonytalan vagy újra elmagyarázza ugyan úgy, hogyha magadtól teszel fel számodra nem tisztázott kérdéseket.
Így ezzel az első három órád hamar tova is száll... megismerkedtél az itteni kasztrendszerrel, átlátod a működést, mégha furcsa is, de mostmár legalább tudod a "mikor miért hogy kell viselkedni"-re a választ.
Elfáradtál ezen a három óra tanulás alkalmával, a fejed kicsit zsong és úgy érzed nem marad meg semmi abból amit ma elsajátítottál - úgy érzed kicsit gyors a tempó számodra.*

- Nos Kisasszony? Van kérdése a mai tanulásával kapcsolatban? ...
A holnap kora reggeli időpont megfelelne önnek a következő alkalomhoz?
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.07.01. 12:06

(Xylina)

"Nuku morál, etika?! Valami csak van helyette, valami helyi morál és etika, mert ha helyi sincs, csoda, hogy nem él mindenki a pillanatnyi ösztönnek és nem randalírozik az utcán!"
Van mit megemészteni, az biztos. A gondolkodásuk az efféléről rettentő távol áll, és elvi összeütközés saját részről más eddig is történt, mi lesz itt később?
A kasztok kuszák. ha be is vágom, kivel minek tartozik egy alacsonabb kasztú, honnan ismerhető fel, ki melyikbe tartozik? Levon kitartóan a fejembe kívánja ezt verni, és van mit verni :p
Kinyúltam, zsong a fejem. Elképzelem, kilépek, jön egy famor, és szépen elcseszem a tanultakat és holnap majd elküldik tálcán Levonnak a levégott fejemet... Vajon ha gyengeelméjünek adom ki magam, elnézőbbek? Á! Olyan szerencsém nem lenne.
-Holnapra megemésztem a mai anyagot, uram. Ha akkor lesz valami kérdésem, feltétlen felteszem. A reggel tökéletes.
Eztán elköszönök, és töröm a fejem, kölyök nélkül hogy keveredek vissza gyalog a fogadóhoz :) Éhes is lettem, el is fáradtam.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2009.07.01. 16:43

(Thor)

<Ezüst róka, nem a legbiztonságosabb hely, de hát Sulurban talán nincs is olyan hely, hogy biztonságos.>

*Elindulok hát az ezüst róka felé. Eddig is sikerült túlélnem pár veszélyes dolgot, és reméljük ha ma este bármi is lesz, azt is túl élem. Nem sokat töprengek a múlt és Patkány közti kapcsolatról. A kikötő negyeden kell átmennem, és ilyenkor este nem a legbiztonságosabb környék. Ezért minden figyelmemet a környezetemnek szánom, és még a gyanútlan járókelőt is óvatosan közelítem, vagy inkább kerülöm. Ha tudom mely környékek, melyek nagyon veszélyesek, azokat nagy ívben kerülöm, de a nagyon sötét sikátorokat is. A kardomat előhúzva a kezemben tartom, de a köpeny mögé rejtem. Talán ha támadnak, a meglepetés megmenthet.

*Szerencsére minden gond nélkül eljutok az ezüst rókáig, hála Tharrnak. Belépve furcsállom, hogy nincs senki ajtóban álló. Ez gyanús, de azért a kardot vissza rakom a hüvelyébe, mi előtt valaki támadásnak vélné, és fejemet próbálná ezért venni. Belépve körbe nézek, és elsődlegesen Patkányt keresem. Az erszényemet azért próbálom megőrizni.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.07.02. 15:32

*Hát, amit eddig hallottál az Ezüst Rókáról szöges ellentétben áll azzal, amit látsz belépésed után.
Kicsiny hely egy nagystílű alvilági tanyavilághoz. Szélességben talán 6-7 láb lehet, hosszúságban nem haladja meg a 10 lábat saccolásodra.
Bal kézre az ajtó vonalában van a söntés, egy tagbaszakadt 30 év körüli férfi szolgál ki mögüle. Előtte nincs szék, csak állni lehet, s jelenleg nincs is üres hely, annyian tolakodnak a pulthoz közel. A helyiség többi részébe kerek asztalok vannak kihelyezve, 4-5 székkel körülöttük, bár látsz olyat is, aminél több és kevesebb is van. Ablak nincs, így a világítást az a durván 20 lámpás adja, ami a falon körbe van felfogatva, s a plafonról lelógó két hajókerékre ügyesen feltákolt 5-5 másik lámpa. Ahogy körbehordozod a tekintetedet észreveszed a jobb kezed felöli, de a helyiség túlsó oldalán látható drapériával eltakart ajtónyílásszerűséget.
Nincs bent zsúfoltság, bár a teltházhoz már nem kellene sok ember, viszont hiába kutatod, Patkányt nem leled idebent.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
1413 hozzászólás • Oldal: 76 / 95 • 1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 95

Vissza: Toron