• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 37 / 54 • 1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 54

Re: Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.06.22. 11:02

Én azt mondanám, hogy aki képes valamilyen szinten kétkezes harcot folytatni (még ha csak 1. fokon is), az tud annyira bánni a rosszabbik kezével is a fegyverrel, hogy ne kapjon levonásokat az általad vázolt szituációban. Ezalatt azt értem, hogy rosszabbik kezével szerintem megérdemli a kétkezes harc képzettségnek megfelelő fokú fegyverhasználatot.

Magyarul (a konkrét példánál maradva): a karakter szerintem 2. fokú fegyverhasználatnak megfelelően tudja használni a rosszabbik kezével az adott fegyvert, még akkor is, ha egyébként a jobbik kezével magasabb fokon birtokolja az adott képzettséget.

Mindazonáltal ez erősen egyéni vélemény, az UTK-ban nincs leszabályozva (legalábbis én nem találtam rá szabályt), ezért a fent leírtak csak azt jelentik, hogy ha én mesélnék egy hasonló szituációban lévő karinak, ezt engedném neki.

Ui: Egyébként mi történt, hogy ilyen szituációba kényszerült, lesérült a karakter jobbik keze?
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2009.06.22. 11:35

És itt jövök én megint a hülye kérdéseimmel.

Hergoli villámmester szép és jó, tiszta heppi, ÚTK szószerint: "semmiféle démonikus vagy nekromantikus képzettséggel nem bírnak, efféle varázslatokat nem ismernek"

Értelmezésem szerint ez azt jeleni, hogy ismerik a bm mágiából csak az Alapvarázslatokat, Villámmágiát, Anyagmágiát, Természeti mágiát valamint az Asztrál- Mentálmágiát.

Arra alapozok, hogy ezekben van a legkevesebb démoni segítség, ezek egyszerűen a természet törvényeit, illetve alapvető lélektani tényezőket használnak/manipulálnak. De ha már itt tartunk akkor a Méreg és Betegségmégia és Rontéások sem egyebek "egyszerű" kórokozók és méreganyagok teremtésénél és manipulálásánál... ehhez nem kellenek démoni hatalmak, ha egy varázsló neki állna a mérgek struktúráját anyagi felépítését tanulmányozni, ő is képes lenne a mozaikmágiával ezekre. Legfeljebb bonyolultaban, körülményesebben, mert a boszmesternek már az évszázadok alatt szépen kitenyésztették ezeket a formulákat.

Magyarul az egész megkötés pusztán annyi lenne, hogy nem ismeri a Nekromancia és Necrográfia és Életerőmanipulálást, esetleg Átkokat sem tud szórni kiszemelt áldozataira? Valamint nem vehetik fel 1. tsz-en a Nekromancia és Démonológia képzettségeket, de utána ha találnak mestert akkor már azt és úgy, ahogy kedvük tartja.

Jól értem vagy valahol eltévedtem? :D
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 572
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2009.06.22. 12:48

Szerintem logikus, ahogy leírtad.
Az átkoknál? még a démoni birtokot sem használhatja? ellenben ha minden igaz, a boszorkánymester halála helyszínén alakulhat ki "magától" - de ha nem használhatja vajon akkor is létrejöhet ebben az esetben?
Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárva

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye."
Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 759
ZK Karakter: Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
ZK Karakter: Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárt
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2009.06.22. 13:00

Hát a Túlvilági Birtokot semmiképp sem, egyrészt mert Nekromanciába tartozik, másrészt egyértelműen démoni befolyást mutat a varázslat, és mivel a hergoliak ilyenekkel nem foglalkoznak, valószínűleg testük/lelkük sem mérgezett annyira, hogy haláluk után, ha nem temetik el őket rendessen ilyen hatással legyenek a környezetükre.

Az Átkok kétségessek nekem... igazándiból nekem amolyan szerafista szaga van, ezért gondolom, hogy nem használják.
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.06.23. 11:10

Con Larrodan írta:Ahogyan emlékszem a Városállamok az Erv kultúrkörhöz tartozott régen, de hogy most az UTK-ban is megmaradt e azt nem állítom teljes bizonyossággal. ;)

Elnézést hogy belepofázok de ez azért nincs így.
Az Északi Városállamok inkább földrajzi (pontosabban ynevrajzi) gyűjtő fogalom, mint kultúrális.
Yankar például vastagon nem erv, továbbá vannak az északi városállamokban gorviki és dzsad diaszpórák által alapított városok is.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2009.06.23. 11:28

Hát itt a problémám nekem is... a karaktert származásilag aszisznak gondoltam, viszont akasztja miatt egyértelműen pyarr jegyeket kéne mutatni, nah de az anyanyelvet enm az erődben tanulta... //Juhhé megint túl kombináltam!//
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.06.23. 11:47

Az mindegy milyen származású, a lényeg az hol töltötte a gyerekkorát és melyik volt az a nyelv és kultúra amelyikben felnőtt.
Hiába van magyar anyád és apád, ha csecsemőkorodban egy japán halász vesz magához és ő nevel.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.06.23. 12:02

Enor ak Mverrys írta:Hát itt a problémám nekem is... a karaktert származásilag aszisznak gondoltam, viszont akasztja miatt egyértelműen pyarr jegyeket kéne mutatni,//[/i]

A kettő nem zárja ki egymást. Az asziszok között is rengeteg olyan van aki a pyarroni vallást követi.
Te most a pyarroni vallásról beszélsz aminek a jegyeit akarod mutatni, vagy arról, hogy pyarroniakra -Pyarron város lakóira- jellemző külsőt akarsz? :roll:
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2009.06.23. 12:03

Castor de Vinter írta:Az mindegy milyen származású, a lényeg az hol töltötte a gyerekkorát és melyik volt az a nyelv és kultúra amelyikben felnőtt.
Hiába van magyar anyád és apád, ha csecsemőkorodban egy japán halász vesz magához és ő nevel.

Mint mondtam simán előfordulhat, hogy rosszul emlékszem, ne kövezz meg. :D
De pontosan így van ahogyan mondtad, a gyerekkori nevelkedéstől függ a dolog.
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.06.23. 12:05

Mint mondtam simán előfordulhat, hogy rosszul emlékszem, ne kövezz meg. :D
De pontosan így van ahogyan mondtad, a gyerekkori nevelkedéstől függ a dolog.
[/quote]

És földrajzilag hol történt a gyereknevelés? Teszem azt ha az asziszok között nevelkedett -hacsak erre külön gondot nem fordítottak- nem tanulta meg, milyen a tiadlani teaszertartás...:roll:
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2009.06.23. 13:04

Nah jó... ennyire nem kell belemászni és nem vagyok tök süsü.

A kari az Északi Városállamokban született, egy faluban, ott élt 6 éves koráig, majd elkerült egy Dartonita rendházba és ott nőtt fel. Nem Rowon, nem Yankar, egyiksem, egyszerűen nem határoztam meg, hogy a HM oda meséljen be ahova akar, illetve ahol esetleg sokan vannak már, hogy ne kelljen annyira sokfelé figyelnie.

Viszont fenn áll a kérdés, hogy mivel élete nagyrészében a Darton paplovagok közt élt, nem-e a pyarr nyelv/kultúra a jogos, annak ellenére, hogy anyanyelve nem feltétlenül az.

Igazándiból sok értelme nincs ezen elmélkedni, és minden továbbinak elejét is veszem :D
Legegyszerűbb megoldás: a faluban a Közöst beszélték és kész :D szépen átsatírozon a karlapon és minden szuper lesz.
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2009.06.23. 20:08

Jól vettem észre, hogy az íjászatnál a VÉ számítása megváltozott? most 50+a távolság méterenként +1 a VÉ
régen nem volt az az alap 50-es, nem?
Én meg hogy örültem most az 50-es CÉ-nek
Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárva

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye."
Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 759
ZK Karakter: Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
ZK Karakter: Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárt
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.06.23. 20:13

ETK-ban 30 volt.
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Airun Al Marem » 2009.06.23. 20:23

Enor! Ha több információt találok neten, vagy valaki segít hol találhatok a summáriumon, UTK és a szurkecsuklyas oldalon kívül több infót a városállamokról, hamarosan megoldódik a probléma. Viszont jelenleg elég nagy zűr van az államokban. A történeteket akarom folytatni, de ehhez átkell olvasnom, tanulmányoznom az egészet. Mielőtt félre értés esik, neked és Lorinnak mást szánok, de a többiek jelentkezéséig és a helyszín rendezéséig sajnos várnotok kell. :lol:
"...a hajnal a szabad ég alatt, a rákövetkezõ a dorani országút egy apró fogadójában találta. Meghalgatta a legfrissebb híreket, megtérített egy hegyi rablót, aki az élmény hatására tíz arannyal támogatta Darton evilági birodalmának ügyét..."
Airun Al Marem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 307
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2009.06.23. 23:03

Airun Al Marem írta:Enor! Ha több információt találok neten, vagy valaki segít hol találhatok a summáriumon, UTK és a szurkecsuklyas oldalon kívül több infót a városállamokról, hamarosan megoldódik a probléma. Viszont jelenleg elég nagy zűr van az államokban. A történeteket akarom folytatni, de ehhez átkell olvasnom, tanulmányoznom az egészet. Mielőtt félre értés esik, neked és Lorinnak mást szánok, de a többiek jelentkezéséig és a helyszín rendezéséig sajnos várnotok kell. :lol:

Hát akkor bizony várok :D Nem örömmel, mert már köbö tűkön ülök, de feladni nem fogom :lol:
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 37 / 54 • 1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 54

Vissza: Csevegõ