• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A város

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
51 hozzászólás • Oldal: 3 / 4 • 1, 2, 3, 4

Re: A város

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.05.28. 20:20

(Rannien Siey)

<Vajon az a szőke hajú nem egy elf? Tudom elég hülye feltételezés, de mi van, ha mégis? Egy próbát megér.>

-Te elf vagy? - kérdezem meg elfül a szőkét.

Amennyiben nem érkezik válasz, felékszülők a támadások védésére, majd azok viszonzására.

<Milyen szerencse, hogy megtanultam fegyverként is használni a botomat! Kár, hogy varázserőm nem elegendő még, hogy végezzek ezekkel a férgekkel...>
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kék Herceg » 2009.05.29. 9:12

________________________________________________________________________________
JK: Rannien Siey (Rannien Siey)
Helyszín: Masgar utcáin
Időpont: Éjszaka
A helyszínen eltöltött játékidő: 1. nap
________________________________________________________________________________

Kérdésedre nem érkezik válasz, azonban fájó ütést érzel a fejednél // -4 fp //, talán még vérzik is. A mögötted lévő férfi, időt nem hagyva azonnal lecsapott. A veled szemben álló is támadásra emeli fegyverét.
// TÉ1:1k100+66 = 24(+66) [90] sebzés: 1k10+1 = 6(+1) [7]
TÉ2:1k100+66 = 18(+66) [84] sebzés: 1k10+1 = 8(+1) [9]
TÉ3: 1k100+66 = 74(+66) [140] sebzés: 1k10+1 = 7(+1) [8] //

A rövidkard oldaladba vág, hosszú ám felületi sebet hagyva. Hát...nem indul valami jól a délutánod, kicsit megtántorodsz az ütéstől. Hogy a két idegennek kissebb legyen az esélye, hogy legyőznek killépsz eggyet jobbra, ezáltal közrefogod mindkettőjüket. A buzogányos is támad, aki egy jól fejre mért ütéssel, azonnal véget vet az értelmetlen harcnak. Talán tényleg jobb ötlet lett volna odaadni pénzed, és zsákod...
// a 140 az bőven túl ütés. Kérdésed előtt sérültél meg először összesen: 11 fp-t, így ekkor 12 Ép-n és 14-fp-n áltál. A buzogány ütés után 2 Ép-n és 0 fp-n állsz, mert 8 Ép, 16 fp sérülést von magaután //
Órákkal később egy ágyban ébredsz. Melletted egy erv nő, borogatja sérülésed. Hosszú vörös haja van. Arca akár az elf nőké. Ruházatként egybefüggő vajszínű szoknyát visel. A szobába szétnézve, az ablak alatt egy asztalt. A veled szembe lévő falnál könyvespolcot és a fejednél egy széket látsz, amin egy vizestál található. A világításról gyertyák gondosodnak.
Jobban feleszmélve a kábultságból arcodhoz kapsz, nagy sajnálatodra lelepleződtél. Majd néhány pillanat múlva, a nő vékony és kellemes hangján megszólít.
-Jó estét. Nagy szerencséje volt, azt ugye tudja. Hogy hívják? kérdezősködik kíváncsian.

// 1 Ép-t és 6 fp-t gyógyultál //
Egy jó katona nem azt kérdi az ellenségről hányan vannak, hanem hogy hol? - spártai szállóige
Kék Herceg
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 330
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.05.29. 13:53

(Rannien Siey)

<Hogy lehettem ilyen felelőtlen?! Lelepleződtem, kiraboltak, és majdnem meg is haltam... Amint megtaláltam a nekromantát, nagy ívben ki fogom kerülni ezt az elf gyűlölő népséget...>

-Ennél már csak jobb lehet... - jegyzem meg elég fancsali képpel. -Köszönöm, hogy megmentett asszonyom! A nevem Rannien Siey, Doran egyik nekromantája. És önt hogyan is szólíthatom? Ha jól tudom, a helyiek nem túlzottan kedvelik a Szépek Népének gyermekeit. Miért segített ön mindezek ellenére, hogy ha kitudódna a fajom, nyíltan égetnének el valami máglyán?

Próbálom jobban megfigyelni a nő arcát, majd az emlékezetembe vésem. Azután körbenézek a szobában, hátha megpillantom a lelkem egy darabját, a varázsló botomat. Alkalmazom magamon a Fájdalomcsillapítás diszciplinát.

//Emlékbevésés 1 pp 1 kör, Fájdalomcsillapítás 17 pp 1 kör (+17 fp)//
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kék Herceg » 2009.05.29. 15:17

Helyszín: Egy ismeretlen házban

A nő figyelmesen végig hallgat, majd mosoly jelenik meg az arcán.
-Nos Rannien Siey, üdvözöllek házamban. Az én nevem Nilin. válaszol kedvesen, s a kezében lévő rongyot homlokodhoz rakja. A buzogány ütésétől, homlokod csúnyán feldagadt, és mikor a nő gyengéd kezével hozzáér szúró fájdalom nyilal fejedbe. Miközben borogatja a sebet, folytatod mondandód.
-Apám elf volt, anyám kékvérű erv. Nem tudom miért, de jobban vonzódok az elfek kultúrájához, mint amibe felnőttem. Nem értem mi okozza az ellentétet a hosszúéletűek, és népem között. itt sóhajt egy nagyot, majd folytatja.
-Sajnos nem tudom ketté választani erv énemet, és elf ösztöneimet. Mikor délután megláttalak, a földön feküdni, első gondolatom az volt, vajon élsz-e még. Közelebb léptem hát, hogy segítsek és a közelben lévő embereket is kértem hogy segítsenek, de azok megvető szemmel néztek rám... Viszont mindent összegezve megérte. mosolyodik el a nő, immáron másodjára.
-Ugyanis itt Erenbe nem túl gyakran találkozni elfekkel. Mikor éreztem szívverésed habozás nélkül, összeszedtem kiborított holmidat, vállamra vettem, majd elindultam veled hazafelé. Viszont elf kilétedhez képest, elég nehéz vagy. fejezi be és feláll ágyadtól. Miközben beszélt, néhány pillanatnyi összpontosítás után, bevésed a nő arcát emlékezetedbe, s fájdalmaid is enyhülnek. // +17 fp //
-Jó éjszakát. mondja a félelf nő, és kezébe veszi a tálat, majd elindul az ajtó felé. A botod után kutatva körbe nézel a szobában. Pontos helyét nem tudod meghatározni, de azt tudod, hogy nem itt van, te azért mégis teszel egy próbát, hátha csak az érzékeid kábultak el... Csalódottan veszed észre, hogy nem érzékeid csalnak, hanem varázslóbotod nincs a közelben. Épp állnál fel, mikor lábad alatt zörren hátizsákod. Ebben a pillanatban a nő hátrafordul, majd visszasiet hozzád. Gyorsan lerakja balkezében lévő tálat, s jobb kezét mellkasodnak támasztja.
-Nem, nem. Ma nem mész sehova. Súlyosan megsérültél. mondja és közben próbál visszalökni az ágyba. Közben mellkasodon erős szorítást érzel. Valószínűleg nem a nő csinálta, hanem a kard által hátrahagyott seb, ami mostanra már be van kötözve, igazolta a lány állítását.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kék Herceg 2009.05.31. 8:05-kor.
Egy jó katona nem azt kérdi az ellenségről hányan vannak, hanem hogy hol? - spártai szállóige
Kék Herceg
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.05.29. 18:45

(Rannien Siey)

Teljesen megrémülve próbálom tovább keresni a botot.
<Az nem lehet, hogy nincs meg. Mi történhetett vele? Meg kell lennie!>
-Bocsánat, véletlenül nem talált egy embernagyságú botot a helyszínen, mielőtt idehozott? Az a bot HOZZÁM tartozik, és rám nézve olyan lenne az elvesztése, mintha levágták volna valamelyik végtagom... Kérem, nekem a varázsló botomra szükségem van, nem vagyok nélküle teljes!
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kék Herceg » 2009.05.31. 8:04

Rémülten keresed tovább botod, de most már biztosan meggyőződtél, hogy nincs a közeledben.
-Nem sajnos nem láttam. De most pihenned kell. szólal meg kérdésedre a félelf. Ekkor, mint villámcsapás a derült égből, fut végig agyadon, hogy a helytartónak is tettettél egy ígéretet. Viszont az ígéret eltörpül az a probléma mellett, hogy nincs meg a varázslóbotod.
-Ha megfelel *kezdi a nő, mikor arcodon ijedtséget vesz észre* -Holnap reggel elviszlek oda ahol megtaláltalak, és segítek megkeresni a végtagját.
Kék Herceg
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.05.31. 9:48

(Rannien Siey)

-Akkor majd holnap... :? - mondom még mindig elég rossz kedvvel.
<Most úgy se tudok többet tenni a bot érdekében... Ha meglesz, megyek a helytartóhoz. Nem lenne szerencsés magamra haragítani...>Lefekszek aludni, hogy minél előbb vége legyen ennek a borzalmas napnak...
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kék Herceg » 2009.06.01. 7:51

Időpont: Reggel
A helyszínen eltöltött játékidő: 2. nap

A nő ismét kezébe veszi a tálat, majd jó éjt kívánva elhagyja a szobátl. Hátradőlve az ágyadban gondolatok hada jár fejedben. Nem hagy nyugodni, hogy botod elvesztetted, mindezt csak tetőzi a sereg elindulta is. Úgy érzed könnyebb lett volna a táborig eljutni a sereggel, mint egymagad. Hiszen köztudott, ha háború tör ki két ország vagy birodalom között, az ország közrendje felborul, legyen az akármilyen fegyelmezett és erős. A sötétben gondolkozva, hirtelen elnehezül szemhéjjad, majd mély álomba merülsz...
Reggel még kakaskukorékolás előtt kipattan szemed. Éjszaka amúgy se aludtál valami jól, az ágy kényelmetlen volt, oldalad pedig erősen zsibbad a fájdalomtól.

// +5 fp //
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Kék Herceg 2009.06.20. 8:41-kor.
Kék Herceg
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.06.19. 13:09

(Rannien Siey)

Reggel amint felêbredek, rögtön elkezdek elmêlkedni, hogy hogyan tudnåm visszaszerezni a varåszlôbotom.

<Hogy ên mekkora egy barom vagyok!>

Felülök gyorsan, ês nekilåtok egy Teleportåciô varåzslat megidêzêshez. A Botra hasznålom. Ide prôbålom teleportålni az ågyam mellê.

//Teleportåciô mozaik: 1 szegmems 3 mp (9 kg)//
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kék Herceg » 2009.06.20. 8:41

Sok órányi elmélkedés után eszedbe ötlik egy varázslat, amivel kihúzhatod magad a slamasztikából. Gyorsan neki is látsz a varázslásnak, felidézed a térmágiáról tanultakat. Mikor kimondtad a varázsigéket, vakító fény nyaláb jelenik meg a szoba közepén, majd hirtelen eltűnik, varázslóbotod pedig ott hever a szoba közepén. Pár pillanattal később Nilin lép be a szobába.
-Hoztam reggelit. szólal meg kedvesen. Közelebb érve eléd rakja a tálcát, amin szalonna, hagyma és kenyér található.
-Hát ez? Hogyan került ide? Elmentél a botodért? Érdeklődő és kíváncsi szemekkel várja válaszod. Közben a sok izgalomtól és az étel finom illatától megkordul a gyomrod.

// Leleményességért kapsz +20 tp-t
Valamint a felhasznált mana pontokat kérném levonni//
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kék Herceg 2009.06.21. 15:45-kor.
Kék Herceg
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.06.20. 9:54

(Rannien Siey)

-Köszönöm. - nekilâtok tüstênt a reggelinek, közben vâlaszolok Nilinnek.
-Eszembe ötlött a megfelelö mâgikus formula. Ên megmondtam, hogy hozzâm tartozik.
-Kêrlek, add ide a botom!
Reggeli utân megprôbâlok kikâszâlôdni az âgybôl, ês lâbra âllni a botom segitsêgêvel.

//Pszim visszatöltödött?//
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kék Herceg » 2009.06.22. 11:43

A reggeli finom és ízletes főleg, hogy tegnap reggel óta nem ettél semmit, az almán kívül. Azért minden esetre kultúráltan eszel, a hölgy társaságában, aki szép és ráadásul elég szimpatikusnak is tűnik, de nagy sajnálatodra nincs sok időd. Evés közben gyors válaszolsz kérdéseire, majd elkéred tőle botodat és talpra állsz. Az ágyról felállva oldaladon még mindig érzed a zsibbadást, de már tűrhetőbb az este tapasztaltaknál.
-Na és most hogyan tovább? kérdezi kíváncsian, s hangjából segítőkészséget hallani.

// igen az összes, mivel 10 percenként 1 Pp és körülbelül 6 órát aludtál
Valamint még nem láttam, hogy a felhasznált mana pontokat levontad volna //
Kék Herceg
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.06.24. 7:50

(Rannien Siey)

Evés után annak örömére, hogy visszatért a botom, ki is vonom belőle a manát. //+3 mp//

-Hölgyem, nekem sürgősen el kell jutnom a helytartóhoz! Esetleg el tudna kísérni? Nem ismerem még a környéket, és nem szeretnék megint elveszni.

Felszedem a földről a felszerlésem, és megnéz mi tűnt el.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rannien Siey 2009.06.24. 9:05-kor.
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kék Herceg » 2009.06.24. 9:04

Az étkezés befejeztével, nem válaszolsz azonnal a nő kérdésére. Néhány másodperces koncentrációval elméd manatartalékát töltöd újra. Közben a melletted ülő hölgy, csenben feláll és a kezébe veszi a fatálcát, majd az ajtóhoz indul. Éppen végeztél a meditációval, mielőtt az ajtóhoz érne. Egy mosoly kíséretében válaszolsz neki, majd felállsz ágyadról. Az oldaladon kívül, máshol nem érzel fájdalmat.
-Rendben elkísérlek a helytartóhoz. Öltözz fel! Én addig elviszem a tálcát. válaszol kérésedre, s kilép a szobából. Közben talpra állsz és felöltözöl. Egy két perc múlva visszatér a nő, s kopog az ajtón. Hangját a deszka tompítja.
Indulhatunk? kérdi lágy hangján. Néhány pillanat múlva kilépsz a szobából. A nő zöld szoknyát és egy kosarat tart kezében, gyorsan végigmér, majd te is őt. Elindultok Masgar kövezett utcái felé. Mikor kiértek az utcára a napfény igencsak zavarja éles szemed. Hiába a maszk és a csuklya, olyan erősen süt a nap, hogy még ezen keresztül is érezni a nap áldásos hatásait. Az utcák és sikátorok, pont ugyanolyan ismeretlenek számodra, mint tegnap. Útközben találkoztok néhány emberrel, és városi őrrel, akik igencsak felfigyeltek rátok.
Kék Herceg
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.06.24. 9:16

(Rannien Siey)

-Indulhatunk. - válaszolok neki.

Gyorsan összepakolom a cuccom, s kisietek a szobából. Próbálom az elmémbe vésni az utat menet közben. //1 Pp/ perc//

Próbálok minél kevesebbet a nap irányába nézni.

Követem Nilint, és várom, hogy elvezessen a helytartóhoz.

<Remélem még nem indultak el. Hát, ez elég kínos lesz...>
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
51 hozzászólás • Oldal: 3 / 4 • 1, 2, 3, 4

Vissza: Masgar városa