• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 120 / 200 • 1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 200

Re: Torozon Tavernája

HozzászólásSzerző: Iymer » 2009.06.13. 16:16

Castor!

Azt, hogy Tibetben, vagy keleten hogyan értékelik ezt, amit Hamvas Béla befelé megnyilatkozó hősiességnek nevez, lövésem sincs, így ahhoz érdemben nem tudok hozzászólni.
Viszont engem nagyon zavart az írásában, hogy az európai kultúrát erkölcsileg elítélte és a keletit fölé helyezte - expliciten persze nem nagyon van benne, de nekem ez - is - jött át. Az pedig, hogy ez európában nem lett volna jellemző, szerintem pedig butaság. Egyrészt amint ő is leírta, ott sem tudnak mindenkiről, így nyilván itt sem tudnak mindenkiről. Másrészt pedig az ókori és középkori aszkéták - és ezen túl pedig a máig élő szerzetesrendek - épp erről szólnának. Vagy ott van pl. Árpádházi Szent Erzsébet, aki épp a leírtakat valósította meg.
A két kultúra eltérő szemléletmódja: szerintem nem érdemes egymás fölé helyezni őket. Egyik ott alakult ki, az ottaniak sajátja, jó valamire, a másik itt alakult ki, az itteniek sajátja és ez is jó valamire. Én az elsődleges jeletésen túl a cikkben valamiféle az európai kultúrától megcsömörlött értelmiségi (divat-)nyafogását érzem ki. Éz végül újra: az elsődleges jelentéshez pedig érdemben nem tudok hozzászólni.
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 610
ZK Karakter: Iymer Senton barát - Manifesztáció
ZK Karakter: Iymer cwa Takeda - Testvérviszály
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.06.13. 19:28

Nagyon érdekes amit mondasz.
Nos valóban kiérezhető valamiféle "nyafogás" Hamvas írásából, de azért az vitatnám hogy ez merő divatból táplálkozott volna. Ehhez gondolom nagyban hozzájárul a kor amelyben élt és a személyes sorsa. 1897-1968.-ig élt;
Ugyebár a XX. száza eleje volt -többek között- a "csúcskiábándulások" kora, -Spengler: Nyugat alkonya, stb.
Két átélt (az elsőben harcolt is) Világháborúval és a békeidőben a kommunista rezsim által B-listára téve, szerintem minden joga megvolt "nyafogni".

Nem mondanám hogy a keletit a nyugati fölé helyezi, inkább azt mondanám hogy a keleti kultúrát -nem az embert- romlatlanabbnak, érintetlenebbnek érezte.
(Természetesen a keleti emberek se voltak matyóhímzések a II VH alatt a japánok is eljátszották a maguk kis népírtását és háborús bűnöket a kínaiak kárára. A kínai kulturális forradalomról már nem is beszélve.)

Számomra a "hőskép" új nézőpontba helyezése volt érdekes az írásból.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4315
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A Rászil » 2009.06.14. 7:22

Nálam játszók!

Páran szóvá tették hogy a 3701-es évről visszatekertem a helyszínen a dátumot a 3691-es évre.

Ennek következő az oka:

Nálam azért kell, mert 3691-ben kezdődött a Manifesztációs háború, ha ragaszkodok a 3701-es évhez akkor, a dzsad államalakulatok az amund megszállás miatt nem léteznek, továbbá "csak" még annyi változás van hogy egybeolvad a dzsad pantheon.
Tehát minden anyagot amit az Ibaráról szereztem kidobhatok a kukába és kezdhetek a 0-ról felépíteni valamit, aminek semmiféle előképe nincs se regényekben se kiegészítőkben, mert addig senki sem mesélte a történetet Yneven.
Úgyhogy vagy én állítom vissza az időt vagy a manifesztációt rakom 3701-re. Előbbi tűnt jobb megoldásnak.
A Rászil
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 451
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2009.06.14. 8:40

Nekem tetszik az ötlet.
Úgy látom, fél Ynevet elérte a háború 8)
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

sir Gerard Wolftern -Quiron Pentád
Ordwick Atar -Krán
Hafar Hasszabi -Taba el Ibara
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 343
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.06.14. 8:42

Raszil!

Igaz, hogy nem játszok nálad (egyelőre), de szerintem maradhat az általad kiválasztott dátum.
Amikor én mesélgetni kezdtem Gorvikban már a kidolgozás előtt megkaptam a 3701-es dátumot meg a hivatalos kronológiát, így arra az időpontra dolgoztam ki a helyszíneket.
Végülis "csak" 10 év a különbség, ha majd valaki vándorolni akar egyik helyszínről a másikra, majd kitalál valami elfoglaltságot arra a 10 évre (sitt, vagy kóma :) ). Bár asszem eredetlieg azért lett a Nyílt helyszíneken közös dátum, hogy könnyedén lehessen vándorolni ide-oda...
Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!
Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1441
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.06.14. 9:09

Igen Terda, valami rejtélyes oknál fogva itt állandó betegség a bűvös szó "karaktervándorlás" amire őszintén szólva én példát se tudnék mondani mikor okozott ez problémát mióta itt vagyok.
Ennek ellenére kínosan és betegesen emlegetik, holott semennyire se befolyásolja a játékfolyamatokat. Több jelentőséget tulajdonítanak neki mint amekkorát valójában ér. EZ viszont valóban probléma és akadályozza a játékot.
Ti tudjátok pontosan, hogy a nyílt játéktér mekkora statikus és fagyott állóvíz, ha egyszer a létszámok megteltek és nincs több hely a HM-ek beállnak arra 4-5 emberre és kész. (Példának okáért jelenleg csak én fogadok JK-t) Senkinek eszébe nem jut karaktervándorlásért epedezni, örül mint majom a farkának ha egyszer bejut egy helyre és ott be tudja magát betonozni; és a HM nem lép le 2 hónap múlva. Nemhogy még azon agyalogjon hogy "jaj de jó lenne vándorolni és várni fél-egy évet míg valahol üresedés van...."
Ugyanis a karaktervándorlás SOHA nem a JK akaratától függ, hanem a fogadó HM hajlandóságától, ezt mindig elfelejtik.
És akkor mi van ha valaki el akar menni?
Akkor megbeszéli a fogadó HM-mel és kész. HA vanhely és HA a Hm akarja fogadni.
Miből adódhat itt bökkenő?
Hanem tetszik az évszám a a karimnak simán átállítom a születést és kész.

UI: Halkan jegyzem meg az előtörténetekbe belepillantva egyáltalán az is ritka, hogy valaki Pyarron szerinti rendes születési dátumot ad meg, a játékosok se tulajdonítanak túl nagy jelentőséget a születés dátumának, számukra a játék a lényeg nem az hogy P. sz: 3701 előtt vagy után született a kari.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.06.14. 10:16

Én vagyok a ludas - halott dologhoz ragaszkodom köröm szakadtáig. Igyekszem megváltozni és befogni a lepénylesőmet.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.06.14. 10:31

Jaj, Yvett én nem ezt mondtam.
Csak mikor ezt kitaláltuk, akkor még az nem bukott ki hogy a gyakorlatba ez hogy működik és egyáltalán megvalósítható-e.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.06.14. 10:37

Tudom :D

Pont ezért kell belátni, hogy a régi kitalált ötlet nem működik ... lépni kell tovább a korral :wink:

Edit: ez az igazi skizóság :P :D ..., de marad Isshaevel a post :P
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1593
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2009.06.14. 12:30

Bocs hogy beleszólok.
Egyébként nekem a dátum tökéletesen megfelel és nem is zavar.
A JK vándorlást Togarral próbáltuk megvalósítani Eren és Tarin között csak sajnos nem igazán forhatta ki magát az ötlet mert...(már nem is tudom miért)

Egy másik oldalon(mondjuk az Frpg) úgy van megoldva a Jk vándorlás, hogy a mesélők a körülöttük lévőknek mesélnek
Muszáj leírnom a dolgot hogy ezt lehessen érteni :shock:
Én csillagkapuzom és ott az van, hogy a híres karaktereket(nem tom ki mennyire érti mit mondok, de pl Jack O'neill, Samanta Carter...etc.) lehet igényelni. (Itt M.A.G.U.S -ba ez nehezebben megoldható :? ) na tehát:
Ugyanígy vannak helyszínek, de nincs állandó mesélőjük. Jack Oneill, ha parancsnokságon van akkor a parancsokat ő osztja, és ő az ideiglenes KM-je az ott lévő JK-nak. (mondjuk ott lényegesen több KM van mint JK.) De ott vannak még más hírességek is és ha épp O'neill nem ér rá az ebédlő fele menni akkor más biztosan rá ér. :shock:
Na ezzel igazából magam se tudom, már mit akartam mondani :lol: Az biztos h nem a rendszert akarom kritizálni és senkit nem akarok megbotránkoztatni

Még régen Togarral valami olyasmiről beszéltünk, hogy az átadott Jk-nak az eredeti Hm írja meg a reagot, de közös megeggyezéssel. Tehát, ha Erenbe jó a közbiztonság a közutakon, akkor a másik HM nem írhatja h megtámadták a tolvajok.
De tudom hogy vannak és lesznek olyanok is akik nem engedik hogy más HM-k a területükön "legózzanak" (ahogy Castor mondaná :D )
Száz szónak is egy a vége. Szerintem másképp nem lehet megoldani a JK vándorlást, csak ha a területekre más Hm-k is írkálnak, vagy eldobjuk a rendszert és a Helymoderátorok neve helyett mást találunk ki, hogy más KM-k is tudjanak oda mesélni és ne legyen befagyva.
Én amióta HM vagyok töröm a fejem hogyan lehetne, megcsinálni, hogy mindenki játszhasson és jól is érezze magát. 8) (Na nem mintha nem érezném jól magam, csak mikor nem volt helyszín ahol játszhatok, igen igen szétuntam a fejem)

Remélem sikerült úgy elmondani, h meg lehessen érteni. :shock:
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.06.14. 12:46

Ahhoz, hogy mindenki játszon és jól érezze magát több KM és HM kéne.
Bele lehet fogni bátran a mesélésbe, van egy csomó kidolgozott, de HM nélküli helyszín. Nem is értem, hogy miért nem kezdenek bele többen, legalább egy próbát megérne.
Amikor anno idekeveredtem akkor se nagyon volt szabad hely, ezért is álltam be a HM-ek közé.

Amúgy van karivándorlás, nálam már volt három JK akik más helyszínről érkeztek (egyikük azóta vissza is vándorolt a Nekropoliszba, a másik eltűnt az OM-ről, a harmadik mostanság érkezett éppen Ibarából). De nem volt probléma az átmesélésből egyik esetben sem.
Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!
Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1441
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2009.06.14. 12:56

Na igen :? Többek között én is azért mert már nem tudtam mit csinálni és kiakartam magam próbálni KM-ként :)

VAN JÓ PÁR KIDOLGOZOTT DE HM NÉLKÜLI HELYSZÍN.

Ahogy Terda mondja, "egy próbát megér" és ha több HM és KM lenne...
WOLFTERN

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.06.14. 13:27

Az OM-en mindig is az volt a bibi, hogy kevés a KM-HM, akik fel tudják vállalni a népes JK tábor szórakoztatását. Erre lett volna gyógyír a nyílt részleg, csak nem úgy sült ki a dolog ahogy szerettük volna.
Valójában a nyílt helyszín egy szabadabb részt jelentett volna, mint ami megvalósult belőle.
Kell az előtörténet, és hogy ne csak a pillanatnyi döntések alakítsák a karakterek sorsát, hanem némi szabályozás is - ezért lett a stat is része mindennek. És hogy ne legyen olyan freerpg (kövezzetek meg, de nem tudom a nevét :P) hogy mindenki magának meséljen, ezért lettek a HM-ek.
Az elgondolás nem volt rossz, csak a kivitelezés nem sikerült - talán azért mert úgy, ahogy elgondoltuk kivitelezhetetlen :P :roll:
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A Rászil » 2009.06.14. 17:19

Szerintem a mostani rendszer jó.
Van egy HM és egy terület ahol a Hm elvállalja a Jk-k szórakoztatását.
Ezzel nincs is semmi baj.
Az hogy a Jk-k nak az mesél aki éppen beesik a porondra azzal az a baj hogy olyan mint az árva gyerek akinek több nevelőszülője van: mindenki cibálja erre-arra, mindenki mond neki mindenfélét, de nincs gazdája. Ilyen meséből biztosan nem kérnék.
A Rászil
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 451
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2009.06.14. 17:42

Üdv!

Ezt már én sem hagyhatom ki. :)

Csatlakoznék a Rászilhoz. Nem a rendszerrel van a baj, még ez a legjobb megoldás. A legnagyobb baj az, hogy a JK egyszer csak eltűnik (magam is voltam ilyen, de a sötét múltat ne hánytorgassuk most fel :oops:). Ami a másik, hogy megjön HM, majd elindulsz és közli hogy ja bocs,, itt a vége. Én példának okáért pont ezért nem is akarok elvállani nyílt helyszínt, mert talán egy hónapig tartalmas szórakozást tudok nyújtani, utána meg beadom a kulcsot, mert no ötlet. Mondjuk nyilván az UTK iránti ellenszenvem is beleszól... :D

JK-vándorlás: valóság lásd Castor reagjában. A KMség meg... szóval megvannak a maga hátulütői...

M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 120 / 200 • 1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 200

Vissza: Archívált Fórumok