• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Utak, ösvények, csapások

A Család mindenekfelett!

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
1368 hozzászólás • Oldal: 58 / 92 • 1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 92

Re: Utak, ösvények, csapások

HozzászólásSzerző: Anathor » 2009.06.06. 11:34

("Fivér")

*Megáll egy pillanatra. Követi tekintetével a férfi kinyújtott karját, és hunyorogva megvizsgálja a látott címert. Belevési az elméjébe a cirkományos képet, majd bosszankodva, szemeit megtörölve intézi a szavait immár a közelben ülők egészéhez:*
- Legyen átkozott, ki feltalálta a bort!
*Apró szünet, és egy sóhajtás tarkítja az előadást. Aztán a gorviki férfi felé fordul.*
- Cimbora... Merre találom, a második szakaszt, és egyben Raquo fancsali képét? Nem kéne vesződnöm a keresgéléssel, mihamarabb teljesíteném a parancsot...
"Mivel szegény vagyok álmom van csupán.
Álmaim lábad elé terítem,
Finoman lépj: mert álmaimon gázolsz." - W. B. Yeats

"Az írek közt az a homoszexuális, aki jobban szereti a nőket a piánál."

"A templom közel van, de csúszós az út. A kocsma messze... De majd óvatosan lépkedek..." - Orosz mondás

Rye'tel Assumpta (Tharr-pap) karakterlapja:
viewtopic.php?f=44&t=1179
"Fivér" (Gorviki Vértestvér) karakterlapja:
viewtopic.php?f=44&t=1442
Anathor
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 586
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.06.06. 13:28

(Sebille Hosstra)

*Enyhe homlokráncolással hallgatom Rantit.*
- Hát... abból amit elmondtál igencsak különbözik a szokás... Nálunk utazhatnak engedély nélkül a parasztemberek, bárhová, bármikor. A házasság sincs ennyire behatárolva...
A többi, hogy adót kell fizetni, s ünnep is csak akkor van, ha el van végezve a napi munka nálunk is így megy.
...
Az nem új, hogy úton-útfélen meg akarnak támadni. Hogy őszinte legyek csodálkozom azon, hogy a kútnál oly simán ment minden. :roll:
De nem félek ettől...
öööö... volt egy falucska, ott váltottam ki papírost az utazáshoz, de azt mondta az akkori kísérőm, hogy nem ér egy garast sem, hogyha a területet elhagyom. Megmutathatom, ha gondolod. - *megkeresem az első úti levelet amit váltottam, s ha kéri Ranti oda adom neki. *
- Kendő nekem nem kell. Van másom, ami tökéletesen mutatja, hogy kihez tartozom... 8) Nekem az elég, más meg majd megérti, ha úgy kívánja.
...
Ha ittál eleget és van kedved a vallásról is ejthetsz néhány szót.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.06.06. 17:15

JK: Da'ryo Racchiosi, a „Fivér”
Helyszín: Warvik tartomány, a Casada folyótól néhány mérföldre
Időpont: éjszaka, a Vörös Hold fényénél

*A dzsadnak nagyra nyílik a szeme:*

- Booor?! Honnan venni te bor?

*A gorviki fickó és a környéken még néhányan feltápászkodnak és érdeklődve várják a válaszod.*
Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!
Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1441
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.06.06. 17:17

JK: Sebille Hosstra
Helyszín: Aquilona tartomány, nem messze Olbarise városától
Időpont: délelőtt

*A kölyök csak legyint.*

- Nem tudok olvasni, hagyja azt a papírost...A vallásról már beszélgettem az Atyával, sok mindent elmesélt ő is a maguk Dartonjáról, meg a vallásukról...Szóval a gorviki sacerdonok tanítása szerint a Kosfejes Úr az egyetlen igazi isten. A többi istenségnek mondott teremtmény csak emberfeletti hatalommal bíró lény...Legalábbis én így tudom, nekem így tanították! Már nem is emlékszem, hogy ki és mikor mesélt nekem először Ranagolról...Minden hónapban egyszer-kétszer el szokott jönni a faluba egy-egy pap, aki tart egy misét, vagy szónoklatot. Olyankor mesél a hit dolgairól, bár én nem sokat értek hozzá...Néha áldozni is szokott. Az általa hozott rabszolgát korbácsolja olyankor meg. Szinte mindig eszméletlenre veri, vagy halálra nem tudom...Aki fizet a papnak, az is megkorbácsolhatja, bár én eddig csak egy személyt láttam, aki tudott fizetni...Azt mondják, ilyenkor mentesül az ember az általa elkövetett bűnök alól...Igazából nem nagyon szoktam belefolyni az ilyen vallási dolgokba, így elfogadtam a sacerdonok tanítását...
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anathor » 2009.06.06. 19:10

("Fivér")

*Tágra nyílt szem, talprakecmergő katonák... Rossz ómen... Elképzelhető azonban, hogy csak szomjazzák az ízét.*
<..."Mindig készülj a legrosszabbra és akkor nem érhet meglepetés"...>
*Idézi mestere tanítását, és megvakarja a feje búbját, mintha a múltba tekintene vissza. A mese kezdődik, az időpontot megtörtént eseményekre építi...*
- Huh, nem is tudom... Kicsivel több mint egy hete, mikor felkoncoltuk az egyik falu lakosságát, Ma'ricchio a szajha feleség és a korcs fattyak szeme láttára zsigerelte kis azt a férget, majd végzett velük is aprólékos munkával...
*Fűzi hozzá torz mosollyal, élvezettel, habár ez csak az álca, a fátyol, amit magára öltött... Ő nem öl élvezetből, csak ha szükséges...*
- No igen... Szóval átkutattuk a viskót, és többek között találtunk egy kulacs... valamit. Akkor azt hittem víz van benne, hiszen nem volt szaga, a színe pedig áttetsző volt... Ma felbontottam, hogy kortoljak egyet, erre bort érzek a számban... De olyan förtelmes volt, mintha a kutyával ittaták volna meg, majd a vizeletével csorgatták volna tele a kulacsot!!! Nem tudom miből volt, hogyan csinálták, de hogy volt benne valami az hétszentség! Egyetlen kortytól rosszul lettem, és még most is érzem a hatását... Nyomban fogtam azt a bornak csúfolt, béllázító kotyvalékot és elástam a földbe! - elfintorodik és látványosan kiköp. - Persze Ma'ricchio otthagyta a fogát öt napja, így nem kóstólta, hogy a ragya cifrázza ki... Én mondom, attól a löttytől még a holtak is feltámadnak...
*Elhallgat és a reakciókat figyelve leplezetten körbetekint, esetleges támadásra számítva.*

"A templom közel van, de csúszós az út. A kocsma messze... De majd óvatosan lépkedek..." - Orosz mondás

Anathor
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.06.06. 19:25

*A dzsad cifrát káromkodik, majd egyszerűen faképnél hagy. Az imént feltápászkodott fickókkal együtt csalódottan ül vissza a tűz köré. A gorviki fickó felvilágosít:*

- A fene, már azt hittem sikerült szerezni valami lőrét! Már nem is tudom, mikor ittam egy jót utoljára...Na mindegy, ha továbbmész a négyesek felé, akkor a hármas szakasz után megleled a kettest, meg persze Raquot. De jobb ha igyekszel, mindjárt Éjközép lesz...
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anathor » 2009.06.06. 23:06

("Fivér")

*Ahogy a férfiak ülnek le, úgy távolodnak ujjai rejtett fegyvereitől. Úgy tűnik igaza volt a borral kapcsolatban, ám túl nagy kockázat lett volna most a megérzéseire hallgatni.*
- Rendben...
*Feleli a gorvikinak, de ahogy elindul rögtön meg is torpan.*
- Második zászlóalj, ötödik szakasz... - ízlelgeti a szavakat, mintha emlékei között kutatna. - Ki is az egység parancsnoka?

Anathor
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.06.07. 8:21

(Sebille Hosstra)

*Figyelmesen hallgatom Rantit a gorviki vallásról tartott röpke beszámolója alatt. Nem szólok közbe, ő nem az a személy, akivel vitáznom kellene, hogy Darton milyen hatalommal bíró isten. Viszont megmutathatom neki idővel - fordul meg a gondolat fejemben, rápillantok a gyerekre, majd értetlenül állok önmagam előtt. Nyugtázom a hallottakat, s visszamondom, hogy jól értettem-e.*
- Szóval Ranagol az egyetlen isten a világon, neki kell hódolni. Ranagol tana szerint ha félhullára verek valakit az ő nevében, akkor minden bűnöm megbocsátódik.
...
Hát ez egy roppant érdekes vallás. Nekem barbárság. Erkölcstelen, visszataszító, undorító - egyben a saját értékrendemet sérti.
<Ha egy ilyen állat a közelembe kerülne szívesen elvitáznék vele azon, hogy ki milyen isten...>
- Ha gondolod galoppozhatunk kicsit gyorsabban is; úgy délig. Megebédelünk, pihenünk mi is meg a lovak is, majd egy kényelmes se nem lassú, se nem gyors tempóban haladunk tovább. Rendben?
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.06.07. 16:02

*A gorviki fickó kissé morcosan összevonja a szemöldökét:*

- Hová is küldtek fiú?! Raquot felváltani, vagy kérdezősködni?! Azt javaslom, hogy mihamarabb indulj teljesíteni a parancsot amit kaptál, vagy gondjaid lehetnek...Mondtam már, hogy mindjárt Éjközép lesz!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.06.07. 16:04

Időpont: dél körül

*Ranti megvonja a vállát:*

- Hááát, nekünk ezeket a dolgokat mondják a sacerdonok. Mivel hatalmat is kapnak a Kosfejűtől, nem kérdőjelezi meg senki a tanaik igazát. De majd bizonyosan találkozunk valahol egy pappal, majd vele jobban belemélyedhet a hittételekbe...Válthatunk nagyobb tempóra, már egész jól belejöttem a lovaglásba...

*Így aztán gyorsabb tempóra váltotok, a kölyök egész jól bírja a lovaglást.
Már majdnem dél körül jár az idő, amikor egy kissé kiszélesedik az út, és egy nagyjából harminc lépés átmérőjű tisztásra érkeztek. A szélén három romos épületet látsz.
Ezek közül kettő teljesen össze van dőlve, legfeljebb egy-két falmaradvány áll. A harmadik viszont úgy-ahogy helyre lett hozva; áll mind a négy fal, és egy hevenyészett tető is van fölé eszkábálva, de még mindig elég rozoga állapotban van. Ajtaja be van csukva, akár az ablakain a fa spaletták. Nem valami nagy épület, valószínűleg egyterű, ami legfeljebb tíz lépés átmérőjű lehet.
Hangok nem szűrődnek ki, de vékony füstcsík száll fel az egyetlen kéményéből.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.06.07. 17:01

(Sebille Hosstra)

*A tisztás szélén lelassítok, s megállítom Rulyt. Nézegetem egy kicsit a romos házat - rossz tapasztalataim vannak az egyedül álló házikókkal kapcsolatban... Megnézem merre megy tovább út, vagy esetleg van-e több ami tovább vezet (ha csapás az erdőben az is érdekel).
Miután feltérképeztem a környéket a tisztás széléhez vezetem lovam, s a háztól úgy 10-15 lábnyira megállítom, s leszállok róla.*

- Itt megebédelünk. Milyen útszéli házak szoktak felétek lenni? Állandó lakókkal szoktak rendelkezni, vagy használja az, aki épp arra téved? Bár nem hiszem, hogy abban tartósan lakna valaki... - *bökök fejemmel az összetákolt ház felé. Előszedem az élelmünket és egy-egy ebédrevalót előbányászok belőle, de nem teszem el, hátha kellene még a végén akár nekem, akár Rantinak. Közben azért gyorsan átfutom, hogy mennyi időre elegendő még a készlet - elfintorodom, a városban kellett volna...*
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.06.07. 17:32

Időpont: dél körül

*Az út amin jöttetek tovább folytatódik a kiszélesedés után. Egy vékonyabb ösvényt is észreveszel, ami az egyik összedőlt ház mellől indul és az erdő sűrűjébe vezet. Elég keskeny, valószínűleg csak gyalogosan használhatják.
Nekiálltok megebédelni, Ranti jó étvággyal eszeget. Fogyóban van az ennivaló, de talán még néhány napra elegendő.
A kölyök két falat között, félig teli szájjal válaszol:*

- Amennyire én tudom, lakják az út menti házakat. Bár biztos vannak olyanok is amiket kibérelhet egy utazó...
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anathor » 2009.06.08. 10:22

("Fivér")

- Hmm... Mindegy...
*Mondja halkan, majd megpördül a tengelye körül és elindul abba az irányba, merre emlékei szerint kevesebb katona táborozott. Úgy véli több zászlóaljra van osztva a sereg, és a szakaszok elhelyezkedése a hallottak alapján szisztematikus, egy rendszert követ. Valószínűleg egy darabig még az ötödik szakasz pillantásait a tarkóján fogja érezni, ezért úgy lavíroz az embertömegben, hogy kikerüljön a tűz által keltett fényből. Mindjárt Éjközép. De mi lesz akkor? Őrségváltás, avagy valami korcs rituálé? Kiderül hamarosan... Sietősebbre fogja, majd ha meggyőződik arról, hogy kikerült a látószögből, és nem követik - jobban mondva ellenrőzik -, akkor szúrós tekintettel megszólít egy gorviki járőrözőt, feltételhetően egy másik egységből. Úgy helyezkedik, hogy a lándzsa hegye alatt lévő címert ne lehessen látni.*
- Te vagy Adrecchio, a második zászlóalj, negyedik szakaszából?
*Mivel ez egy kitalált név, a válasz logikusan nemleges lesz. Összébbhúzza a szemöldökét, és kissé gyanakvó hangon folytatja.*
- Akkor te ki vagy? Hanyadik szakaszból? Ki az egységparancsnokod? Nagyon hasonlítassz arra az átkozott kurafira... Remélem nem akarsz átverni...
*Nem tűnhet ésszerűnek a kérdéssorozat, azonban ennek célja van. Háttértörténetet állít össze, honnan került Raquo osztagához. Minél több információt szerez, annál valóságosabb és hihetőbb az álcája. Ez nélkülözhetetlen a hosszabb távú, észrevétlen mozgáshoz...*

Anathor
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.06.08. 16:05

(Sebille Hosstra)

*A ház mögötti csalingázós ösvényekkel nincs túl jó tapasztalatom, így fancsalian nézem, hátha látok valami nem odaillőt. Közben én is megebédelek, melynek végeztével egy nagyot nyújtózom.*
- Na, megyünk lassan tovább, de előbb információt szerzünk, ha tudunk. Bekopogunk abba a házba, illedelmesen köszönünk és te szép gorviki nyelven érdeklődsz az Atya és társai után, hogy látták-e és ha igen, akkor mikor. Reméljük kedvező információkat kapunk... - *mondom Rantinak, majd összepakolom cuccaimat, elteszem az elemózsiát és kantár száron vezetni kezdem Rulyt a házhoz. Ott bekopogok, és ha kinyitják írtózatos akcentussal, de gorviki nyelven köszönök egy jó napotot - a többit Rantira hagyom.*
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.06.08. 19:20

*A megszólított katona nagyot néz amikor megszólítod. Nagyokat pislogva válaszol a feltett kérdéseidre:*

- Nem, nem én vagyok az a Adrecchio és nem is ismerem! Én a harmadik szakaszhoz tartozom, a nagyméltóságú Guidder báró alá!...De nem érek rá veled beszélgetni, ezer a dolgom...

*Ezzel ott is hagy és sietve a tábor belseje felé veszi az irányt.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
1368 hozzászólás • Oldal: 58 / 92 • 1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 92

Vissza: Gorvik