• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Megbeszélések

A sorban következő...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
133 hozzászólás • Oldal: 4 / 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9

Szeretnél eljönni a IV.OM találkozóra?

Igen
35
95%
Nem
2
5%

Szavazatok száma : 37

Re: Legyen, vagy ne legyen - Szavazás

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.06.03. 21:00

Con Larrodan írta:Hogy érdemben én is hozzászóljak a témához, nekem az augusztus biztosan nem jó, de ez titeket ne akadályozzon semmiben. Jó szórakozást mindenkinek! :)

Nem tudom ki hogy van vele, de számomra egy alapító admin távolléte az OM-taliról visszás érzéseket kelt - olyan mint só nélkül főzni... :roll:

Én szeretném kérni, hogy az időpont ne augusztus legyen, hanem inkább szeptember eleje-közepe.

A "megszokott" őszi szüneti találkozóhoz meg korai lenne a készülődés, mivel az 2009. október 26-október 30. (szünet előtti utolsó tanítási nap október 22, csütörtök, a szünet utáni első tanítási nap november 2., hétfő) tart. Erre még a készülődést feleslegesnek tartom elkezdeni, majdnem egy fél év. :roll:

Mi a véleményetek?
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2009.06.03. 21:05

Yvett, belegondolva igazad van.
Számomra mindegy az időpont - a lényeg a találkozáson és nem a mikoron van.
Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárva

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye."
Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 759
ZK Karakter: Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
ZK Karakter: Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárt
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.06.03. 21:13

Vagy esetleg előrébb hozni július közepére-végére, ha elég sokan (pontosabban elég sokat) dolgoznak be a modulba, elméletileg össze lehet hozni addigra.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2009.06.03. 21:15-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Niobe » 2009.06.03. 21:14

Én szintén egyetértek Yvettel.

Viszont a szeptemberi találkozót az iskolakezdés miatt nem javasolnám, ellenben miért nem jó az október 24 szombat? Ünnepnap után, hétvége, iskolaszünet, így szerintem sokkal több ember meg tudja oldani, hogy ott legyen a talin. De arra még tényleg korai lenne készülődni.

Az biztos, hogy én sem az augusztusi, sem az esetleges szeptemberi időpontra szervezett találkozón nem fogok tudni részt venni.

N.
" Légy őszinte és csak a becsületre adj,
Ne mondj ki szót, mely nem a szívedből fakad. "
Niobe
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 774
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.06.03. 21:16

Az tény, hogy Con hiánya betölthetetlen űrt jelentene a talin, viszont az szerintem nem igaz, hogy korai lenne készülődni, legalábbis amennyiben verseny is lesz, mert ahhoz még össze kell szerveződni a csapatoknak, és utána a KM-eknek még egy modult is ki kell dolgozniuk, amire minél több idő van, annál jobb.
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2009.06.03. 21:43

Ha megint hosszú hétvégére kerül, akkor megint passzolom, mert azon ritka alkalmak egyike, mikor arcból-arcba látom édesanyámat.
Egyébként bármelyik szombat jó nagy valószínűséggel, mindegy, hogy nyár-ősz-tél-tavasz.
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 503
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.06.04. 5:21

Üdv!

Tudom mindig én elégedetlenkedek, de a többség szavazta meg ezt az augusztust. 8)

Egyébként a szeptemberrel kapcsolatban Niobe-vel értek egyet, hogy iskolakezdés meg miegymás miatt nem lenne szerencsés választás.

Az időpont tekintetében Castor felvetése tűnik jónak. Tehát, ha nem jó az október, akkor hozzuk előre július végére. (Mondjuk utolsó hétvégéje vagy akörül. Így akár beleféhet egy újabb találkozó októberben is.) Persze kérdés, hogy Con kifejezetten augusztusban nem ér rá vagy egész nyáron.

Ha viszont lazábbra akarjátok a tempót, akkor az október annyira nincs is messze, mert a múltévi alapján szeptemberig úgyse foglalkozik a kutya sm a karakteralkotással, viszont a csapatszervezést és a kiírás elkészítését azt már most nyár elején el lehet kezdeni, hogy a sokat nyaralók tudják, hogy egyáltalán van hova jelentkezniük.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.06.04. 6:35

Quator ar Zaraquer írta:Tudom mindig én elégedetlenkedek, de a többség szavazta meg ezt az augusztust. 8)
Tudom, hogy mindig én kötekedem, de lehet, hogy az a többség úgy van vele, mint én is: az augusztus lenne a legmegfelelőbb időpont, ezért erre szavaztam, de a szeptemberrel vagy az októberrel sincs különösebb bajom.
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.06.04. 7:21

Martos

Félreértettél. Nem arra mondtam a többség szavazását, hogy miért merészelt a többség augusztusra dönteni. 8) :) Egyszerűen a lehetséges választásoknál előre kellett volna egyeztetni, hogy ki(k) azok, akik nélkül nem lesz megtartva a találkozó és úgy megadni a 3 lehetőséget, hogy ne legyen benne az eleve nemjó lehetőség, mert mint kiderült (és Murphy is ezt jósolta volna 8) ), ha lehetőség van a rosszat megszavazni, akkor az meg is lesz szavazva.
(Ha Con augusztusban nem ér rá és nélküle nem OM-tali az OM-tali, akkor a szavazások előtt egyszerűen meg kell kérdezni, hogy neki mikor alkalmas. Természetesen ez mindenkire érvényes, akit semmiképp nem akarnak a szervezők kihagyni.)

Csupán megjegyezném, hogy azért fejtettem ezt ennyire ki, hogy Martos ne érezze úgy, hogy leszóltam a szavazatát.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.06.04. 10:05

Castor de Vinter írta:Vagy esetleg előrébb hozni július közepére-végére, ha elég sokan (pontosabban elég sokat) dolgoznak be a modulba, elméletileg össze lehet hozni addigra.
Vagy a leendő KM-ek kiválasztanak a tengernyi modul közül egyet...

Niobe!
A szeptemberi talival kapcsolatban igazad van (augusztus közepe-vége: beiratkozások (főiskola, egyetem, mittudomén hová; gólyatábor; egyéb ilyen nyalánkságok)) tanévkezdés előtt . Az október messze van ez az egy bajom vele - eddigi tapasztalat (tisztelet a kivételnek), addig beleun a többség az egészbe (KM, JK egyaránt)...

Martos col Legium írta:Az tény, hogy Con hiánya betölthetetlen űrt jelentene a talin, viszont az szerintem nem igaz, hogy korai lenne készülődni, legalábbis amennyiben verseny is lesz, mert ahhoz még össze kell szerveződni a csapatoknak, és utána a KM-eknek még egy modult is ki kell dolgozniuk, amire minél több idő van, annál jobb.
Minél több idő van egy modul elkészítésére 3+ fő közös munkája alatt, akkor annál jobban nyúlik mint a rétes. Az ok egyszerű: mindenkinek van egy egészséges egoja és egyben Pató Pál mindenkiben benne van valamilyen szinten.
Az első talit nem sorolom ide, mert az külön tészta, hogy a KM közös munkája során egy 5-6 üléses modul született meg (70+ oldal terjedelemben) cirka 4 hónap alatt. És itt senkit nem akarok bántani egyáltalán, de... amíg a tisztelt modulírók nem bírnak megegyezni X hét alatt az alaptörténetben a modul írása is hasonló gondokat fog kiélezni, tökmindegy hogy 1 hónap vagy 5 hónap áll a rendelkezésükre úgyis az utolsó pillanatban is lesz változtatás, és az utolsó hetekben/napokban lesz kapkodás, hogy "hú.... haladni kellene, mert szorít az idő..." (emlékeim szerint az utolsó két találkozó modulja hasonló stílusban íródott).

Olyan időpont mondjuk úgy sem lesz, hogy mindenkinek jó legyen.

Én viszont úgy gondolom, hogy Con nélkül nem OM tali az OM tali.
Con! félre ne érts, nem azt akarom mondani ezzel, hogy neked kötelező a rendezvényeken részt venni, de mégiscsak te indítottad el ezt a közösséget 2005-ben - és olyan vagy itt mint egy elengedhetetlen, hiányozhatatlan, pótolhatatlan személy - nekem legalább is (és nem kell, hogy mindenki egyet értsen velem).

Szóval egy érdeklődő kérdés volt részemről, hogy a találkozóra jönni szándékozók közül ki hogy gondolja mindezt.

Az egyszemélyes szervező (mert nem hatökör!...) meg majd eldönti, hogy mi is legyen az időponttal kapcsolatban mindezen információk ismeretében.

Ja igen, nem vitaindítónak szántam egyáltalán, csak leírtam a gondolataimat mindezzel és a véleményetekkel kapcsolatban.

Yv
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2009.06.04. 15:07

Üdv mindenkinek.

Egyetértek abban, hogy Con nélkül nem buli a buli, mert hisz az ő netes oldaláról van szó.

Az időpont nekem meg elég nyűgös, ezért nem mondok semmit 100%-ra.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.06.04. 18:48

Yvett de Crei írta:
Minél több idő van egy modul elkészítésére 3+ fő közös munkája alatt, akkor annál jobban nyúlik mint a rétes. Az ok egyszerű: mindenkinek van egy egészséges egoja és egyben Pató Pál mindenkiben benne van valamilyen szinten.
Az első talit nem sorolom ide, mert az külön tészta, hogy a KM közös munkája során egy 5-6 üléses modul született meg (70+ oldal terjedelemben) cirka 4 hónap alatt. És itt senkit nem akarok bántani egyáltalán, de... amíg a tisztelt modulírók nem bírnak megegyezni X hét alatt az alaptörténetben a modul írása is hasonló gondokat fog kiélezni, tökmindegy hogy 1 hónap vagy 5 hónap áll a rendelkezésükre úgyis az utolsó pillanatban is lesz változtatás, és az utolsó hetekben/napokban lesz kapkodás, hogy "hú.... haladni kellene, mert szorít az idő..." (emlékeim szerint az utolsó két találkozó modulja hasonló stílusban íródott).

Yv

Az itt leírtakkal tökéletesen egyetértek, sajnos ezt én is tapasztaltam. Ezt jól látja Yv, menetrend szerint kijönnek ezek a lelkesítést letörő gyarlóságaink... Sajnos.

De támadt egy ötletem: mi lenne ha az egységes verseny -mint esemény- az megmaradna, csak egy feje tetejére állított koncepcióban?
Lehetne eszközölni pár változtatást hogy valami új lendületet adjunk a dolgoknak.

Előszőr is arra gondoltam hogy több teret kellene adni a csapatok önszerveződésének, az eddigi találkozók csapat topicjait olvasgatva látom hogy sok tolarencia és motiváció van abban, ahogy a csapattagok tervezik a saját partyjuk arculatát koncepcióját.
Mi lenne ha kulcsszavak, -afféle sarokkövek- adásával ők döntenék el milyen mesét szeretnének?

Mondok egy szemléletes példát hogy mindenki értse mi az elgondolásom:

Szóval minden csapat topicban nyitunk egy közleményt.
Az egyszerűség kedvéért legyen ennek a címe most :"KM kerestetik"
Ebbe a közleménybe a csapat tagjai fejenként beleírnak 3-4 szót.
A KM kap a csapattól egy 20 szóból álló "receptet"ami alapján neki egy kalandot kell kotyvasztani, de az már rá van bízva hogy ezeket az összetevőket hogyan és milyen arányban használja fel, ez már meglepetés.

Pl:
A JK-k adnak 20 szót:
"abbit fogpiszkáló, pattanás, kocsmai verekedés, éjszakai szerenád,...stb"

...és a KM-nek ezeket az alapanyagokat kell felhasználnia a mesében, de azt már nem szabhatják meg hogy hogyan és milyen mélységben, a lényeg az, hogy ezeknek a momentumoknak kell szerepelni a mesében. Pl: Ha a "pattanás" szó csak egy NJK külsejének leírásában kap helyet, a KM teljesítette a feltételt, felhasználta azt a dolgot amit a Jk adott neki. Ez lesz a JK-k felé a meglepetés hogy a Jk feszülten fogja figyelni hogy az általa adott alapanyagok a mese alatt vajon mikor fognak felbukkani.

A KM verbuválás egyszerű: ha a leendő KM elolvassa a közleményt és ha olyan merész vagy balga hogy az alapján a 20 szavas tömény ökörség alapján amit olvas, ő bevállal egy mese megalkotását,...nos a csapata biztos élvezni fogja, hisz ők adták a "hozzávalókat".

Így a KM is motivált lesz, mert nyílván csak azt a kalandreceptet vállalja be ami őt is érdekli és izgatja a fantáziáját, és a JK is motiváltak lesznek mert biztos hogy érdekelni fogja őket hogy vajon abból a 20 szóból mit fog nekik a Km kisütni.

Így mindenki azt játszik amit szeretne azzal a KM-mel akivel szeretne. Innentől kezdve ha valami határidő nem stimmel, azt a Km verje le a csapatán vagy fordítva.

De nyugodtan ugassatok le ha az ötlet ökörség.

Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2009.06.05. 12:24

Ejj... most igazán elérzékenyültem... Köszönöm! :) :merci:

Tényleg nem akartam ilyen bonyodalmat okozni, de ha minden áron augusztus akkor mindenképpen az eleje, de a júl. vége is jónak hangzik. Részemről a modullal kapcsolatban minden konstruktív ötletet örömmel veszek, hiszen a saját szórakozásunkról van szó. :)
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2009.06.05. 17:38

Hosszú idö után érdemben is feltudtam lépni a forumra, végre :)

Gyorsan átrágtam magam az eddig leritakon, magamhoz kéepst töören leirnám miröl mit gondolok.

-Con fontos része a talinak :) No meg kel egy vezér ember...

-Yvet meglátása véleményem szerint sok tekintetben helyt álló. A modul közös megirása eddigi 2 alkalommal amikor részese voltam egy katasztrófa volt.

-A modul írók számával fordítottan arányos a modul elkészüléséhez szükséges idö. Eddigi megfigyeléseim alapján.

-Minden csapatra és anan kakraktereire érdemes szabi a mesét akkor lesz leginkább szorakoztató a játék ülés.

-Versenyen mérhetönek kell elnie az elért teljesitménynek. Ehhez egységes viszonyitási rendszer kell, ami az egyedi eltéréseket nem képes kezelni a legtöbb esetben. Tehát elentétes az egyedi mesékkel.

-Fenti kijelentés hatálya alol egyetlen kivételt ismerek: Amikor minde nmesében, és játékülésben jelenlévő dolgot mérlegelünk: a szerepjátszás szinvonalát. Ez az egyedüli olyan dolog ami mindenhol egységesen jelen van történettöl és karakterektöl függetlenül. Egyedüli probléma vele hogy nehezen mérhető pontosan...

-Az idő pont nekem mindegy ha hamarabb van jobb, kevesebb idelyig kell rá várni :D

-Személy szerint mint KM válalok hoznám jelentkezőket. Első sorban törekedni szoktam az alkalmazkodásra a játékosok igényeihez, de ez az alkalamzkodás szükségszerü hogy kétirányú legyen. Akik közelröl ismernek tudják mire gondolok XD

-Tapasztlataim szerint a kvöetkező tipusú kalandok kivétleével mindenfélét elég jol tudok mesélni: Hentelős, epikus. A csapatom igényeinek megfelelö mesét tudom elö állitani :)

-Szabályok és rendszerek tekintetében igyekszem rugalmas leni, ez néha sikerül néha nem. Ismert rendszerek: UTK,ETK,UT,MTK,HBG,PPK1-2,Sumi,CoC (nincs gyakorlatom benne), Kult (tanulgatom, nem simerem még rendesen),Vampire(tanulmányoztam, nagy voanlakban ismerem),Mage the Asszociacion (1 hónap alatt feltudok eböl is készülni, nem játszottam még),Saját rendszer (fejlesztés alatt UTK alapú sok egyszerüsitést tartalmaz); Saját világ- fejlesztés alatt, alapok megvannak, Dark Fantasy tulélési arányok közelitöleg CoC szintjén vannak; szabáylrendszere még nincsen, ezért csak szabad situlsban játszható, vagy köklcsönzünk hozá valahonnan :)

-Szivem szeritn versenyen kivül mesélnék, amenyiben egy közös modult kell lemesélni. szeretem maximálsian a csapat igényeire és karaktereire szabni a mesét.

-Ameniyben leszs közös modul irás anyiban be segitenék hogy le irnám pár ötletemet és odadnám a válalkozó kedvű ironak/iroknak.

-Castor ötlete elégé egyedi, megfelelöen kreativ KM el kombinálva müködö képesnek tünik.

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.06.05. 20:11

No most bekavarodtam... Mikor lesz akkor a találkozó? :roll:

A vállalkozó kedvű KM-ek nyugodtan jelentkezzenek az I. csapatba, és akkor meglesz a teljes létszám.

Ha valami ok folytán kevesebb KM lenne, akkor én csatlakoznék hozzájuk, bár egyelőre szívesebben volnék JK.
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
133 hozzászólás • Oldal: 4 / 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9

Vissza: IV.OM találkozó